Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana minulla ei ole ollut minkäänlaisia vuodenaikoihin tai juhliin liittyviä perinteitä, sillä asuinmaat ja ympärillä olevat ihmiset ovat vaihtuneet tiuhaan, eikä esimerkiksi juhannuksia ole koskaan ollut kahta samanlaista. Joulusta puhumattakaan: joskus olen viettänyt eteläafrikkalaista joulua Uudessa-Seelannissa, joskus tanskalaista joulua Thaimaassa, ja joskus olen juhlinut joulua malesialaisella saarella reggae-baarissa jammaillen. Muun muassa.

Asuttuani nyt Tanskassa himpun päälle vuoden, on ollut jollakin tapaa lohduttavaa ja helpottavaa huomata, että saan nyt juhlia samoja juhlia uudestaan, samalla tavalla, kuin vuosi sitten. Minä olen edelleenkin samassa paikassa! Yksi Kööpenhaminan ihanimmista paikoista on Tivoli, jossa kävin ensimmäistä kertaa viime vuoden Halloweenin aikaan. Nyt halusin mennä sinne jälleen, sillä haluan alkaa luoda perinteitä, ja tehdä Tivolissa käymisestä meidän Halloween-tradition. Syksy onkin mielestäni Tivolin parasta aikaa; kesän valoisina iltoina se ei ole yhtä tunnelmallinen.

image
image
image
image

image
image
image
image
image
image
image

Vaikka Tivoli on huvipuisto, siellä viihtyy mainiosti ilman laitteissa hurvitteluakin. Eikä Tivoli ole tarkoitettu vain lapsiperheille, vaan se on myös suosittu treffipaikka. Vai eikö muka näytä romanttiselta?

Nyt Tivoli on sulkenut ovensa, avatakseen ne jälleen 14. marraskuuta jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Jos suunnittelet joulumarkkinareissua jonnekin päin Eurooppaa, suosittelen Kööpenhaminaa lämpimästi – enkä vähiten Tivolin vuoksi. Halloweenin lisäksi haaveilen meidän perinteeksemme muodostuvan joulupäivän glühweinit Tivolissa – ainakin niinä talvina jotka tulemme Tanskassa viettämään.

Kuinka sinä juhlit Halloweeniä?

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Käydyt Unesco-maailmanperintökohteet: Etelä-Eurooppa
Viininmaistelua viinivarastolla

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

6 kommenttia

 1. Sanna

  3.11.2015 at 23:41

  Kauniita kuvia ja hienot koristeet! Pari päivää olen Kööpenhaminassa kierrellyt, mutta silloin jäi Tivolissa käymättä. Joskus tarvii kyllä sekin käydä katsomassa.

  Me oltiin halloweenin aikaan parina päivänä Legolandissa. Se oli kanssa koristeltu hienoksi ja näkemisen arvoinen. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   4.11.2015 at 18:46

   Kiitos Sanna! Ehdottomasti Tivoliin seuraavalla kerralla! Legoland on minulla näkemättä, ehkäpä sielläkin pitäisi käydä… Voin kuvitella, että sielläkin on varmasti panostettu Halloween-koristeluihin! :)

   Reply
 2. Katie

  2.11.2015 at 23:11

  Ihanaa kun vihdoin menette savoon yhdessä!:-) Tuntuu melkein kuin pian tulisitte naapuriin…. Eihän sinne Thaimaaseen ole kuin “vain” about 10 tunnin lento meiltä…;)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   4.11.2015 at 18:40

   Ihanaa oli vihdoin tuoda Tomppa Suomeen, näyttää kaikki jutut mistä oon puhunut :) Miten olisi kesäloma Thaimaassa? ;)

   Reply
 3. Ansku BCN

  2.11.2015 at 17:53

  Tivoli on yksi mun lempparipaikkoja! Etenkin jouluna se on <3 <3. Just katselin viikonloppuna lentoja Köpikseen joulukuulle. Satasella pääsisin tekemään mutkan, mutta vielä en ole saanut kaveria houkuteltua reissulle mukaan. Yksin on vähän tylsää matkustaa…

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   4.11.2015 at 18:30

   Tivolissa kyllä pääsee takuuvarmasti joulufiilikseen! :) Onpas edulliset lennot, toivottavasti saat houkuteltua kaverin mukaan! Valitettavasti minäkään en ole joulukuussa Köpiksessä, muuten olisin voinut olla seurana :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram @vagabondablog