Kööpenhaminan Nørrebro on yksinkertaisesti erinomainen

Olen aikaisemminkin mainostanut täällä blogissa ja ties missä kanavissa, että asuinalueeni Nørrebro on Kööpenhaminan must-kohde. Myönnän, että tuo vuosi sitten julkaistu juttu on ehkäpä kirjoitettu Nørrebrohon muuton jälkeisessä alkuhuumassa ja vaaleanpunaiseen vivahtavat lasit silmillä, mutta olen edelleenkin sitä mieltä, että asuinalueeni on, jos ei ihan kaikilla mittareilla mitattuna kaupungin paras, niin ainakin todella hyvä ja monipuolinen paikka asua.

Ja edelleen olen sitä mieltä, että Nørrebro on must see, eli jokaisen Kööpenhaminassa vierailevan pitäisi käydä täällä, missä kulttuurit kohtaavat, missä kaupungin parhaimmat ravintolamaailman liikeideat ovat saaneet alkunsa ja missä yksinkertaisesti on jokaiselle jotakin – aivan kuten jo vuosi sitten kirjoitin.

image

image

image

Listasin tähän viisi syytä, miksi tämä Tanskan tiheimmin asutettu ja noin 80 000 asukkaan alue on mielestäni mielenkiintoinen, monipuolinen ja yksinkertaisesti niin erinomainen, että Kööpenhaminan muut alueet jäävät yleensä kakkoseksi, kun mietimme vaikkapa ruokapaikkaa tai puistoa lauantaipäivän piknikille.

1. Erinomainen sijainti järvien rannalla lähellä keskustaa

image

Nørrebro alkaa heti keskustan kyljestä, ihanien tekojärvien toiselta puolelta, joten sijainti on kaikin puolin todella passeli. Järvet ovat mainio paikka juoksulenkille tai sunnuntaipäivän kävelylle, mutta yleensä minut löytää täältä istumassa ravintoloissa tai terasseilla – ja Nørrebron puoleisella rannalla vaihtoehtoja istuskeluun todellakin riittää!

Nørrebro on sen verran suuri alue, että se on itse asiassa jaettu kahteen osaan: keskustaa ja järviä lähempi on Indre Nørrebro ja kauempana olevaa kutsutaan Ydre Nørrebroksi – ja kun puhun siitä minun Nørrebrosta tarkoitan aina Indre Nørrebrota, sillä kauempana sijaitseva osa on yleisesti ottaen sitä pahamaineisempaa ja mielestäni huomattavasti tylsempää aluetta.

2. Erinomainen valikoima ravintoloita, baareja ja kahviloita

image

image

image

Vaikka hyviä ruokapaikkoja on Kööpenhamina pullollaan, maltan harvoin lähteä testaamaan ravintoloita Nørrebron rajojen ulkopuolelle. Sääli sinänsä, mutta minkäs teet kun kotikulmillakin on vaikka kuinka mahtavia paikkoja: on Michelin-tähtiä, on maailman 20 parhaan joukkoon päässyttä pitsaa, on luomua, on puuroa, on tapaksia, pastaa, thaimaalaista, kaupungin parasta kebabia, fine diningia, katuruokaa, smørrebrødejä…

Ja tietenkin hipstereiden suosimassa Nørrebrossa on myös lukuisia viinibaareja, trendikkäitä olutjuottoloita, jazz-baareja ja yökerhoja. Ja ne kaikki kahvilat, jätskibaarit, karkkikaupat sekä cupcake- ja macarons-leipomot! Miksi siis poistuisin kotikulmiltani?!

3. Erinomainen katutaide

image

image

Kukapa ei tykkäisi taloja koristavista ja katuja piristävistä hyvin tehdyistä teoksista? Nørrebrossa katutaidetta riittää, ja poikkeuksetta ne saavat hymyn huulilleni ja jatkan matkaani hieman iloisempana. Totta kai töhryjäkin on (ja paljon!), mutta niihin ei onneksi tule kiinnitettyä samalla tavalla huomiota kuin vaikkapa koko kerrostalon päätyseinän peittäviin taideteoksiin.

4. Erinomainen Assistens Kirkegård -puisto

image

image

Minun suosikkipuistoni! Oli sitten mikä vuodenaika tahansa, viihdyn Assistens Kirkegårdissa mainiosti. Ja juuri täällä istuskelin viime vuoden marraskuussa vain päivä tai pari ennen muutaman kuukauden Aasian reissuamme, ja tänne tulin kävelylle helmikuussa heti paluumme jälkeen. Ja vaikka kyseessä onkin hautausmaa, niin kesällä tämä tietenkin toimii erinomaisena piknik-paikkana!

5. Erinomaisen kauniit rakennukset ja upeat yksityiskohdat

image

image

image

Nørrebron arkkitehtuuri ei vedä vertoja keskustan tai Christianshavnin värikkäille taloille tai Ørestadin huippumoderneille rakennuksille, sillä kuten asukasluvustakin voi päätellä, on täällä paljon tylsiä ja suuria tiilestä kasattuja asuinkerrostaloja. Mutta kun pitää silmänsä auki, kyllä täälläkin näkee kauniita rakennuksia ja upeita yksityiskohtia. Ja ehkä se on jopa parempi näin: kun joukossa on ankeita taloja, näkee ne upeammat selvemmin!

Matkalla Kööpenhaminaan? Tutustu Kööpenhamina-oppaaseen!


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou -blogin lisäksi matkablogit Travellover ja Rimma+Laura. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT!


LUE MUITA #IGTRAVELTHURSDAY-POSTAUKSIA JA LISÄÄ LINKKI OMAAN POSTAUKSEESI:


42 comments
 1. Vaikuttava kuvakooste! Nørrebro jäi harmittavasti väliin tämän kesän Tanskan-matkalta, vaikka olinkin lukenut siitä jo aiemmin sekä blogistasi että opaskirjasta. Tällä kertaa kaupunginosakierrokset suuntautui Christianshavniin, Christianiaan ja Vesterbrohon, mutta seuraavalla reissulla on sitten Nørrebron ja Frederiksbergin vuoro.

  1. Kiitos Mika! Käymäsi kaupunginosat ovat nekin ehdottomasti näkemisen arvoisia, etenkin Christianshavnia suosittelisin kaikille. Mutta hyvä syy palata Köpikseen taas uudestaan kun on vielä kiinnostavia paikkoja näkemättä! :)

 2. Kaunista! Äitin kanssa puhelimessa just puhuin, että hänen tekisi mieli keväällä Kööpenhaminaan… Eikä jostain syystä ollut vaikea innostua ideasta. :)

 3. Ihania kuvia! Onpas upea tuo Assistens Kirkegård -puisto, ja ihanan viihtyisän oloisia kahviloita ja ravintoloita. Olen vain kulkenut pikaisesti Kööpenhaminan läpi matkalla Saksaan, joten kaupunki on kyllä laitettava ehdottomasti listalle! :)

  1. Assistens Kirkegård on kyllä upea, ja tunnelma siellä vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Mun lempparipuisto! Toivottavasti pääset joskus vielä ihan ajan kanssa Köpiksen :)

 4. Vaikuttaapa kyllä erinomaisen kivalta paikalta, ja se onkin mulle ainakin osittain tuttu aiemmilta Kööpenhaminan-reissuilta. Kävin kaupungissa viimeksi vuonna 2102 ja sen jälkeen ei oo ollu mitään sen suurempaa hinkua palata Köpikseen, mutta taitaapa olla niin että nää oot tartuttanu pikkuisen Kööpenhamina-kuumeen! Onneksi sinne on tarjolla niin edullisia lentoja, että lyhyt viikonloppureissu olis aika helppo toteuttaa. Tiiänpähän ainakin mistä hakea vinkkejä kaupunkiin sitten, kun reissu on ajankohtainen. :)

  1. Haha, hyvä juttu jos oon tartuttanut pienen Köpis-kuumeen! :D Suosittelen lämpimästi pistämään viikonloppureissun Kööpenhaminaan (ja sen ruokamaailmaan) vakavasti harkintaan!

 5. Seuraavalla kerralla kun olen Kööpenhaminassa aion kyllä ehtiä tuonne saakka. Siinä reunamilla taisin käydä, mutta jalat ei enää halunneet ottaa askeltakaan pois hotellilta päin joten… Aina on kuitenkin kiva kun käydyistä paikoista löytyy uusia kulmia.

  1. Kaupunkilomat tuppaa usein olemaan aika aktiivisia, joten ei ihmekään jos jossain vaiheessa alkaa hotellin ympäristö kiinnostaa kauempia nähtävyyksiä enemmän :D Kööpehaminassa riittää nähtävää useaksi kerraksi, eikä kaikkea siis millään ehdi yhdellä reissulla näkemään. Onneksi se on näin lähellä, niin voi helposti käydä useamminkin :)

 6. Mä olen kyllä tosi kaavoihin kangistunut sitten lopulta kuitenkin. Tässä hetki sitten mies olisi halunnut lähteä Köpikseen ja mä olin vaan, että, jos ei nyt just nyt…. Tosiasiassa mun vaan jotenkin teki mieli pidemmälle, kuin “naapuriin”. Nyt kun katsoo näitä kuvia, kaduttaa – jälleen kerran…

  1. Mä kyllä ymmärrän sen, että vain tänne “naapuriin” tuleminen ei kiinnosta ihan niin paljoa kuin pidemmälle lähteminen. Mutta etenkin lyhyelle kaupunkilomalle Köpis on kyllä aivan erinomainen vaihtoehto! :)

 7. Ihanan värikkäitä kuvia! Minua jotenkin Köpiksessä yllätti, miten erilaisia siellä puistot on Suomeen verrattuna. Ja nuo isot seinämaalaukset on kyllä tosi vaikuttavia.

 8. Oi noita katutaiteen värittämiä seiniä ja kaikkia kahviloita ja baareja! Ihana <3 Toisan jo täällä kommenttilootassa itseäni, mutta kyllä Köpiksen edellisestä vierailusta on ihan liian kauan aikaa ja asia pitää korjata pikimmiten. Vierailu Norrebrohon olisi taatusti myös to do listalla sillä reissulla :)

  1. No niin pitäis korjata tilanne pikimmiten! :D Ja Nørrebrohon sitten ehdottomasti myös, niin näet vähän muunkinlaista Köpistä kuin mitä ne suosituimmat turistipaikat näyttää :)

 9. Ihania kuvia ja ihananoloinen kaupunginosa! :) Mun on päästävä Köpikseen PIAN… Sun kaikki postaukset sieltä on jotenkin tosi houkuttelevia, toivottavasti ei tuu pettymyksiä vastaan. :D

 10. Näyttää niin ihanan värikkäältä tuo sinun kotikaupunginosasi, todella viehättävän näköistä! :) Nuo ravintolat ja graffitit, ja mikä puisto! Sait myytyä, ehdottomasti vierailen tässä kaupunginosassa, kunhan sinne Kööpenhaminaan ennätän.

 11. Köpis on kyllä yksi niistä kaupungeista, joista löytyy vaikka mitä kivaa keskustan ja turistihumputusten ulkopuolelta. Ja vieläpä oikeastaan paljon kivempia juttuja kuin mitä kaikki matkakirjat hehkuttaa. Nørrebrossa oon käynyt kertaallee. Ihan lemppariksi se ei mun Köpis-listalla noussut, mutta kivaa siellä oli pyöriä. Harmittaa vaan, että noi Super Mario -taideteokset oo osuneet silmiin. Mun kaveri asui kesän Lergravsparkenin metroaseman hujakoilla (en nyt tiedä minne kaupunginosaan se sijoittuu) ja siellä kulmilla tuli pari kertaa pyörittyä. Vaikka se ei sinänsä mikään ihmeellinen asuinalue ollut vaan aika perus, niin joku siinäkin tunnelmassa vaan iski. Se on se Köpis, joka vaan osaa :)

  1. No niinpä, täällä tosiaankin on vaikka mitä mielenkiintoista sen turisti-Köpiksen ulkopuolella!
   Mariot löytyy aika syrjästä, joten enemmän olisin ollut hämmästynyt, jos olisit kertonut nähneesi ne! :D Lergravsparken taitaa olla Amagerissa? Se taas on mulle aika tuntematonta seutua, en kovinkaan usein ole siellä päin liikkunut. Mutta varmaan ihan kivaa seutua :)

 12. Vau, näyttää tosi kivalle! Mulla on edellisestä reissusta jo tosi monta vuotta eikä silloinkaan käyty tuolla. Nyt kyllä houkuttelis ihan hirveästi kaupunkiloma Köpiksessä!

  1. Ehkä mä oon aika puolueellinen, mutta mun mielestä Köpis vaan on aivan mahtava kaupunkilomakohde, joten ehdottomasti tänne kannattaisi tulla. Ja jopa monta kertaa, sillä nähtävää riittää!

 13. Ihanan näköistä! Onkohan tuo sitä aluetta, jolla kävin joskus kööpenhaminalaiskaverini kanssa design-markkinoilla jossain isossa hallissa, hmm. Mentiin siitä tekojärvien ohi ja sitten käveltiin vajaa kilometri eteenpäin. Ne on jotkut vuosittaiset isot markkinat, ja voi pojat miten ihanaa tanskalaista designiä siellä olikaan: vaatetta, koruja, kenkiä, sisustustavaraa…

  1. Noiden samojen järvien yli pääsee myös Østerbrohon ja Frederiskbergiin, joten voi olla jompi kumpi niistäkin alueista, missä olet ollut :) Joskus olen tuollaisilla markkinoilla ollut, ja kyllä sieltä aika monta kassillista tavaraa lähti mukaan :D

 14. Mäen tunne Kööpenhaminaa käytännössä lainkaan, mutta nytpä tiedän ainakin, minne kannattaa suunnata, kun siellä on. :) Nørrebro näyttää kyllä ihan mahtavalta yhdistelmältä ronskia katutaidetta ja koristeellisia jugendtaloja. Piknik hautausmaalla kuulostaa kyllä aika jännältä.

  1. Heh, minäkin aluksi hämmästelin sitä, että täällä vaan pokkana mennään hautausmaalle piknikille, mutta nyt en ihmettele sitä enää lainkaan. Täällä ei paljoa nipoteta :D

  1. Oletkohan sinä se sama, joka on aikaisemminkin laittanut linkin samasta aiheesta? En enää muista, että mitä silloin vastasin, mutta perusajatus on varmasti ollut sama kuin mitä nytkin vastaan: isossa kaupungissa sattuu ja tapahtuu, eikä Kööpenhamina (tai edes Nørrebro) ole mikään lintukoto. Tämä on tapahtunut pienellä alueella Ydre Nørrebrossa, ja se on ihan eri paikka kuin Indre Nørrebro – aivan kuten tässä jutussanikin mainitsen.

   1. Totta kai isossa kaupungissa sattuu ja tapahtuu, mutta se on ihan eri asia kuin se, että aletaan vaatimaan Sharia-lakia. Sekin on ihan sama kumpi Nörrebro se on, vieressä se on ja tapahtumat leviävät nopeasti. Se onko paikka lintukoto on eri asia kuin se, onko sinne turvallista mennä ollenkaan. Tanskan ulkomaalaispolitiikka on kiristynyt huomattavasti viime vuosina ja syystä. Sinunkin luulisi arvostavan turvallisuutta.

    1. Totta kai minä arvostan turvallisuutta, mutta en todellakaan koe Nørrebron olevan turvaton tai vaarallinen siitäkään huolimatta, että tiedän täällä tapahtuvan rikollisuutta, tai vaikka Sharia-lakia alettaisi vaatia. Lakihan on ollut esimerkiksi Englannissa jo vuodesta 1982, ja vaikka en olekaan asiaan sen enempää perehtynyt, niin uskallan tehdä siitä päätelmän, että tuskin se mikään niin pelottava ja kauhea asia on, kuin mitä sinä yrität näillä viesteilläsi väittää.
     En tiedä, oletko koskaan edes käynyt Nørrebrossa, vai teetkö päätelmäsi vain tuon yhden uutisen perusteella, mutta et onnistu muuttamaan mielipidettäni kaupunginosastani. Nørrebro <3

 15. Asutko paratiisissa? Näyttää ihan hurjan kivalta! Olen ollut Kööpenhaminassa niin lyhyitä aikoja, että tänne asti en ole ehtinyt. Ensi kerralla on korjattava tilanne!

  1. Jos täällä paistaisi aurinko ympäri vuoden, niin voisin ajatellakin asuvani paratiisissa :D Tervetuloa sitten seuraavalla kerralla tänne mun huudeille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *