Cock’s & Cows – Kööpenhaminan parhaat burgerit?

Yhtenä kesän viimeisistä päivistä Thomas halusi viedä minut lounaalle kokeilemaan kaupungin parhaita burgereita. Sankt Peders Strædella olevan SP34 -hotellin yhteydessä on yksi kaupungin kolmesta Cock’s & Cows -purilaisravintolasta, joiden hampurilaiset ovat saaneet halutun Byens Bedste -tittelin kolme kertaa viimeisen neljän vuoden aikana. Ehkä burgereita enemmän meitä kuitenkin kiinnosti ravintolan kattoterassi, jossa saimme olla täysin rauhassa kaupungin hälinältä – ja jopa rauhassa muilta ihmisiltä, sillä vaikka ravintolassa oli useampi asiakas, ei kukaan muu ollut löytänyt yläkerran terassille!

Saimme ruokalistat, ja sitten olikin tunnustusten vuoro: Thomas oli syönyt myöhäisen aamiaisen, eikä hänellä ollut nälkä, ja minä en pidä ravintoloiden hampurilaisista (liikaa leipää ja pahoja ranskalaisia – asiat, jotka eivät vaivaa silloin, kun käärepaperi on koristeltu kultaisilla kaarilla). Ajoitus ja paikkavalinta ei siis mennyt täysin nappiin – muuten kuin sen terassin osalta.

Päätimme kuitenkin tilata juustopekoniburgerin puoliksi, sillä pitihän sitä kaupungin parasta hampurilaista maistaa kun olimme niin lähelle sellaista päässeet.

image

image
image
image
image
image

Our burgers are 180g of 100% Danish prime beef, grilled on charcoal with fresh lettuce, thick slices of tomatoes, pickles, red onions and selected sauces.

Ja mikä oli tuomiomme tästä hampurilaisesta?

Burgerin lakki lähti tietenkin ensimmäisenä pois, sillä rapeaksi – tai jopa kuivaksi – paahdettua leipää on aivan riittävästi pelkässä pohjapalassa. Alta paljastui pekoninsyöjän mielestä säälittävän pieni annos pekonia: maassa, jossa possun kulutus per capita on maailman korkeimpia luulisi pekonia saavan burgeriin enemmäin kuin vain yhden pienen suikaleen. Mutta kaikki muut maut olivat kylläkin kohdallaan: pihvi oli ihanan mehevä, salaatti rapeaa ja kastikkeet kruunasivat makuyhdistelmän. Lautanen oli nopeasti tyhjä.

Tiedän olevani hyvin nirso hampurilaisten suhteen, enkä kovinkaan helposti niitä kehu, mutta tässä tapauksessa en ihmettele miksi kööpenhaminalaiset ovat äänestäneet nämä burgerit kaupungin parhaimmiksi useaan kertaan. Tuollaisen pihvin voisin syödä uudestaan koska vain, mutta saisikohan sen salaatin kanssa…? Ja onhan tuo terassi aivan super: jos ei olisikaan nälkä, siellä voi vaikkapa naukkailla cocktaileja yöhön saakka.

Näenkin itseni istumassa siellä ensi kesän valoisina öinä, mojito kädessäni lounge-musiikin soidessa taustalla. Skål!

Cock’s & Cows
Sankt Peders Stræde 38, Kööpenhamina
www.cocksandcows.dk
Hintataso: burgerit 89-129 kr (12-17 €), lisukkeet 29 kr (4 €)


Testaamani Byens Bedste – Kaupungin Parhaat 2015

Aamiaispaikka (voittaja) Møller Kaffe & Køkken

Olutkokemus (voittaja) Kølsters Tolv Haner

Hyvinvointi (voittaja) Skodsborg Spa & Fitness (juttu tulossa myöhemmin)

Budjettiravintola (ehdolla) Bæst

Budjettiravintola (ehdolla) Copenhagen Street Food

Uusi ravintola (ehdolla) Gorilla

Viinibaari (ehdolla) Antidote

Kahvi (ehdolla) The Coffee Collective

Juhla (ehdolla) Copenhagen Pride

6 comments
  1. Olen syönyt elämäni parhaan burgerin New Yorkissa. Näytti tuon suuntaiselta ilman salaattia. Silloin opin et raaka-aineet tekevät kunnon burgerin. Mehukas burgeri ei tartte kaikkea höttöä ja mitä yksinkertaisemman näköinen sen parempi…:-) toki sit on ne paperiin käärityt ketjuburgerit, jotka maistuu niin hyvältä ystävän kanssa rannalla auringonoton yhteydessä nautittuna…..

    1. Mun parhaat burgerit on olleet Balin Kutalla, sellaisesta katukojusta. Syynä voi olla toki myös se, että niitä tuli syötyä aamuyöstä kotimatkalla baarista :D Eikös ne Melbournen Rooftop Barin purilaiset olleet aika hyviä myös? Vai oliko se vain minun lähdön haikeus, mikä teki siitä niin ikimuistoisen….

  2. Paikka vaikuttaa ihanalta, hampurilainen aika kuivakalta täytyy sanoa. :D

    1. Mulla pitäisi olla enemmän kokemusta burgereiden syömisestä, että osaisin sanoa paremmin, että oliko tämä kokonaisuudessaan hyvä vai ei.. mutta pihvi ainakin oli hyvää! :P

  3. Hahaa, miten tää sattuikaan! Oon just päivän etsinyt burgerpaikkaa Bilbaosta, tosin ei näköjään kauheesti oo tarjolla. :D Vaikuttaa just sellaiselta paikalta, missä mun pitäs käydä kun joskus oon Kööpenhaminassa käymässä. Ainakin ihanan idyllinen ja sain vähän sisustusinspiraatiota noista tyynyistä :)

    1. Ai eikö siellä ole burgeripaikkoja? Täällä kun niitä on joka kadunkulmassa! Ja mulla jäänyt kaikki paikat tätä lukuunottamatta testaamatta :D Heh, kiva että sait tästä postauksesta jopa sisustusvinkkiä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *