Viininmaistelua viinivarastolla

Muistatteko, kun mainitsin La Esquina -ravintolasta kertovan jutun lopussa, että osallistun heidän kuvakilpailuun, jossa voi voittaa viininmaistelun kahdelle? No, niinhän siinä kävi, että minä voitin sen! Kerrankin voitin jotain! Palkintokaan ei olisi voinut olla minulle sopivampi, joten taisin hyppiä pari kertaa riemusta viestin saatuani. Viestissä viininmaistelu oli muuttunut viinifestivaaliksi, joten Kööpenhaminan trendikkäiden ravintoloiden ja baarien keskittymään Kødbyeniin suunnatessani en ollut aivan varma mikä minua perillä odottaisi. Sivistynyttä maistelua vai railakasta juhlahumua?

Tapahtumapaikaksi oli ilmoitettu Husted Vin, jonka luulin olevan vain ihastuttava viini- ja olutkauppa lähellä Christiansborgin linnaa, mutta paljastuikin, että Husted Vin toimittaa viinit suosittuihin viiniravintoloihin kuten Antidoteen, Bibendumiin ja Paté Patéhen. Olen silloin tällöin käynyt viinilasillisella edellämainituissa – toista lasillista en ole yleensä ottanut vaikka olisikin maistunut, sillä lasillisen hinnat ovat sadan kruunun, eli noin 14 euron, luokkaa. Ja nyt pääsimme heidän viinivarastolle maistelemaan noita laatuviinejä ilmaiseksi!

image

image
image
image

Heti ovella saimme lasilliset shampanjaa alkuun, sen jälkeen viinilasit käteen ja kiertämään pisteitä. Paikalla oli edustajia Espanjasta, Ranskasta, Italiasta, Itävallasta ja Australian Victorian osavaltion viinialueelta Yarra Valleystä. Vaikka viinivarastolla oli useampi sata viininmaistelijaa, oli viinitilojen edustajilla yllättävän hyvin aikaa kertoa eri viineistä. Tarjolla oli myös ruokaa suoraan ulkona olevasta grillistä, joten pelkkää viinin lipittämistä ei ilta ollut.

Viininmaistelu oli avoinna viisi tuntia, ja viinejä oli niin montaa, että me emme sen kahden tunnin aikana mitä me paikalla olimme, ehtineet maistella läheskään kaikkia. Minä skippasin suosiolla kaikki valkoviinit ja pysyin punaisissa, ja suureksi yllätyksekseni löysin minun makuun parhaimmat punaviinit Itävallan pisteeltä. Enkä ollut ainoa, sillä kuulin jonkun pyytävän toisen tilkan “illan parasta punaviiniä”.

image
image
image
image

Ilta oli ennemminkin sivistynyt viininmaisteluilta kuin railakas viinifestivaali, ja se oli sen verran mukava, että voisimme mennä uudestaankin Husted Vinin varastolle maistelemaan viinejä. Pääsylipun hinta 125 kruunua (n. 17 €) ei ole juuri mitään: sillä summalla kun ei viinibaarissa saisi kuin yhden lasillisen. Seuraava viininmaistelu järjestetään 19. marraskuuta, joten jos olet silloin Kööpenhaminassa ja pidät viineistä, suosittelen menemään!

6 comments
  1. Hei! Olet varmaankin jossain postauksessa kertonut, mutta huonomuistinen kun olen, niin millä kameralla otat kuvia? Kuvasi ovat tosi kivan näköisiä ja itselläkin on suunnitelmissa ollut paremman kameran hankinta, joten aattelin kysäistä millaista sinä käytät :)

    1. Kiva kuulla, että tykkäät kuvistani :) Mulla on ihan vaan Sonyn minijärkkäri a5000 ja hankin siihen erikseen hyvän objektiivin. Nyt on suunnitelmissa ostaa toinen objektiivi kaveriksi, kun yksi ei vaan riitä monipuoliseen kuvaamiseen. Muuten oon kyllä ollut tyytyväinen tuohon kameraan, erityisesti sen näppärään kokoon!

  2. Australia mainittu!;-) Me oltiin vuosi sitten ammattilaisten viinimessuilla tällä puolella maapalloa…. Huh mikä määrä tuli maisteltua Victorian viinejä. Osa oli kyl melko luxusta kun ei ihan joka päivä tule maisteltua 150 dollarin viinejä…

    1. Jee, Australia mainittu! :D No ohhoh, teillä on ollut sitten ihan kunnon viinit maistissa, täällä ei ihan noin luksukseen päästy :) Harmittaa kaataa hyviä viinejä pois, mutta en todellakaan voinut juoda kaikkia mitä oli tarjolla, en edes sitä pientä tilkkaa minkä maistiaiseksi sai!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *