Kaakkois-Aasian reissun parhaat

Kaakkois-Aasian reissumme loppumisesta on aikaa jo puolitoista kuukautta. Töissäkin olen ehtinyt olla jo kuusi viikkoa, joten elämä on jo aikaa sitten palannut takaisin samoihin tuttuihin uomiinsa. Reissu tuntuu kaukaiselta, jopa epätodelliselta. Olimmeko oikeasti kolme kuukautta niissä kaikissa ihanissa paikoissa, nautimmeko auringon lämmöstä ihoillamme ja olimmeko todella ilman huolta huomisesta?

Pari päivää sitten oli yksi niistä päivistä kun olisin kipeästi halunnut olla siellä, missä aurinko lämmittää niin, että pyöräillessä ei viima kylmää otsaa ja eikä ulos lähteminen vaadi lämpömittarin tutkailua oikean paksuisen takin valitsemiseksi. Työt tympi, enkä voinut olla miettimättä kuinka ihanaa olisi olla jossain edes hieman etelämmässä, missä kevät on jo täydessä vauhdissa.

Töiden jälkeen halusin pienen irtioton arjesta ja ajatukset muualle, joten vein Thomaksen kotikatumme viinibaariin ja lasillisten ääressä aloimme keskustella reissumme kohokohdista: mikä oli paras näkemämme ranta? Paras ravintola? Maukkain ruoka? Ikimuistoisin hetki? Keskustelumme innoittamana päätin koota aiheesta postauksen. Nämä ovat meidän mielestämme Kaakkois-Aasian parhaat:

PARAS HOTELLI

image

Kolmeen kuukauteen mahtui majoituksia laidasta laitaan: Gili Airin liskoloukosta Bangkokin viiden tähden sviittiin. Jälkimmäinen oli ehdolla reissun parhaimman majoituksen tittelistä ihanan sviittimme vuoksi, mutta voiton vei Koh Changilla sijaitseva Mercure Hideaway, sillä se oli kokonaisuudessaan täysi kymppi. Sijainti rannalla, iso uima-allasalue, raikas huone, hyvä palvelu, maukas ruoka ja erinomaiset margaritat tekivät vierailustamme täydellisen. Kun palaan Koh Changille, haluan ehdottomasti majoittua tässä hotellissa uudelleen!

PARAS AASIALAINEN RAVINTOLA

image

Kaakkois-Aasiassa ruokailu on aina arpapeliä: sama annos voi eri ravintoloissa olla niin erilaiset, että niitä ei edes tunnista samaksi ruokalajiksi. Tykkään etenkin thaimaalaisesta ruoasta, mutta toisinaan ruoka on keskinkertaista, toisinaan hyvää, mutta harvoin se on niin erinomaista, että haaveilisin tietyn ravintolan ruoasta pitkään jälkeen päin. Yllättäen kuitenkin löysin Indonesian pieneltä Gili Air -saarelta sellaisen ravintolan, minkä ruokaa ajattelen kaiholla vielä nyt yli kaksi kuukautta myöhemmin. Gili Airille voisin mennä takaisin vain syödäkseni kuvassa näkyvän Lemongrass-ravintolan curryn.

PARAS LÄNSIMAALAINEN RAVINTOLA

image

Koska halusimme usein taukoa aasialaisesta ruoasta, kokeilimme myös monia länsimaalaisia ravintoloita. Sillon kun riisi alkoi tulla korvista ulos, olivat hyvät pitsa- ja pastapaikat kullan arvoisia. Balin Ubudissa sijaitseva belgialaisen omistama Who’s Who -ravintola oli ehdottomasti suosikkimme kaikista kokeilemistamme länsimaalaisista ravintoloista. Kuvassa näkyvä pasta oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan uskomattoman maukas!

Lue muita Ubudin ravintolavinkkejä täältä.

PARAS RUOKA-ANNOS

image

Oh goodness, nuo burgerit! Vaikka parhaimmat ravintolat löytyikin Indonesiasta, oli Thaimaassa yksi ruokapaikka, joka teki meihin lähtemättömän vaikutuksen: Koh Phanganin saaren Thong Salassa sijaitseva A’s Famous Diner & Deli. Minä en yleensä ole hampurilaisten suuri ystävä (McDonald’sin hampurilaisia lukuun ottamatta), mutta olen iloinen, että päätin tilata kuvassa näkyvät sliderit, sillä ne olivat parhaimmat koskaan syömäni miniburgerit. Yhdeksän päivän aikana kävimme A’s Famousissa hampurilaisilla kolmesti – kerran jopa kävelimme sinne kaatosateessa parin kilometrin matkan hotelliltamme.

PARAS RANTA

image

Tällä reissulla huomasin, että minussa ei taida olla enää rantaihmistä. Ennen tykkäsin loikoilla jopa koko päivän rannalla, vaikkakaan suolavedessä uimisesta en ole tainnut koskaan erityisemmin pitää. Tämän kolmen kuukauden aikana en ottanut aurinkoa rannalla kertaakaan, makasin varjossa kerran tai pari, ja uin meressä yhden ainoan kerran. Edellä mainittujen ranta-aktiviteettien sijaan tykkään ennemminkin käydä rannalla kävelyllä, katsoa auringonlaskua tai istua iltaa rantaravintolassa. Siihen tarkoitukseen parhaimmat rannat olivat Koh Phanganilla ja Koh Changilla – joista jälkimmäisen Bai Lan Bay vei voiton reissun parhaimpana rantana.

PARAS RETKI

image

Mielipiteemme reissun top 2 retkistä on yhtenevä, mutta molemmilla on eri käsitys ykkössijasta: Thomaksen mielestä paras retki oli pyöräretki Balilla (postaus tulossa!) ja kakkoseksi sijoittui koskenlasku. Minulla sijat menevät toisinpäin, ja mielestäni paras retki oli siis ehdottomasti koskenlasku Ubudissa. Ai miksi? Lue täältä!

PARAS KAHVI

image

Kahvin ystävän on toisinaan vaikea löytää oikeasti hyvää kahvia Kaakkois-Aasiassa. Aamukahviksi minulle kelpaa aivan mainiosti pikakahvi, mutta toisinaan sitä haluaa hemmotella itseään erinomaisella lattella. Käymistämme paikoista Ubud on kahvinjuojalle paras, ja etenkin sen Seniman Coffee Studio on ehdottomasti käymisen arvoinen. Senimanista ei saa pelkästään hyviä espressopohjaisia juomia, vaan kahvilassa on tarjolla todella laaja kirjo erilaisia kahvilajeja ja erilaisia tapoja valmistaa niitä. Lue lisää täältä.

PARAS OLUT

image

Kovinkaan suuria eroja ei kaakkoisaasialaisissa oluissa ole, vaikka varmasti jokainen löytää paikallisista lagereista oman suosikkinsa. Lagereiden lisäksi muita (tuonti)oluita löytyy harvoista paikoista, ja ne ovat yleensä todella hintavia: Ubudin supermarketissa pieni pullollinen Erdingerin Weissbieriä maksoi 10-20 euroa (meillä on hieman eriävät muistikuvat hinnasta, mutta kallista se joka tapauksessa oli). Paikallisista oluista Bali Hai nousi meidän molempien suosikiksi, ja erityisen hyvältä se maistui Ubudin hotellin parvekkeella auringonlaskua katsellessa nautittuna.

PARAS COCKTAILBAARI

image

Pahoittelut huonosta kuvasta, mutta tämä on ainoa räpsy, minkä olen reissun parhaimmista cocktaileista ottanut. Paikkana on Kuala Lumpurin lentokenttä (KLIA2) ja erinomainen Grey Goose Bar. Olimme odottamassa lentoamme Balille, ja pienessä lentojännityksessä halusin mojiton ennen lähtöä. Ja se olikin koko kolmen kuukauden paras mojito! Myös seuralaisen juoma oli todella hyvä, ja baarin rauhallinen tunnelma keskeisestä sijainnistaan huolimatta oli paras paikka rentoutua ennen lentoa. Jos joskus vielä löydän itseni KLIAlta, käyn varmasti juomassa tuon mojiton jälleen.

PARAS ALKOHOLITON JUOMA

Mangolassi, ehdottomasti. Tutustutin Thomaksen tähän herkulliseen jogurttijuomaan ja hänkin ihastui siihen heti. Minun mielestäni parhaimmat lassit saimme Ubudin Taco Casassa, mutta Thomas liputtaa Cafe des Artistesin mangolassille – ehkä siksi, koska juuri siellä hän maistoi juomaa ensimmäisen kerran.

PARAS HETKI

image

Kolmessa kuukaudessa koimme useita ihania ja ikimuistoisia hetkiä, mutta erityisen spesiaalina on mieliimme jäänyt viimeinen ilta Koh Phanganilla. Tuolloin nimittäin otimme hotellilta lainaan kajakin ja lähdimme melomaan ulapalle auringon laskiessa. Tunnelma oli taianomainen: tyyni meri, hiljaisuus ja horisontin taakse katoava aurinko. En olisi voinut kuvitella täydellisempää päätöstä muutenkin mahtavalle Koh Phanganin yhdeksän päivän pysähdyksellemme.

PARAS AKTIVITEETTI

image

Yksi parhaimmista kokemistamme aktiviteeteistä oli patikointi Cameron Highlandsilla, mutta silti kategorian voiton vei pyöräily Gili Airilla. Vaikka kyseessä on pieni saari ja se on nopeasti nähty, vuokrasimme pyörät kahtena päivänä, sillä se oli mielestämme parasta mitä Airilla pystyi tekemään. Ajellessa ristiin rastiin näki paikallista elämää, lehmiä, kanoja, upeaa luontoa… Ja onhan pyöräily kävelyä mukavampi liikkumismuoto etenkin Indonesian lämmössä.

PARAS HOTELLIAAMIAINEN

image

Minä en ole suuri hotelliaamiaisten fani, sillä syön aamuisin yleensä todella vähän. Kuppi kahvia ja vaikka pari palasta leipää on minulle aivan riittävästi, ja munakkaat ja muut lämpimät ruoat jäävät lähes aina maistamatta. Tämän vuoksi en arvosta buffet-aamiaisia tarpeeksi maksaakseni kovinkaan paljoa ekstraa, mutta ilahdun kyllä, jos aamiainen kuuluu huonehintaan. Hotelliaamiaisessa arvostan tuoreutta, laatua ja terveellisiä vaihtoehtoja, kun taas matkakumppanille aamiaisen tärkein elementti on hyvä munakas tai paistetut kananmunat. Nämä kaikki kriteerit täyttyivät Bangkokin Pan Pacific -majoituksemme aamiaisella. Buffet ei ollut suuren suuri, mutta kaikki mitä oli tarjolla, oli erinomaista.

PARAS KAHVILA-AAMIAINEN

image

Kuten näistä aamiaiskuvista voi päätellä, reissussa suosimani aamiainen oli kuppi kahvia ja kulhollinen mysliä, tuoreita hedelmiä ja jogurttia. Kahvila, josta sain reissun parhaimmat myslit, oli Thaimaan Koh Phanganin saaren Thong Salan kaupungissa sijaitseva The Fat Cat -kahvila. Kävimme tässä portugalilaisen pariskunnan omistamassa kahvilassa lähes joka aamu, sillä heidän itse tehty mysli oli erinomaista, ja saimme mukavalta pariskunnalta monta hyvää vinkkiä, mitä saarella kannattaisi tehdä.

PARAS UIMA-ALLAS

image

Mikä tekee uima-altaasta hyvän? Sen koko, aurinkotuolien saatavuus vai palvelut? Ei, vaan meille mieluisin uima-allasalue on viihtyisä ja rauhallinen – mieluummin jopa niin rauhallinen, että siellä ei ole muita. Meidän kriteereillä reissun paras uima-allas löytyi Balin Jimbaranista, Vidi Boutique -hotellista. Allasalueella sai olla rauhassa, sillä hotelli ei ollut lähellekään täynnä, omalta terassilta pääsi kätevästi pulahtamaan altaaseen, ja alue oli kaikin puolin ihanan viihtyisä. Plussaa hotellialueella päiväsaikaan loikkivista lemmikkipupuista!

PARHAAT AURINGONLASKUT

image

Näimme reissun aikana useita upeita auringonlaskuja, mutta parhaimmat olivat ehdottomasti sellaisia, missä aurinko laskee mereen. Koh Phanganilla katsoimme auringonlaskun rannalla lähes joka ilta, ja aina se oli yhtä upea – vaikkakin joka kerta erilainen. Täällä opin arvostamaan auringonlaskuja aivan uudella tavalla, ja tulevillakin reissuilla auringonlaskujen näkemisen mahdollisuus vaikuttanee hotellin valitsemiseen.

PARAS AINOA AURINGONNOUSU

image

Voi, kun voisinkin valita näkemistäni auringonnousuista sen parhaimman, mutta harmittavasti en nähnyt niitä kuin yhden: Pohjois-Balin Lovinassa. Aikaisin aamulla herääminen on minulle todella vaikeaa, mutta nyt harmittaa että en edes yrittänyt. Auringonnousujen näkeminen onkin jo merkitty seuraavien reissujen to do -listalle!

PARAS HIERONTA

image

Minua edelleenkin naurattaa reissun ensimmäinen hieronta Bangkokissa: kuulen viereisellä pedillä makaavan Thomaksen pyytävän hierojaa hieromaan kovemmin, ja kun myöhemmin kurkkaan suljettujen silmieni raosta viereisen pedin puuhia, meinaan purskahtaa nauruun. Pieni thai-nainen ei ilmeisesti saa käsistään riittävästi voimaa hieroakseen raavasta miestä kunnolla, joten hän kävelee Thomaksen selän päällä.

Tämä ei ollu kovinkaan hyvä hieronta, ja paras hierontapaikka löytyykin vasta Balilta: Putri Ubud Spa 2. Vaikka en sielläkään naurulta säästynyt, sillä asettuessani makamaan hierontapöydälle, hieroja kysyy “madam, are you pregnant?”. Hän nolostuu hieman, kun purskahdan nauruun ja vastaan kieltävästi uteluihin mahdollisesta raskaudestani. Näköjään lomakiloja oli todellakin kertynyt kiitettävästi.

PARAS KOHDE

image

Minne haluaisit mennä uudestaan? Vastaus tulee heti: Balille ja Koh Changille. Mutta jos pitäisi valita vain yksi kohde, osuisi valinta silloin Baliin, ja siellä etenkin Ubudiin. Tämä ei ehkä yllätä ketään, sillä sen verran olen tuota balilaista kylää kehunut. Ubud on Kaakkois-Aasian paras paikka.


Viinilasit ovat tyhjät ja jätämme huomaamatta juttelumme aikana lähes jokaista tuolia myöten täyttyneen viinibaarin. Myöhemmin illalla Thomas kiittää minua siitä, että aloin kysellä häneltä reissumme kohokohtia ja sen myötä mieliimme palautui kuinka mahtavan talven vietimmekään. Se kun oli jo unohtunut arjen keskellä ja työkiireissä. Kiitos, että laitoit hymyn huulilleni.

Mitkä ovat sinun Kaakkois-Aasian parhaat?

44 comments
 1. Tosi kiva “kooste” postaus reissusta! Kun on käynyt samalla reissulla useammassa paikassa, niin pystyy hyvin tällaisen tekemään.

  Itse en myöskään kovin usein meressä ui. Viime reissulla en kertaakaan. Jos rannalta tai vieressä olevalta hotellin uima-allasalueelta löytyy makeanveden suihku uinnin päätteeksi, niin sitten useammin :-)

 2. Kiitos hyvistä vinkeistä. Mulla on klassinen kaakkois-Aasian kiertomatka vielä tekemättä, mutta ensi syksynä vähän kuumottelisi.

  Tuo on kyllä totta, että sama annos voi olla niin eri makuinen eri ravintoloissa – myös täällä itä-Aasiassa. Samoin on kahvitilanne täällä. Mä itse olen teeihminen, mutta joskus on vaikea löytää asiakkaille hyvää, tai ylipäänsä, kahvia.

  1. Ole hyvä Lotta :) Kahvi on kyllä sellainen asia, että vaikea on saada hyvää lähes missä päin maailmaa tahansa. On vain muutama maa, missä olen saanut oikeasti erinomaista kahvia (ja Aasian maat ei kuulu niihin…) :)

 3. Hassua ajatella omalle kohdalle, että kävisin vain kerran uimassa meressä, jos se olisi kuitenkin silmien edessä koko ajan :)
  Kiva tälläinen kooste pidemmältä reissulta, jossa kuitenkin tapahtuu koko ajan huikeita asioita. Thaihierontaa tuli heti ikävä tätä lukiessa. Ja kyllä ne minuakin hieroessa toisinaan seisovat mun selän päällä. Niin hassulta kuin se kuulostaakin :D

  1. Hehe, mä taidan olla hieman outo, kun en tykkää meressä uimisesta :D
   Eihän ne thai-naiset kovin paljoa taida yleensä painaa, mutta tuntuu vaan niin hassulta, että ne kävelee päällä.. :)

 4. Hauska idea tehdä tällainen “best of” -postaus pitkältä matkalta! :)

  Auringonlaskuaddiktina tykkäsin eniten noista auringonlaskukuvista, etenkin siinä kanoottikuvassa on maagista tyyneyttä ja rauhaa.

 5. Reissujen muisteleminen yhdessä on kyllä poikkeuksetta ihanaa. Ja näiden juttujen perusteella vaikuttaa todella onnistuneelta matkalta! Täällä on kanssa yksi auringonnousuja ja muutenkin aamufiilistä rakastava aamutorkku. Siinä on kyllä vaikea yhtälö, vaikka reissuilla unirytmi onneksi onkin automaattisesti vähän aikaisempi kuin kotona. Ehkä se toimisi, jos auringonnousun katsomisen jälkeen voisi vielä mennä takaisin sänkyyn jatkamaan unia parin tunnin verran.

  1. Onnistunut reissu se kyllä oli :) Jos auringonnousun näkisi hyvin vaikka omalta parvekkeelta ja sen jälkeen voisi kellahtaa takaisin sänkyyn, silloin ehkä olisi minun mahdollista herätä niitä katsomaan :)

 6. Mä voin hyvin kuvitella, että riisi tulee ulos korvista ja arvelisin sen hetken itselläni koittavan vieläpä hyvin nopeasti. Eräs mysteeri liittyen Kaakkois-Aasiaan on se, että ne syövät riisiä joka päivä. Onkohan Suomessakin sellaisia outoja ruokailutottumuksia, no, ehkä asiaa kannattaisi tiedustella irakilaisilta.
  Melonnat ovat hienoja aina ja varmaan nuoruuteni parhaimmat muistot minulta ovat tulleet kanootista. Nykyisin olen taas liian ylipainoinen kanoottia varten ja suppilautaa tai mitä tahansa, mikä suututtaa minua, mutta toisaalta, eipä ole rahaakaan.

  1. Haha, eikö Suomessa syödä perunaa lähes joka aterialla? Tai leipää? Se saattaisi olla muunmaalaisten mielestä erikoista :) Tai maidon juominen ruokajuomana :D
   Samaa mieltä, että melonnat on hienoja! En ole kovin usein melonut, mutta tykkäsin siitä kyllä sen verran, että varmasti aion kokeilla uudestaankin :)

 7. Ah, Lemongrassin curry! Vahva kilpailija löytyi tosin läheisen Muslimin Nasi Campurista :) Hieman tirskahdin tuolle pyöräilylle Gili Airilla, koska omat kokemukseni olivat puoliksi pyörän taluttamista…

  Ubudissa on käyty pariin otteeseen, mutta sieltä ei oikein löytynyt sitä jotakin… Eikä Bali oikein muutenkaan puhuttele, joskin pohjoinen eli rauhallisin osa on sieltä vielä kokematta. Mutta hieno listaus kyllä tämä! Testaukseen menee ehdottomasti ainakin KLIAn mojitot :)

  1. Bali on vähän kaksijakoinen kohde. Toiset tykkää ja toiset pitää sitä Aussien Kanariana. Ite diggasin Ubudista ja Seminyakista, eikä Nusa Duakaan nyt paha ollut :)

   1. Etenkin Kuta on todellakin kuin aussien Kanaria. Ei kai sinne kukaan aussi menekään muuta kuin bileiden vuoksi. Ubudissa en samanlaista meininkiä nähnyt, kai sinne eksyy vain ne, jotka haluaa nähdä jotain muutakin kuin baarit :)

  2. Hehe, ei me menty pyörillä sille puolelle saarta, missä oli (ranta)tie pelkkää hiekkaa. Kokeiltiin kyllä, mutta muutaman minuutin pyörän taluttamisen jälkeen käännyttiin takaisin ja pysyttiin sisämaassa ja toisella puolella saarta. Kaatosateen yllättäessä tuli myös kokeiltua, että miten nopeasti niillä teillä oikein pääsee pyörällä :D
   Ubud otti minullakin aikansa, ennen kun ihastuin siihen ihan täysillä. Tai siihen taisi riittää pelkkä riisipeltojen näkeminen, ja peltojen keskellä olevassa ravintolassa illallistaminen auringonlaskun aikaan. Ahh <3

 8. Ihana kooste! Tuo paras ranta -kohta voisi olla myös minun kirjoittama. Jotenkin siellä rannalla ei vain enää jaksa maata, ja yleensä käyn parin viikon reissuilla kerran uimassa meressä (jos snorklauksia ei lasketa mukaan), ihan vain sen takia, että se tulee tehtyä edes kerran.

  Hotelliaamiaisiin en pysty samaistumaan ollenkaan. Voisin syödä hotelliaamiaisella ihan kaiken tarjolla olevan. Usein vielä harmittelen, että olen näin pienikokoinen, enkä pysty syömään enempää :D

  1. Haha, minä taas olen iloinen, että en pysty syömään aamiaisilla niin paljoa, niin on ainakin yksi ateria päivässä jolloin en syö ihan kauheasti :D
   Mullakin on ollut ennen tuo, että meressä pitäisi käydä edes kerran loman aikana, mutta nyt en jaksanut miettiä edes sitä… En tykkää suolan tunteesta iholla, joten jos rannalla ei ole suihkuja, en edes harkitse meressä pulahtamista.

 9. Hävettää myöntää en ole koskaan nähnyt auringonnousua (illan virkku, aamun torkku) ja toiseksi hävettää myöntää en ole koskaan käynyt Aasiassa (en tunne vetoa sinne). Aivan huikeita nuo auringon nousu/laskukuvat. Hauska idea palata matkaan uudelleen tälläisen muistelupostauksen merkeissä, sen sijaan että suunnittelee aina tulevia reissuja pitäisi useammin pysähtyä kertaamaan tehtyjä reissuja…

  1. Sama juttu: illan virkkuna ja aamun torkkuna on mullakin vaikeuksia herätä nähdäkseni auringonnousuja :) Ja sitä ei kyllä tarvitse hävetä, että et ole koskaan käynyt Aasiassa. Jos ei nappaa, niin ei nappaa – maailmassa on niin paljon muutakin nähtävää :) Kiitos kommentistasi, Martta!

 10. Pyöräretken, jonkun uima-altaan ja erityisesti auringonlaskun voisin joltain matkalta muistaakin ja listata parhaana sellaisena. Ruuasta harvoin innostun kovin paljoa, kahvia en juo lainkaan ja drinkiksikin kelpaa useimmiten Coca Cola Light (Pepsi Maxia aika harvoin maailmalta löytää) :-)

  1. Minäkään en ole kovin montaa vuotta juonut kahvia, mutta nyt tuntuu että jäisin paljosta paitsi jos en sitä joisi, sillä hyvä kahvi on vaan niin hyvää! Mutta toisaalta, silloin kun olen saanut eteeni jotain kamalaa kuraa, olen miettinyt miksi sitä edes pitää juoda. Ja maailmalla kun kahvi kuuluu useimmin tuohon jälkimmäiseen ryhmään :D
   Pepsi Max ei todellakaan ole niin yleinen kuin Cokis Light tai Zero, ja jos sitä jostain löytää, ei se kuitenkaan maistu samalta (=yhtä hyvältä) kuin Suomessa.

 11. Koh Changilta itsellänikin on hyvin lämpimät muistikuvat, mutta varmaan parhaimmiksi kokemuksiksi ovat jääneet pieni saari Malesiassa nimeltään Pulau Kapas ja Indonesian Sulawesilla sijaitsevat Togeanin saaret. Vaikka itselläni on samanlaisia ajatuksia rantaelämästä nykyään kun sinulla, pystyin vielä tuolloin nauttimaan pienen saaren hiekkarannoista, snorklailusta ja sukelluksesta täydellä innolla. Näistä tosin on jo ehtinyt kulua 3 vuotta.

  1. Piti ihan googlettaa tuo Pulau Kapas, sillä en ole siitä aikaisemmin kuullutkaan. Näyttää kyllä kuvissa aikas ihanalta paratiisilta! :) Harmittaa, kun ei tällä reissulta kierretty Malesian saaria… Mutta toisaalta: jäipähän sitten enemmän aikaa olla Balilla, kun siitä niin tykättiin :)

 12. Kiva kooste matkan parhaista paloista :) Ja tosi hyvän näköisiä noi hampurilaiset!
  Mulla on Aasiasta kokemusta vain Singaporesta ja Malesiasta, joissa kävin pari vuotta sitten. Yhteensä olin matkalla parisen viikkoa. Singaporesta tykkäsin, Malesia oli ihan ok. Erityisesti matkasta on jäänyt mieleen kaunis Cameron Highlands, mikä oli mukavaa vaihtelua Kuala Lumpurin kiireelle.

 13. Tosi kiva postaus, jossa on lämmin ja kaipaava tunnelma! Suosittelen ehdottomasti myös noita auringonnousuja seuraavalla reissulla! Itse koen loman menneen vähän pieleen ellen näkisi niitä, mutta onnekseni olen sellainenkin aamukukkuja, että saan hetken jopa odotella että aurinko heräilee! :D
  Itse en ole Aasiassa käynyt joten en voi nimetä parasta muistoa sieltä, mutta Bali kiinnostaisi kovasti. Täytyykin vielä ajan kanssa perehtyä noihin sun Bali-postauksiin. :)

  1. Kiitos Virpi! Auringonnousuja on pakko nähdä seuraavalla reissulla – ainakin kerran! Mä tosiaankin voisin nukkua vaikka kuinka myöhään, siksi aikaiset aamuherätykset on vaikeita. Mutta voisihan sitä mennä sen jälkeen uudestaan nukkumaan :D
   Balia suosittelen lämpimästi! Reissukaveri ei ollut koskaan aikaisemmin ollut Aasiassa, ja hänenkin mielestä Bali oli paras paikka jossa käytiin.

  1. Täällä Köpiksessäkin taitaa sliderit olla aika suosittuja, ainakin tässä ihan meidän lähellä on niille pyhitetty ravintola :) Pitäiskin käydä kokeilemassa, saisko sieltä yhtä hyviä kuin Koh Phanganilta…

 14. Just tällaisia postauksia on kiva lukea pidemmiltä reissuilta. Kivasti olet koostanut TOP-hetket yhteen. Mun mieli tekisi ihastelemaan auringonlaskua johonkin lämpimään. Ja totta tuo, mitä Annakin mainitsee, eli samat annokset vaihtelevat kyllä suuresti Kaakkois-Aasiassa :D

 15. Kauniita hetkiä teillä on reissussa ollut. Paljon paikkoja ja muistoja, mitä ihana muistella. Minulle Thaimaan ehdottomasti paras ruoka oli eräässä ravintolassa liekitetty kanapata. Nam. Olen miettinyt, minkälainen kohde Bali onkaan. Kannattaako sinne lähteä. Nyt voi sanoa, että ehkäpä!

  1. Kyllä, suosittelen Balia lämpimästi! Iso ja monipuolinen saari, mistä varmasti löytyy ihana paratiisi myös sinulle. Saaren tunnelma on aivan omaa luokkaansa :)

 16. Aaah nää aurinko- ja ruokakuvat ei ainakaan helpota matkakuumetta, etenkään kun pitkään aikaan ei reissuun töiden takia pääse! Yleisesti muuten parhaat ruuat taitaakin olla ne yksinkertaiset annokset, mitkä ei näytä mitenkään erityisiltä. :)

  1. Mullakin on jo ihan hirveä matkakuume, sen takia fiilistelen vanhoilla reissuilla :) En muuten olekaan ajatellut tuota, että yksinkertaiset annokset olisi niitä maukkaimpia, mutta voi pitää hyvin paikkaansa! En erityisemmin välitä pienistä piperryksistä tai kuvauksellisesta ulkonäöstä, kaikin puolin simppeli ruoka on parasta :)

 17. Hmm, hyviä tipsejä seuraavaan reissuun, haluun Koh Phanganille ja Changille! Mangolassit on parhaita Intiassa ;) Ubudissa on meidän kokemuksien mukaan ollut Balin parhaat safkat, saatiin siellä ihan huikeeta mättöä. Mut silti, ei balilainen thaikkuruokaa piekse…

  1. Mangolassit on ihan varmasti parhaita Intiassa, mutta kun en ole siellä koskaan ollut, niin siihen asti tyydyn muunmaalaisiin :D Ubudin ravintolavalikoima on kyllä ihan huippu! :)

 18. Kaakkois-Aasia on mulle aika tuntematonta. Mutta tuollaisia auringonlaskua olisi kyllä ihanaa nähdä. Ja yhteisiä lomamatkoja on ihana muistella, harvoin kukaan mun tuttu jaksaa katsoa mun lomakuvia, niin on kivaa kyllä jos on joku, jonka kanssa on jakanut ne hetket.

 19. Voi ihanuus, mitä auringonlaskuja! Meilläkin hotellin valinta menee usein rannan läheisyyden mukaan, sillä meri ja upeat auringonlaskut lämpimässä ilmanalassa ovat vaan niitä elämän pieniä tähtihetkiä. <3

 20. “Kaakkois-Aasiassa ruokailu on aina arpapeliä: sama annos voi eri ravintoloissa olla niin erilaiset, että niitä ei edes tunnista samaksi ruokalajiksi.”

  Tämä on niiiiiiiin totta! Välillä olen katsellut annosta ja ihmetellyt, että sainko väärän ruokalajin eteeni.

  Ihania kuvia.

  1. Meillä oli etenkin Thaimaassa ongelma ruokien kanssa kun matkakumppani ei voi syödä lainkaan tulista, ja joskus jopa ruoka jonka ei pitäisi olla mausteista olikin sitten täynnä chilin paloja. Koskaan ei voi tietää varmaksi! Kiitos Anna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *