Instagramin selfiet: Näin minä poseeraan matkoillani

Kun viime vuoden loppupuolella mietimme vuoden 2018 IGTT-teemoja ja esiin nousi hauska idea laittaa yhdeksi teemaksi omakuvat, pyysin aiheen sijoittamista mahdollisimman loppuvuoteen. Instagramin selfiet ei ollut aihe, johon minulla riittäisi kuvamateriaalia, mutta onneksi olisi aikaa korjata tilanne. Jos julkaisisin edes yhden omakuvan kuussa, olisi syyskuun alkuun mennessä postausta varten riittävästi kuvia.

Mutta kuinkas kävikään? Kuluvana vuonna en ole julkaissut Instassa yhtäkään täysin tyylipuhdasta, kädenmitan päästä otettua selfietä, mutta onneksi olen innostunut ottamaan kaukolaukaisimella edes muutaman kuvan. Kun selasin Instagramin kuvahistoriaa pidemmälle, alkoi teemaan sopivia kuvia löytyä hieman enemmänkin.

Aivan kaikkien kuvien julkaisuarvoa en enää ymmärrä, mutta siellä ovat ja pysyvät. Yhtäkään kuvaa kun en halua galleriastani poistaa, sillä ovathan omakuvatkin hauskoja ja jopa tärkeitä muistoja sekä matkoilla että kotona koetuista hetkistä.

Vaikka Instagramin selfiet eivät ole minulla määrällä pilattu, voi omakuvistani huomata muutaman toistuvan teeman, joiden mukaan näköjään tykkään poseerata.

1. Autolla matkustaminen on tylsää, joten otanpa selfien

Instagramin selfiet

Pitkillä automatkoilla alkaa matkanteko aina jossain vaiheessa maistua puulta – etenkin silloin kun maisemat ovat yksitoikkoiset eikä kuljettaja suostu luopumaan ajovuorostaan. Erityisen tylsää on näköjään ollut matkalla Kööpenhaminasta Møns Klintiin ja Prahasta Brnoon, sillä olen ajankuluksi ottanut itsestäni kuvia ja jopa laittanut ne Instagramiin.

2. Tässä vain katselen kaukaisuuteen

Instagramin selfiet

Täällä minä vain istuskelen keskisuomalaisen järven rannalla ja malesialaisen hotellin katolla sijaitsevalla uima-altaalla ja mietin syntyjä syviä.

No ei ihan niinkään.

Näitä kuvia ottaessani olin yksin eikä minulla ollut vielä käytössäni kännykällä toimivaa kaukolaukaisinta, joten jouduin ottamaan kuvat ajastimella. Suomalaista järvimaisemaa kuvatessani minulla oli mökkimiljööseen sopivasti kumpparit jalassa, joiden vuoksi melkein kompastuin juostessani laiturin päähän istumaan ennen kameran laukaisua. Uima-altaalla taas pelkäsin liukastuvani märällä lattialla, mutta siitäkin huolimatta pompin altaan reunan ja kameran väliä useamman kerran saadakseni mukiinmenevän kuvan.

3. Työmatkan (hissi)selfie

Instagramin selfiet

Hei katsokaa minua, olen hississä! Hei, olen tallinnalaisessa hotellissa ja otan kuvia peilin kautta! Voi tsiisus, miksi minä olen laittanut Instagramiin tällaisia kuvia? Tallinnasta olisi varmasti ollut muutakin näytettävää kuin minun naamani ja sen vieressä möllöttävä kännykkä…

Vaikka hieman hävetti paljastaa kuinka olen ottanut edellisen kohdan kuvat, olen kuitenkin sitä mieltä, että kannattaa ennemmin nähdä vaivaa kuvien ottamiseen kuin julkaista näin surkeita “reissukuvia”.

4. Jos naama ei ole kuvauskelpoinen, voi ottaa kuvan jaloista

Instagramin selfiet

Jalfie! Foofie! Shoefie! Kai näillä jalkakuvillakin on joku mainio nimi? Ainakin minun Insta-kuvia selatessa voisi kuvitella, että kenkien kuvaaminen olisi suurempikin villitys, sillä olen kuvannut jalkojani vähintäänkin saman verran kuin naamaani.

Näissä kuvissa olen kävelemässä Kööpenhaminan kirsikankukkien terälehdillä ja Kuopion hangilla. Vaikka kuva maahan pudonneista kirsikankukista onkin ihan kiva, en voi olla ajattelematta, että josko kuva kukkivista puista tai lumisesta maisemasta olisi sittenkin ollut kenkiä mielenkiintoisempi.

5. Ihan kasuaalisti vaan tässä istuskelen

Instagramin selfiet

Tähän portaalle istahdin hetkeksi vain huilaamaan kierrellessäni Italian Luccassa (eli ottamaan itsestäni kaukolaukaisimella kuvia, peläten jonkun ohikulkijan nappaavan tolpan päälle laittamani kameran), ja täällä kattoterassilla minä aina juon aamukahvini Kreetalla (aika harvoin juon, ja tällä kertaa kahvi taisi kylläkin olla jo kylmää, sillä sen verran kauan kesti että sain viriteltyä kameran sopivaan paikkaan ja oikealle korkeudelle).

Seuraan Instassa monia, jotka jakavat upeita matka-aiheisia kuvia itsestään – siis sellaisia, joissa näkyy muutakin kuin vain kuvaaja itse. Usein ihminen tekee kuvasta mielenkiintoisemman, mutta en siltikään ole innostunut julkaisemaan kuvia itsestäni. Minä kun katson mieluummin maisemaa, en itseäni siinä, ja siksi on vaikea uskoa kenenkään muunkaan haluavan nähdä Insta-feedissään kuvia minusta.

Mutta enköhän minä siitäkin huolimatta jatkossakin aina toisinaan julkaise omakuvan. Edes kerran tai pari vuodessa.


Instagram Travel ThursdayTämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka syyskuun teemana on Instagramin selfiet. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @vagabondablog.


Lue myös muita #IGTRAVELTHURSDAY-postauksia ja lisää linkki omaan postaukseesi!


12 comments
  1. Haha, sitten sinä olet vielä “huonompi” selfieiden ottaja kuin minä! :D Minä kylläkin luulin, että tämän kuukauden aihe olisi todella suosittu, mutta ehkä suosio olisi ollut suurempi vaikka lifestyleblogien puolella. Matkabloggaajat taitavat keskittyä kuvissaan enemmän maisemiin kuin itseensä :)

 1. Älä ole noin ankara itsellesi. Minä ainakin tykkään varsinkin noista kahdesta alimmasta kuvasta. Toinen sinulla on tainnut olla joskus blogin “profiilikuvanakin”? Itselleni käy usein niin, että pelkät maisemakuvat alkavat jossain vaiheessa kyllästyttää jos en tiedä yhtään kuka kuvien takana on. Siksi on kiva jos välillä on ihminenkin kuvassa. Mutta tiedän tunteesi, en itsekään mitenkään suuremmin ole selfieitä tai omakuvia viljellyt ennen kuin vasta tänä vuonna on ollut pientä yritystä.

  1. Hyvin muistettu, tuo kuva tosiaan on ollut blogin bannerissa! Tykkään kyllä kuvasta, vaikka muistan kuinka naurettavalta sen ottaminen tuntui :D Minun on pitänyt ihan opettelemalla opetella ottamaan itsestä edes suht järkeviä omakuvia ja jopa julkaisemaan niitä. Joskus suunnittelin pyrkiväni siihen, että jokaisessa blogijutussa olisi edes yksi kuva minusta, sillä ymmärrän seuraajien kiinnostuksen nähdä, että minkä näköinen tyyppi on jutun kirjoittanut. Mutta ei se idea kylläkään ole oikein toteutunut.

 2. Mun pitäis tutustua myös kameran säätöihin, jotta niitä itselaukaisevia sais. Kännykkään pitäis olla joku teline että sen saisi säädettyä oikealle korkeudelle. Yleensä otan käsivarren mitan päästä selfien (tykkään ottaa niitä, mutta harvoin julkaisen) tai pyydän reissukaveria ottamaan kuvan. Kirsikankukat ja jalat on tosi hyvä kuva ja hauskoja tarinoita muutkin kuvien takaa. Ota omakuvia jatkossakin, ihmisiä on välillä kiva katsella, vaikka itsekin tykkään enemmän maisemista.

  1. Minäkin tykkään toisinaan räpsiä itsestäni perinteisiä selfieitä, en kylläkään tiedä miksi, sillä harvoin niitä julkaisen missään ja sitten vähän ajan päästä poistan ne. Mutta joitakin kuvia itsestä yritän aina silloin tällöin laittaa blogiin ja Instaan, sillä uskon seuraajia kiinnostavan nähdä toisinaan myös kuvien ottajan naaman. Tai ainakin minua kiinnostaa muiden blogeja ja Insta-tilejä seuratessani – mutta kohtuudella kuitenkin :)

 3. Itsellä selfien ottaminen on vähäistä. Vasta hiljattain kokeilin kamerassa asetuksia siten, että olisi juurikin aikaa sopivassa paikassa juosta vaikka poseeraamaan. Mutta juurikin sitten on varottava, ettei kukaan vie kameraa. Kyllä itselle kelpaisi Kreetan kattoterassi kahvin kera!

  1. Voi, se olisikin kamala loppu omakuvien ottamiselle, kun joku nyysisi kameran! Varsinkin, kun viimeiset kuvat olisivat juurikin niitä itsestä otettuja ja yleensä suurimmaksi osaksi epäonnistuneita otoksia :D

 4. Vaikka nätti oletkin, minäkin katson mieluummin niitä maisemia ilman ihmisiä. Tykkään niin sun itseironiasta. Ihan samoja fiiliksiä on, kun virittelen kameraa kohti itseäni ja yritän poseerata todella luontevasti. Sitten jäkitän kuin kakat housussa.

  1. Kiitos Annika! Mä niin häpeän julkisilla paikoilla kuvien ottamista itsestäni. Olen yrittänyt olla välittämättä muista ihmisistä, mutta se tuntuu niin typerältä – ja se häpeä näkyy sitten kuvissakin. Eli pysyttelen jatkossakin pääsääntöisesti maisemien kuvaamisessa!

 5. Oivaltava näkökulma ryhmitellä kuvat tyylin mukaan! ^^ Meillä reissaaminen on niin suuresti tiimityötä, että valitsin niitä kuvia, joissa ollaan molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *