Kreikan koronarajoitukset 2022

Kreikan koronarajoitukset -artikkeli päivitetty viimeksi 24.5.2022.

Saan Instagramin kautta lähes päivittäin viestejä, joissa kysytään Kreikan koronatilanteesta ja -rajoituksista. Koska aihe ymmärrettävästi kiinnostaa Kreikan-lomaa suunnittelevia ja siitä haaveilevia, kokosin tähän ajantasaiset Kreikan koronarajoitukset vuonna 2022.

Päivitän postausta ajan tasalle rajoitusten muututtua, mutta huomioithan, että päivittymisessä saattaa olla viivettä. Kannattaa aina tarkastaa rajoitukset virallisilta sivuilta, kuten Kreikan hallituksen matkustussivulta ja EU:n matkustus- ja terveyssivulta (Re-open EU).

Kreikan koronarajoitukset

Tätä kirjoittaessani ovat Kreikan koronatartunnat olleet jälleen nousussa, ja maalis-huhtikuun vaihteessa tartuntoja on todettu päivittäin jopa lähes 30 000. Rajoitusten purkamisesta on puhuttu mediassa jo tovi, mutta vielä ei ole vahvistettu merkittäviä lievityksiä. Päivitys 13.4.2022: rajoituksia poistuu, katso tarkemmin alta.

Tällä hetkellä voimassa olevat Kreikan koronarajoitukset on listattu alla.

Maahan saapumiseen vaadittavat todistukset

Kreikan virallinen sivusto koskien maahan saapumista: https://travel.gov.gr/#/

Päivitetty 3.5.2022: 1.5.2022 alkaen ei Kreikkaan matkustamiseen tarvitse lainkaan koronatodistuksia.

30.4.2022 saakka maahan saapuvilta vaaditaan joko:

 • Todistus täydestä rokotesarjasta (toinen rokote otettu min. 14 päivää ja max. 9 kuukautta ennen maahan saapumista) TAI
 • Todistus sairastetusta koronasta (positiivinen testitulos oltava 14-180 päivää vanha) TAI
 • Negatiivinen testitulos (PCR max. 72 h tai antigeeni max. 24 h vanha maahan saapuessa)
 • Matkustajatietolomake PLF ei ole pakollinen, mutta halutessaan sen voi täyttää.
 • Maahan saapuvia testataan satunnaisotannalla.
 • Maahantulosäännöt koskevat kaikkia viidestä ikävuodesta ylöspäin.
 • Päivitetty 20.4.2022: Maahantulosäännöt ovat voimassa näillä näkymin 1.5.2022 saakka.

Kreikan koronarajoitukset: Kasvomaskien käyttö

Päivitetty 24.5.2022: Maskipakko poistuu 1.6.2022 ja pakollinen maskin käyttö on tauolla ainakin 15.9.2022 saakka. Maskipakon poistuminen kattaa mm. lentokoneet, junat, KTEL-bussit ja kaupat.

Kyseisellä ajalla kasvomaskin käyttö on pakollista sairaaloissa ja muissa terveydenhoitolaitoksissa, sekä kaupungin sisäisessä julkisessa liikenteessä.

Päivitetty 13.4.2022: Alla olevat säännöt ovat voimassa 31.5.2022 saakka. Sisätiloissa oleva maskipakko poistuu 1.6., mutta poikkeuksia saatetaan eritellä myöhemmin.

 • Maskin käyttö on pakollista sisätiloissa ja julkisissa kulkuneuvoissa.
 • Ruokakaupoissa täytyy käyttää joko KN95 / FFP2 -maskia tai kahta maskia päällekkäin.

Kreikan koronarajoitukset: Koronatodistus

Päivitetty 13.4.2022: Alla olevat säännöt ovat voimassa 30.4.2022 saakka. Koronatodistusta ei vaadita Kreikassa ajalla 1.5.-31.8.2022.

 • Voimassaoleva rokotustodistus vaaditaan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa (poislukien ruokakaupat ja apteekit).
 • Päivitetty 5.4.2022: Rokotustodistus on voimassa 9 kk toisesta rokotteesta. Tehosterokotteen jälkeen todistus on voimassa toistaiseksi.
 • Päivitetty 5.4.2022: Koronatodistuksesta käy myös todistus sairastetusta taudista (max. 6 kk ensimmäisestä positiivisesta testituloksesta).
 • 4-17-vuotiailta rokotustodistuksen voi korvata todistuksella negatiivisesta testistä (voimassa 24 tuntia).
Päivä Santorinilla

Poistuvatko Kreikan koronarajoitukset ennen kesää?

Päivitetty 13.4.2022: Alla oleva teksti on pohdintaa artikkelin julkaisuhetkellä 3.4.2022. Koronarajoitusten poistumisesta ilmoitettiin 13.4. Katso yllä.

Tällä hetkellä käydään keskustelua siitä, pitäisikö koronarjoituksia karsia. Erityisesti koronatodistuksen poistuminen on ollut puheenaiheena, ja median mukaan on todennäköisesti että Kreikan pääsiäisen jälkeen tai viimeistään toukokuun alusta alkaen ei enää vaadita rokotustodistusta ravintoloissa ja kaupoissa.

Myös maskipakon poistumisesta on puhuttu: voi olla, että pian asiakkaiden ei tarvitse käyttää maskia sisätiloissa, ainoastaan työntekijöiden.

Mitään näistä suunnitelmista ei ole vielä vahvistettu, mutta päivitän tätä artikkelia kun uusia päätöksiä julkistetaan. Ajantasaiset rajoitukset kannattaa kuitenkin aina tarkistaa EU:n sivuilta.

Suunnitelmissa loma Kreetalla? Tutustu Kreeta-oppaaseen!

17 comments
 1. Hei. Onko mahdollista että koronarajoitukset ja rokotustodistuksien näyttäminen maahan tullessa tulevat takaisin kesällä? Olemme vaan ostaneet matkan silloin kun kerrottiin ettei rokotuksia tarvita. On korona luvut kasvaneet kreikassa lähipäivinä hurjasti.

 2. Hei. Päivitätkö tänne kreikan maskiasiat ja rajoitukset kun ne muuttuvat? Olemme menossa kossin saarelle heinäkuussa ja ilmeisesti siellä on paljon vielä koronaa verrattuna muuhun kreikkaan? Toivottavasti maskipakko poistuu kesällä viimeistään. On tukalaa pitää maskia 40 asteen lämmössä.

  1. Hei Salli, päivitän toki! :) Näillä näkymin tosiaan maskipakko sisällä olisi päättymässä 1.6. mutta ruokakaupoissa ja busseissa saattaa olla pakollista senkin jälkeen. Ulkona ei ole tälläkään hetkellä pakko käyttää maskia. Päivitän postausta sitten kun on varmaa tietoa.

 3. Hei! Osaatko sanoa vaaditaanko rokotustodistus lapsilta, jos matkustaa Kreikkaan kesäkuussa?

  1. Hei, pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Koronatodistusta ei vaadita Kreikkaan matkustaessa 1.5.2022 alkaen.

 4. Hei.
  Osaatko sanoa, saattaisiko myös maahantulovaatimuksista poistua koronatodistus ennen kesää vai sen ikäraja nousta? Vai liittyvätkö huhut vain sen poistumiseen maan sisällä?

  1. Hei, pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Koronatodistusta ei vaadita Kreikkaan matkustaessa 1.5.2022 alkaen.

 5. Hei,
  Pystyisitkö auttamaan, lasten osalta ohjeistus on hieman epäselvä. Minulla juuri 5vuotta täyttänyt poika, joka sairastanut koronan 1kk sitten, mutta tästä ei ole virallista todistusta. Tarvitseeko 5v täyttänyt virallisen eu-testituloksen matkustaakseen Kreikkaan vai riittääkö ns.kotitesti ja oman lomakkeen täyttö? Entä tarvitseeko hänen uusia testi aina 2pvän välein, jotta pääsee ravintolaan jne.?
  Suuret kiitokset avusta!

  1. Hei! Kreikkaan saapumiseen ei riitä kotitesti, vaan täytyy olla virallisen tahon tekemä PCR- tai antigeenitesti. Kreikan päässä lapsilla riittää kotitesti, mutta sivu jonne testitulos rekisteröidään että saa QR-koodisen todistuksen, on kreikaksi… Joten helpompi varmasti käydä apteekissa tekemässä testi (maksaa siellä tehtynä n. 6 €) parin päivän välein.

   Milloin olette matkustamassa? Sillä nämä maahantulosäännöt ovat tällä hetkellä voimassa 11.4. saakka ja huhutaan vahvasti että rokotustodistuksen vaatimisesta luovutaan toukokuun alussa. Joten muutoksia tullee! ☺️

   1. Kiitos vastauksesta! Oltaisiin tulossa ihan huhtikuun lopussa, joten toivotaan että vaatimukset ehtisivät muuttumaan.

    1. Ainakin joitakin muutoksia ehti tulla ennen teidän lomaa :) Mukavaa lomaa, jos olette täällä vielä!

 6. Hei! Kiitos paljon tästä selkeästä postauksesta! Kysyisin vielä, että kumpihan näistä on siis tällä hetkellä voimassa?
  “Päivitetty 5.4.2022 | Rokotustodistus on voimassa 9 kk toisesta rokotteesta. Tehosterokotteen jälkeen todistus on voimassa toistaiseksi.”
  vai
  “Koska tartuntamäärät ovat jälleen nousussa, on toisena vaihtoehtona esitetty sitä, että rokotustodistus olisi voimassa 9 kuukautta toisesta rokotteesta nykyisen seitsemän kuukauden sijaan.”
  Eli osaatko sanoa, onko se tällä hetkellä tuon 9kk vai 7kk voimassa?

  1. Hei Ansku! Rokotustodistus oli aikaisemmin voimassa 7 kk, mutta tällä viikolla pidennettiin voimassaoloa 9 kuukauteen. En ollut huomannutkaan päivittää myös tuota jälkimmäistä kohtaa, pitääkin korjata se nyt. Kiitos, että kysyit asiaa niin saan selvennettyä postausta! :)

 7. Hei Terhi ja kiitos päivityksestä.
  Onhan tämä aihe semmoinen, että pitää tarkasti seurata missä mennään rajoitusten kanssa.
  Mukavaa viikkoa sinne.
  -Jaana-

  1. Hei, pahoittelut todella pahoin viivästyneestä vastauksesta. Näköjään jäänyt sinun kommentti väliin! Onneksi nyt on jo helpottunut rajoitukset ja siten rajoituksia ja niihin tulevia muutoksia ei tarvitse enää niin paljoa seurata. Josko sitä vihdoin olisi paluu normaaliin… toivottavasti! Mukavaa kevättä sinulle!

 8. Kiitos Terhi infosta. Ollaan tulossa Malemeen toukokuun lopulla! Poikkesin tossa tammikuussa Costa del Solilla ja oli onnistunut reissu. Kreetallakin näyttää sää lämpenevän…
  Terv Jyrki.

  1. Hei, tervetuloa tänne meidän kotiseuduille Malemeen! ☺️ Säät ovat lämmenneet mutta vielä on toisinaan alle 20 astetta ja sadettakin luvattu ensi viikolle… Mutta eiköhän se kesä pikku hiljaa sieltä tule. Mukavaa loman odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *