Vuoden 2019 matkat – Onpas säälittävä saldo!

Lähes kaksi vuotta sitten pohdin, että voinko olla matkabloggaaja vaikka en matkusta. No, täällä röyhkeästi edelleen bloggaillaan matkabloggaaja-tittelin alla, vaikka enhän minä enää mitään matkusta. Kreetalle muutto muutti elämäni totaalisesti, sillä näiden yli kahden vuoden aikana ei vaan ole enää ollut tarvetta nähdä maailmaa. Ehkä olen nähnyt maailmaa jo riittävästi, tai – vielä todennäköisemmin! – olen vain niin tyytyväinen asuinpaikkaani, että minun ei tarvitse päästä täältä pois.

Muutama päivä sitten kaveri laittoi viestiä, että hän haluaisi muuttaa jonnekin, missä aurinko paistaa. Tällä hetkellä hän vain porskuttaa seuraavan reissun voimalla. Vastasin, että tiedän tunteen todella hyvin – niin se oli minullakin ennen. Elämä reissujen välillä oli suureksi osaksi tylsää ja arkista, ja sitä arkea täytyi paeta minne tahansa.

Cabana Mare, Kreeta

Olen monet kerrat sanonut, että arki tulee vastaan asui sitten missä tahansa – myös silloin, kun toimiston ikkunasta näkyvät palmut ja Välimeri. Mutta yksi Kreetalla asumisen huippujuttuja on se, että täällä on niin helppo tehdä irtiotto arjesta. Ihan vain päiväretki naapurikaupunkiin, vuorokausi laiskottelua all inclusive -hotellissa tai vaikka kesäinen vapaapäivä hotellin uima-altaalla pistää lomamoodin päälle ja antaa yhtä paljon energiaa kuin ihan oikea loma.

Juuri ennen Kreetalle muuttoa, vuonna 2017, matkustin enemmän kuin koskaan: “Vuonna 2017 olin reissussa puolet vuodesta ja kävin yhteensä 20 maassa. Käydyistä maista oli minulle uusia kahdeksan, ja yksin reissasin kuudessa maassa. Vietin koko vuoden aikana Suomessa vain 2,5 vuorokautta. Yövyin majoitusliikkeissä kaiken kaikkiaan 115 yötä, joista hostelleissa 30, kotimajoituksissa 13 ja mökissä kolme yötä.”

Seuraavana vuonna en tainnut käydä muualla kuin Suomessa kahdesti ja kerran Ateenassa. Muuten kai pysyin Kreetalla koko vuoden. Kai? En enää edes muista! Vuosi 2019 olikin sitten hieman aktiivisempi reissujen suhteen. Mutta vain hieman. Tässä siis vuoden 2019 matkakooste (vuoden matkabloggaaja tai matkaaja -titteleitä ei taida ihan näillä ansioilla irrota?)!

Maastricht, Alankomaat

Köln, Saksa

Tammikuu: Maastricht, Hollanti & Köln, Saksa

Reissuvuosi alkoi lupaavasti, sillä vietin tammikuun lopussa kaksi viikkoa Hollannin Maastrichtissa. Mikään lomamatka ei kuitenkaan ollut kyseessä (jos olisi ollut, olisin valinnut tammikuun kohteeksi jonkun lämpimämmän paikan!), vaan kaksi viikkoa meni hyvin tiiviisti töiden parissa. Viikonloppu oli sentään vapaata, jolloin tein päiväretken Saksan puolelle Kölniin.

Päivä Amsterdamissa

Päivä Amsterdamissa

Huhtikuu: Maastricht & Amsterdam, Hollanti

Helmi- ja maaliskuun olin tiukasti kiinni töissä, sillä aloitin uusissa työtehtävissä ja sen vuoksi vapaa-aika kutistui minimiin. Huhtikuussa matkustin taas töiden vuoksi Ateenan ja Brysselin kautta Maastrichtiin. Tällä kertaa kyseessä oli vain muutaman päivän mittainen reissu, mutta jälleen ehdin tehdä päiväretken – tällä kertaa Amsterdamiin.

Oulu vinkit

Kuopion Saana

Elokuu: Oulu & Kuopio, Suomi

Elokuussa pidin pari viikkoa lomaa ja lensin Haniasta Helsingin kautta Kuopioon. Kuopiosta ajoimme äitini kanssa Ouluun moikkaamaan siskoani. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Oulussa, mutta siitä tuli parissa päivässä kenties suosikkikaupunkini Suomessa!

Asuimme kodikkaassa Airbnb-asunnossa viihtyisässä Raksilassa, fillaroimme kymmeniä kilometrejä ympäri kaupunkia, söimme hyvin ja vietimme laatuaikaa perheen kesken. Puolet lomasta vietin Kuopiossa, ja kävin muun muassa tutustumassa uuteen elämyskeskukseen Saanaan ja kävelemässä Orinoron luontopolun.

Tämä Suomen-reissu oli kaikkinensa niin mahtava, että kenties ensimmäistä kertaa koskaan harmitti lähteä pois – vaikka tämä lähes pariviikkoinen oli pisin aika Suomessa pitkään aikaan. Mutta olisin viihtynyt pidempäänkin!

Rethymnon, Kreeta

Joulukuu: Rethymnon, Kreeta

Ennen Suomen-lomaani hain uusiin työtehtäviin ja niinhän siinä kävi, että lokakuussa aloitin toista kertaa saman vuoden aikana uusissa tehtävissä, saman firman sisällä kylläkin. Uudet työt imaisivat jälleen kiirekierteeseen, ja joulukuussa oli pakko saada maisemanvaihdos. En pystynyt irtautumaan töistä viikonloppua pidemmäksi aikaa, joten teimme minireissun tunnin ajomatkan päähän Rethymnoniin. Se kaupunki ei sitten petä koskaan, ja joulukoristeissa se oli entistäkin kauniimpi!

Jos summaisin reissuvuoden 2019 samalla tavalla kuin vuoden 2017, kuuluisi se näin: “Vuonna 2019 olin reissussa 1/12 vuodesta ja kävin yhteensä neljässä maassa. Käydyistä maista oli minulle uusia yksi, ja yksin reissasin kahdessa maassa. Vietin koko vuoden aikana Suomessa jopa lähes kaksi viikkoa! Yövyin majoitusliikkeissä kaiken kaikkiaan 24 yötä, joista hostelleissa 0, kotimajoituksissa 3 ja loput hotelleissa. Yhden yön nukuin lentokentän penkillä. Lensin 12 lentoa.”

Vuonna 2020 taidan pistää vieläkin huonommaksi ja keskittyä matkailemaan pääsääntöisesti vain Kreikassa – pelkästään Kreetalla on vielä niin paljon nähtävää, puhumattakaan muista saarista ja koko Manner-Kreikasta! Ulkomaanreissukaipuuni täyttäköön aina niin ihana Kuopio!


Piditkö lukemastasi?
Seuraa blogia Instagramissa | Blogit.fi:ssä | Facebookissa | Bloglovinissa


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *