Heinäkuun lempikuvani: Viisi kuvaa Kööpenhaminasta

Uuden kameran myötä olen innostunut taas valokuvaamisesta, ja kovasti yritän pitää aina kameraa mukana vaikka kuvauskalusto ei ole täysin mieleinen ja välillä kuvaaminen ärsyttää enemmän kuin ilahduttaa. Uusi objektiivi on ostoslistalla, joten eiköhän ärsytykset vähene kun saan kameraa hieman monipuolisemmaksi.

Olen täysin aloittelija, joten kuvaamista ja myös teoriaa pitäisi harjoitella enemmän. Opiskelin kuvajournalismia Malesiassa yhden lukukauden verran, mutta valitettavasti tuosta viiden kuukauden mittaisesta kurssista ei kovinkaan montaa asiaa jäänyt mieleen, koska valokuvaus ei silloin kiinnostanut juuri lainkaan. Voi, kunpa voisin tuon käydä kurssin nyt uudestaan! Tällä hetkellä kun minun kuvaustapa on “kymmenen kuvaa samasta kohteesta ja sormet ristiin, että edes yksi onnistui”. Ja kotona sitten huomaan, että jokainen kuva meni pieleen.

Mutta joskus jokunen kuva jopa onnistuu. Muistikortilla on kuvia, joita en ole blogissa julkaissut, koska kuvat eivät liity tekstiin tai ne ovat satunnaisia ja yksittäisiä kuvia sieltä ja täältä, eikä toimisi yhtenäisenä kuvasarjana. Tämän vuoksi päätin tehdä postauksen heinäkuun suosikkikuvistani – eli kuvista, jotka jollakin tapaa miellyttävät minun silmää tai muuten vain pidän kuvan tunnelmasta. Ehkäpä tästä tulee jopa jokakuukautinen tapa.

5. Katumainoksia

image

Todella harvoin teen kuvista mustavalkoisia, koska yleensä ne näyttävät värillisinä mielestäni paremmilta. Tähän kuvaan sopi kylläkin vetää lähes kaikki värit pois. Luen usein katujen varsille liimattuja postereita ja mainoksia, koska testailen omaa tanskan ymmärtämistäni (vaikka jotkut julisteista ovatkin englanniksi).

La Vida Loca -blogin Sarrrri kirjoitti jokin aika sitten Torinon töhryistä (Torino – Töhryeevertin Eldorado), ja sen jälkeen olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota Kööpenhaminan töhryihin. Nämä tässä ei niinkään haittaa, mutta kun niitä on talojen seinissäkin: jopa niin, että typerykset ovat kiivenneet vesiränniä pitkin ja jättäneet merkkinsä seinään siihen kohtaan miten korkealle ovat uskaltaneet kiivetä. Voi, miksi?

4. Antidote

image
Antidote on viihtyisä viinibaari ja ravintola Jægersborggadella Nørrebrossa. Satuttiin paikalle ainoina asiakkaina, joten pystyin rauhassa ottamaan kuvia ilman, että täytyi väistellä ihmisiä tulemasta kuviin. Tätä kuvaa katsoessani haluaisin olla tuolla taas istumassa ja siemailemassa hyvää punaviiniä.

3. Oopperatalo

image

Kööpenhaminan oopperatalo, jonka valtio sai lahjaksi Mærskin, maailman suurimman rahtilaivavarustamon, perustajalta. Rakennus on yksi maailman kalleimmista oopperataloista, mutta sen ulkonäköä on kritisoitu rankalla kädellä. Itsekään en ole voinut olla miettimättä, että kööpenhaminalainen arkkitehti suunnittelee ikonisen Sydneyn oopperatalon, mutta tanskalaiset saavat tällaisen? Tätäkin kuvaa ottaessa surkuttelin, että miten tuosta laatikosta saa otettua hyvää kuvaa, vaikka lopputulokseen olinkin sitten ihan tyytyväinen.

2. Pieni merenneito

image

Suosittu tapa tutustua Kööpenhaminaan on kanavaristeily, jonka aikana käydään muun muassa Pienen merenneidon patsaalla. En kylläkään tiedä kuinka hienoja kuvia patsaan selästä saa, mutta se ei näköjään estä turisteja napsimasta siitä (ja sadoista patsaan edessä olevista aasialaisista) kuvia.

1. Absalonin patsas

image
Arkkipiispa Absalonin patsas Højbro Pladsilla Kööpenhaminan keskustassa. Absalonia pidetään Kööpenhaminan perustajana ja tämä upea ja yksityiskohtainen patsas on vuodelta 1902.

Ratsastajapatsaista tulee minulle aina mieleen tuntemani kuubalaisen oppaan sanonta: jos patsaan hevosella on yksi jalka ilmassa, on hevosen selässä oleva henkilö kuollut luonnollisella tavalla. Jos hevosella on kaksi jalkaa ylhäällä, on ratsastaja menehtynyt taistelussa. Mutta jos hevosella onkin kolme jalkaa ilmassa… on hevonen hemmetin hyvä tanssija. Absalon kuoli kuitenkin vanhuuteen, vaikka kuubalaisen opin mukaan patsaan hevonen väittää muuta.

Bonuskuva: Ei mennyt niin kuin Strömsössä

image
Tämä ei sinänsä kuulu minun kuukauden suosikkikuviin, mutta tämä on yksi kamala esimerkki millaisia töhryjä etenkin Nørrebrossa on talojen seiniin kirjoitettu ja piirrelty. En kuitenkaan voinut kuin nauraa tälle: jos ei mene kirjaimet ihan oikein päin, niin ainahan voi lisätä selitystekstin. “Siinä lukee HEJ, ok??!?!?”

Aurinkoista viikonloppua!

6 comments
    1. Heh, todella hienoja kuvia tosiaankin, ja niitä selkäkuvia varmasti näytetään sitten kotona koko suvulle :D Tuo Pieni merenneito on yks just noita paikkoja, missä kannattaa ennemmin keskittyä kuvaamaan turisteja: sen edessä oleva turistilauma on aina valtava! Eikä tuo patsas edes ole mitenkään erikoinen…
      Kiitos todella paljon haasteesta, ihan huippu haaste! :)

  1. Mullakin on hirveästi tällaisia yksittäisiä kuvia jotka eivät sovi mihinkään postaukseen mutta miellyttävät kuitenkin kovasti silmää. Täytynee jollakin verukkeella myös ryhtyä niitä julkaisemaan! ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *