Tuleeko jotain muuta kahvin kanssa, myyjä kysyy thai-englannillaan ja osoittaa kakkuvitriiniä kohden. Banaanimuffinssi, huomaan sanovani ja kadun heti sanomaani, sillä eihän minun pitänyt ottaa muuta kuin se latte. Mikron ovi paukahtaa kiinni ja on myöhäistä perua tilausta: siellä se muffinssi jo lämpenee ihanan pehmeäksi ja mehukkaaksi, täydelliseksi iltapäiväkahvin kaveriksi. Huokaisen, maksan tilaukseni ja siirryn tiskin toiseen päähän odottamaan kahviani ja sitä kahvipullaa, jota minun ei pitänyt edes tilata.

image

Aikaisemmin päivällä olen mutustanut pienen pussillisen sipsejä. En siksi, että minulla olisi ollut nälkä ja sipsit olisivat olleet ainoa syötäväksi kelpaava kilometrien säteellä. Ei, söin ne ihan muuten vaan, lukiessani kirjaa aurinkotuolissa löhöten. Käsi kävi pussin ja suun väliä taukoamatta, kunnes pussi oli tyhjä ja jäljellä oli vain suolaa suunpielissä ja rasvaa sormissa.

imageLomalla saan surutta herkutella pullalla, kahvilla rasvaisella maidolla, kuohuviinillä ja herkkuruuilla…

Ja sitten vielä se auringonlaskun aikaan juotu kirpeä mojito, jonka pohjalta imaistut sokerinjyvät rouskuivat hampaissa.

Niinpä. Tervetuloa lomakilot.

Tällaiselle, jolla jo pelkkä suklaan ajatteleminen alkaa kiristää vyötärönauhaa, ovat lomakilot tuttuakin tutumpi asia. Pyöristyn yhtä mukavasti kuin pullataikina lämpimän uunin päällä jos en katso mitä suuhuni laitan – ja minähän en lomalla katso. Minulle loma on pelkkää nautiskelua kaikilla aisteilla: lomalla en kiellä itseltäni mitään, enkä tunne syyllisyyttä valinnoistani – ainakaan kauempaa kuin siihen asti, kun suussani sulaa ensimmäinen palanen mehevää banaanimuffinssia.

image…meksikolaisilla tacoilla, espanjalaisilla tapaksilla, italialaisella pitsalla… Millä vain!

Tervetuloa lomakilot. Ne kaikki, jotka kolmen kuukauden reissun aikana kerään vyötäröäni pehmentämään, paksuntamaan reisiäni sekä kasvattamaan leukani alle imeläpussia. Minä nautin tästä ainutlaatuisesta ajasta ja tästä ansaitusta lomasta kaikin tavoin nyt – ja mietin dieettejä ja kalorimääriä sitten joskus myöhemmin. Jos jaksan.

Joulukuu on täynnä juhlaa, lomapäiviä ja herkkujen ylitarjontaa. Syö hyvin, juo hyvin, rentoudu ja nauti elämästä. Niin minä ainakin totta vie teen!


Blogikirjoitus on osa IG Travel Thursday –tempausta, jossa kuukauden ensimmäisenä torstaina kuvitetaan
matkailuaiheinen postaus Instagram-kuvilla.

Tempauksen järjestäjinä ovat toimineet
Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca, mutta vuoden alusta puhaltavat uudet tuulet:

IGTT:n uusiksi järjestäjiksi vaihtuvat tammikuusta alkaen Travellover, Rimma+Laura – sekä Muru Mou!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Yhdeksän päivää Hua Hinissä
Kohtaamisia: Kiinalainen mies malesialaisilla markkinoilla

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

36 kommenttia

 1. Kaukokaipuun Nella

  7.12.2015 at 19:21

  Ihanaa että lähdet mukaan vetämään kamppista! <3

  Ja hei, kilothan on ihan parhaita matkatuliaisia – tietää ainakin nauttineensa täysillä. Mulle taitaa käydä niin aina :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.12.2015 at 02:56

   Kiitos, on ihan huippua :) Heh, parhaita matkatuliaisia, joista riittää iloa vielä kotonakin pitkäksi aikaa :D

   Reply
 2. Teea | Curious Feet

  6.12.2015 at 16:56

  Itsellä roskaruoka vaikuttaa jaksamiseen, mielialaan ja välillä pistää kehon sekaisinkin kun se ei ole sellaiseen tottunut, joten liiaksi en pysty enkä halua syödä kakkuja ynnä muita ns. herkkuja tai menee lomasta / matkasta osa hehkua pois. Kun ei arjessa (enää) syö juurikaan epäterveellisiä herkkuja, niin lomallakaan ei tule yleensä vedettyä kaksin käsin kun makeaa tai todella rasvaista ei tee edes mieli. Mutta aina välillä nautittuna kakku voi olla taivaallinen nautinto!

  Mutta samaa mieltä kyllä muuten olen siitä, että lomalla / säännöllisesti muuten vain (:D) voi ja kannattaa ottaa höllemmin, kokeilla erilaisia ruokia, juomia ja herkkuja ja olla stressaamatta turhista. Tosin ei niiden herkkujen tarvitse olla vain epäterveellistä höttöä vaan esimerkiksi erilaiset pirtelöt, smoothiet, hedelmäsalaatit ja vastaavat kuuluvat usein omaan herkkuvalikoimaani. Kotona en yleensä halua vääntää kaikenlaisia ruokataideteoksia, joten Suomessa silloin tällöin ravintoloissa ja reissuilla säännöllisemmin nautin erilaisista herkuista aina mahan täydeltä :).

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.12.2015 at 03:03

   Minulla on sama, että jos liikaa syö huonoa ruokaa, kroppa alkaa oireilla. Ei onneksi kerrasta, mutta muutamasta :) Olet oikeassa, että ei kaikkien herkkujen tarvitse olla epäterveellisiä. Etenkin täällä Thaimaassa nuo mainitsemasi smoothiet ja hedelmät on todellakin ihan oikeaa herkkua, sen verran maukkaita ne on. :)

   Reply
 3. laura / to travel is to live

  6.12.2015 at 10:55

  Lomalla pitääkin nauttia ja herkutella :) Tosin riippuu siitä miten pitkä loma :D Mä olen viimeaikoina koittanut syödä vähän terveellisemmin ja makea ei maistu ihan niin hyvin kuin joskus ennen. Mutta kyllä tuolla Barcelonan matkallakin tuli poikettua välillä leipomossa ja syötyä vähän enemmän kuin normiarjessa. Toisaalta reissu oli vaan viikon mittainen joten siinä ajassa ei vielä mitään katastrofia ehdi tapahtua!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.12.2015 at 02:53

   Niin, meidän kolmen kuukauden reissulla pitäisi vähän miettiä syömisiään tai minua ei enää tunnisteta kotona :D Makeista herkuista minun kompastuskivi Aasiassa on banana bread! Se vaan on niin hyvää kahvin kanssa! :)

   Reply
 4. Saana

  5.12.2015 at 16:34

  Nälkä ainakin tuli näistä kuvista nautiskellessa! :) Älä niistä kiloista murehdi loman aikana, ehtii sitä myöhemminkin! ;)

  Reply
 5. Meri / Syö Matkusta Rakasta

  5.12.2015 at 06:40

  Loistava postaus! :D

  Reply
 6. Helena

  4.12.2015 at 22:05

  Ihanaa tekstiä! Juuri näin sen pitäisi ollakkin. Lomasta on tarkoitus nauttia perin pohjin kaikkien aistien voimalla. Itse olen kokenut ensimmäisen Suomilomani satoja kertoja muita pahemmaksi. Ruisleipää ja karjalanpiirakoita kun voisi syödä loputtomiin…

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.12.2015 at 02:44

   Voi, Suomilomat on minullekin niitä pahimpia! Suomesta löytyy minulle mieluisimmat herkut ja niitähän sitten tuleekin nautiskeltua aina myös “vähän varastoon” :D

   Reply
 7. Annika | Travellover

  4.12.2015 at 20:45

  Tämä oli ihana! Niin hyväntuulinen ja elämäniloinen! Asenne on nyt niin kohdallaan!
  Minä olen lomaniuho. Myönnän. Tykkään hyvästä ruoasta ja juomasta, mutta en voi antaa repsahtaa. En kestä ajatusta sitten kotona alkaa dieetillle, ja nelikymppisenä painonhallinta muutenkin turhan hankalaa. Onneksi makeanhimo jää stressin mukana kotiin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   14.12.2015 at 09:16

   Voi kiitos, Annika :) Mulla on ollut aina huono aineenvaihdunta, mutta nyt kolmikymppisenä olen huomannut kuinka se on hidastunut entisestään. Ja tästähän se vaan hidastuu, eikä muuta voi. Onnekseni inhoan ähkyä, ja syön todella harvoin liikaa – ja onneksi kumppani syö ravintolassa yleensä minunkin tähteet, niin ei tarvitse heittää ruokaa pois :D Toki siihen ruuan laatuun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, mutta sitä ehtii tehdä sitten kotonakin.

   Reply
 8. Heidi Stillman

  4.12.2015 at 12:56

  Juuri oikea asenne lomasyömisiin :). Sillä mitä olisi loma ilman pitkiä illallisia ja viinilasillisia. Kotona voi sitten taas ottaa pienen “ryhtiliikkeen”, mikäli tarvetta on. Hauskaa lomaa ja hienoja seikkailuja!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.12.2015 at 03:42

   Totta puhut! Viiniä kylläkin täällä Thaimaassa olen kaivannut, on niin pirun kallista…. Kiitos paljon, Heidi!

   Reply
 9. Henna /suurin onni

  4.12.2015 at 10:55

  Imeläpussi! Mikä sana! :D Lomakilot on ihan ok, kertovatpahan ainakin onnistuneesta lomasta, sillä kyllä se hyvä ruoka kuuluu oleellisena osana rentoutumiseen :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.12.2015 at 03:40

   Jos ihan tarkkoja ollaan, sanonta “imeläpussi leuan alla” ilmeisesti tarkoittaa hauskanpitoa (?!). Mutta minulle imeläpussi on tuo höllykkä, mikä kasvaa sitä mukaan mitä enemmän herkkuja syön :D

   Reply
 10. Arja / Haavematkoja

  3.12.2015 at 21:17

  Heh, noin sitä tuppaa kyllä käymään minullekin silloin kun en oo jollain aktiivilomalla – mutta hei, onneksi lomalla ei ihan oikeasti tartte välittää! Onnea vielä uudelle IGTThostille, hieno homma :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.12.2015 at 03:36

   Niin, ei onneksi tarvitse välittää!! Kiitos paljon Arja, ihan huikea juttu tämä kyllä on :)

   Reply
 11. Inka

  3.12.2015 at 20:53

  Haha, ihana postausaihe! :D Lomalla iisisti ottaminen myös ruoan suhteen on kyllä just oikein. Miten sitä muuten pääsisi osalliseksi kaikista niistä herkullisista elämyksistä, joita eksoottinen matkakohde tarjoaa?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.12.2015 at 03:35

   Heh, kiitti :D Niin, totta kai niitä kaikkia paikallisia herkkuja täytyy maistella – ja vähän kansainvälisiä tuttuja makuja myös ;)

   Reply
 12. Helena Arvio

  3.12.2015 at 20:44

  Just niin! Ihanaa, kyl ne siitä lähtee, kun kotona palaa normaaliin syömiseen!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.12.2015 at 03:18

   Toivotaan näin! :D Mutta sen on sitten sen ajan murhe, nyt vain nautin ;)

   Reply
 13. Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi

  3.12.2015 at 20:08

  Höps höps, lomakilot kuuluu tosiaankin asiaan! Ja hei, kun Thaikuissa mikään herkku ei juuri maksakaan mitään, niin miksi pyristellä vastaan ;) On kyllä mahtavaa ottaa uusi haaste vastaan näin innokkaalla porukalla, jee! ^_^

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.12.2015 at 03:20

   Sehän se on, kun mikään ei edes maksa juuri mitään. Jos kaikki olisi kallista, olisi ehkä helpompi vastustaa kiusauksia :D
   Niinpä, ihan huippua aloittaa uudet haasteet tällä porukalla :)

   Reply
 14. Heidi / Auringon alla

  3.12.2015 at 16:10

  Lomalla pitää ehdottomasti nautiskella ilman sen suurempia miettimisiä! Meillä se menee käytännössä usein niin, että syödään kyllä melkein pelkästään jotain epäterveellistä, mutta ei malteta kovin usein pysähtyä syömään, joten kalorimäärät ei välttämättä kokonaisuudessaan nouse valtaviksi, vaikka sen hampurilaisen vetäiskin juustoranskalaisilla :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.12.2015 at 03:16

   Olen huomannut tällä reissulla, että eihän sitä tulekaan syötyä niin kamalan paljon, joten herkut ei niin hirveästi haittaa (tai näin minä ainakin itselleni uskottelen, heh). Mutta jotkut päivät on niin vauhdikkaita, että unohtaa syödä lounaan ja sitten syökin aikaisen illallisen, ja kuumina päivinä ei ruoka välttämättä edes maistu, joten senkin vuoksi syö vähän tai kevyesti… Ja sitten illalla voikin vetää sen hampurilaisen juusoranskalaisilla, vähintään :D

   Reply
 15. Anu

  3.12.2015 at 15:01

  Hear, hear! :) Ei loma ole loma, jos koko ajan joutuu miettimään, mitä suuhunsa laittaa – ei ainakaan minun mielestäni. Reissussa tulee kuitenkin usein liikuttua paljon, kun kävelee päivän aikana paikasta toiseen, ja se kompensoi mukavasti. Ja itselläni, kuten varmaan monella muullakin, arjessa tulee elettyä aika terveellisesti. Ei se pulla ees maistu yhtä hyvältä, jos sitä syö joka päivä.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.12.2015 at 03:07

   Totta! Kirjoitinkin tuohon alemmaksi vastaukseksi Martinalle, että kun herkuttelu ei ole jokapäiväistä arjessa, sen salliminen tekee lomasta silläkin tapaa spesiaalin :)

   Reply
 16. Arna / Cocoa etsimässä

  3.12.2015 at 14:25

  Mitä sitä lomakiloista murehtimaan, niistä pääsee kyllä eroon sitten loman jälkeen :). Mulle herkuttelu on yksi tärkeimmistä asioista lomilla, eikä tulisi mieleenkään tarkkailla tai rajoittaa syömisiä. Ihme kyllä vuoden reissun aikana paino ei noussut kuin vasta ihan loppumatkasta (Ausseissa ja Meksikossa), Aasiassa se pidemminkin laski. Ah, kohta mekin päästään herkuttelemaan Thaimaan ihanan auringon alle!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.12.2015 at 10:36

   Pääsee jos pääsee: mulla kilot tulee helposti ja pysyy tiukassa :D No ei vaan, mun onni on se, että tykkään terveellisestä ruuasta ja liikunnasta, muuten olisin tällä aineenvaihdunnalla isossa lirissä. Himo kookosmaitoon tehtyihin curryihin pitää huolen siitä, että mulla ei paino pääse Aasiassa laskemaan!

   Reply
 17. Martina

  3.12.2015 at 12:41

  Lomakilot kuuluu asiaan! Ilman niitä loma ei ole loma. :) Vaikka onhan se hullua miten tarkasti minäkin katson syömisiäni normaalissa arjessa, liikun paljon ja pidän huolen, etten pääse leviämään liikaa. Sitten lomalla parissa viikossa kaikki se lentää roskakoriin, syön ja juon mitä sattuu ja palaan kotiin mukavasti turvonneena paksukaisena. Mutta en välitä. Lomalla kuuluukin herkutella. Se tekee hyvää! :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.12.2015 at 10:31

   Totta, totta, lomakilot kuuluu asiaan :D Ja hyvä sentään arkena syödä terveellisemmin eikä antaa kaikille houkutuksille valtaa; kun herkuttelu ei ole jokapäiväistä loma tuntuu silläkin tapaa lomalta :)

   Reply
 18. Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi

  3.12.2015 at 12:01

  TAI sitten sulle(kin) käy niin, että viimeisellä lomaviikolla nappaat jonkun kivan vatsabakteerin ja lähtee ne lomakilot sekä muutama muukin siinä ohessa :D No ei vaan. En todellakaan toivo samaista kokemusta kenellekään! Onneksi lomakilot vaan muistuttaa ihanista herkkuhetkistä maapallon toisella laidalla, ei se ole niin justiinsa :) Ja jee! Niin huippua päästä tällä porukalla uusiksi housteiksi!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.12.2015 at 10:25

   Voi ei, toivottavasti ei käy! Mieluummin raahaan kaikki kilot kotiin saakka :D Kerran olen Kaakkois-Aasiassa kokenut ruokamyrkytyksen/vatsabakteerin, ja sitä en toivoisi kenellekään vaikka ei ollut edes pahimmasta päästä!
   Jeejee, ihan huippua päästä houstaamaan! :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog