Juustokakkutaivas Slice of San Francisco

Muistan vieläkin sen ensimmäisen kerran, kun maistoin juustokakkua. Olin ala-asteikäinen ja Kuopion kaupunginteatterissa mummini kanssa. Näytelmää en muista, mutta sen muistan hyvin elävästi, kun väliajalla teatterin kahviossa mummi kysyi haluaisinko juustokakkua. Juustosta tehty kakku, onpas outoa, mietin ja vastasin ujosti joo.

Olisi liian kliseistä sanoa, että rakastuin kakkuun ensimmäisellä haarukallisella, eikä se edes olisi totta. Maku ja koostumus oli lapsen suulle sen verran erikoinen, että vei aikansa ennen kuin osasin päättää mitä mieltä olin juustosta tehdystä kakusta. Mutta viimeistään viimeisten murusten sulaessa suuhuni ymmärsin pitäväni kakusta. Niin paljon, että olin syönyt suuren ja tuhdin palan kokonaan itse.

Ensimmäisen kokemuksen jälkeen olen syönyt juustokakkua lukemattomia paloja, ja Thomaskin sai minun juustokakkuintoilusta osansa jo heti suhteemme alkumetreillä kun Floridan lomalla huokailin The Cheesecake Factoryn perään koko kaksiviikkoisen – kunnes vain muutama tunti ennen paluulentoamme hän kurvasi vuokra-autollamme kahvilan pihaan ja teki minut sillä hetkellä todella, todella onnelliseksi.

Ja juuri Thomas taisi olla se, jolta ensimmäisenä kuulin kööpenhaminalaisesta kahvilasta, jonka juustokakku veisi kielen mennessään. Myöhemmin silmiini osui pari artikkelia sekä video tuosta kahvilasta, Slice of San Franciscosta, ja kaikissa kehuttiin paikan juustokakkuja. Tarvitseeko sanoa, mikä kahvila nousi suoraan kokeiltavien kahviloiden listani kärkeen?

image

image

image

Slice of San Francisco on todella mutkaton pieni kahvila, josta saa juustokakkujen lisäksi lounasta, kuten quesadilloja ja hodareita. Mutkattomuudesta kertoo pöydissä olevat talouspaperirullat, vanha lihatiski ja se, että asiakkaat ottavat itse veden nurkassa olevasta hanasta. Thomas kiinnitti heti huomionsa lukuisiin tanskalaisiin Euroman-lehtiin, joiden parissa hän viihtyi niin hyvin, että kerrankin sain valokuvata aivan rauhassa (vaikkakin taisin olla sen verran innoissani juustokakkuhetkestäni, että en huomannut kameran asetusten olevan väärin. Pahoittelut kuvien sumeudesta).

Mutta se itse kakku? Se todellakin on taivaallista! Parasta koskaan maistamaani juustokakkua! Herkullista! Täydellistä! Upeaa! Jatkanko vielä? Ja myös valitsemani omena-kaneli-chili-kastike oli ihanan herkullista, ja sopi kakun kaveriksi erinomaisesti!

Jopa Thomas, joka ei yleensä kakuista välitä ja suunnitteli tälläkin kerralla vain hieman maistavan minun palasesta, söi siitä ainakin puolet. Ja sanoi minun suureksi yllätyksekseni vielä seuraavana päivänä, että meidän täytyy mennä Slice of San Franciscoon uudestaankin. Eikä syynä voi olla pelkät Euroman-lehdet.

image

image

image

Kun kehuin paikan omistajalle Miriamille hänen taivaallista juustokakkuaan, hän kertoi, että juustokakku onkin ainoa syy, miksi hänellä ylipäätään on kahvila. Hänellä kun oli tapana tehdä juustokakkua ystävilleen ja tuttavilleen, jotka ymmärsivät kakun olevan jotain erityistä. He yllyttivät Miriamin perustamaan kahvilan, jotta muutkin saisivat nauttia hänen täydellisestä kolmen kerroksen juustokakustaan.

Kiitos, Miriamin ystävät. Kiitos.

Slice of San Francisco
Frederiksholms Kanal 4, lähellä Christiansborgin linnaa ja Kansallismuseota
Hintoja: Juustokakkupala 55 kr (n. 7,40 €), pieni latte 36 kr (n. 4,80 €)

4 comments
  1. Näyttää ihanalta, mutta ihan järkytyin tuosta kahvin hinnasta!! 7,6 aussi dollaria. Huh huh! Onko normi tasoa siellä vai vaan hinnakkaampi paikka..?

    1. Apua, onko se noin paljon aussidollareissa?! Mä muistan, kun siinä mun kahvilassa oli aamuisin iso latte 2 $, joten nyt tajuan kuinka kallista täällä onkaan! Ja tuon on täällä aivan normaali hinta pienestä lattesta. Halvin minkä olen löytänyt, on ollut ns. opiskelijakahvila, jossa ison latten saa 30 kruunulla, eli neljällä eurolla. Ei täällä siis viitsi ihan joka päivä käydä kahviloissa istumassa… Vaikka aika paljon käynkin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *