Viisi ihanaa ravintolavinkkiä Ubudiin

Vietimme tammikuussa kuukauden Balilla, ja siitä ajasta lähes kolme viikkoa Ubudissa. Ihastuin Ubudiin välittömästi sen monipuolisuuden vuoksi: on vilinää, on rauhaa, on kaupunkia, on luontoa. Balilaista arkkitehtuuria, riisipeltoja, hyviä hierontapaikkoja, kävelyreittejä, laadukkaita kauppoja, jotka myyvät muutakin kuin turistikrääsää. Ja erinomaisia ravintoloita ja kahviloita.

Tässä vaiheessa reissua kaipasin kodikkaissa kahviloissa istuskelua, hyvää kahvia, sekä laajaa ja laadukasta ravintolavalikoimaa, joista saisi muutakin kuin aasialaista ruokaa. Kun ymmärsin, että muutenkin viihtyisässä Ubudissa olivat myös nämä asiat kohdillaan, huomasin punnitsevani mahdollisuuksia muuttaa Balille. Tulisin kylläkin kaipaamaan ruisleipää, irtokarkkia ja järkevästi hinnoiteltua hyvää viiniä, mutta niiden puuttuminen olisi pieni hinta siitä, että saisin viettäää jokseenkin boheemia ja huoletonta elämää ihanassa balilaisessa kylässä. (Voi, kun saisinkin elantoni toimistotyön sijaan vaikka kirjoittamalla!)

image

Testailimme lukuisia Ubudin ravintoloita, mutta muutamiin huomasimme palaavamme kerta toisensa jälkeen. Monta ravintolaa jäi tämän vuoksi kokeilematta, mutta miksi kokeilla useita, jos on jo löytänyt kourallisen erinomaisia? Seuraavan listan kolme ensimmäistä ovat suosikkiravintolani Ubudissa; kaksi seuraavaa kannattaa pistää korvan taakse muista syistä.

(Linkit vievät Tripadvisoriin.)

1. Who’s Who

image

Tämä piilossa oleva helmi täytyy tietää, sillä sattumalta tänne tuskin eksyy. Onneksi moni on paikan löytänyt ja arvostellut sen Tripadvisorissa, sillä tätä kirjoittaessani Who’s Who on Ubudin neljänneksi paras ravintola. Ja kiitos Tripadvisorin korkean sijoituksen, mekin tänne päädyimme – jopa viitisen kertaa!

Plussat: Ihana henkilökunta, viihtyisyys, rauhallisuus, tuo herkullinen pasta!

Miinukset: Hieman syrjäinen sijainti; pienehkö ravintola, joten saattaa olla illallisaikaan täynnä

2. Pomegranate

image

image

Tämä on minun ehdoton suosikkini! Aivan ihana ravintola keskellä riisipeltoja ja kaukana skoottereiden pärinästä. Pomegranate on hieman hankalasti löydettävissä, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Tule hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, sillä ravintola tulee taatusti täyteen. Ja ota taskulamppu mukaan paluumatkaa varten: riisipelloilla kun ei ole katulamppuja!

Plussat: Upeat maisemat, auttavainen henkilökunta, pitsat!

Miinukset: Hidas palvelu ruuhka-aikaan

3. Seniman Coffee Studio

image

Kun googlettelin Ubudin parhaimpia kahviloita, törmäsin usein nimeen Seniman Coffee Studio. Kahvihammastani kolotti sen verran pahasti, eikä perinteinen balilainen kahvi tuonut siihen helpotusta, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa kartta käteen ja suunnata Sri Wedari -kadulle. Ja kyllä – Senimanin kahvi on erinomaista! Reitti Senimaniin tuli tutuksi, sillä palasin tänne vielä pari kertaa uudestaan, ja niinä kertoina söin lounasta kahvittelun lisäksi. Iso peukku myös ruoalle!

Plussat: Kahvi, kahvi, kahvi. Kiikkutuolit!

Miinukset: Todella suosittu etenkin läppäriväen keskuudessa, joten pöytäpaikat on usein varattu

4. Copper Kitchen & Bar

image

image

Copper pääsee tälle listalle näköalansa ja miljöönsä vuoksi, ei niinkään ruokansa. Illallinen ei ollut mielestämme hintansa arvoinen: alkuruoaksi syömäni ankkasalaatti oli ihan hyvää paria huonoa palaa lukuun ottamatta, mutta pääruokarisotto oli mauton ja mitäänsanomaton. Mutta palvelu oli erinomaista – kuten myös maisemat! Tulimme tänne uudemman kerran auringonlaskudrinkeille, sillä siihen tämä paikka on erinomainen.

Plussat: Sijainti, maisemat, miljöö, palvelu

Miinukset: Keskinkertainen ruoka, hintava

5. Le Moulin

Ranskalaisten poikien perustamasta Le Moulin -crêperiestä minulla ei ole yllättäen yhtäkään kuvaa, vaikka söin siellä useasti. Le Moulin sijaitsee vilkkaalla Pengosekan-kadulla, mutta ravintolan takapihalle äänet eivät kuulu häiritsevästi. Letut ovat esimerkiksi Köpiksen parhaimpaan crêperieen verrattuna aika paksuja, mutta silti maukkaita. En ole kuitenkaan varma, söisinkö täällä useasti, jos se sijaitsisi jossakin muualla: indonesialaiseen ja tyypilliseen länsimaalaiseen ruokaan ranskalaiset täytetyt letut toivat ihanaa vaihtelua, joten paikka taisi saada lisäpisteitä siitä!

Plussat: Sijainti, palvelu, nopeus, vaihtelu

Miinukset: Letut liian paksuja minun makuun, kinkku jäi syömättä

6 comments
 1. Mmmm. Ravintolat voivat olla kyllä reissun parasta antia. Kuulostaapa jotenkin hauskalta, että taskulamppu täytyy muistaa ottaa mukaan, että löytää ravintolasta takaisin :D

  1. Siellä keskellä riisipeltoja oli kyllä niin pilkkopimeää auringon laskettua, että ei sieltä olisi ilman taskulamppua löytänyt pois :D Onneksi ravintolan edessä oli aina muutama skootterikuski päivystämässä ja tarjoamassa kyytiä pois pimeydestä niille, joilla ei lamppua ollut.

 2. Ihania. Mua harmittaa, että olin niin nuori ja kokematon, kun olin Balilla. Ei tosiaan tullut mieleen etsiä ravintoloita sen kummemmin, vaan kunhan mentiin ensimmäiseen paikkaan, mistä halvalla jotain saatiin. No se oli tietty sitä aikaa… Mutta monta ihanaa ruokapaikkaa jäi näemmä kokematta.

  1. Ennen oli hankalampaa edes löytää niitä oikeasti hyviä ravintoloita! Nyt voi niin kätevästi katsoa netistä mistä rafloista muut ovat tykänneet, ja aika usein osuu aika nappiin jos satojen arvostelujen keskiarvo on hyvä.
   Mutta hei, eikös tuossa olisi syytä mennä uudestaan Balille, kokisit sen varmasti eri tavalla? :)

 3. Enpä käynyt noissa missään, mutta upeita maisemia näytti olevan. Voisin kyllä kuvitella istuvani noissa paikoissa auringonlaskun aikaa ihailemassa riisipeltoja. Parasta Ubudissa.

  1. Ubudissa on niin paljon ravintoloita, että niiden kaikkien läpikäymiseen menisi kuukausia! Ei kyllä haittaisi, jos joskus voisin sen tehdä :D Riisipelloilla sijaitsevat ravintolat oli minunkin suosikkeja. Upeat maisemat kruunaa illalliselämyksen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *