Rustic Garden on Agia Marinan tunnelmallisin ravintola

Olen maininnut tämän ravintolan blogissa jo aikaisemmin, artikkelissa Hanian parhaat ravintolat, mutta Agia Marinassa sijaitseva Rustic Garden on niin ihana ravintola, että se ansaitsee aivan kokonaisen oman postauksensa.

Rustic Garden Greek Tapas & Wine on pitkän nimensä mukaisesti kreikkalainen tapasravintola. Siis mezeravintola. Hieman nimittäin kurtistelen kulmiani ravintolan nimelle, sillä tapas-sanan voisi jättää Välimeren länsipuolelle ja puhua täällä idässä mezeistä mezeinä. Mutta ei anneta tämän pienen sanan häiritä iltaamme, vaan astutaan sisään kapealla sivukujalla sijaitsevan ravintolan portista.

Rustic Garden Rustic Garden Rustic Garden Rustic Garden

Rustic Garden on illallisravintola, ja se aukeaa joka päivä kello 17.00. Minulla on tapana mennä Rustic Gardeniin mahdollisimman pian aukeamisen jälkeen, sillä silloin ravintolassa ei yleensä ole kovin montaa asiakasta, ja saan siksi valita mieleisen pöydän ja tarjoilijallakin on aikaa vaihtaa kuulumiset.

Rusticissa on ollut sama todella ystävällinen tarjoilija jo vuosia, ja hän on hämmästyttänyt meitä muistamalla missä olemme edelliskesinä istuneet ja mitä tilanneet. Rustic Garden on auki vain kesäisin, mutta kesän aikana ravintolassa asioi varmasti tuhansia asiakkaita, joten hänen muistinsa on mieletön. Käymme toki Rusticissa muutaman kerran kesässä, mutta emme sentään niin usein, että olettaisimme tarjoilijan muistavan meidät.

Rustic Garden Rustic Garden Rustic Garden Rustic Garden

Rustic Gardenissa on siis tarjolla vain mezejä: pieniä annoksia, joita tilataan useampi ja jaetaan pöytäseurueen kesken. Suosituksena taitaa olla tilata 3-4 annosta henkilöä kohden, mutta tämä on aika reilusti – tai ainakin meille kahdelle riittää mainiosti tuo määrä puoliksi. Ja mieluummin sitä tilaa liian vähän ja sitten lisää, kuin niin paljon, että jää syömättä! Vaikkakin nälkäisenä kyllä tekisi mieli tilata koko lista, sillä kaikki Rusticin mezet ovat taivaallisen hyviä…

Annokset tuodaan yksitellen, jos ei erikseen pyydä niitä samanaikaisesti. Kreikkalaiseen tapaan ruokailun on tarkoitus olla hidasta ja nautiskelevaa, ja seuraava annos tuodaan vasta sitten kun edellinen on syöty. Me yleensä vielä kommunikoimme tarjoilijan kanssa, jos haluamme enemmän aikaa annosten väliin, ja usein he myös pyytävät ilmoittamaan kun olemme valmiit seuraavaa varten.

Agia Marinan ravintolat Agia Marinan ravintolat Agia Marinan ravintolat Agia Marinan ravintolat

Rustic Garden on ainutlaatuinen helmi Agia Marinan ravintolamaailmassa, sillä ravintolan puitteet ovat tunnelmallisuudessaan aivan omaa luokkaansa. Ravintolan ruokailualue on nimensä mukaisesti kuin viihtyisä ja vehreä piha, jossa pöydät on laitettu suurten puiden varjoon. Pimeän laskeutuessa ravintola muuttuu entistä romanttisemmaksi, sillä ravintolaan sytytetään sinne tänne lukuisia kynttilöitä ja valoja. Jos siis teet kuin minä ja menet Rustic Gardeniin aikaisin, viivy kuitenkin pimeään saakka, niin näet ravintolan parhaimmillaan.

Erityisesti suosittelen Rustic Gardenia pariskunnille romanttisen illallisen tai merkkipäivän viettämistä varten – tai vaikkapa vain juhliessa loman alkamista tai päättymistä. Mutta toki paikka sopii täydellisesti myös kavereille ja suuremmille seurueille. Lapsiperheitä ajatellen pihan perällä on leikkialue, mutta kannattaa huomioida se, että ruokalistaa ei ole erityisemmin suunniteltu lapsia silmällä pitäen.

Rustic Garden
Sijainti: Agia Marina
Pöytävaraus suositeltavaa

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
1 comment
  1. Hei,
    Olen täysin samaa mieltä Rustic gardenin ihanuudesta – todella hyvistä ruuista, kauniista, rauhallisesta ja tunnelmallisesta ympäristöstä sekä huomioonottavasta ja ystävällisestä palvelusta. Täysi kymppi!
    Olen lukenut blogiasi innokkaasti suunnitellessamme Kreetan matkaamme, ja saanut siitä todella paljon apua ja innoitusta. Lämmin kiitos Sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *