Nørrebro on Kööpenhaminan must-kohde

Vibrant, colourful, casual and young at heart. Over the last couple of decades Nørrebro, also known as Copenhagen N, has evolved from being a working-class area into one of Copenhagen’s hottest quarters. And the area has not lost its edge – it is still diverse, colourful and hip with a multicultural mix and an influx of young locals. Here you will find trendy bars and fashionable designer shops next door to dodgy dive bars and cheap kebab places.

Visit Copenhagen

Älä sano, että tunnet Kööpenhaminan jos et ole käynyt Nørrebrossa – Kööpenhaminan trendikkäimmässä ja monipuolisimmassa kaupunginosassa. Keskustan Nyhavn, kanavat ja Tivoli ovat kauniita, kyllä, mutta ei se särmikäs Kööpenhamina minä paikalliset kaupungin tuntevat. Kööpenhamina on monipuolinen ja täynnä vastakohtia, särmää ja sielua.

Kööpenhamina on vanha, perinteikäs, tyylikäs ja kaunis – mutta se on myös nuorekas, moderni, hipster ja jopa ruma.

Suosittelenkin jättämään sen Nyhavnin täpötäyden ylihinnoitellun kahvilan sekä sataman kokoisen kuplan, ja lähtemään pienelle kävelylle Kööpenhaminan parhaimpaan kaupunginosaan. Sinne, missä kulttuurit kohtaavat, missä kaupungin parhaimmat ravintolamaailman liikeideat ovat saaneet alkunsa ja missä yksinkertaisesti on jokaiselle jotakin. Siihen aitoon Kööpenhaminaan.

Sanotaanko neljän kilometrin kävely, korkeintaan. Käykö? Ja ihan suoraa tietä Nyhavnista, joten helpompaa reittiä ei olekaan.

Lupaan, että et pety.

Noerrebro map

Eli jätä Nyhavn selkäsi taakse ja lähde kävelemään Kongens Nytorvin ohi ja Gothersgadea pitkin, aina niin pitkään kunnes olet järven rannalla. Vähän joudut koukkaamaan vasemmalle (okei, huijasin hieman sanoessani, että reitti on pelkkää suoraa tietä, mutta tämän jälkeen se on), että pääset Kuningatar Louisen sillalle.

Nørrebro alkaa sillan toiselta puolelta, mutta hyvällä tuurilla pääset kaupunginosan ainutlaatuiseen tunnelmaan jo sillalla: aurinkoisena päivänä silta on pienten rentojen päiväbileiden paikka, sillä musiikki soi ja ihmiset istuvat penkeillä ja maassa syöden, juoden, jutellen ja nauttien auringon paisteesta.

Puheensorinaa, naurua, laulua, iloista mieltä. Rentoa ja välitöntä olemista.

Tervetuloa Nørrebrohon.

imageDronning Louises Bro – Kuningatar Louisen silta Nørrebrosta päin kuvattuna.

imageNørrebrogade

Sillan jälkeen olet Nørrebrogadella. Halutessasi voit jäädä rantakadun kahviloihin tai penkeille istuskelemaan ja katselemaan ohikulkevia lenkkeilijöitä, pariskuntia ja ensitreffeillä olevia. Vielä et kuitenkaan ole nähnyt Nørrebron syvintä olemusta, joten suosittelen kävelemään vilkasta Nørrebrogadea pikkuisen matkaa eteenpäin. Sekä oikealle että vasemmalle lähtee pienempiä katuja, joille kannattaa myös poiketa: on pieniä putiikkeja, kahviloita, viini- ja olutbaareja. Tämä alue on mielestäni parasta Nørrebrota.

Alussa olevassa kartassakin näkyvällä Nørrebrogaden rinnakkaiskadulla, Guldbergsgadella on muun muassa suosittelemani Grød-puuroravintola, Mirabelle-kahvila ja ravintola Bæst, joista voit lukea lisää vaikkapa täältä. Samalla kadulla voi myös herkutella thai-ruoalla Michelin-tähdellä palkitussa Kiin Kiin -ravintolassa.

imageFælledvej-katu Sankt Hans Torv-aukiolta kuvattuna. Tornien kohdalla kulkee Nørrebrogade. Fælledvejn varrella on mm. ravintola Barcelona, jonka tapas-lautanen on todella hyvä ja riittää kahdelle iltapalaksi, sekä ravintola Gefährlich, jonka risottoon rakastuin ikihyväksi jo ensimmäisellä haarukallisella.

imagePyhän Johanneksen kirkko ja vanha talo Læssøesgadella.

Mitä pidemmälle Nørrebrogadea kävelet, sitä monimuotoisemmaksi tarjonta muuttuu: liikkeet myyvät muun muassa shawarmaa ja arabialaisia vaatteita, ja kampaamo- ja parturipalveluita löytyy varmasti jokaiselle hiuslaadulle. Kadulla kävelee ihmisiä maailman eri kolkista, pukeutuneena vaatteisiin, joita ei Nyhavnin terasseilla istuvien päällä näy. Näkymät, tuoksut ja äänet ovat erilaisia ja eksoottisempia kuin Kööpenhaminan keskustan sykkeessä.

Tämä on minun Kööpenhaminani. Tämä on sitä aluetta, jossa minä viihdyn parhaiten.

imageNørrebrogade
imageNørrebrogade. Oranssin muurin takana on Assistens Kirkegård

Kuitenkin on hyvä kertoa myös se, että vaikka Nørrebro on Kööpenhaminan mielenkiintoisimpia kaupunginosia, on se tilastojen mukaan myös yksi Kööpenhaminan rikollisimmista alueista. Nørrebro on iso alue, joten hieman epämääräisempiäkin osia sinne mahtuu, mutta karkeasti vetäisin suurinpiirtein Jagtvej-kadun kohdalle rajan, missä kaupungin hipstereimmästä alueesta alkaa tulla se pahamaineinen kaupunginosa. Matkaa voit kyllä aivan huoletta jatkaa aina Nørrebron asemalle saakka, josta voit ottaa bussin takaisin keskustaan, mutta voit myös hypätä keskustaan menevään bussiin Nørrebrogadella olevilta lukuisilta pysäkeiltä.

Mutta ennen poistumista suosittelen katsastamaan vielä yhden paikan: Assistens Kirkegårdin, joka sijaitsee mukavasti Nørrebrogaden ja Jagtvejn kainalossa (matkaa Nyhavnista Jagtvejlle on aika tarkalleen 3 km). Tämän kohteen olen tainnut blogissa joskus jo mainitakin: kyseessä on siis ihastuttavan vehreä hautausmaa, jonka tunnetuin hauta on H.C. Andersenin. Assistens Kirkegård on suosittu lenkkeily- ja rentoutumispaikka keskellä vilkasta Nørrebrota. Osta Nørrebrogaden varrella olevista kioskeista tai kahviloista eväät, ja tule paikallisten tapaan puiston isolle nurmialueelle piknikille (kyllä, se on sallittua!).

imageAssistens Kirkegård
imageAssistens Kirkegård
imageAssistens Kirkegård
imageAssistens Kirkegård
imageAssistens Kirkegård

Tämä oli vain pieni pintaraapaisu minun kaupunginosaani. Nørrebro on niin monipuolinen ja suuri, että yhteen postaukseen ei voi millään sisällyttää kaikkea mitä täällä kannattaa nähdä ja missä käydä. Pelkästään kahviloista saisi useamman kirjoituksen aikaiseksi!

Kuvat on otettu sateisena ja harmaana päivänä, eivätkä näytä Nørrebrota kauneimmillaan. Mutta kuten jo sanoin: käy täällä. Et pety.

Lue myös: Nørrebro on yksinkertaisesti erinomainen


30 comments
 1. Heippa! Pääseekö alueelle myös metrolla? Tekstissä mainitsit bussit :)

  1. Hei, ei pääse ennen kun uusi metrolinja valmistuu joskus hamassa tulevaisuudessa. Kävely, fillari ja bussi on ainoat vaihtoehdot :) Ja S-juna jostain päin Köpistä (ei kuitenkaan keskustasta), sillä pääsee Nørrebron asemalle, mutta sieltä on sitten yhtä pitkä matka Indre Nørrebrohon kuin keskustasta, joten sekään ei auta :)

  1. Ole hyva Pirkko! :) Vaikka tama hautausmaa on aika suosittu, ei siella useinkaan tunnu ruuhkaiselta vaan oikeasti paasee rauhoittumaan. Asun aika lahella, joten monesti ostan laheisesta leipomosta jotain ja menen tanne nauttimaan puiston vehreydesta ja rauhallisuudesta. Aluksi tuntui oudolta, etta ihmisia makoilee vilteilla siella taalla (onhan se kuitenkin hautausmaa!), mutta nyt olen jo tottunut siihen.

 2. Hyvä vinkki – kiitos! Itse olen kyllä ollut muutamia kertoja Kööpenhaminassa, mutta pääasiassa näillä turistialueilla. Vaikka olenkin viihtynyt siellä varsin hyvin, niin tämäkin vinkkisi laitettiin ylös seuraavaa reissua varten! Tällaiset vinkit on kultaakin kalliimpia, jos haluaa päästä jonkun kaupungin henkeen paremmin sisään – kiitos :-)

  1. Kiitos paljon kommentista Rami! Ja kiva kuulla, etta tama vinkki meni korvan taakse :) Kun seuraavan kerran Koopenhaminassa kayt, kerrohan sitten mita tykkasit tasta!

 3. Tällaisista postauksista minä pidän, paikallisvinkeistä jotka vievät pois sieltä turistien seasta. Vaikka itse turisti olenkin, niin haluan nähdä niiden must-juttujen lisäksi myös jotain muuta. :) En voinut olla huomaamatta Taiwanissa suursuosiosta nauttivaa 7-11 kauppaa tuossa ylläolevassa kuvassa, onko niitä paljonkin Kööpenhaminassa?

  1. Mina olen jo parissa postauksessa yrittanyt potkia ihmisia Kopiksen turistialueilta pois :D Mutta ymmarran kylla, etta jos on ensimmaista kertaa paikassa ja aikaa on vain pari paivaa, niin sitten haluaa kiertaa ne kaikki tarkeimmat nahtavyydet ja silloin ei valttamatta jaa aikaa sille aidon nakemiselle.
   Joo, 7-eleveneita on taalla ihan joka nurkalla. Thaimaassa kaytiin aina hakemassa halpoja hodareita ja toasteja iltapalaksi, taalla niissa on vahan paremmat evaat paleopatukoista ja raakakakuista taytettyihin voileipiin ja kanavartaisiin :P

 4. Kiitos hyvistä vinkeistä.
  Näiden jälkeen on taas yksi syy lisää varata lennot Kööpenhaminaan. Pidän juuri tällaisista postauksista , joista saa enemmän irti kuin opaskirjoista. (ehkä siksi luenkin mielummin blogeja kuin opaskirjoja..) :)

  1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Kiva kuulla, etta koit nama vinkit hyodyllisiksi. Kerrohan sitten mita tykkasit, kun Koopenhaminaan paadyt :)

 5. Hyviä vinkkejä, kiitos! Kuulostaa juuri sellaiselta paikalta, jossa viihtyisin. Köpiksessä olen käynyt lyhyesti pari kertaa, mutta viihtynyt lähinnä turistikeskustan alueella. Viime reissulla oli niin kurjat kelit, että aika kului lähinnä sisätiloissa eikä tullut normaaliin tapaan vaelleltua ympäriinsä. Ensi kerralla Nørrebrohon!

  1. Kopiksen keskusta on myos kiva, mutta sielta todellakin puuttuu kaikki sarma. Kiva kuulla, etta nama vinkit menee seuraavalla kerralla testiin! :)

 6. Kiitti taas hyvistä vinkeistä! Hitsit, että mä haluisin tonne! Ja miljoonaan muuhunkin paikkaan… Mut Kööpenhamina on niin lähellä. Tanska on Pohjoismaista vielä käymättä (Islantikin toistaiseksi, mutta parin viikon päästä ei enää!), joten pitäisihän se koko sarja kerätä. :-)

  1. Ole hyva ;) Islanti on kylla nyt ihan supersuosittu! Makin haluaisin sinne… Juu, kylla todellakin pitaa kerata koko sarja, minunkin :D Mutta Kopista suosittelen lampimasti sydameni pohjasta, tama voittaa ainakin Tukholman ja Oslon mennen tullen!

 7. Ihanan näköistä! Hyvä vinkki sitten KUN vihdoin pääsen kaiken tämän himottelun jälkeen oikeasti tallaamaan Kööpenhaminan katuja :)

  1. Hyva, sitten KUN :) Mun olisi pitanyt malttaa odottaa muutama paiva lisaa, ennen kuin otin nama kuvat, niin olis nayttanyt Nørrebro viela paremmalta: nyt on vihdoin kesa tullut ja aurinko paistaa!! Jei! :)

 8. Olipa mukava postaus :). Viime kesänä käytiin Köpiksessä ja osittain tuollakin seudulla pyörittiin. Kööpenhaminaan pääsee nykyään lentämällä niin edullisesti, että voisihan sinne tulla pian uudestaankin.

 9. Taas hienoja vinkkejä Kööpenhaminaan! Tykkäsin kaupungista tosi paljon ja ajeltiin taannoin fillareilla ristiin rastiin ilman sen kummempaa päämäärää. Tuonnekin eksyttiin, joskaan en tiennyt kaupunginosan nimeä kuin vasta nyt :D Pitänee seuraavalla reissulla ottaa ihan oikeasti agendalle.

 10. Viimeisin vierailu Kööpenhaminaan taisi olla ala-asteen luokkaretkellä. :D Lienee uusintavisiitin aika…. Kivoja kuvia ja mielenkiintoinen näkökulma turistikohteiden ulkopuolelle – sellainen on aina hauskempaa, kun lähtee uutta kaupunkia katsomaan! :)

  1. Ohoh, ihan kiva ala-asteen luokkaretkikohde. Me mentiin Helsinkiin :D Mutta ehkä sinun olisi sitten aika jo tehdä uusi reissu Kööpenhaminaan :) Kiitos Reetta!

 11. Kiva postaus! Juuri tuota tietä mekin kuljimme, sattumalta tosin, mutta olipahan katseltavaa ja erilaista meininkiä kuin ihan keskustassa. Tykkäsin!

  1. Kiitos Martina! Niin onhan se keskustaan (ja moniin muihinkin Kööpenhaminan kaupunginosiin) verrattuna erilaista, sen takia Nørrebro varmasti viehättääkin. Kiitos kommentista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *