Viime kesänä päädyin selailemaan Instagramissa kuvia Kööpenhaminan Bispebjergin hautausmaalta, ja mitä näinkään: aivan ihastuttavia keväisiä kuvia kirsikkapuiden kukkimisesta! Hautausmaa oli jo tullut muuten tutuksi, onhan se suuri ja viihtyisä puistoalue suhteellisen lähellä kotiamme, mutta en ollut tiennytkään puiston upeasta kirsikkapuukujasta. Kesä oli auttamatta liian myöhäinen ajankohta todistaa ainutlaatuista Kööpenhaminan omaa hanamia, joten en voinut muuta kuin odottaa seuraavaan kevääseen.

image

image

Aloitin jo maaliskuussa Instagramin Bispebjergin kuvien tarkkailun, sillä halusin tietää milloin kukinta-aika alkaisi. Hautausmaalle on kuitenkin sen verran matkaa, että en halunnut tehdä turhaa reissua, mutta tiesin Instagramin alkavan päivittyä kun oikea aika olisi. Ja näin tietysti kävikin: parisen viikkoa sitten ensimmäiset kukat alkoivat aueta, ja heti seuraavana lauantaina otimme polkupyörät alle, ostimme matkalla eväsleivät ja pyöräilimme Tagensvej-tien päässä sijaitsevalle hautausmaalle.

Mutta olisihan se pitänyt arvata: emme olleet ainoita, jotka olivat saaneet sinä kyseisenä lauantaina saman ajatuksen päähänsä. Olin haaveillut ottavani upeita kuvia lähes autiosta kirsikankukkakattoisesta kujasta, juuri sellaisia kuvia kuin olin Instagramissa nähnyt, mutta ihmispaljouden vuoksi se todellakin jäi vain haaveeksi. Eivätkä kirsikankukat olleet vielä täysin avautuneet, joten päätin kokeilla myöhemmin uudestaan – arkipäivänä tällä kertaa.

image

image

image

image

Viime maanantaiaamuna sitten pakkasin aamiaisleivät mukaan ja lähdin Bispebjergiin ennen töiden alkua. Vaikka aamu ei ollut kaunis taivaalle vauhdilla kerääntyvien sadepilvien värjätessä maiseman ankean harmaaksi, kuvittelin maanantaiaamun olevan kaikkein rauhallisin aika kirsikkapuukujalla ja saisin vihdoin otettua hyviä kuvia. Samalla voisin syödä siellä aamiaiseni kauniiden puiden katveessa ennen töihin menoa.

Arvatkaapas, oliko puisto rauhallinen? Rauhallisempi, kyllä, mutta lieköhän siellä tähän aikaan vuodesta täysin autiota koskaan: sanotaanhan Bispebjergin hautausmaan kirsikkapuukujan olevan tällä hetkellä Kööpenhaminan kuvatuin paikka, ja paikka, jossa ainakin puolet kaupungista käy.

Enkä ihmettele, ovathan kirsikankukat upeita, jopa maanantaiaamun harmaudessa.


Missä: Bispebjerg Kirkegård, Kööpenhamina NV
Miten: Bussi 6A Nørreportin asemalta Bispebjerg Torv -bussipysäkille (hautausmaan edessä)

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Kävelyretki Makarskan kasvitieteelliseen puutarhaan
Naapuriviha - elämää tanskalaisessa kerrostalossa

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

2 kommenttia

 1. Maarit Johanna

  21.4.2016 at 19:17

  Mulla sykähdyttää kirsikkapuut ihan tolkuttomasti! <3 Helsingissä niitä on siellä täällä muutamia, mutta Roihuvuoren hanamia en ole koskaan kunnolla päässyt kokemaan. Voi että kun joskus vielä pääsisi! Köpiksessäkin näyttää ihanalta :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   23.4.2016 at 10:35

   Ihanaa, että kirsikankukkia voi ihastella jopa Helsingissä, ettei tarvitse Japaniin asti lähteä! Vaikka ehkä se oikea hanamikin pitäisi joskus päästä todistamaan :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog