Blogia viime aikoina lukeneille ei varmastikaan ole jäänyt epäselväksi se, että Teneriffan Puerto de la Cruz on noussut suosikikseni Kanariansaarten lomakohteista. Lukuisia vinkkejä olen jo kaupunkiin ja lähialueille antanut, mutta nyt on aika koota kaikki parhaimmat vinkkini yhteen postaukseen. Puertossa on niin paljon nähtävää, että aurinkotuoliin ei kannata missään nimessä jäädä makaamaan!

Ota nämä tärpit talteen, jos olet menossa Teneriffalle ja Puerto de la Cruziin. Jos paikka on jo sinulle tuttu, jaathan omat vinkkisi kommenteissa!

image

image

1. Käy kasvitieteellisessä puutarhassa

Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha, eli Jardin Botanico, sijaitsee yläkaupungissa parin kilometrin päässä vanhastakaupungista. Talvikuukausina puutarhan kukkaloisto on vähäistä, mutta puistossa on silti mukava käydä kävelemässä ja ihastelemassa eksoottisia puita ja kasveja. Puistoon on parin euron sisäänpääsymaksu.

image

image

2. Kävele mustalla rannalla ja ihmettele kiviasetelmia

Playa Jardin on Puerton suosituin ranta, ja joidenkin mukaan yksi Pohjois-Teneriffan kauneimmista. En erikoisemmin pidä näistä Kanarialle tyypillisistä mustista laavahiekkarannoista, joten Jardinin kauneus jäi minulta näkemättä. Kiva siellä on kuitenkin käydä kävelemässä, ja etenkin rannan pohjoispäässä olevat lukuisat päällekkäin pinotut kivet ovat näkemisen arvoiset. Voit myös koota oman kivitornisi!

image

image

3. Ihastele Teide-vuorta läheltä ja kaukaa

Saaren keskellä kohoavaa Teide-vuorta ei voi Puertossa olla näkemättä. Jos haluat hotellihuoneen parvekkeeltasi kauniin näkymän, kannattaa Puertossa unohtaa merinäköalat ja valita sen sijaan näkymä Teidelle. Espanjan korkeimman huipun katsomiseen kun ei kyllästy koskaan! Ei kuitenkaan kannata ihailla Teideä vain kaukaa, vaan suosittelen menemään myös paikan päälle! Lue täältä Teiden-retkestä lisää.

image

image

4. Bongaa kaikki seinämaalaukset

Kenties hieman yllättäen Puerton vanhassakaupungissa on lukuisia seinämaalauksia, joita ei voi olla huomaamatta – eikä ihastelematta. Löysitkö kaikki kolmetoista? Voit nähdä lisää kuvia maalauksista ja lukea niistä enemmän täältä.

image

image

5. Lenkkeile paikallisten tapaan Taoro-puistossa ja levähdä Jardin Aquaticossa

Taoro-puisto on etenkin paikallisten suosiossa, ja viikonloppuisin siellä voikin nähdä perheitä viettämässä laatuaikaa keskenään, mutta erityisesti lukuisia lenkkeilijöitä ja koirien ulkoiluttajia. Vaikka lenkkeily ei olisikaan lomalla ohjelmassa, on Parque Taoro silti käymisen arvoinen paikka. Aivan Taoron lähellä on pieni Jardin Aquatico -puisto, jossa myös kannattaa käydä. Varjoisassa puistossa on ihana istahtaa penkille pienen vesiputouksen ääreen, tai käydä kahvilla puiston kahvilassa.

image

6. Rentoudu Lago Martianezissa

Lago Martianez on Puerto de la Cruzin rantakadun varrella sijaitsevat merivesialtaat – tai yksi niistä on niin iso, että sitä kutsutaan järveksi. Lago Martianeziin tullaan uimaan ja ottamaan aurinkoa, ja asiakkaiden nälän ja janon sammumisesta pitävät huolen alueen ravintolat ja kahvilat. Alueelle on noin kuuden euron sisäänpääsymaksu.

image

image

7. Kävele kaupungin ulkopuolelle – vaikka La Orotavaan

Puertoa ympäröivät vehreät ja upeat maisemat houkuttelevat patikoimaan kaupungin ulkopuolelle. Varsinaisiin patikointireitteihin voi tutustua etukäteen netissä, sillä esimerkiksi banaaniviljelmien läpi kulkevia reittejä ei välttämättä pelkällä tuurilla löydä. Tai sitten lataa kännykkään karttasovellus ja ota määränpääksi läheinen La Orotavan kaupunki. Upea kävelyretkikohde!

image

image

8. Tutustu lähikaupunkeihin

Jos haluaa mennä kauemmaksi kuin omat jalat jaksavat viedä, kannattaa ottaa vuokra-auto alle tai hypätä bussin kyytiin. Puerton lähistöllä riittää nähtävää, ja monet tekevät päiväretken esimerkiksi Unescon maailmanperintölistalla olevaan La Lagunaan ja saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Molempiin pääsee paikallisbussilla reilussa puolessa tunnissa.

image

image

9. Syö hyvin

En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, että ei pidä espanjalaisesta ruoasta. Ja kukapa siitä ei tykkäisi! Kanariansaarten turistikohteissa saa kuitenkin monesti pettyä ravintoloiden tasoon, mutta toisin on Puerto de la Cruzissa: täällä nimittäin on lukuisia hyviä ruokapaikkoja – kunhan vain tietää minne mennä. Lue minun ravintolavinkit täältä!

image

image

10. Ihaile maisemia La Pazin näköalapaikalta

La Paz on Puerton yläkaupunki ja käsittääkseni kaupungin suosituin turistikeskittymä. En pitänyt alueesta erikoisemmin, mutta siitä huolimatta suosittelen siellä käymistä: La Pazissa on nimittäin ykköskohdassa mainittu kasvitieteellinen puutarha, ja näköalapaikka Mirador de La Paz, josta on hyvät näkymät alas Lago Martianezin altaille sekä Martianezin mustalle rannalle. Näköalatasanteella on kuvassa näkyvän turistien kunniaksi pystytetyn teoksen lisäksi kirjailija Agatha Christien patsas: hänkin kun tykkäsi viettää Puertossa aikaa.

Nyt on sinun vuorosi: Minkä vinkin antaisit Puertoon matkaavalle?

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Santa Cruz, Teneriffan pääkaupunki
Tanska, ota näissä asioissa Suomesta mallia!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

54 kommenttia

 1. Raija

  16.4.2017 at 11:36

  Itse olen viettänyt useamman talven Puerto de la Cruzissa ja joka talvi pitää käydä pienessä viehättävässä Orkideapuistossa!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   18.4.2017 at 15:45

   ​Orkideapuistosta en tiennytkään, mutta kuulostaa ihanalta! Kiitos vinkistä :)​

   Reply
 2. Liza in London

  4.4.2017 at 01:53

  Hyviä vinkkejä, jotka tuo kivasti esille paitsi Puerto de la Cruzin, myös koko Teneriffan monipuolisuuden. Mua ihmetyttää, että Kanarialla on niin “huono” maine – saariltahan löytyy vaikka mitä mielenkiintoista tekemistä niin kulttuurin, luontomatkailun kuin löhölomailunkin ystäville!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   4.4.2017 at 15:39

   Taitaa olla niin, että kaikilla kohteilla jotka on suuren yleisön suosiossa (ja etenkin, jos niihin tehdään pakettimatkoja!), on huono maine.​ Ja eihän kukaan itseäänkunnioittava true traveller missään nimessä sellaisiin paikkoihin mene :D Mutta eihän niistä syyttä ole suosittuja lomakohteita tullut, ja todella monipuolisia kohteita on ainakin nämä isoimmat Kanariansaaret :)

   Reply
 3. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä

  2.4.2017 at 22:33

  Kivoja vinkkejä. Mun päivät kuluis tuolla(kin) helposti rannoilla haahuillen ja noita katuja tallaillen, välillä sille niin hyvälle espanjalaiselle ruoalle pysähtyen :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   3.4.2017 at 15:55

   Kiitos Heidi :) Tuollainen kuvailemasi rento loma kelpaisi kyllä just nyt…

   Reply
 4. Pia / Lyhyenä hetkenä

  2.4.2017 at 20:31

  Vinkit talteen otettu! Kanaria on kummitellut mielessä jo pitkään, nämä vinkit kaivetaan esiin sitten, kun aika on. :)

  Reply
 5. Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi

  2.4.2017 at 20:13

  Viime aikoina on tuosta Teneriffasta innostuttu blogimaailmassa siinä määrin, että melkein alkaa itseänikin kiinnostamaan :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   3.4.2017 at 15:54

   No niin, ei muuta kuin itse paikan päälle katsomaan omin silmin mistä blogeissa puhutaan :)

   Reply
 6. Anna | Muuttolintu.com

  2.4.2017 at 00:03

  Kivoja vinkkejä! Kasvitieteelliset puutarhat ja katutaide toimii aina, ja tuonne vuorellekin varmasti lähtisin. Mustahiekkaiset rannat ei ole ihan yhtä kivoja kuin valkoiset, mutta menee nekin vaihtelun vuoksi :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   3.4.2017 at 15:53

   Joo, ei mustat rannat valkoisia voita, sillä ne näyttää jotenkin likaisilta… Mutta vaihtelun vuoksi kelpaa kyllä :)

   Reply
 7. miraorvokki

  1.4.2017 at 11:12

  Hitsi kun tekisi mieli Puerto de la Cruziin! Edellisestä reissusta on niin kauan, haluaisin nähdä sen ihan erilailla kuin teinipakettimatkaajan silmin! :) Ihania vinkkejä! Teide on kyllä yksi parhaista jutuista tuolla, maisemat on niin lumoavia.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   3.4.2017 at 15:53

   Kiitos :) Teide on kyllä upea! Karun kaunis läheltä katsottuna, mutta mielestäni vielä upeampi kauempaa ihailtuna :)

   Reply
 8. Paula - Viinilaakson viemää

  31.3.2017 at 18:03

  Omasta käynnistäni Puerto de la Cruzissa on jo niin kauan, että en muista lainkaan näitä paikkoja :) Mutta hyviä vinkkejä. Eihän sitä tiedä, vaikka joku päivä löydän vielä itseni samaisesta paikasta. Saas nähdä. Tuo musta ranta kyllä juuri nyt houkuttelisi.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   3.4.2017 at 15:53

   Niin, eihän sitä koskaan tiedä minnekä sitä päätyy! Täältähän nämä vinkit sitten löytyy, jos joskus käy Puertoon tiesi :)

   Reply
 9. Pirkko / Meriharakka

  30.3.2017 at 20:18

  Kauan kauan sitten tehdyllä Kanarian reissulla erityisen vastenmielisenä ilmiönä jäi mieleen kaikkien ruokapaikkojen sisäänheittäjät. Heitä väistellessä melkein meni jo ruokahalu. Mutta ehkä tilanne on nyttemmin jo ainakin jossain paikoissa parempi – ja nyttemmin voi helpommin juuri vaikka blogeista hakea jo etukäteen ruokapaikan, jonne voi sitten melko suoraan suunnistaa!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   31.3.2017 at 18:25

   ​Oi kamala, minäkin koen sisäänheittäjät todella vastenmielisenä ilmiönä! Noissa suuremmissa turistirysissä, kuten Gran Canarian Playa del Inglesissä olen itsekin joutunut niiden häiriköimäksi. Ei todellakaan kiinnosta mennä sellaiseen paikkaa​n, johon joudutaan repimään asiakkaita suoraan kadulta. Puertossa en kuitenkaan tähän törmännyt lainkaan, joten siinä on taas yksi plussa lisää tälle kohteelle!

   Reply
 10. Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar

  29.3.2017 at 22:29

  Kiitos kattavasta vinkkilistasta! Ei olisi tullut mieleenkään, että tuollakin on noin upeaa katutaidetta. Teiden maisema näyttää upealta, sinne haluaisin ehdottomasti seikkailla!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   30.3.2017 at 15:41

   ​Kävin Teidellä vain pikaisella puolipäiväretkellä, mutta kiva olisi noissa maisemissa olla pidempäänkin, ja käydä ihan patikoimassa. Mutta tällä reissulla keskityttiin ihailemaan vuorta vain Puertosta käsin :)​

   Reply
 11. Johanna Hulda / Vida de Estrada

  29.3.2017 at 19:17

  Lisävinkkejä ei ole antaa, mutta sen sijaan voin todeta että nämä sinun omat kuulostavat varsin hyviltä! Kasvitieteelliset puutarhat tulee koluttua melkeinpä joka kaupungissa, eivätkä nuo muutkaan puistot huonoilta kuulosta. Teide-näköaloista nyt puhumattakaan! Olen nähnyt noita kivitorneja myös vuorilla, minne on kai pointtina kantaa se kivi alhaalta asti mukanaan. Ehkä jollain on sitten ollut ranta määränpäänä.. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   30.3.2017 at 15:40

   ​Kiitos Johanna :) Ai niinkö on ollut tapana, että kivi on tuotu vuorille alhaalta asti! Enpäs tuota tiennytkään :) Mutta joo, Puertossa ilmeisesti ranta on ollut monella määränpäänä :D​

   Reply
 12. Terhi/ Fammo matkalla

  29.3.2017 at 15:10

  Kivoja vinkkejä. Itse olen vain käväissyt kaupungissa Teideltä tullessani. Voisi toki käväistä toisenkin kerran.

  Reply
 13. Katja/jumalainenseikkailu

  29.3.2017 at 11:06

  Tosi hyvä juttu kuvineen kaikkineen. Ja jännittäviä nuo mustat rannat…Minä taas olen ihastellut noita kiviasetelmia Saaremaan rannalla :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   30.3.2017 at 15:39

   ​Kiitos, Katja! :)​ Mustat rannat on aika erikoiset. Kuinkakohan kuumaksi musta hiekka menee auringonpaisteessa…

   Reply
 14. Stacy Siivonen

  28.3.2017 at 17:43

  Enpäs olekaan kenenkään kuullut vihaavan espanjalaista ruokaa, toisaalta, en tiedä myöskään niitä, jotka erityisesti rakastavat sitä. Niin kiva paikka, että melkein tekisi mieli lähteä katselemaan esimerkiksi endeemistä kanarianpeippoa. On siellä toki muitakin endeemisiä tipulajeja.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   29.3.2017 at 15:55

   ​Ah, minä rakastan espanjalaista ruokaa! Tai lähinnä tapaksia, mutta sehän lasketaan. Ja lasketaanko espanjalainen viinikin? :D ​Kiitos kun sivistit minua kanarianpeipoista: seuraavalla kerralla pitääkin pitää silmät auki. Kanarianpeippokoiraan saattaisin värityksen ansiosta jopa tunnistaa :)

   Reply
 15. Emma / Mutkia Matkassa

  28.3.2017 at 09:32

  Tosi hyvät vinkit! Tekee ihan mieli lähteä tuonne heti!

  Reply
 16. sari/ matkalla lähelle tai kauas

  27.3.2017 at 21:02

  La ortova on hieno. Sitten lähistöllä on se vanha traakkipuu ja viinimyymälä Icos de la vinoksessa.

  Reply
 17. Reissaaja1

  27.3.2017 at 17:35

  Lisäisin pari juttua: vuokraa auto ja kierrä saari. Ihmettele monta sataa vuotta vanhoja Kanariantraakkipuita ja NAUTI! :)

  Reply
 18. Lotta | Watia.fi

  27.3.2017 at 11:00

  Kiitos vinkeistä ja hyvästä Teneriffa-juttusarjasta! Kyllä vielä joskus Teneriffallekin pitää, ehdottomasti. Joku sellainen iisi loma joku kerta. :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:58

   Tensku sopii loistavasti helpon loman kohteeksi. Vuokra-auto vaan alle päivänä tai parina ja kiertämään saarta​. Muun ajan voikin sitten vain nauttia lämmöstä, hyvästä ruoasta ja juomasta :)

   Reply
 19. Sateenmuru

  27.3.2017 at 10:36

  Onpa omituisia mustia rantoja – voisin viedä Riosta kotoisin olevan aisaparini yllärinä tänne ihan vain jotta näkisin ilmeen, kun veisin hänet rannalle! O_O Sukulaiseni käyvät tuolla Teidellä joskus vaeltamassa ja sieltä olen nähnyt hienoja kuvia. Muuten mielikuvani Teneriffasta ovat varmasti aika samanlaiset kuin muillakin 90-luvulla nuoruutensa viettäneillä suomalaisilla. ^_^

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:58

   Kanariansaaret ovat vulkaaniperäisiä, ja siitä johtuen monet rannat ovat mustia. Kyllä niitä valkohiekkaisiakin ​toki löytyy, mutta useat niistä on siinä mielessä feikkejä, että hiekka on tuotu Saharasta. Tai sitten tullut tuulten mukana, kuten Fuerteventuran dyynit :)

   Reply
 20. Sannahof // Unelmamaja

  26.3.2017 at 22:51

  Näiden vinkkien perusteella Puerto ei kuullosta lainkaan eläkeläisten pölyttyneeltä lomakohteelta – päinvastoin! Mielenkiintoisia ja kivan kuuloisia kohteita sekä vinkkejä.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:56

   Vaikka Puerto on aika vahvasti profiloitunut eläkeläisten lomakohteeksi, on siellä paljon mielenkiintoista ihan kaiken ikäisille. Kyllä vanhat ja viisaat tietää, mikä on hyvä paikka lomailla :)

   Reply
 21. Merituuli

  26.3.2017 at 20:44

  Kaksi kertaa kaupungissa lomailleena tuli minullekin uusia juttuja. Me ollaan niin kovasti keskitytty altaalla löhöilyyn ja syömiseen ravintoloissa. Viimeksimainittuun Puerto de la Cruz onkin Kanariankohteista poikkeuksellisen hyvä, kuten mainitsitkin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:55

   ​Kiva juttu, että onnistuin kertomaan teillekin uusia vinkkejä. Puerton ravintoloita ja ruokaa on jo ikävä…​

   Reply
 22. Anna | Tämä matka -blogi

  26.3.2017 at 20:26

  Yritin kuumeisesti etsiä omaa juttuani kaupungista, mutta se on blogimuuttojen yhteydessä ilmeisesti kadonnut taivaan tuuliin.
  No onhan siinä ainakin hyvä syy lähteä taas tuonne : )

  On kyllä kiva kaupunki!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:54

   Kyllä, siinähän on syytä kerrakseen reissata taas Tenskulle :)​

   Reply
 23. Noora | Kerran poistuin kotoa

  26.3.2017 at 19:13

  Tuo katutaide olisi mulle jo syy itsessään lähteä käymään tuolla! Teide ehdottomasti toinen. Kaupungit, joissa riittää värejä ja (katu)taidetta saa aina mun sympatiat. Tuollakin nuo maalaukset näyttää niin taidokkailta. Täällä Tampereella Pyhäjärven rannat ovat myös yhtäkkiä täyttyneet noista kivitorneista, ilmeisesti joku tän hetken hittijuttu. Mutta mikäs niitä katsellessa! Joskus voisi itsekin kokeilla kasata moisen, mutta musta tuntuu että Pyhäjärven rantojen parhaat kivet on jo käytetty :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:53

   Lainaat kato muiden torneista kiviä: yks sieltä ja toinen täältä niin kukaan ei huomaa mitään :D Hassua, että noita kivitorneja on nyt yhtäkkiä kaikkialla. Kiva ilmiö kylläkin, tehdä taidetta luonnon antimista :)​

   Reply
 24. Martina

  26.3.2017 at 12:58

  Me ollaan säästelty Kanarian saaria niitä talvia varten, kun pikkubloggaaja on vähän isompi ja on kiva matkustaa helppoon lapsiystävälliseen kohteeseen suhteellisen lähelle. Sellaiseen matkailuun uskoisin Kanarian olevan ihan omiaan ja sitä varten laitan nämäkin vinkit talteen. Tuli ihan hullu nälkä kun vain ajattelinkin espanjalaista ruokaa! Kuten sanoit: Kukapa siitä ei tykkäisi.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:52

   ​Pikku-reissaajan kanssa Kanaria on varmasti oikein oiva kohde: kaukomatkoja lyhyempi lento, kohteen helppous ja kaiken tarvittavan saatavuus helpottaa varmasti lomailua, mutta nähtävää ja tehtävää kuitenkin riittää, että halutessaan voi tehdä muutakin kuin vain loikoilla altaalla tai rannalla. Tai jos minulta kysytään, Kanarialla kannattaa tehdä kaikkea muuta kuin vain ottaa aurinkoa :D​

   Reply
 25. Anu / Mielilandia

  25.3.2017 at 20:01

  Mun on pakko tulla vähän puolustamaan La Pazia. ;) Olen nimittäin asunut siellä yhden talven ihan siinä kasvitieteellisen puutarhan vieressä.

  Minusta La Paz oli ihan kiva alue olla ainakin pidemmällä reissulla, vaikkei se aivan ytimessä olekaan: paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita (toki myös niitä surkeita turistipaikkoja, mutta niihin törmää valitettavasti myös Puerton keskustassa ja vanhassakaupungissa) sekä ennen kaikkea lähellä upeaa luontoa. Toki sen huonona puolena on, että keskustaan on pari kilometriä matkaa ja paluumatka on ylämäkeen.

  Kuitenkin, jos tykkää liikkua, mun vinkki on lähteä La Pazista banaaniviljelmien läpi kohti El Rinconissa olevaa El Bollullon rantaa, joka on aivan upea. Laitan tähän vähän tavoistani poiketen myös pari linkkiä omiin blogipostauksiini, lempiravintoloistani sekä tuosta kävelyreitistä. Toivottavasti ei haittaa omien juttujen mainostus! Tarkoitus on havainnollistaa vähän paremmin niitä omia lemppareita. :)

  http://www.anuhaapala.fi/yleinen/puerto-de-la-cruzin-parhaat-ravintolat/
  http://www.anuhaapala.fi/yleinen/aika-kuluu-varsinkin-kauniilla-lenkkipolulla/

  Yleisesti ottaen Puertossa on musta kuitenkin kaikkein parasta se, että sieltä pääsee helposti oikeastaan kaikkiin Teneriffan kivoimpiin paikkoihin: Teidelle, Santa Cruziin, La Lagunaan, Añagan metsiin, sinunkin mainitsemaasi La Orotavaan… Mun olisi varmaan vaikea enää lähteä lomalle Etelä-Teneriffan kohteisiin, vaikka siellä aurinko varmemmin paistaakin, kun tuo Pohjois-Teneriffa on vain niin kaunista ja monipuolista seutua. Ah, pääsispä pian takaisin!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:48

   Tuohon kävelyreittiin banaaniviljelmien läpi El Bollulon rannalle törmäsin useallakin nettisivulla kun googlettelin tietoa Puertosta. Harmi vain, että tein googlettelut vasta reissun jälkeen, joten reitti jäi kävelemättä! Mutta seuraavalla kerralla sitten :)
   Kävin La Pazissa vain pari kertaa pikaisesti, koska se ei vaan oikein kolahtanut. Mutta ehkä tosiaankin olisi pitänyt tutustua etenkin ravintola- ja kahvilatarjontaan paremmin, nyt kuin näin vain ne turistimestat. Ja mä kun ihastuin vanhaankaupunkiin niin palavasti, että olisin voinut vain haahuilla siellä päivät pitkät, niin ei senkään vuoksi tullut oltua La Pazissa sen enempää :)
   En missään nimessä pahastu omien juttujen linkkaamisesta, sillä minä (ja varmasti lukijatkin) luen mielelläni muiden juttuja samasta aiheesta! Minuakaan ei varmaan Tenskun eteläosiin enää saisi, sillä pohjoisessa on vielä niin paljon nähtävää, että olisi sääli “hukata aikaa” muualla :)

   Reply
 26. Aron / Ja sitten matkaan...

  25.3.2017 at 17:58

  Hienoja vinkkejä. Puerto on tuttu jo useammalta vierailulta, mutta selvästi siellä on uusiakin juttuja. Noita seinämaalauksia en muista nähneeni. Joskin edellisestä kerrasta onkin jo ehtinyt jokunen vuosi vierähtää. Kyllähän tuonne voisi palata milloin tahansa, jo pelkästään edullisen ja herkullisen ruoan vuoksi.

  Kiitos sinulle, kun olet ansiokkaasti tätä hienoa kohdetta jaksanut esitellä. Teneriffa on jotenkin profiloitunut perheiden ja eläkeläisten matkakohteeksi, mutta saarellahan on nähtävää ja tehtävää vaikka kuinka, ja kaikki on helposti saavutettavissa vaikkapa niiden mainioiden paikallisbussien avulla.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   28.3.2017 at 15:46

   Kiitos Aron! Puerton seinämaalaukset on aika uusi juttu, ne on maalattu vuonna 2014 Puerto Street Art -tapahtuman yhteydessä. Teneriffa ei oikein nauti ansaitsemastaan arvostuksesta, kuten ei muutkaan Kanariansaaret. Ennen ajattelin, että kyllähän sitä voi Kanarialla käydä nauttimassa auringosta jos halvalla pääsee, mutta sittemmin olen tajunnut, että siellähän on niin paljon muutakin kuin vain aurinko! Etenkin Teneriffa on oikein mainio lomakohde myös aktiiviselle lomailijalle :)​

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram @vagabondablog