Hillerød ja Frederiksborgin linna

Teimme eilen pienen ex tempore -retken Hillerødin kaupunkiin, reilu 30 kilometriä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Hillerød on n. 30 000 asukkaan ihastuttava pieni kaupunki, jonka suurin nähtävyys on mahtava Frederiksborgin linna. Linnoja tässä maassa riittää, ja monta on tullutkin jo nähtyä, mutta en usko ikinä kyllästyväni niihin.

Frederiksborgin linnan rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla kuningas Frederikin toimesta, mutta suurin osa siitä on rakennettu 1600-luvulla kuningas Christianin aikana. Ja jos linnoja Tanskassa riittää, niin riittä kuningas frederikejä ja christianeitakin: kruununprinssi kun ei voi saada nimekseen muuta kuin jomman kumman noista.

image

image

image

image

Linnaa ympäröi upea puutarha, mikä ei kylläkään näin talvella lumiloskan peittämänä pääse oikeuksiinsa. Mutta kesällä täytyy käydä siellä uudestaan, ja tehdä kävelyretki puutarhan ympäri. Nyt en ollut oikein varautunut kirpakkaan säähän, koska kotoa lähtiessä mittari näytti lähes kymmentä lämpöastetta, mutta Hillerødissä sormet ja varpaat alkoivat jäätyä muutaman minuutin ulkonaolon jälkeen.

Kävimme myös Slots Arkaderne -ostoskeskuksessa, jossa valitettavasti näin uuden vuoden alla oli sen verran porukkaa, että oli parempi luovuttaa ja lähteä kotia kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *