Kesä Makarskan Rivieralla

Tässä kuussa tulee vuosi siitä, kun muutin Kroatiaan, ja lähes tulkoon päivälleen tasan kuusi kuukautta sitten jätin Kroatian ja Makarskan Rivieran ja muutin Kööpenhaminaan. Näiden merkkipaalujen vuoksi on hyvin loogista palata muistoissa takaisin Makarskan Riviera -kesääni IG Travel Thursdayn muodossa.

Näistä kuvista kaikki alkoi: Helsinki-Vantaan lentokenttähotellissa huonosti nukutun yön jälkeen lensin aamulla hyvin varhain Splitiin, saapuakseni sinne jo yhdeksän maissa aamulla. Ja jo toki kentällä kävellessä koneesta terminaaliin piti räpsäistä ensimmäiset kuvat tästä uudesta maasta, jossa en ollut koskaan aikaisemmin ollut, mutta jonne olin pitkään haaveillut pääseväni.

Plane

Makarskan Riviera

Automatkalla Splitin lentokentältä Makarskan kaupunkiin pistin merkille maan uskomattoman kauneuden: turkoosinsinisen meren ja jylhät vuoristot muodostivat uskomattoman kontrastin, enkä tiennyt katsoako vasemmalle vai oikealle, vuoristoon vai merelle. Uuteen kotiini päästyäni suunnatonta onnenhyrinää aiheutti huomio siitä, että voin ihailla Biokovon vuoristoa myös omalta parvekkeeltani!

Loppukesästä kävin Biokovon korkeimmalla huipulla, Sveti Jurella. Kroatian toiseksi korkeimman vuoriston korkein kohta sijaitsee 1762 metriä meren pinnan yläpuolella, ja sinne johtaa suosittu patikointireitti. Minä kylläkin menin huipulle autolla, mutta ajatus Sveti Jurelle patikoinnista jäi haaveisiin.

Suurin osa kesästä meni tietenkin töiden parissa, mutta kauniissa maisemissa tekee mielellään töitä. Vapaapäivinä tein usein lenkin viereiseen Tučepin kylään, jonka ranta on himpun verran Makarskan rantaa upeampi. Tai sitten lenkkeilin Makarskan Sveti Petar -niemen ympäri ja päädyin lueskelemaan rakkauslukkojen tekstejä.

Makarskan Riviera

Sv Petar

Kesän aikana kävin lukuisia kertoja Splitin ja Dubrovnikin kaupungeissa, joista etenkin jälkimmäinen on kesän turistiruuhkista huolimatta aivan ihana kaupunki. Dubrovnikin vanhankaupungin muurit, pienet kujat, ravintolat ja tapahtumarikas historia tekivät vaikutuksen, enkä kyllästynyt kaupunkiin edes useiden käyntikertojen jälkeen.

Kroatian kiertelyn lisäksi pääsin kesän aikana käymään useita kertoja Bosnia ja Hertsegovinan puolella, jossa maisemat Neretvajoen vartta pitkin ajaessa on jopa upeammat kuin Kroatian puolella. Sarajevo teki suuren vaikutuksen, mutta sydämeni vei Mostarin kaupunki, jonka värikäs historia ja upea arkkitehtuuri vei mennessään. Bosnia ja Hertsegovinaa haluan päästä kiertämään enemmänkin!

Mostar

Elämääni Kööpenhaminassa ja tulevia seikkailuja pääset
seuraamaan kuvien muodossa Instagramissa täällä!

Blogikirjoitus on osa IG Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

2 comments
  1. Onpa sinulla ollut mahtavat maisemat parvekkeelta! Kyllä kelpaisi :) Itse en ole käynyt Kroatiassa, mutta haaveilen Balkanin kierroksesta, johon Kroatiakin kuuluisi mukaan. Ehkä vielä joku kesä :)

    1. Niinpä, kyllä tuota maisemaa katsellessa ja lasillisen kroatialaista viiniä kädessä rentoutui mukavasti työpäivän päätteeksi :) Ehdottomasti suosittelen Balkanin kierrosta! Jatka vain haaveilua, niin kyllä se sitten joku kesä toteutuu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *