Tämä Kööpenhaminan creperie on parempi kuin Pariisin paras!

Pariisin Montmartressa sijaitseva Crêperie Broceliande on TripAdvisorissa rankattu kaupungin parhaimmaksi crêperieksi. Paikka on kodikas, ja kyllähän ravintolan galette maistui meille nälkäisille ja siideri raikasti olon kuumana kesäpäivänä, mutta kokemus ei kuitenkaan ollut niin erinomainen, että ruoan maku olisi pysynyt muistissa kovinkaan pitkään – liekö jo unohtunut kun Brocelianden ovi painautui perässämme kiinni ja jatkoimme matkaamme kohti Sacre-Coeuria.

Vaikka olemme palanneet muistoissamme Pariisiin useita kertoja, ei tuo kaupungin paras crêperie ole ajatuksissamme vilahtanut – ei ennen kuin löysimme sattumalta ranskalaisen crêperien Kööpenhaminasta, aivan Torvehallerne-kauppahallien vierestä. Kellarikerroksessa sijaitseva pieni ravintola La Petanque houkutteli meidät sisälle kodikkuudellaan ja kynttilöiden lämpimällä valolla, pois ulkoa syksyisen sadepäivän ankeudesta.

image
image
image
image
image
image
image

Pelkästään ravintolan tunnelma vei meidät jälleen kerran muistelemaan reilun vuoden takaista Pariisin matkaamme, ja tilasin jälleen galetten seuraksi lasillisen ranskalaista hapanta siideriä. Vaikka Pariisin galette oli ensimmäinen koskaan syömäni, tajusin heti eron näiden kahden letun välillä: tämä oli juuri sitä, mitä olin olettanut saavani sinä kuumana kesäpäivänä pariisilaisessa pienessä kahvilassa, en sateisena syksypäivänä Kööpenhaminassa. Galette oli herkullisen rapea ja täytteet veivät kielen mennessään.

Ensimmäisen kerran jälkeen olemme käyneet La Petanquessa useasti – joskus jopa useamman kerran viikossa. Kaikki testaamamme galettet ovat olleet yhtä herkullisia, mutta suosittelen erityisesti numeroa 35: ilmakuivattua kinkkua, perunaa, tomaattia, sipulia ja juustoa. Nam!

Crêperie La Petanque
Rømersgade 9
1362 København K
Avoinna joka päivä klo 11.30-22.00
Hintataso: galettet n. 50-100 kr (n. 7-14 €)

2 comments
    1. Tätä ei kovin helposti edes huomaa ja mekin löydettiin ihan sattumalta. Oltiin menossa Torvehallerneille syömään, mutta ohikulkiessani satuin kurkkaamaan tämän ikkunasta sisään ja näytti niin paljon houkuttelevammalta kuin Torvehallernien hälinä, että oli pakko kokeilla. Onneksi! :) Kerrohan sitten mitä tykkäsit, jos käyt täällä seuraavalla Köpiksen reissulla! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *