Mikä on Instagram Travel Thursday?

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Jos haluat lisätietoja kampanjasta, liity sähköpostilistalle ja saat kuukausittain muistutuksen kampanjasta.

Miten voin osallistua blogissa:

1. Kirjoita suomenkielinen matkailuaiheinen blogipostaus.

2. Käytä postauksen kuvitukseen vain Instagramissa julkaisemiasi kuvia.

3. Postauksen otsikko voi olla vaikkapa Instagram Travel Thursday: Suosikkikuvia Amerikasta tai Suosikkikuvia Amerikasta | Instagram Travel Thursday. Muutkin vaihtoehdot käyvät, eikä otsikossa ole pakko käyttää Instagram Travel Thursday -sanaa.

4. Linkkaa jokaisen postauksen loppuun tempauksen järjestäjät. Voit esimerkiksi käyttää tätä valmista tekstikappaletta: Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. Tee linkki molempien järjestäjien blogeihin, linkit löydät tämän jutun lopusta.

5. Kun olet julkaissut postauksesi, kopioi sen url-osoite ja mene joko Travelloverin tai Vagabondan kyseisen kuun IGTT-postaukseen. Järjestäjien postausten lopussa on linkkikokelma, johon voit tallentaa oman blogipostauksesi urlin. Ei ole väliä, kumman järjestäjän blogissa tuon urlin tallennat, sillä se päivittyy automaattisesti molempien järjestäjien IGTT-postauksen loppuun. Linkkikokoelma auttaa muita bloggaajia ja lukijoita löytämään juuri sinun postauksesi, eli kokoelman tarkoitus on saattaa blogiisi uusia ja vanhoja lukijoita.

6. Tutustu linkkikokoelman avulla muihin blogipostauksiin, jotka on julkaistu Instagram Travel Thursday -tempauksen alla, inspiroidu, nauti nojatuolimatkoista, kommentoi ja jaa sosiaalisessa mediassa! Kampanjan perimmäisenä ideana on tuoda matkailuaiheisia blogaajia yhteen, ja olemalla itse aktiivisesti mukana saat kampanjasta täyden hyödyn.

Miten voin osallistua Instagramissa tai Twitterissä:

 1. Voit tägätä Instagramissa jo aiemmin julkaisemiasi matkakuvia tai julkaista uusia matkakuvia hashtagilla #igtravelthursday
 2. Jos haluat jakaa kuvia tai ajatuksia Twitteriin, lisää tviitin yhteyteen #igtravelthursday tai lyhyempi #igtt.

Instagram Travel Thursday -kampanja löytyy Instagramista käyttäjänimellä @IGTravelThursday, ja Twitteristä osoitteesta @IGTravelth.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

 • Miten siirrän Instagramissa julkaistut kuvat koneelle? -Voit ladata kuvat esimerkiksi DropBoxiin tai muuhun pilvipalvelimeen tai lähettää kuvat puhelimestasi oman sähköpostiisi.
 • Haluaisin julkaista suosikkikuvankäsittelyohjelmat tai muita hyviä applikaatioita kuvien muokkaamiseen. Millaisia kuvia voin julkaista tällaisen postauksen yhteydessä? -Jos esittelet applikaatioita, voit käyttää niistä julkaistuja normaaleja valokuvia. Eli tällöin sinun ei tarvitse julkaista applikaatiosta kuvaa omaan Instagramiisi.
 • Pitääkö minun osallistua joka kerta? -Voit osallistua koska tahansa: kerran, kaksi, aina. Ei ole väliä, vaikka viime kerrasta olisi jo pitkä aika. Meillä ei lasketa!
 • Minulla ei ole blogia, miten voin osallistua? -Voit jakaa kuvia Instagramiin ja Twitteriin #igtravelthursday-tagia käyttäen.

Huom.

 • Ethän liitä postaukseen mitään kaupallisia keinoja kuten arvontoja, myyntipuheita tai affiliate-linkkejä.
 • ”Share the love”, eli käy myös tykkäämässä muiden Instagramiin julkaisemista kuvista ja kommentoimassa tai jakamassa (esim. Twitter, Facebook, Pinterest) ainakin muutaman muun osallistujan postauksia.
 • Linkit jotka eivät täytä ohjeistuksia, poistetaan järjestäjien toimesta.

Tarvitsetko inspiraatiota?

Ainoa vaatimus Instagram Travel Thursday -postaukselle on, että se liittyy jollain tavalla Instagramiin ja matkailuun, muuten vain mielikuvitus on rajana! Tässä muutamia ideoita:

 • Katsaus viikon matkailuaiheisiin Instagram-kuviisi. Kuvathan voivat olla myös kotiseudultasi eli kotimaanmatkailua.
 • Muistoja menneiltä matkoilta, eli voit myös tuoda esille vanhempia Instagram-kuviasi
 • Kuka tai mikä inspiroi sinua? Voit myös tuoda esille muiden Instagram-käyttäjien kuvia. Muistathan mainita mistä ja keneltä kuvat ovat peräisin ja kertoa myös kuvien omistajalle.

Vuoden 2018 Instagram Travel Thursday -teemat

Tammikuu: reissuvuosi 2017

Maaliskuu: parhaita fiiliksiä

Toukokuu: tänne haluaisin palata

Heinäkuu: rakkaimmat Instagram-kuvani

Syyskuu: Instagramin omakuvat

Marraskuu: kaukana kotoa

Muina kuukausina aihe on vapaa, joten teemakuukausina kannustamme osallistumaan vain teeman mukaisilla postauksilla. Teemojen avulla on tarkoitus lisätä IGTT:n yhteisöllisyyttä ja herättää vieläkin aktiivisempaa keskustelua ja kommentointia blogeissa.

Viralliset Instagram Travel Thursday -järjestäjät Suomessa

Virallinen Instagram Travel Thursday logo – lisää halutessasi sivuillesi

Instagram Travel Thursday

 

Logon voit ladata täältä.

Esimerkkejä Instagram Travel Thursday -postauksista

4+1 luontomatkavinkkiä vuodelle 2018
Kuinka moni on huomannut, että luontomatkailu on alkanut nostaa päätään todella hurjalla tarmolla? Vai onko sen suosio ollut aina yhtä
Read more.
Mitä on luksus
Mitä on budjettimatkaajan luksus?
Tässä kuussa Instagram Travel Thursday paneutuu luksus-teemaan kun aiheena on minun luksukseni. Aihe on sinänsä mielenkiintoinen, sillä luksus on henkilökohtainen
Read more.
Kahdeksan suosikkikohdetta
Kahdeksan viikkoa, kahdeksan maata, kahdeksan suosikkikohdetta
Kun reissuun lähtee ilman tietoa paluupäivästä, sitä vain toivoo, että pystyy olemaan reissussa juuri niin kauan kuin itse haluaa, eivätkä
Read more.
Autolla matkustaminen
5+1 syytä, miksi autoilu on paras matkustusmuoto
Minä en ole aikaisemmin juurikaan matkustanut autolla pitkiä matkoja. Yleensä tekemäni road tripit ovat olleet päiväreissuja, tai vaatineet korkeintaan yhden
Read more.
Nerja, Andalusia
Autolla Eurooppaan – eikä takaisin tulla!
Unelma, auto ja puolikas suunnitelma Enää neljä kokonaista päivää jäljellä Tanskassa. Neljä kokonaista päivää tuttua ja turvallista, ennen kuin hyppään
Read more.
Päiväretkikohteet Kööpenhaminasta: Stevns Klint
Viisi parasta päiväretkikohdetta Kööpenhaminasta
Vaikka Kööpenhamina on ihana kaupunki ja nähtävää riittää useammaksi päiväksi, suosittelen kuitenkin käymään myös pääkaupungin ulkopuolella. Tanska on pieni maa,
Read more.

Instagram: @vagabondablog