Kahvila Møller: Kaupungin paras onkin kaupungin huonoin

Minä rakastan kahviloissa notkumista. Istua pitkään mukavassa nojatuolissa lukien kirjaa tai jutellen kavereiden kanssa, tai istua ikkunapöydässä bloggaillen tai ohikulkevia ihmisiä katsellen ja arvaillen mistä he ovat tulossa ja minne menossa. Ja juoda samalla hyvää kahvia.

Minulle täydellinen kahvila on rento, jossa on mukavat tuolit, kaunis sisustus ja ystävällinen henkilökunta. Pidän rauhasta, mutta hiljaisella soiva musiikki tai puheen sorina ei häiritse, ennemminkin se vain lisää kodikkuuden tunnetta. Tunnelman lisäksi kahvin tulee olla hyvää, etenkin kun siitä joutuu maksamaan sen 30-40 kruunua (n. 4-5 €).

Tykkään testailla uusia paikkoja, joten luen usein kööpenhaminalaisia blogeja ja matkaoppaita uusien kahvilavinkkien toivossa. Yksi mielenkiintoni herättäneistä paikoista on Nørrebron kaupunginosassa sijaitseva Møller Kaffe & Køkken. Kahvilan erikoisuutena on tarjota ainoastaan aamiaista, jonka voi koota oman maun mukaan yli 20 listalla olevasta vaihtoehdosta.

image

image

image

Maaliskuussa avattu Møller nousi hetkessä supersuosituksi, ja sai AOK-sivuston Byens Bedste, eli Kaupungin Paras -tittelin aamiaiskategoriassa heti avajaisvuonnaan. Koska asumme vain muutaman minuutin pyörämatkan päässä kahvilasta, uskoin tästä tulevan uusi suosikkikahvilani ja -brunssipaikkani, etenkin kun kuulin heidän tarjoavan erinomaiseksi kehuttua Copenhagen Coffee Lab -kahvia.

Kun sateisena lauantai-iltapäivänä parkkeerasin pyöräni Møllerin eteen, kuului kahvilan sisältä niin kova puheensorina, että luulin ensiksi saapuneeni väärään paikkaan. Seuraavaksi ajattelin, että paikka täytyy olla aivan täynnä, koska melu kuului ulos asti. Astuin kuitenkin sisään, ja hämmästyksekseni kahvilassa ei ollutkaan niin paljoa asiakkaita kuin korvia huumaava melu olisi antanut olettaa.

Rauhallista tässä kahvilassa ei ollut, mutta päätin silti jäädä testaamaan paikan kahvin. Suuntasin tiskille, ja suureksi hämmästyksekseni tarjoilijakundi räpläsi koko tilauksen ja maksun ajan kännykkäänsä. Latte maksoi 38 kr (5 €), mikä todennäköisesti on tuplalatten hinta: valitettavan monessa paikassa on normaalia rahastaa automaattisesti kalliimman tupla-annoksen hinta kysymättä asiakkaan toivetta. Poika lupasi laiskasti tuoda kahvin minulle pöytään.

Møller on todella viihtyisästi sisustettu kahvila, mutta musiikki soi aivan liian kovalla ja myös puhe kaikui tilassa häiritsevästi. Tiesin, että ainakaan viikonloppuisin en enää tänne tulisi. Ehkä arkipäivisin voisin tullakin, jos kahvi on hyvää.

image

image

image

image

Tarjoilija toi kahvini, eikä se näyttänyt hintansa arvoiselta, sillä vaahto oli seisonutta ja pinta täysin ruskea. Otin hörpyn – ja irvistin. Kahvi oli kitkerää ja liian kuumaa; maito oli ylikuumennettua ja tuplashotti kahvia pienessä kupissa oli minun makuuni liikaa. Olin todella pettynyt: 38 kruunua tästä?

Kun poistuin kahvilasta oli brunssiaika jo päättynyt ja kahvila oli lähes kokonaan tyhjä asiakkaista. Silti korvissani humisi aivan kuin kello olisi puoli neljä aamuyöllä ja olisin ollut koko yön yökerhon pauhussa. Miten ihmeessä kahvilan akustiikkaan ei olla kiinnitetty lainkaan huomiota? Kahvilan sisustus on ihanan kodikas, mutta se ei pelasta tilannetta jos asiakkaat huutavat kilpaa kun kukaan ei kuule edes omia ajatuksiaan.

Olisin halunnut kokeilla Møllerin aamiaista – onhan se nimetty koko Kööpenhaminan parhaaksi – mutta se jäänee tämän kokemuksen vuoksi väliin. Aina ei kannata luottaa siihen, että mediassa kehuttu paikka olisi itselle mieluinen: minun kokemus kaupungin parhaasta kun on se, että se on kaupungin huonoin.


Møller Kaffe & Køkken
Nørrebrogade 160
Nørrebron kaupunginosa
Paikallisbussi: ota bussi nro 5A Nørreportin asemalta ja jää Nørrebro Runddelin pysäkillä pois. Matka-aika bussilla noin 10 minuuttia.

6 comments
 1. Kuvien perusteella näyttää juuri sellaiselta paikalta jonne itse pysähtyisin! Kahvi ei tosin ansaitse ainakaan ulkonäöllisiä kehuja. Missä vaiheessa myyjille on annettu lupa tekstailla tilauksen ottamisen aikana?! Aivan käsittämätöntä palvelua.

  1. Kivaltahan tuo näyttää, mutta siihenpä ne hyvät puolet jäikin :D Tämä oli ensimmäinen kerta Tanskassa kun palvelu oli huonoa. Ei se yleensäkään mitään huippuhyvää ole, mutta ei näin välinpitämätöntä sentään. Mutta valitettavasti tämä ei jäänyt ainoaksi kokemukseksi, sillä nyt pari päivää sitten sain eräässä toisessa kahvilassa huonointa palvelua ikinä, olisi tehnyt mieli antaa palautetta sille tytön heitukalle suoraan. Mutta en viitsinyt, sillä jouduin lähettämään kahvini takaisin, se olisi varmasti sylkäissyt siihen uuteen kahviin jos olisin sanonut mitään :D

 2. Omiin silmiini kahvila näyttää somalta, mutta ei missään nimessä kotoisalta :D. Syynä on sohvien puute ja penkit, jotka näyttävät epämukavilta varsinkin minulle lyhyenä ihmisenä ja lisäksi ne sijaitsevat turhan keskellä. Nojatuolit näyttävät ihan mukavilta, mutta eri asia ovatko sitten ja kuinka usein vapaana jos niitä on vain muutama? En menisi siis tuonne viihtymään, mutta pikaiset kuulumiset kaverin kanssa tuolla voisikin olla kiva vaihtaa.

  Toki pöytien ja tuolien sijoittelu ja epämukavuus voi olla täysin tietoinen valinta tälle(kin) kahvilalle; parempi se, että porukka vaihtuu tiheään ja kahvia myydään koko ajan kuin että yksi pitää yhden taikka kahden kahvikupin hinnalla paikkaa varattuna pitkään.

  Itse en hevillä usko muiden kahvilakehuja, koska tiedän olevani poikkeuksellisen vaativa asiakas mitä kahviloihin tulee. Todella hyviä kahviloita on kummallisen vaikeaa löytää ja suurin osa kävijöistä näyttää arvostavan eri asioita kuin itse.

  1. Minäkin olisin kaivannut enemmän sohvia ja nojatuoleja, mutta toisaalta sitten taas kun paikan ideana on olla aamupalapaikka niin syömiseen pöydät ja tuolit sopivat paremmin. Tuo nojatuolinurkkaus oli vapaana koko sen ajan kun minä tuolla olin (noin 45 min), mutta muut taisivatkin olla syöviä asiakkaita. Ja tuo mitä sanoit tuolien epämukavuudesta ja porukan vaihtumisesta voi varmastikin pitää paikkaansa: usein kun on tapana mennä kahvilaan moneksi tunniksi läppärin kanssa ja tilata ehkä vain yksi kahvi koko aikana, mutta tässä paikassa sellaiseen mukavaan oleskeluun on sopiva ainoastaan tuo yksi nurkkaus. Joten tavallaan rajoitetaan sillä sitä, että koko kahvila ei ole täynnä niitä ns. hitaita ja halpoja asiakkaita.
   Kiva kuulla, että joku muukin vaatii kahviloilta muutakin kun sen, että sieltä saa jotain mustaa juomaa ja on joku penkki mille istahtaa :D Kiitos kommentista!

 3. Mielenkiintoista, miten eri tavalla ihmiset kokee paikkoja ja asioita ja miten se suuresti hehkutettu juttu ei sitten välttämättä aina toimikaan. Kahvila näyttää tosi kotoisalta mutta ei kyllä kuulosta siltä että mäkään tuolla kauaa viihtyisin jos siellä tosiaan on noin meluisaa. Mullekin on joskus käynyt noin että olen mennyt odotukset korkealla kehuttuun paikkaan ja todennut sen omasta mielestäni lopulta aika keskinkertaiseksi.

  1. Niin, tosi kivaltahan tuo näyttää, mutta valitettavasti koko kokemus asiakaspalvelua myöten oli iso pettymys. Edelleen kiinnostaisi kokeilla sitä aamupalaa, mutta en halua pettyä uudestaan, saati sitten pelätä kuuloni puolesta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *