Red Havana, Agia Marina – tyylikäs rantaklubi palmujen alla

Red Havana, Agia Marina

Haluatko viettää täydellisen rennon rantapäivän pehmeissä aurinkotuoleissa loikoillen, välillä uima-altaassa tai meressä kastautuen ja tilaten aina halutessasi syötävää ja kylmiä juomia suoraan aurinkopedillesi? Länsi-Kreetan Agia Marinassa sijaitseva Red Havana on tyylikäs rantaklubi, jossa sinua palvellaan niin hyvin, että sinä voit vain keskittyä rentoutumiseen – valintasi mukaan joko rannalla tai uima-altaalla palmupuiden katveessa.

Agia Marinassa on useampi rantaklubi, joista suosikkini on ollut Red Havanan vieressä oleva valkoisella sisustettu loistokas Cabana Mare. Nyt kuitenkin naapuriklubi on vienyt voiton, ja tänä kesänä olen viihtynyt paremmin puu- ja bambuelementein tunnelmalliseksi viimeistellyssä Red Havanassa.

Red Havana beach club, Agia Marina Red Havana beach club, Agia Marina Agia Marina, Kreeta

Red Havana on minulle uusi tuttavuus, vaikka rantaklubi on ollut toiminnassa Agia Marinassa jo ties kuinka kauan. Aikaisempina kesinä olen jättänyt Red Havanan väliin, sillä se on ollut lapsiperheiden suosiossa ja jopa pääkadun varrella olevassa mainoskyltissä oli aikaisemmin kuva värikkäistä vesiliukumäistä. Pelkästään tämä oli minulle syy karttaa tätä todennäköisesti kiljuvia lapsia täynnä olevaa allasta ja mennä ennemmin aikuisille suunnattuun Cabana Mareen.

Nyt Red Havanan omistaja on vaihtunut, ja kohdeasiakkaina on lapsiperheiden sijaan mitä todennäköisemmin nuoret aikuiset, jotka haluavat lomaansa hieman luksusta ja suuren maailman beach club -tunnelmaa. Red Havana on siis selkeä kilpailija Cabana Marelle, mutta tänä kesänä ainakin itseeni iskee enemmän Red Havanan bohomaisuus kuin Cabana Maren valkoinen tyylikkyys.

Red Havana beach club, Agia Marina Red Havana beach club, Agia Marina Red Havana beach club, Agia Marina

Red Havana ei ole auki vain auringonottoa varten, sillä klubin yhteydessä toimiva ravintola Salty Edge palvelee myös muita kuin altaalle ja rannalle tulleita asiakkaita. Tavallista rantaravintolaa huomattavasti fiinimpi Salty Edge on auki niin brunssi-, lounas- kuin illallisaikaankin. Ruokalistalta löytyy yleisimpien (kana- ja lohifilee, kreetalainen salaatti…) annosten lisäksi myös esim. merisiiltä ja kampasimpukkaa.

Kuten premium-rantaklubilta voi olettaa, ei Red Havana ole rannan halvin paikka ottaa aurinkoa. Sekä altaalla että rannalla on aurinkopedin sijainnista riippuen minimiostomäärä, joka ei kuitenkaan ole suurin suuri: kesäkuussa 2023 altaalla summa on 20 €, rannalla 15 € ja aivan lähimpänä vettä olevissa cabanoissa 30 € kahden hengen seurueelta.

Agia Marina, Kreeta Red Havana beach club, Agia Marina Agia Marina; Kreeta

Red Havanan hinnoilla ei ole vaikeuksia saada summaa täyteen, etenkään jos auringonoton lomassa nauttii alkoholipitoisia juomia: esimerkiksi iso tuopillinen kreetalaisen panimon Charman weiss-olutta maksaa 8 euroa ja cocktailit ovat aika suolaiset 12-17 € (vaikka erinomaisia ne toki ovat). Aurinkotuoleille tilattava snack-ruoka on kuitenkin aivan kohtuullisen hintaista, kun esimerkiksi iso kana-quesadilla maksaa kympin ja pitsat ovat kympistä alkaen.

Tyyris – mutta trendikäs – rantaklubi Red Havana on kokemisen arvoinen edes kerran loman aikana, mutta joka päivä ei tänne kannata ainakaan pienellä budjetilla matkustavan tulla. Koska Red Havanassa on matkalaukkujen säilytysmahdollisuus, on paikka mainio silloin, jos lento lähtee illalla, mutta hotellihuoneesta täytyy kirjautua ulos jo puolilta päivin eikä mahdollisuutta ajan jatkamiseen ole. Red Havanassa voi kätevästi nauttia vielä viimeisistä auringonsäteistä ja uinneista ennen kotiinpaluuta, etenkin kun klubilta löytyvät myös suihkut ja pukeutumistilat.

Red Havana Premium
Osoite: PEO Kissamou Chanion 45, Agia Marina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *