Nørrebron ravintolamaailman pienet piirit

Piiri pieni pyörii Nørrebrossa, mutta antaa piirin pyöriä kun se on niin herkullinen! Olen jo aikaisemmin kertonut puuroihin erikoistuneesta Grød-ravintolasta, kaupungin parhaasta kahvilasta (ja kahvista) The Coffee Collectivesta, gourmet-pizzeriasta Bæstista ja maininnut ohimennen Michelin-tähdellä palkitun Relæ-ravintolan ja samaa perhettä olevan Manfreds & Vin:in. Nämä kaikki paikat punoo yhteen ehkä hieman yllättäen iltakahvipaikkamme kahvila-leipomo Mirabelle. Mutta miten?

image

image

image

Neljä näistä menee helposti yhteen nippuun saman omistajan vuoksi: Relæ, Manfreds, Bæst ja Mirabelle ovat italialaista syntyperää olevan Christian Puglisin perustamia. Puglisi tuli tunnetuksi ollessaan keittiömestarina Nomassa, mutta sittemmin päätti pistää pystyyn oman ravintolan. Ja perään muutaman lisää. Noma on Kööpenhaminan ravintolamaailman ylpeys, ja kieltämättä tehnyt Kööpenhaminaa maailmalla tunnetuksi ja lisännyt kaupunkiin kohdistuvaa matkailua. Yksi ravintolako on muka niin merkittävä? Kyllä: kahden Michelin-tähden lisäksi Restaurant-lehti on rankannut Noman maailman parhaaksi ravintolaksi vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2014.

Kahvila-leipomo Mirabellen leipuri Carol Choi on suunnitellut pitsapohjan Bæstin pitsoihin, valmistaa Mirabellen croisantit, leivonnaiset ja leivät. Ja nyt yhdistetään Puglisin ravintoloihin minun suosimat Grød-ravintolat: Choin hapanleipää saa myös näistä puuron ystävien ykkösravintoloista. Ja voin sanoa, että se leipä on herkullista. Mirabellestä voi käydä ostamassa limpun mukaansa, tai jos käy niin hyvä tuuri kuin meillä iltakahvittelijoilla voit saada kaupanpäällisenä palan päivän ylijäämäleipää kotiinviemisiksi.

image

image

image

Kuten olen jo aikaisemmin maininnut, The Coffee Collectiven kahvi on todella hyvää, monen mielestä kaupungin parasta. Ja sitä saa myös Mirabellestä! Hyvän kahvin ja leivonnasten lisäksi pidän kahvilan simppelistä sisustuksesta ja siitä, että se on avoinna iltakymmeneen saakka. Eli en taida olla ainoa, jolla iltakahvin nauttiminen ei vaikuta yöuniin!

Mirabelle sijaitsee aivan ravintola Bæstin naapurissa osoitteessa Guldbergsgade 29. Kaikki tässä jutussa mainitut ravintolat sijaitsevat Nørrebron kaupunginosassa, lukuun ottamatta Christianshavnissa sijaitsevaa Nomaa.

2 comments
  1. Oho! Olipa mielenkiintoista knoppitietoa. Nomassa olen aina halunnut käydä, mutta taitaa jäädä haaveeksi. Nuo pikkukuppilat vois kyllä testata ^^

    1. Mulla ei oikeastaan ole ollut erikoisempaa halua käydä Nomassa, mun mielikuva siitä on liian outo. Rapua kuorrutettuna muurahaisilla? Tai eläviä muurahaisia tikun nokassa? Ei kiitos. Mutta ylpeitä Nomasta täällä ollaan ja jos on edes joku yhteys tuohon ravintolaan, se tuodaan kyllä helposti esille. Esimerkiksi eräässä baarissa oluita tilatessamme baarimikko suositteli kaveriksi tiettyä rommia: “mun kaveri on töissä Nomassa ja he testasivat erilaisia olut-väkevä-yhdistelmiä ja kaikki nomalaiset pitivät tästä kombosta”. Oltais varmaan kokeiltu ilman tuota Noma-korttiakin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *