Kööpenhamina-opas | Köpis & lähialueet

KÖÖPENHAMINA-VINKIT
– Sisäpiirin opas Pohjoismaiden värikkäimpään pääkaupunkiin!

Kööpenhamina on monipuolinen ja rento pääkaupunki, missä viihtyvät kaikki. Pitkä historia ja lukuisat kuninkaat ovat vaikuttaneet kaupungin ulkonäköön: on jylhiä linnoja, upeita kirkkoja ja värikkäitä vanhoja rakennuksia. Keskustan ilmeeseen lisänsä tuo maailman toiseksi vanhin huvipuisto, mutta myös uusinta arkkitehtuuria edustavat Oopperatalo, Royal Danish Playhouse ja Black Diamond -kirjasto.

Kööpenhaminassa ei kiirehditä, vaan istutaan kahviloissa, brunsseilla ja illallisilla pitkän kaavan mukaan. Kööpenhaminalaiset osaavat nauttia elämästä, ja tässä monipuolisessa, rennossa ja värikkäässä kaupungissa se onkin helppoa!

Tämä Kööpenhamina-opas auttaa sinua nauttimaan Pohjoismaiden värikkäimmästä pääkaupungista niin kuin asiaan kuuluu – kuin kööpenhaminalainen.

KOE KÖÖPENHAMINA

Maailman vanhimman monarkian pääkaupungissa riittää tehtävää ja nähtävää oli sitten kiinnostunut kulttuurista, historiasta tai vaikkapa huvipuistoista. Tärkeimpien ja suosituimpien nähtävyyksien lisäksi kaupungista löytyy lukuisia piilotettuja helmiä!


HERKULLINEN KÖÖPENHAMINA

Kööpenhaminaa kutsutaan Pohjoismaiden ruokapääkaupungiksi, eikä suotta. Tarjonta kattaa Michelin-tähtiä ja katuruokaa – sekä kaikkea siltä väliltä. Kaupunki loistaa myös erinomaisella kahvilakulttuurilla, unohtamatta laadukkaita olut-, viini- ja drinkkibaareja.


NØRREBRO – KÖÖPENHAMINAN HIPSTERIALUE

Vain parin kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Kööpenhaminan trendikkäin alue Nørrebro. Monimuotoinen ja värikäs kaupunginosa on koti lukuisille pienille vaatekaupoille, viihtyisille kahviloille sekä erikoisemmillekin ravintolakonsepteille.


TANSKASSA ASUMINEN

Harkitsetko muuttoa Tanskaan? Vai asutko jo täällä? Vaikka muutto Pohjoismaiden välillä on helppoa, voi silti olla mielenkiintoista tietää, millaisia kokemuksia muilla muuttaneilla on ollut.