Viisi suosikkikahvilaani Kööpenhaminassa

Kööpenhaminassa on varmasti jopa satoja toinen toistaan parempia kahviloita ja hyvää kahvia saa lähestulkoon kaikkialta, joten kahvihampaan alkaessa kolottaa on helppo vain mennä lähimmästä kahvilan ovesta sisään. Valinta on kuitenkin vaikeampi, jos kahvilalta kaipaa muutakin kuin pikaista kofeiiniannosta, sillä viihtyisyydessä kahviloiden välillä on suuria eroja.

image

Tällä hetkellä Kööpenhaminan (hipster)kahvilatrendi näyttää olevan se, että paikassa tarjotaan erinomaista kahvia, mutta sisustukseltaan paikka ei välttämättä houkuttele jäämään kupillisen juomista kauemmaksi aikaa. Esimerkkeinä näistä on paljon hehkutettu Coffee Lab Boldhusgade-kadulla ja pikkuinen Risteriet Studiestræde-kadulla (kuvassa): kahvi on todella hyvää, mutta esimerkiksi lauantai-iltapäivisin viihtyisämmät kahvilat houkuttelevat asiakkaita enemmän.

Minä kuitenkin tykkään istuskella kahviloissa pitkään: siemailla kahviani hitaasti, ehkäpä syödä sen kaverina jotain, juoda vielä toisen kupillisen ja samalla lueskella tai vain katsella kadun vilinää. Tämän vuoksi haluan saada kahvilasta muutakin kuin vain kahvia ja sen on oltava tunnelmaltaan viihtyisä – ja tietenkin näkymä kadulle on plussaa. Tähän tarkoitukseen minulla on Kööpenhaminan keskustassa viisi kahvilasuosikkia:

1. Mormors

image

image

Mormors on valintani etenkin silloin, kun sataa vettä tai muuten vain on ankeaa. Täällä nimittäin huolet unohtuvat ja aika pysähtyy, sillä nimensä mukaan Mormorsissa tuntuu siltä kuin mummolassa olisi. Mormorsissa käynnit eivät ole mitään lyhyitä pysähdyksiä, vaan täällä menee helposti tunti jos toinenkin herkutellen ja nauttien!

Mormors
Bredgade 45

2. Paludan Bogcafe

image

image

Ollessani viime kesänä kuukauden työttömänä, kävin usein Paludanissa sen edullisten hintojen vuoksi. Paikasta tuli heti ensimmäisestä käyntikerrasta suosikkini sen keskeisen sijainnin, hyvän valikoiman ja edullisuudesta huolimatta laadukkaiden tuotteiden vuoksi. Täältä saa hyvää kahvia, maukasta ruokaa ja halpaa olutta ja viiniä. Ja hei, missä olisikaan parempi viettää vaikkapa sadepäivää kuin kirjastomaisessa kahvilassa?

Paludan Bogcafe
Fiolstræde 12

3. The Living Room

image

image

The Living Room on nimensä mukaisesti kuin olohuone: täällä voi vain lösähtää sohvalle ja ottaa rennosti. The Living Room sijaitsee Studiestræden ja Larsbjørnsstræden kulmassa, ja etenkin Studiestrædella kannattaa käydä vaikka ei kahvia tekisikään mieli, sillä latinalaiskortteliksi nimetyllä alueella on muun muassa lukuisia ravintoloita, cocktail-baareja, tatuointistudioita ja pieniä putiikkeja. The Living Roomin yläkerta on kahvilamaisempi, mutta alakerran eriparisohvat ja -tuolit, suuri takka sekä marokkolainen teehuone houkuttelevat väkeä etenkin ilta-aikaan.

The Living Room
Larsbjørnsstræde 17

4. Royal Smushi Cafe

image

image

Royal Smushi Cafen sijainti on erinomainen: Kööpenhaminan vilkkaimman ostoskadun Strøgetin vilkkaimman aukion Amagertorvin laidalla on pieni portti, joka johtaa rauhalliselle sisäpihalle ja tähän ihastuttavaan kahvilaan. Royal Smushi Cafessa voit istahtaa Arne Jacobsenin tuolille, syödä Royal Copenhagenin lautaselta George Jensenin aterimilla – ja mieluiten tietenkin smusheja, eli sushi-koossa olevia smørrebrødejä. Ihana breikki kaupungin hälinästä!

Royal Smushi Cafe
Amagertorv 6

5. Original Coffee Illum

image

image

Strøget-ostoskadulla olevan Illum-tavaratalon ylimmässä kerroksessa on lukuisten ravintoloiden lisäksi Original Coffee -kahvila. Orginal Coffeen kahvi on äänestetty nyt neljänä vuonna peräkkäin kaupungin parhaaksi, joten kahvihifistelijän kannattaa käydä täällä ihan senkin vuoksi – meille muille houkuttimeksi riittävät maisemat ja hyvällä säällä terassilla istuskelu.

Original Coffee
Illum, Amagertorv

 

10 comments
  1. Nämä kaikki vaikuttavat ihanilta! En osaisi valita, jos yksi pitäisi. Tai, ehkäpä ensiksi katsastaisin Olohuoneen. Kööpenhamina on muuten yksi vaihtoehto listallani, kun mietin, minne syksyllä minilomalle ystävän kanssa. Saas nähdä, minne lopulta päädymme (lentojen hinnat ja aikataulut tietysti märäävät aika paljon).

    1. No onneksi ei koskaan tarvitse valita vain yhtä, kun on kyse kahviloista: yhdessä paikassa voi käydä kahvilla, siirtyä toiseen mehulle jne. :D Köpis on todella hyvä vaihoehto syksyn minilomalle! ;)

  2. Hiukan aloin pohtimaan lähiseutujen kahvilatarjontaa. Toiset ovat viihtyisiä ja toiset eivät. Paljon vaikuttaa juuri esim istuin, missä istutaan ja sisustus. Tuo Murmur, minullekin kelpaisisi.

    1. Mielestäni kahviloiden pitäisi olla kodikkaita, ei sellaisia laitosmaisia itsepalvelupaikkoja mitä etenkin Suomessa monesti näkee. Mutta kiva, että lähistöltäsi löytyy myös viihtyisiä paikkoja :)

  3. Kiitos viimeisestä, kenties joskus juon kahvia jossakin näistä viidestä kahvilasta. Olen kerran kahdeksantoistavuotiaana ollut Kööpenhaminassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *