Málaga – reissun loppu ja haaveiden alku

Andalusian-roadtripin viimeinen pysähdyspaikka oli Málaga. Rondassa ollessamme kävimme pienen väittelyn siitä, kannattaisiko Málagassa olla kahta viimeistä yötä, vai riittäisikö vain yksi ja voisimme siten yöpyä matkalla vielä yhdessä paikassa. Minä olin Málagan kannalla, mutta Thomas ei, sillä hän ei ollut pitänyt kaupungista ollessaan siellä keväällä pari päivää.

Matkan varrella Rondasta Málagaan ei kuitenkaan olisi oikein mitään meitä kiinnostavia kohteita. Marbella, Fuengirola tai Torremolinos ei herättänyt sellaista kiinnostusta, että olisimme halunneet jäädä niihin yöksi, ja koska parin päivän lepotauko yhdessä paikassa ennen Mallorcalle palaamista houkutteli myös Thomasta, päätimme sittenkin ajaa Rondasta suoraan Málagaan.

Tai teimmehän me matkalla parin tunnin pysähdyksen Fuengirolassa, ja kylän nähtyämme olimme entistä tyytyväisempiä päätökseemme mennä viimeisiksi päiviksi Málagaan.

Sillä Málaga on aivan ihana kaupunki! En ymmärtänyt lainkaan, miksi Thomaksen aikaisempi kokemus kaupungista oli ollut ankea, sillä mielestäni Málaga kilpailee upeudessa varsin menestyksekkäästi Granadan ja Córdoban kanssa. Ja kun ottaa huomioon kaupungin sijainnin meren rannalla, on Málaga kaupunki, jossa voisin vaikka asua…

image

Málaga on noin 570 000 asukkaan kaupunki, joka jää turistien suosiossa Aurinkorannikon muiden kohteiden, kuten Fuengirolan ja Torremolinoksen, jalkoihin. Aurinkoa ja rantaa Málagassakin kyllä on, mutta vilkas ja suuri kaupunki ei ole lomakohteena niin houkutteleva kuin pienet ja idylliset lomakylät. Lentokentän vuoksi Málagan kohtalona onkin ollut toimia vain kauttakulkukaupunkina matkalla suosituimpiin rantakohteisiin.

Viime vuosina Málaga on kuitenkin alkanut kasvattaa suosiotaan, ja kaupunkiin matkustetaan yhä enemmän etenkin päiväretkillä lähialueiden lomakohteista. Tämän parin päivän kokemukseni perusteella sanoisin kuitenkin, että yksi päivä Málagassa ei riitä yhtään mihinkään.

Ja sitä paitsi: pelkällä päiväretkellä jää todennäköisesti näkemättä Málagan parhaimmat puolet.

image

image

image

Mikä tässä eteläespanjalaisessa kaupungissa sitten mielestäni on parasta? Sen ihana tunnelma, tietenkin. Ja sen aistii parhaiten vanhassakaupungissa, ja vasta illan tullen. Toisena tulee ruoka.

Aloitimme iltamme vanhankaupungin Casa Lola -ravintolasta, jossa saimme nauttia erinomaisista tapaksista. Viereiseen pöytään kannettiin toistakymmentä tapasta kahden hengen illalliseksi, mutta meidän vatsat täyttyivät jo muutamista pikkuannoksista. Harmi, sillä niitä olisi mielellään syönyt enemmänkin.

Toinen toistaan parempia ravintoloita ja tapas-baareja on Málagassa sadoittain (TripAdvisorissa on tällä hetkellä listattuna 1634 ravintolaa), joten täällä pääsee herkuttelemaan espanjalaisella ruoalla oikein kunnolla. Tämänkin vuoksi olimme entistä tyytyväisempiä kohdevalintaamme: Fuengirolassa käydessämme kun emme onnistuneet löytämään yhtäkään ravintolaa, jossa olisimme halunneet syödä. Turistiravintoloiden tason tiedämme paremmin kuin hyvin.

image

image

Vatsat täynnä siirryimme yhdelle kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä – Málagan katedraalille. Katedraalin rakentaminen aloitettiin vuonna 1528, ja se rakennettiin maurien aikaisen moskeijan paikalle. Rakennustyöt kestivät yli 200 vuotta, ja kirkko valmistui vuonna 1782.

Rakennuksen pohjoistorni on 84 metriä korkea, tehden katedraalista Andalusian toiseksi korkeimman katedraalin Sevillan tuomiokirkon jälkeen. Etelätornia ei koskaan rakennettu valmiiksi, ja tämän vuoksi katedraali onkin saanut lempinimen La Manquita, pieni yksikätinen rouva.

Sisäänpääsymaksu katedraaliin on viisi euroa henkilöltä, ja tämän vuoksi jätimmekin sisällä käymisen väliin. Yllä oleva kuva onkin Santos Mártiresin kirkosta: maksuton sisäänpääsy ja siltikin hulppea kirkko.

image

image

Kun olimme nähneet riittävästi kirkkoja, parkkeerasimme itsemme Bodeguita El Gallon tuoleille vermuttien ajaksi. Oli marraskuinen arki-ilta, mutta kaupunki oli täynnä elämää: ravintoloissa istuvia ruokailijoita, bodegoissa notkuvia kaveriporukoita, shoppailijoita, pariskuntia, lapsiperheitä, ystävyksiä… Väkisinkin keskustelumme kääntyi siihen, kuinka paljon rennompaa ja monin puolin täydempää elämämme Espanjassa onkaan.

Takanamme oli mieletön loma ympäri Andalusiaa: se oli alkanut Cómpetan pikkukylästä, jatkunut Nerjan kautta Granadaan ja sieltä Córdobaan. Olimme pettyneet Áloran kylään, mutta iloinneet nähtyämme sen vuoksi Málagan järvialueen. Sen jälkeen ihastuimme Rondaan, ja nyt lopuksi vielä Málagaan. Ja tällä kertaa Thomaskin huomasi, että Málaga on upea kaupunki, jonne todellakin kannatti tulla pariksi yöksi – ja miksei jopa pidemmäksi aikaa.

Ennen Andalusian-reissua olimme viettäneet parisen kuukautta Mallorcalla, ja sitä ennen kaksi viikkoa Teneriffalla ja Gran Canarialla. Aikamoinen Espanja-kierros oli siis takana, mutta nyt se oli lähestymässä loppuaan: Málagasta lentäisimme Palmaan yhdeksi yöksi, ennen paluuta Kööpenhaminaan. Elämää Espanjassa tulisi ikävä.

image

image

Seuraavan päivän otimme rennosti, ja vain kävelimme satamassa ja vanhassakaupungissa, kävimme kahvilla ja söimme hyvin – taas kerran. Tuon laiskan päivän nähtävyyksiksi riitti Plaza de la Constituciónin aukio laihoine palmuineen, Marqués de Larios -kadun jouluvalot ja H.C. Andersenin patsas.

Muita nähtävyyksiä emme jaksaneet kiertää, joten Málagan suosituimmat nähtävyydet Alcazaban ja Gibralfaron linnoitukset jätimme seuraavaan kertaan, kuten myös Picasso-museon.

Sillä seuraava kerta tulisi, aivan varmasti.

Kymmenen päivää Andalusiassa olisi vasta alkusoittoa.

image

image

Kun olen takaisin Kööpenhaminassa, alan lähettää työhakemuksia Andalusiaan, etenkin Aurinkorannikolle. Haaveenamme on päästä asumaan Etelä-Espanjaan – mieluiten Málagaan. Kaupunki, ja koko Andalusia, teki tällä reissulla minuun niin suuren vaikutuksen, että kaipuu takaisin on kova.

Tammikuussa Thomas saa töitä Andalusiasta, mutta minun työnhakukuviot junnaavat paikallaan. Päätämme, että toistaiseksi Thomas käy työreissuillaan Kööpenhaminasta käsin. Mutta ehkä vielä joskus…?

68 comments
 1. Olemme käyneet Málagassa mieheni kanssa nelisen vuotta pari kolme kertaa vuodessa. Paikka tuntuu jo toiselta kodilta, sillä se on niin tuttu ja turvallinen.

  Lähdemme sinne taas perjantaina reiluksi kolmeksi viikoksi ja suunnittelin kirjoittaa juttuja blogiini alueen ravontoloista, kahviloista, rannoista ym. Aiheitahan riittää. Toivottavasti saan kirjattua jutut mielenkiintoisesti ja niistä olisi iloa ja hyötyä muillekin. :)

  1. Tehän olette ihan kunnolla hurahtaneet Málagaan kun käytte siellä niin usein! :) Mielelläänhän noin ihanassa kaupungissa käy toistuvasti, enkä ihmettele, että se tuntuu jo aivan kodilta. Näyttää siltä, että minäkin pääsen ehkä käymään siellä taas tänä vuonna, joten pitääkin sitten käydä lukemassa blogistasi vinkkejä!

   1. Appivanhemmat asuvat siellä suurimman osan vuodesta. Siksi siellä niin paljon käydään. :)

 2. Malaga on tosiaan ihana. Itse asun Fuengirolassa. Keskustassa on useita hyviä ravintoloita. Harmi, että ette löytäneet niitä. Ajan viidessätoista minuutissa Malagaan kotioveltani. Se on meille jo tuttuakin tutumpi paikka viettää vapaapäiviä. Kävelen Fuengirolasta kotoani puolessa tunnissa upeaan vuoristoon, kymmenessä minuutissa rannalle ja mm. Sierra Nevadaan ajan kahdessa tunnissa. Meidän kotikulmilla on ihania leipomoja, kauniita puistoja, paljon leikkipuistoja lapsille ja asuinalue tosi kaunis ja kodikas. Fuengirolassa on puolensa. Yhden päivän lomalle varmasti minäkin valitsisin silti Malagan. :)

  1. Poikaystävä vietti pari viikkoa sitten viikon Fuengirolassa töiden vuoksi, eikä hän edelleenkän löytänyt kaupungin charmia – eikä harmikseen edes niitä hyviä ravintoloita.​ Junalla kuulemma pääsi Málagaan todella kätevästi illallistamaan, eikä junalippu maksanut juuri mitään. Mutta jos autollakin pääsee sinne vain vartissa, niin itsekin varmasti viettäisin Málagassa monet vapaapäiväni :) Mä uskon, että Fuengirolassakin on puolensa (ja sinun kotikulmasi kuulostavat oikein kivoilta), mutta ehkä niitä ei vaan välttämättä löydä lyhyellä käyntikerralla? Kiitos kommentistasi!

 3. Malaga on aivan ihana, ei ihme, että ihastuit(te) siihen! Onpa teillä muuten jännät kuviot – peukut pystyssä myös sun työhakemusten suhteen!

 4. Malaga on upea kaupunki ja siellä tosiaan viettäisi mielellään enemmänkin aikaa! Torremolinosta ja Fuengirolaa ei edes kannata samassa kappaleessa mainita, niin erilaisia ne ovat. No onneksi on jokaiselle jotakin, sehän maailmasta niin upean paikan tekee. Olipa muuten upeat nuo Marqués de Larios -kadun jouluvalot!

  P.S. Toivottavasti onni työhakemuksissa osuisi kohdalle ja muutto Malagaan olisi edessä :-)

 5. Oi, nyt kelpaisi jonkun Etelä-Euroopan vanhankaupungin kujilla tunnelmointi. Málaga näyttää ihanalle ja uskon, että siellä on ihan oma fiiliksensä. Täällä taas ollaan alettu vihdoin ja viimein valmistella muuttoa Portugaliin. Olen ihan samaa mieltä tuosta, että elämä etelässä on vaan niin paljon rennompaa ja eläväisempää kuin hiljaisessa Suomessa. Kahvila- ja ravintolakulttuuri on niin erilainen eikä ne meri, palmut ja hiekkarannatkaan varsinaisesti haittaa. En jaksaisi enää odottaa! Toivottavasti tekin pääsette vielä Málagaan asumaan!

  1. Niin on monipuolinen! Vaikka näimme tällä reissulla todella paljon erilaisia paikkoja, näimme vain todella pienen osan Espanjaa. Mitä kaikkea muuta mahtavaa maa pitäkään sisällään!? Haluan ottaa selvää! :D

 6. Mullakin varmaan tulossa joskus lähitulevaisuudessa lento Malagaan ja sieltä matka Andalusiaan. Hyvä tietää, että kaupungissa viihtyy myös hyvin eikä haittaa jos sinnekin jää päivä tai pari aikaa :)

 7. Olen käynyt kerran Malagassa, mutta vain nopeasti. Pidin kaupungista kyllä, se on oikein viihtyisä ja kyllä mieluummin viettäisin siellä aikaa, kuin monessa muussa aurinkorannikon kaupungeista. Ehkä olen enemmän kuitenkin tunnelmallisten kaupunkien kuin aurinkorantojen ystävä.

  1. Sama minulla, että tykkään enemmän pienistä kivoista kaupungeista ja kylistä kuin aurinkorannoista. Mutta Málagassa yhdistyvät molemmat, joten siellä on jokaiselle jotakin :)

 8. Mä aina välillä makustelen reissulla kaupunkeja sillä fiiliksellä, josko niihin muuttaisi asumaan. Se, että ihastun johonkin kaupunkiin, ei mun kohdalla kumminkaan aina tarkoita sitä, että siellä haluaisin oikeasti asua. Muuttaa voisin lähinnä Tukholmaan, Montrealiin ja New Yorkiin, joista ainakin NYC on aika epärealistinen. Mutta ainahan sitä pitää haaveilla :) Malaga on mulle varsin tuntematon kaupunki, mutta kuvien perusteella se vaikuttaa oikein miellyttävältä. Toivottavasti elämä vie sua vielä sinne. Jos ei heti niin myöhemmin!

  1. Kiitos Noora! Mä etsin vuosia sellaista paikkaa, mihin voisin jäädä asumaan, ja se on todellakin jäänyt päälle kun edelleenkin mietin sitä uuteen paikkaan saapuessani. Kööpenhamina on ollut ihana paikka asua, mutta nyt alkaa levottomat jalat vipattaa jo sen verran pahasti, että tulevaisuudessa pitää oikeasti vaihtaa maisemaa. Ehkä seuraavaksi Málagaan, ehkä jonnekin muualle….

 9. Tänään on tullut luettua monta postausta Espanjasta ja matkakuume vaan nousee. Malagassa en ole käynyt, enkä muissakaan Aurinkorannikon kaupungeissa. Haluaisin kyllä käydä katsomassa ne. Onnea työn hakuun!

 10. Malaga on ihana! Tutustuin siihen puolivahingossa Andalucian kierroksella 2008. Onpa siitäkin jo aikaa! Mulla ei ollut oikein mitään mielikuvaa siitä, mutta muistan miten ihastuin kaupunkiin heti kun näin keskustan kävelykadun, mistä sullakin kuvia. Niiiiiin espanjalainen! Sun kuvista välittyi tosi hyvin kaupungin tunnelma. Ihanat jouluvalot muuten, kuin katos kävelykadun päällä!
  Me muuten liikuttiin Andaluciassa koko ajan bussilla tai junalla, eli julkkareilla pääsee hyvin paikasta toiseen.
  Malagassa tutustuttiin tinto veranoon eli kesäviiniin. Vaikka yhdistelmä punaviini ja sprite kuulostaa kamalalta, se on todella raikasta, sitruunalohkojen ja jääpalojen kanssa täydellinen kesäjuoma. Suosittelen! Oi, miten tuli ikävä tuonne!

  1. Kiitos Anna! Nuo jouluvalot ovat kyllä upeat ja kuvaukselliset. Kiitos tiedosta, että julkisilla liikkuu tuolla helposti paikasta toiseen. Ja kiitos kesäviinivinkistä myös! En ole tuota kokeillutkaan, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta kesäjuomalta! :)

 11. Katedraalikuva on todella upea!
  Klikkasin Casa Lolan sivuille eikä siellä ollut ainuttakaan kuvaa. Harmi, sillä kuvat kertovat ravintolasta paljon. Olivatko tapakset siellä perinteisiä?

  1. Kiitos Merituuli! Harmi juttu, että ravintolan sivuilla ei ollut lainkaan kuvia. Casa Lolan ruokalista oli todella kattava ja tapaksiakin oli pitkä lista. Joten uskaltaisin sanoa, että siellä oli sekä perinteisiä että erikoisempiakin tapaksia.

 12. Upean näköinen Malaga! Mulla on paljon ravisteltavaa ennakkoluuloissa, sillä olin kuvitellut Malagan jotenkin hieman ankeaksi ja… en noin kauniiksi?! Blogikirjoitusten myötä Andalusian seutu on alkanut kiinnostamaan itseänikin. Toivotaan, että työnhaku nappaa ja saat töitä Andalusian alueelta!

  1. Eikös olekin upean näköinen? :) Mahtava juttu, että onnistuin ilmeisesti edes hieman muuttamaan sinun käsityksiä Málagasta – ja toivottavasti joskus käyt omin silmin katsomassa Andalusian upeutta. Kiitos Kati!

 13. Äh, Fuge ja Torre vieressä. No, ehkä tosiaan tästä suomalaisturakoinnin ground zerostakin pystyy löytämään jotain. Parhaimmillaanhan se on pysähdys ennen siirtymistä vaikka juuri sinne järvialueelle. Kauaksi, kauaksi massaturismista.
  Varmasti ihan veemäisyyttään rakensivat kirkon moskeijan päälle. Minulle kristinusko on seuraava natsismista, mutta islam on ainakin toistaiseksi jättänyt rauhaan. Siksi en maksaisi mitään päästäkseni katsomaan jotain kirkkoa, ellei se ole ihan poikkeuksellinen nähtävyys.

  1. Mulla on vähän periaatekysymyskin se, että en maksa kirkkoon sisäänpääsymaksua, sillä ekö kirkot pitäisi olla avoinna kaikille? No, silloin tällöin olen maksun maksanut, jos kyseessä on ollut merkittävä kirkko, mutta muuten en.
   Ei Fuengirola ja Torremolinos ihan Málagan kyljessä ole, joten ihan samanlaisista paikoista ei ole kyse. Mutta toki turreja Mälagassakin on….

 14. Kuten sanoit, Malaga on varmasti vähän jäänyt naapuriensa jalkoihin, eikä ole vielä näyttäytynyt niin suosittuna kohteena.. Osittain varmaan myös siksi, että niin moni haluaa matkustaa esim. trendikkääseen Barcelonaan! Viimeksi olen käynyt Malagassa 2004, olimme siskon kanssa 2 viikon reissussa Torremolinoksessa ja käytiin Malagassa ostoksilla. :D Kaupunkiin voisi kyllä mennä uudestaan kaikkien näiden vuosien jälkeen, ja uskon, että mukava reissu varmasti olisi. Äitini kehui joskus sitä Picasso-museota.

  1. Aivan, Barcelonan suosio on varmasti yksi syy siihen, miksi Málaga ei ole niin korkealla kaupunkilomakohteiden listalla. Kiva kuulla, että äitisi tykkäsi Picasso-museosta – siellä pitääkin seuraavalla kerralla sitten käydä!

 15. Jotenkin tässä yhdistyy moni tuttu kaupunki ja kylä, on Milanoa, on Krakowaa, on Kroatian pieniä kalastajakyliä. Hurmaava yhdistelmä kaikkea!

  Toisaalta ehkä hiukan kadehdin tuota työn mukana siirtymistä, mutta toisaalta on aika ihanaa myös olla välillä aloillaan pidemmänkin aikaa, tietää että jos haluan, tuo sohva on juuri tuossa asunnossa minua varten vielä kolmenkin vuoden kuluttua.

  Toivottavasti työkuviot selkenee!

  1. Kiitos! Mä olen tainnut tässä vuosien aikana tottua maasta toiseen muuttamiseen, että kun olen riittävän kauan paikoillani alan kaivata uusia maisemia olohuoneen ikkunasta. Ja samasta syystä en edes kiinny asuntoihin, taikka sitten niihin sohviin :)

  1. Kiitos Sari! Ehei, Málaga ei ole mielestäni läheskään samalla viivalla Fuengirolan kanssa, vaan aito, monipuolinen ja upea eteläespanjalainen kaupunki :)

 16. Onnea työnhakuun ja ihanaa on lukea kun uskallat tavoitella unelmiasi määrätietoisesti! Malaga näyttää ihan kivalta lokaatiolta, usein nähnyt loistavia äkkilähtödiilejä mutta jäänyt hyödyntämättä kun mielikuva on ollut aikaisemmin vähän blanco :>

  1. Kiitos Maria! Seuraavalla kerralla kannattaa hyödyntä diilit, sillä Málagassa ja lähistöllä on niin paljon kaikkea upeaa nähtävää!

 17. Näyttää ihanan tunnelmalliselta kaupungilta! Itselläni on myös haave asua jossain lähellä Välimerta jonain päivänä. En tiedä toteutuuko koskaan, meille kun tuottaisi miehen viisumi Eurooppaan vielä päänvaivaa. Espanja olisi hyvä kohde kun olen opiskellut espanjaa. Ihan vähintään tuollainen road trip on lähdettävä heittämään!

  1. Harmi kyllä, että australialaisten on vaikea saada viisumia Eurooppaan. Tai no joo, niinhän se on toisinkin päin. Toivottavasti pääsette pian edes roadtripille Espanjaan! :)

 18. Joskus kauan sitten tuli vietettyä viikkoa Malagassa. Näppärä paikka, josta löytyy kaikki tarvittava.
  Mukavalta kuulostavat teidän suunnitelmannekin. Toivottavasti toiveesi toteutuvat, ja löydät töitä Etelä-Espanjasta!

 19. Ei Malaga näin kivalta näyttänyt minun pikareissullani sinne :). Pitää siis kai käydä uudestaan ja olla vähän pidemmän aikaa!

 20. Joo Malaga kuulostaa tylsältä ja tavalliselta, suunnilleen 60-lukulaiselta, mutta eipä ole.
  Kätsästi sieltä pääsee myös Nerjan tippukiviluolia ihmettelemään bussilla. Muutama vuosi sitten lasten kanssa mentiin ja muistelisin ettei matka kestänyt kuin abt tunnin suuntaansa.

  1. Me kävimme tämän eissun alussa myös Nerjassa pikaisesti, mutta tippukiviluolat jäivät väliin. Ilmeisesti käymisen arvoiset, joten seuraavalla Andalusian-reissulla pitää käydä sielläkin! :)

 21. Voi, toi Malaga vaan on niin aito ja elämää sykkivä. Vietin siellä reilu vuosi sitten muutaman päivän. Kaksi ensimmäistä päivää vihasin kaupunkia, vaan sitten se aukesi. Hyvää ruokaa, kiinnostavia taidemuseoita ja värikästä katuelämää. Sitten en olisi halunnut lähteä sieltä ollenkaan. Onneksi Malagaan pääsee helposti.

  1. Sinulle kävi sitten samalla tavalla kuin poikaystävälleni, joka sekään ei alkuun lämmennyt Málagalle. Mutta kiva, että sitten parin päivän jälkeen se aukesi sinulle! Onhan se aivan mahtava kaupunki :)

 22. Málagassa on kyllä tunnelmaa. Kaupunki, josta löytyy vanhaa ja uutta, hyviä ravintoloita ja vielä merikin. Toivottavasti pääsette muuttamaan kaupunkiin !

 23. Vitsit miten upea reissu teillä on takana ja miten ihania haaveita. Haaveet kannattaa sanoa ääneen. Niillä on siten usein tapana toteutua. Mä pidän sulle peukkuja että saat töitä Andalusiasta!

 24. Ihania, tuttuja paikkoja! Olen saanut monesti ihmetystä osakseni kertoessani, että Málaga jäi muutaman vuoden takaiselta reissulta mieleeni yhtenä lempikaupunkinani. Kiva kuulla, etten ole yksin ajatusteni kanssa. Juurikin tuo tunnelma, ah!

  1. Mä veikkaan, että he, joilta olet saanut ihmetystä osaksesi, eivät ole koskaan käyneet Málagassa? Sillä ei kai kukaan kaupungissa käynyt voi ihmetellä, että joku sitä kehuu :)

 25. Fuengirolasta ja Torremolinosista kuulemani värikkäät matkakokemukset ovat saaneet aktiivisesti välttelemään seutua, mutta Málaga sen sijaan näyttää ihanan tunnelmalliselta, jossa voisi mielellään lähteä käymään!

  Toivottavasti työkuviot järjestyvät myös Sinun osalta ja pääsette toteuttamaan haaveen kodista Málagassa, onnea työnhakuun!

  1. Kiitos paljon, Mia! Tällä hetkellä työnhaku on paussilla, mutta toivottavasti myöhemmin avautuu uusia mahdollisuuksia😃 Fuengirola ei sytyttänyt lainkaan tuon pikavisiitin aikana, enkä usko, että Torremolinoskaan olisi minun paikka, mutta Málaga on toista maata. Ja ihan loistava tukikohta tehdä retkiä vaikka Rondaan ja Cordobaan!

 26. Me asuimme taannoin viikon Fuengirolassa ja retkeilimme sieltä useimpiin kohteisiin lähiseudulla, myös Malagaan, mutta vaan päiväretkelle. Mutta ehdimme me silti Picasso -museoon :-) – toivottavasti pääset takaisin Malagaan ja ehdit silloin myös tuonne.

 27. Olipa ihana lukea Malagasta. Kun saan Kuuban matkani maksettua marraskuuhun mennessä, alan suunnitella Espanjaan matkustamista. Kielitaidottomana pärjäisin varmasti parhaiten Fuengirolassa. Sieltähän ei ole pitkä matka Malagaan?

  1. Ei ole Fuengirolasta pitkä matka! Ja muutenkin kannattaa tehdä päiväreissuja muuallekin, sillä käsittääkseni julkiset liikkuu tuolla hyvin 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *