Juhannukseksi Legolandiin! Ja vähän muuallekin

Yhteistyössä LEGOLAND Billund ja LEGOLAND Billund Resort

Ulkomailla asuessa juhannus on menettänyt merkityksensä, eikä tätä keskikesän railakasta juhlaa tule enää juurikaan vietettyä. Tanskassa juhannus, Sankt Hans, on aina 24. kesäkuuta, eikä siis ole viikonloppuun sidottu niin kuin Suomessa, eikä se edes ole vapaapäivä. Tänä vuonna Sankt Hans osuu suomalaisen jussin kanssa samalle päivälle, ja koska me Thomaksen kanssa molemmat olemme vapaalla koko pidennetyn viikonlopun, päätimme kerrankin lähteä juhannukseksi jonnekin.

Mutta minne? Emme juurikaan ehtineet miettiä vaihtoehtoja saati lyödä suunnitelmia lukkoon, kun sain erittäin mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen: kiinnostaisiko lähteä muutamaksi päiväksi Tanskan Legolandiin ja muutenkin tutustumaan Billundin alueeseen?

Ilman muuta! Tartuin tarjoukseen oitis, ja Thomaskin lähes tulkoon hyppi innostuksesta tasajalkaa suunnitelman kuultuaan. Hän kun ei ollut koskaan käynyt Legolandissa (mikä on minun mielestä hieman erikoista, onhan hän tanskalainen…), joten olihan tuo jo korkea aika hänenkin päästä näkemään tämä yksi Tanskan suosituimmista nähtävyyksistä.

Juhannus Tanskassa

Kun töissä kerroin juhannussuunnitelmistani, sanoi keskustelukumppanini, että hän ei tiennytkään minulla olevan lapsia. No, ei olekaan, mutta lapsenmielinen poikaystävä kyllä, ja myönnän itsekin kuuluvani samaan sarjaan, joten Legoland ja sen vieressä oleva Lalandia ovat oikein passeli lomakohde meille. Ja viikonloppuun kuuluu niin paljon muitakin suunnitelmia teemapuistojen lisäksi, että ihan pelkkää legoilua ei reissu tule olemaan.

Haluamme nimittäin käydä myös Ribessä, Tanskan vanhimmassa kaupungissa, ja tutustua sen vieressä olevaan Vattimereen. Vattimeri on Unescon maailmaperintökohteisiin kuuluva vuorovesialue, johon erityisesti Thomas on halukas tutustumaan lähemmin.

Viimeiseksi yöksi siirrymme Vejleen, jonka nimi saattaa monille olla tuttu Tanskalainen tyttö -elokuvasta. Elokuvan loppukohtauksessa näkyy ohjaajan näkemys Vejlesta, joka ei ikävä kyllä pidä paikkaansa, sillä tämä vuorimaisema on kuvattu Norjassa eikä huomattavasti tasaisemmassa Tanskassa. Mutta siitäkin huolimatta Vejlen vuonomaisemissa on kyllä vaikka kuinka paljon mielenkiintoista nähtävää.

Reilun kymmenen kilometrin päässä Vejlesta sijaitsee Jelling, jossa myöskin sijaitsee yksi Tanskan Unesco-kohteista: Harald Sinihampaan ja hänen isänsä Gorm Vanhan pystyttämät riimukivet. Jellingissä pääsee enemmänkin tutustumaan Haraldin ja Gormin elämään Experience Centerissä, joka lupaa viedä interaktiiviselle matkalle ajassa taakse päin viikinkikuninkaiden aikaan.

Juhannus Tanskassa

Juhannus Tanskassa

Jos tässä ei vielä ollut riittävästi, saatetaan lisäksi käydä Christiansfeldin kaupungissa, joka muuten sekin on Unesco-kohde! Ja jos kotimatkalla jaksaa vielä jotain nähdä, olisi Fynin saarella mahdollisuus pysähtyä Odensessa, jota on kehuttu todella paljon.

Huh, aikamoinen reissu tulossa, eikö? Vaikka tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana on tullut reissattua ihan mukavasti, en ole tainnut kertaakaan ennen matkaan lähtöä olla näin innoissani kuin nyt. Minulla on jopa perhosia vatsassa! Tästä nimittäin tulee aivan mahtava ja elämyksiä täynnä oleva juhannus, tiedän sen jo nyt. Huominen työpäivä pitäisi vielä jaksaa, mutta sitten mennään juhannukseksi Jyllantiin!

Awesome awaits!

2 comments
  1. Odense on ihan kiva pikkukaupunki, jossa kannattaa käydä ainakin kesällä. Nähtävänä on mm. Andersenin talo

    1. Jäi taaskin Odense näkemättä… Tämä oli jo kolmas yritys Jyllannista päin tullessa, mutta kotimatkalla kun ei enää oikein malta pysähtyä, vaan ajaa suoraan Köpikseen. No, kyllä minä sinne vielä joskus menen! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *