Milia – kylä, jossa aika on pysähtynyt

Milia perinnekylä, Kreeta

Milia on pikkuinen ja syrjäinen vuoristokylä jossain Kissamoksen ja Paleochoran välissä: pohjoisrannikolta Elafonissiin mennessä poiketaan päätieltä ja lähdetään ajamaan kapeaa serpentiinitietä ylös vuorille. Rinteellä kulkeva hiekkatie on vain yhden kaistan levyinen, joten toivottavaa on, ettei autoja tule vastaan.

Jännittävän ajomatkan palkitsee luonnon ja patikkareittien keskellä oleva, jo 1600-luvulla perustettu, rauhallinen kylä, jossa ei käytetä sähköä enempää kuin on oikeasti tarpeen, ravintolan raaka-aineet ovat oman kylän tuotteita, ja kaikki kiire ja hälinä ovat kiellettyjä.

Milia Mountain Retreat Milia Mountain Retreat Milia Mountain Retreat Milia Mountain Retreat

Miliassa aika on pysähtynyt, ja kuin huomaamatta myös kylässä vierailevan askel hidastuu: täällä vehreän luonnon keskellä ei ole kiire minnekään. Rajallisen sähkön vuoksi kännykkää ei niin vain latailla, nettiyhteys toimii jos toimii, eikä ulkomaailmaan ole muuta yhteyttä kuin muutamat kylään saapuvat päiväretkeilijät.

Miliassa ei kuitenkaan käy aika pitkäksi. Jos perinteiseen kreetalaiseen tyyliin rakennetun kivisen ekohotellin terassilla, kastanja- ja tammipuiden varjossa, loikoilu ei ole sinun juttusi, takaavat lukuisat upeiden vuoristomaisemien läpi kulkevat patikointireitit sen, että aktiivisemmille vierailijoille riittää polkuja käveltäviksi useammaksi päiväksi.

Milia Mountain Retreat Milia Mountain Retreat Kreeta retriitti Vuoristoretriitti, ravintola

Kylän ravintolassa pääsee nauttimaan herkullista lähi- ja luomuruokaa: korkealaatuiset raaka-aineet ovat joko kylän omasta maasta tai tuotu lähialueilta. Ravintola on avoinna niin aamiais-, lounas- kuin illallisaikaankin, joten ravintolan tuoreilla antimilla voi herkutella pitkin päivää. Suosittelen ruokailemaan ravintolan pienellä terassilla, josta avautuvat upeat maisemat!

Milia sopii mainiosti myös päiväretkikohteeksi, jos ekokylässä majoittuminen ei sovi omaan pirtaan. Päivävierailunkin aikana ehtii kokemaan kylän ainutlaatuisen tunnelman, rauhoittumaan kaukana rannikon hälinästä, kävelemään ympäröivässä luonnossa ja ruokailemaan kylän ravintolassa. Paluumatka kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa, sillä ensimmäinen kilometri kylästä on kapeaa ja kiemurtelevaa hiekkatietä, jonka varrella ei ole katuvaloja.

Lue lisää: Milia Mountain Retreat
Sijainti kartalla

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2021. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
2 comments
  1. Kiitos tästä kylätiedosta!
    Voi kuinka tulikaan haikea olo siihen, että tuolla olisi yön pari.
    Rauha ja idylli!
    Listalle meni!

  2. Ihanaa luettavaa taas. Kerran olen käynyt ja muistan hyvin sen tien, olin kauhuissani.. mutta silti tämä on listallani,upea paikka ja nuo patikoinnit kiinnostaa.
    Ihanaa kesää sinne Kreetalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *