Suosikkipaikkani Kööpenhaminassa: Botanisk Have

Tämä on niitä paikkoja jonka olemassaolon on tiedostanut, mutta ei vaan koskaan ole saanut aikaiseksi mentyä. Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha, Botanisk Have, on ollut nähtävien paikkojen listallani jo ties kuinka kauan, mutta kaupungissa, jossa on niin paljon näkemistä ja tekemistä, jotkut kohteet jäävät väkisinkin nähtäväksi sitten joskus.

Lauantaina päädyimme monen mutkan ja romuttuneen suunnitelman kautta tänne upeaan puutarhaan. Thomas ei muista käyneensä siellä koskaan aikaisemmin (!), mutta nyt me molemmat ihastuimme paikkaan niin, että tulemme varmasti käymään siellä usein. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

Vuonna 1870 perustettu Botanisk Have sijaitsee aivan Nørreportin aseman vieressä ja kävelymatkan päässä Nyhavnista ja Strøgetiltä, joten suosittelen tätä paikkaa jokaiselle Kööpenhaminassa käyvälle. Ota vaikka eväät mukaan, osta pienestä kahvila-autosta juotavaa ja nauti rauhallinen piknik-lounas ihanassa luontoparatiisissa keskellä kaupunkia. Tänne ei kaupungin hälinä kuulu eikä vilkkaan aseman kiireiset ihmiset ole tönimässä hitaampia tieltä pois. Voit vain rentoutua.

Koska yksi kuva todella kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, en edes yritä kuvailla puutarhaa sanoin, vaan annan suosiolla kuvien puhua.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Kuten viimeisestä kuvasta voi päätellä, meidän parin tunnin puutarhassa oleilun päätti pelko sateesta. Kööpenhaminan kevät on ottanut takapakkia, ja toukokuu on kuulemma säiden puolesta ollut yksi huonoimmista. Pari viikkoa sitten ehdin jo luopua talvitakista, mutta nyt sitä on täytynyt käyttää taas. Sommer, kom nu!

4 comments
  1. Kävimme tuolla jollain pääsiäisvisiitillä Köpiksessä vuosia sitten ja vaikka olikin vielä melko aikainen kevät, niin pidimme.
    Joskus varmasti taas!

  2. Ääh, me jouduttiin Kööpenhaminan reissulla tyytymään aidan takaa tuijotteluun, koska puutarha oli kiinni! :( Nyt harmittaa vielä enemmän kun näin nämä kuvat. No, mulla on listalla pari muutakin syytä, miksi Köpikseen pitää päästä uudelleen, joten laitetaan tämä litannian jatkeeksi!

    1. Kiinni?! Voi ei, mikähän on silloin ollut… Vai olitteko liian myöhään menossa? Nimittäin ainakin nettisivujen mukaan sen pitäisi olla auki joka päivä. Mutta onpahan sitten yksi syy lisää tulla takaisin Köpikseen! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *