Vietettyäni viime syksynä pari kuukautta Mallorcalla opin ymmärtämään saaren erinomaisuuden patikointilomakohteena. Olinhan minä toki tiennyt aikaisemminkin, että saari on tunnettu patikkareiteistään, mutta en siltikään ollut osannut arvata, kuinka ihania luontopolkuja saarella todella on. Pittoreskien pikkukylien lisäksi upea luonto nouseekin Mallorcaa ajatellessani päällimmäisenä mieleen – ja etenkin Unesco-kohteenakin tunnetun Serra de Tramuntana -vuoriston maisemat saaren luoteisosassa.

Vuoristossa on lukuisia patikointireittejä eri kuntoisille. Aikaisemmin kerroin helposta patikkareitistä Sóllerin pikkukaupungista Fornalutxin kylään, joka ei kylläkään ole vuoristoreitti, mutta upeista Tramuntanan maisemista pääsee silläkin pätkällä nauttimaan.

image

image

Nyt kuitenkin lisätään hieman haastetta sekä vuoristoisemman että pidemmän patikkareitin muodossa, ja kuljetaan jalkapelillä Sóllerista meren äärelle Port de Sóllerin kylään. Ei kylläkään lyhyintä reittiä, sillä se olisi maantietä pitkin ja vain muutaman kilometrin mittainen, vaan noustaan vuoristoon ikivanhalle hevospolulle.

Korkeusvaihteluista huolimatta tämäkin reitti sopii ihan normaalikuntoisille, eikä aikaisempaa patikointikokemusta tarvita. Reitin käveleminen kestää noin 2,5 tuntia – vaikka meillä kylläkin matkaan meni yli tunnin verran enemmän, koska pysähdyimme vähän väliä ihastelemaan maisemia ja pidimme myös pienen evästauon.

Reitin aloituspisteelle, Sóllerin kylään, pääsee kätevästi paikallisbusseilla: esimerkiksi Palmasta puolessa tunnissa bussilla numero 211 (bussilipun hinta on tällä hetkellä 2,65 €, tarkista aikataulut ja hinnat täältä). Palmasta voi hypätä myös sata vuotta vanhan junan kyytiin, mutta matka on hidas ja hintava (16 € yhteen suuntaan, 22 € meno-paluu – lue lisää täältä).

image

image

Jos saavut Sólleriin Palman suunnasta bussilla, ohitat kylän bensa-aseman paria minuuttia ennen Sóllerin bussipysäkille saapumista. Patikkareitin aloitus on tuota Repsolin bensa-asemaa vastapäätä, tien toiselta puolen. Kyseessä on asvalttitie, ja heti ensimmäisestä risteyksestä käännytään oikealle ja lähdetään kapuamaan ylläolevassa kuvassa näkyvää loivaa mäkeä ylös.

Pian asvalttitie muuttuu kivistä tehdyksi metsäpoluksi. Matkan varrella on kylttejä Deiàan, joita tulee seurata alkumatkan ajan. Hieman hämäävästi kylteissä lukee Deiàn alla joko “Camí des Rost” tai “Camí des Mont-reals”, sillä nämä nimet eivät tietämättömälle (eli minulle) sano yhtään mitään, mutta kyseessä on siis kaksi eri patikkareittiä. Niistä ensimmäinen, Camí des Rost, on se, jota tulee seurata. Aina kylteissä ei edes lue mitään, vaan toisinaan polun varrella on vain tolppa, jonka päähän maalattu nuoli nuoli kertoo oikean suunnan.

image

image

image

image

Jossain vaiheessa kivetty polku päättyy hetkeksi, ja alkaa tasaisempi polku, joka halkoo vuoristoista maaseutua: aidan takana määkivät lampaat, jossain haukkuu koira, ja ympärillämme on satoja oliivipuita. Tuntuu, että olemme keskellä ei mitään, mutta täällähän onkin asutusta – ja erikoiseksi asian tekee erityisesti se, että olemme paikassa, jonne ei edes pääse autolla!

Olemme jo sen verran korkealla, että ilma on viilentynyt parin asteen verran ja joudun laittamaan takin päälleni ja kaulahuivin kaulaan. Etenkin näin marraskuussa on hyvä varautua lämpimin vaattein, vaikka lämmittävät auringonsäteet silloin tällöin pilkahtelevatkin pilvien takaa.

image

image

image

Muutamia muitakin on päättänyt lähteä tuona marraskuisena päivänä patikoimaan Tramuntanan vuoristopoluille, mutta mitään tungosta täällä ei tosiaankaan ole. Suurimman osan ajasta saammekin olla aivan kaksin, kuunnellen luonnon ääniä ja nauttien näistä mielettömmän kauniista maisemista.

Reitti on suurin piirtein puolessa välissä, kun kohdalle tulee Son Castellón kappeli. Ovi on lukossa, joten emme pääse näkemään kappelia sisältä, mutta ulkoa rakennus näyttää yllättävän hyväkuntoiselta. Yllättävän siksi, että kännykkääni tallentamani reittiopas sanoo 1600-luvulla rakennetun kappelin olevan hyvin huonossa kunnossa. Kappeli on aikoinaan ollut sekä alueen kirkko, että sen myötä myös sosiaalinen keskus, joten paikallisille ilmeisen merkittävästä rakennuksesta on siis kyse.

image

image

image

Pidämme täällä evästauon, jonka jälkeen jatkamme matkaa ohittaen kappelin oikealta puolelta. Tässä vaiheessa kannatta huomioida se, että enää ei pidä seurata Deiàn kylttejä, tai muuten matka ei tule päättymään Port de Sólleriin.

Seuraavaksi on vuorossa suunnistamisen kannalta kenties reitin hankalin vaihe – ainakin jos haluaa vielä pysyä luontopolulla asvalttitien sijaan: alla olevassa kuvassa näkyy Deiàan (ja Port de Sólleriin) menevä autotie, ja kun polku yhdistyy tiehen, näkyy puinen patikointireitin kyltti osoittavan autotien suuntaisesti. Kannattaa jättää kyltti huomioimatta, sillä tässä vaiheessa tulee ylittää tie, ja mennä kuvassa näkyvän rakennuksen, Son Bleda -hotellin, pihaan ja kävellä ravintolan terassin ohi. Pian näkyykin taas patikkapolkua kuvaava tolppa nuolineen.

Vinkki! Ennen autotielle saapumista on kyltti Finca Son Micoon. Poikkea tänne, jos haluat huilahtaa tuoreen appelsiinimehun, kakkupalan ja upeiden maisemien äärellä! Meiltä jäi paikka väliin, mikä harmittaa nyt, kun löysin Shelly’s Humble Kitchen -blogin postauksen ja upeat kuvat paikasta!

image

image

image

image

Nyt reitti viettää selvästi alaspäin, joten merta – ja Sóllerin satamaa – kohti ollaan selkeästi menossa. Matkaa on kuitenkin vielä jokunen tovi jäljellä, ja tällä loppupätkällä maisema ehtii muuttua useaan otteeseen: ensin on metsikköä, tämän jälkeen kävelemme finca-alueen läpi lampaita väistellen, ja sitten pääsemmekin ihastelemaan jylhän kallioista maisemaa. Lopulta laskeudumme asvalttitielle ja lähdemme kävelemään vasempaan, kohti merta.

Saavumme Port de Sóllerin rannan eteläpäähän. Edellisen kerran kylässä käydessäni oli kesä ja rantakatu täynnä turisteja, mutta nyt suurin osa rannan hotelleista ja ravintoloista on kiinni, eikä vastaan kävele kovinkaan montaa ihmistä. Onneksemme löydämme kuitenkin auki olevan viihtyisän kahvilan, jossa viltteihin kääriytyneinä katsomme laskevan auringon mukana hämärtyvää talvista Port de Sólleria.

image

image

Palaamme Sólleriin sata vuotta vanhalla raitiovaunulla, joka puksuttaa kylien välisen muutaman kilometrin matkan kiireettä. Jos haluat lukea enemmän matkustamisesta näillä Sóllerin erikoisuuksilla, eli vanhoilla junilla ja ratikoilla, kurkkaa Lähdetään taas -blogin postaus.

Tämän päivän jälkeen olen entistä vakuuttunempi siitä, että Mallorca on hyvin erityinen saari. Niin monipuolinen, niin upea. Ja näitä luontopolkuja haluan päästä patikoimaan lisää.

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Viisi Instagram-kuvaa, viisi matkatarinaa
Töihin Tanskaan? Vinkkejä ja linkkejä työnhakuun!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

52 kommenttia

 1. Poti

  12.2.2018 at 11:56

  Hei, kiitos hyvästä postauksesta ja patikkaohjeista. Lähdimme kävelemään tämän ohjeen mukaan ja noudatimme ohjeen lausetta “lähdetään kapuamaan ylläolevassa kuvassa näkyvää loivaa mäkeä ylös.” Tämä vie kuitenkin “cami de rocafort” -reitille, joka on noin tunnin pidempi kierto. Tässäkin tulee siis seurata “cami de rost” -kylttiä, eikä lähteä ylös mäkeen, ellei halua pidempää lenkkiä.

  Reply
  • Terhi

   13.2.2018 at 09:50

   Mahtavaa kuulla, että tästä postauksesta oli apua ja kävitte patikoimassa saman reitin! Eikö ollutkin upeita maisemia? :) Kiitos tarkennuksesta reittiohjeeseen!

   Reply
 2. Helena

  4.5.2017 at 17:09

  Kesällä matka käy juuri tuonne samalle alueelle, jee. Ja patikointi olisi suunnitteilla. Kertoisitko, mistä sait hankittua näin hyvät patikointiohjeet, että tiesitte minne täytyy mennä ja mistä reitti kulkee? Saakohan paikan päältä selkeitä karttoja?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   4.5.2017 at 19:08

   Ikävä kyllä mitään hyviä patikointiohjeita en onnistunut netistä löytämään vaan tämän avulla mentiin: http://www.walkingmallorca.co.uk/ruta_01.html Ei todellakaan ollut mikään paras ohje ja kartta, mutta kun lisäksi oli kännykkään tallennettu Googlen offline-kartta, niin hyvin pärjäsi. Uskon, että Mallorcasta on tehty ihan patikointiopaskirjoja ja kenties paikan päältäkin voi saada hyviä karttoja. Niistä ei mulla valitettavasti ole kylläkään sen parempaa tietoa, mutta eiköhän niitä löydy hotellilta tai turisti-infosta kysymällä. Ihanaa reissua, on aivan mahtava paikka! :)

   Reply
 3. Merja / Merjan matkassa

  12.2.2017 at 14:07

  Kiitos hyvistä ohjeista! Ensi kesäksi on varattu Mallorcan reissu ja olisi tosi kiva käydä patikoimassa. Täytyypä pitää tämä postaus mielessä.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:53

   Eipä kestä! Kiva kuulla, että suunnittelet Mallorcalla patikoimista, sillä silloin pääsee parhaiten nauttimaan saaren upeasta luonnosta :)

   Reply
 4. Anna | Tämä matka -blogi

  12.2.2017 at 07:30

  Ollaan Mallorcalle menossa maaliskuussa. Tuskin lähdemme puskuttamaan tuota reittiä läpi, mtta kiva oli nähdä maisemia jo etukäteen. Ehkäpä sieltä löytyy hoku hieman lyhyempi polku meille : )

  Ja mitä tulee saarten maineeseen, niin olen jo vuosia yrittänyt kertoa, että Teneriffa, Gran Kanaria jne. ovat mainioita kohteita muuhunkin kuin vain auringonottoon.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:55

   Lyhyempiäkin polkuja on aivan varmasti, ja suosittelenkin edes jonkun pikkureitin kävelemistä. Mä jään mielenkiinnolla odottamaan teidän Mallorca-postauksia!

   Reply
 5. Kohteena maailma / Rami

  11.2.2017 at 22:25

  Mahtavan näköisiä maastoja. Viimeksi Mallorcalla harmitti, kun Port de Sóller jäi kokonaan käymättä. Golfin peluu vei liikaa aikaa ja esim. siitä syystä tuo jäi väliin. Ensi kerralla voisikin patikoida saman ajan golfkenttien sijasta luontoreiteillä :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:57

   Golfin pelaaminen tosiaankin näyttää estävän kohteeseen tutustumisen ihan kunnolla :D Hyvä idea patikoida välillä luontopoluillakin, niin näkee todennäköisesti maisemia huomattavasti monipuolisemmin :)

   Reply
 6. Hanneli/ duunireissaaja

  11.2.2017 at 21:39

  Reissu oli harkinnassa, mutta niin monen eri saarilla vietetyn loman jälkeen nyt on aika koluta Euroopan mannerta autoillen. Mutta sitten kun on taas saarien aika, suuntaan varmasti myös tänne.

  Reply
 7. Johanna Hulda

  11.2.2017 at 16:45

  Ihanan idyllisen näköistä maaseutua ja todella kiva patikkapolku tuolla vuoristossa. Nämä vinkit on aina tervetulleita, joten täytyy pitää tämäkin mielessä! :)

  Reply
 8. Merituuli

  11.2.2017 at 15:02

  Tosi kivan kuuloinen kokonaisuus junan kanssa. Ihania näkymiä matkan varrella!

  Reply
 9. Outi

  11.2.2017 at 10:10

  Tällaiset patikkareitit, joissa ei tarvitse pelätä kunnon loppumista ja järkyttävää puuskuttamista sopisivat oikein mukavaksi päiväretkikohteeksi. Mallorca näyttää kyllä hienolta ja kuten Mika tuossa ylhäällä sanoikin, alkaa paikka näyttämään entistä houkuttelevammalta näiden postausten myötä. Mallorcalle olisi myös kiva päästä pyöräilemään, vaikka se kyllä taitaa sitten vaatia sitä puuskuttamista hiukan enemmän.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:49

   Minäkään en tykkää liian rankoista reiteistä, joissa kunto meinaa loppua kesken. Kuka sellaisista nauttii :D Ja sekään ei ole kivaa jos patikointikaveri haluaa mennä niin lujaa, että ei edes ehdi ihailla maisemia. Rauhallinen tahti ja helpohko reitti takaa erinomaisen patikoinnin :) Ja joo, Mallorcalla pyöräileminen (etenkin näillä vuoristoseuduilla) vaatii tosiaankin hieman kovempaa kuntoa!

   Reply
 10. Kaisa

  10.2.2017 at 20:04

  Kiva uusi näkökulma Mallorcaan mistä minulla vain ennakkoluuloisia mielikuvia kun en ole koskaan itse käynyt :)

  Reply
 11. Lotta | Watia.fi

  10.2.2017 at 16:28

  No nyt ei kyllä marraskuulta näytä. Ehkä vaatetuksen osalta, mutta muutoin ihanan aurinkoista ja vehreää! Kyllähän tuolla patikoisi mielellään. :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:44

   Mallorcalla voi olla talvellakin ihan mukavat säät, ja auringon paistaessa ei tarvitse edes takkia – paitsi kun lähtee vuoristoon :)

   Reply
 12. meidänmatkassa

  10.2.2017 at 14:10

  Tämä kuten se aiempikin postaus helpommasta patikkareitistä ovat aivan ihania! En kestä noita maisemia, jotenkin vaan sopii omille silmilleni hyvin. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:41

   Kiitos! :) Nämä maisemat sopii minunkin silmille mainiosti, ja haluaisin päästä tuonne takaisin!

   Reply
 13. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä

  10.2.2017 at 12:02

  Tämä postaus vahvisti sitä mielikuvaa, että jo nähdyn Palman lisäksi saarta on nähtävä muutenkin. Tykkään patikoida, ja tässä tuli kivoja vinkkejä tuonne samalla. Kauniideen kuvien lisäksi :) Kiitos!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:39

   Kyllä, ehdottomasti kannattaa nähdä Mallorcaa enemmän! Vuokra-auto alle ja ajelemaan :)

   Reply
 14. Arto / Cocoa etsimässä

  9.2.2017 at 13:10

  Vaikuttaa upealta reitiltä! Ja voin vannoa, että meilläkin hurahtaisi varmasti ekstratunti jos toinenkin käppäilyyn, kun pitäisi koko ajan pysähtyä ihastelemaan ja ikuistamaan hienoja maisemia.=)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.2.2017 at 15:36

   Tällaisille reiteille kannattaa tosiaankin varata reilusti aikaa, että ehtii nauttia maisemista ja ottaa niin paljon kuvia kun mieli tekee :)

   Reply
 15. Veera

  9.2.2017 at 10:59

  Onpas kivannäköinen patikointireitti. Oon selvästi huonosti kärryillä asioista, kun olin olettanut, ettei Mallorcalta löytyisi tällaisia maisemia. :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.2.2017 at 12:50

   Monilla on Mallorcasta kuva pelkkänä rantalomakohteena. Mutta ehei, siellä on paljon muutakin! :)

   Reply
 16. sari/ matkalla lähelle tai kauas

  8.2.2017 at 18:12

  Kivan näköinen reitti. Mallorcalla siis muutakin kuin rantaa ja aurinkoa. Sinne alkaa tekemään yhä enemmän tekemään mieli matkustaa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.2.2017 at 12:47

   Todellakin on muutakin: vuoristoa, pikkukyliä, luontoa, historiaa… ja lisäksi 400 000 asukkaan Palma antaa oman lisänsä. Mallorcalla voi tehdä vaikka mitä! :)

   Reply
 17. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta

  8.2.2017 at 08:18

  Siitä onkin jo 11vuotta kun Mallorcalla oon käynyt niin kiva nähdä vähän kuvaa sieltä :) Sillon ei kyllä käyty patikoimassa muualle kuin rannalle ;) Ihanan näköistä!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:32

   Rantalomaankin Mallorca sopii mainiosti, ja upeita rantoja saarella onkin lukuisia. Jos menet joskus uudestaan, niin suosittelen kiertämään saarta enemmän! :)

   Reply
 18. Kati / Lähinnä Kauempana

  7.2.2017 at 16:30

  Mallorca vaikuttaa kyllä tosi monipuoliselta saarelta! Itse olen käynyt siellä joskus alakouluikäisenä, joten ihan kamalasti ei muistikuvia ole. Eikä varmasti mummoni kanssa mitään ihmeellistä tehtykään!

  Nuo vanhat ratikat on kyllä ihania, tykkään matkustaa sellaisilla kiireettömillä puksuttelijoilla ja uppoutua ajatuksiin maisemia katsellessa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:42

   Mallorca on yllättävänkin monipuolinen saari. Monet pitävät sitä vain rantalomakohteena, mutta siellä voi oikeasti viettää aktiivisempaakin lomaa. Ja se on niin kaunis saari, että on sääli jos sinne menee pelkästään makoilemaan rannalle.

   Reply
 19. Pirita | Matkailoja

  7.2.2017 at 10:50

  Oi, mitkä maisemat! Terveyteni ei salli kovin paljon rehkimistä, mutta nämä kuvat ja teksti antoivat sen verran selkeän kuvan patikoinnista, että voisin itsekin harkita lähteä Mallorcalle vaikka ihan vaan luontomatkalle.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:30

   Suosittelen! :) Mallorcalla on eritasoisia reittejä, joten varmasti sinullekin sopivia löytyy. Ja esimerkiksi Sóllerista ei tarvitse edes kovin kauas mennä kun pääsee jo luontoon, eikä siis mitään patikkareittiä edes välttämättä tarvitse lähteä kiertämään, vaan voi kävellä sen verran minkä tykkää ja vain nauttia upeasta luonnosta :)

   Reply
 20. Anni | Rajatapaukset

  6.2.2017 at 20:32

  Vaikuttaa tosi kivalta reitiltä, ihania maisemia! Tykkään just tuollaisita patikoista joista normaalikuntoinenkin selviää muutamassa tunnissa :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:25

   Minäkään en ole niin hyväkuntoinen, että jaksaisin lähteä tuntikausiksi haastavaan maastoon. Tällainen helppo reitti on just passeli mulle :)

   Reply
 21. Jenna / Huge passion for life

  6.2.2017 at 20:20

  Rauhallista ja raikasta. Patikointi tuollaisissa maisemissa on kivaa ulkoilua. Itsekin tykkäisin ja tällaiset patikointipostaukset kiinnostavat aina.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:23

   Kiva kuulla, että patikointipostaukset kiinnostaa :) Minä en ole mikään kovan luokan patikoija, mutta tällaisissa maisemissa rauhallisesti edeten samoilee mielellään!

   Reply
 22. reissaaja1

  6.2.2017 at 19:03

  Aivan ihanan raikkaita kuvia! Kyllä Mallorcasta on moneksi, sieltä löytyy niin rantoja kuin patikointimaastoja.

  Reply
 23. Pirkko / Meriharakka

  6.2.2017 at 18:11

  Vietimme toissakesänä Mallorcalla vaan juhannuksen + muutaman päivän ja jaoimme sen Palman ja saaren pohjoisrannan välillä + yhden päivän verran autoretkeilyä, pohjoisesta, mm. Solleriin. Pohjoisen melko tasaisella rantaviivalla pyöräilimme – ja pidimme siitä, mutta automatkallamme kun ajoimme tuota Serra de Tramuntanan aluetta, niin ihmettelimme kyllä kovakuntoisia pyöräilijöitä, jotka onnistuivat etenemään noissa maisemissa! Jos joskus palaamme Mallorcalle paremmalla ajalla, niin tällaiset kävelyretket voisivat kyllä olla kiva lisä ohjelmaan!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.2.2017 at 09:20

   Mallorca on tunnettu myös pyöräilykohteena – jopa niin hyvin, että muutama vuosi sitten Australiassa työkaverini oli haltioissaan kun kuuli minun käyneen Mallorcalla. On kuulemma hänen bucket listillään päästä pyöräilemään Mallorcalle. Kuntoa noilla vuoristoteillä kyllä vaaditaan!

   Reply
 24. Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  6.2.2017 at 16:35

  Johan tuli taas kova ikävä patikkapoluille! Mallorcalla en ole käynyt, mutta ehdottomasti nousi listalla ylöspäin tämä saari! Ihana auringonlaskukuva!

  Reply
 25. Ne Tammelat

  6.2.2017 at 15:26

  Vaikuttaa tosi kivalta ja kauniilta paikalta, täsmäohjeiden ansiosta reittikin löytyisi varmasti aika hyvin. Itsekin patikoinut Madeiralla ja Teneriffalla joskus kauan sitten. Se on mitä parasta puuhaa noin kauniissa maisemissa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.2.2017 at 14:37

   Loma-aktiviteeteista patikointi voittaa rannalla makoilun mennen tullen! Ainakin, jos ei ole ihan kamalat hellelukemat :D

   Reply
 26. Mika / Lähtöportti

  6.2.2017 at 14:03

  Mukaansatempaava postaus! Tämän ansiosta Mallorca alkaa vihdoin omissakin silmissäni näyttää houkuttelevalta. Oma patikointiparatiisini on Madeiralla, mutta kyllä Mallorcallekin olisi mukava joskus päästä. Molemmilla saarilla on omat ongelmansa maineensa kanssa, Madeira mielletään mummokohteeksi ja Mallorca tuo mieleen 80-luvun rantalomat, mutta saarilla on niin paljon muutakin tarjottavaa. Vähän sama juttu tuo Teneriffakin, joka yllätti itseni positiivisesti ja niin ilmeisesti sinutkin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.2.2017 at 14:03

   Kiitos Mika! Mallorca on oikein hyvä ja monipuolinen lomakohde, joten suosittelen ehdottomasti siellä käymistä! Madeiralla en ole vielä ollut, mutta patikointiloma siellä on kyllä haaveissani. Totta, mainitsemiesi saarten maineet eivät ole kovinkaan mairittelevat, mutta onhan niillä niin paljon muutakin tarjottavaa, kun monet luulevat. Eikä ne syyttä ole suosittuja lomakohteita :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog