Kymmenen mainiota vinkkiä Teneriffan Puerto de la Cruziin

Blogia viime aikoina lukeneille ei varmastikaan ole jäänyt epäselväksi se, että Teneriffan Puerto de la Cruz on noussut suosikikseni Kanariansaarten lomakohteista. Lukuisia vinkkejä olen jo kaupunkiin ja lähialueille antanut, mutta nyt on aika koota kaikki parhaimmat vinkkini yhteen postaukseen. Pohjois-Teneriffalla on niin paljon nähtävää, että aurinkotuoliin ei kannata missään nimessä jäädä makaamaan: suosittelen noudattamaan näitä vinkkejä Puerto de la Cruziin, niin saat lomastasi mahdollisimman paljon irti!

Ota nämä tärpit talteen, jos olet menossa Teneriffalle ja Puerto de la Cruziin. Jos paikka on jo sinulle tuttu, jaathan omat vinkkisi kommenteissa!

image

image

1. Käy kasvitieteellisessä puutarhassa

Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha, eli Jardin Botanico, sijaitsee yläkaupungissa parin kilometrin päässä vanhastakaupungista. Talvikuukausina puutarhan kukkaloisto on vähäistä, mutta puistossa on silti mukava käydä kävelemässä ja ihastelemassa eksoottisia puita ja kasveja. Puistoon on parin euron sisäänpääsymaksu.

image

image

2. Kävele mustalla rannalla ja ihmettele kiviasetelmia

Playa Jardin on Puerton suosituin ranta, ja joidenkin mukaan yksi Pohjois-Teneriffan kauneimmista. En erikoisemmin pidä näistä Kanarialle tyypillisistä mustista laavahiekkarannoista, joten Jardinin kauneus jäi minulta näkemättä. Kiva siellä on kuitenkin käydä kävelemässä, ja etenkin rannan pohjoispäässä olevat lukuisat päällekkäin pinotut kivet ovat näkemisen arvoiset. Voit myös koota oman kivitornisi!

image

image

3. Ihastele Teide-vuorta läheltä ja kaukaa

Saaren keskellä kohoavaa Teide-vuorta ei voi Puertossa olla näkemättä. Jos haluat hotellihuoneen parvekkeeltasi kauniin näkymän, kannattaa Puertossa unohtaa merinäköalat ja valita sen sijaan näkymä Teidelle. Espanjan korkeimman huipun katsomiseen kun ei kyllästy koskaan! Ei kuitenkaan kannata ihailla Teideä vain kaukaa, vaan suosittelen menemään myös paikan päälle! Lue täältä Teiden-retkestä lisää.

image

image

4. Bongaa kaikki seinämaalaukset

Kenties hieman yllättäen Puerton vanhassakaupungissa on lukuisia seinämaalauksia, joita ei voi olla huomaamatta – eikä ihastelematta. Löysitkö kaikki kolmetoista? Voit nähdä lisää kuvia maalauksista ja lukea niistä enemmän täältä.

image

image

5. Lenkkeile paikallisten tapaan Taoro-puistossa ja levähdä Jardin Aquaticossa

Taoro-puisto on etenkin paikallisten suosiossa, ja viikonloppuisin siellä voikin nähdä perheitä viettämässä laatuaikaa keskenään, mutta erityisesti lukuisia lenkkeilijöitä ja koirien ulkoiluttajia. Vaikka lenkkeily ei olisikaan lomalla ohjelmassa, on Parque Taoro silti käymisen arvoinen paikka. Aivan Taoron lähellä on pieni Jardin Aquatico -puisto, jossa myös kannattaa käydä. Varjoisassa puistossa on ihana istahtaa penkille pienen vesiputouksen ääreen, tai käydä kahvilla puiston kahvilassa.

image

6. Rentoudu Lago Martianezissa

Lago Martianez on Puerto de la Cruzin rantakadun varrella sijaitsevat merivesialtaat – tai yksi niistä on niin iso, että sitä kutsutaan järveksi. Lago Martianeziin tullaan uimaan ja ottamaan aurinkoa, ja asiakkaiden nälän ja janon sammumisesta pitävät huolen alueen ravintolat ja kahvilat. Alueelle on noin kuuden euron sisäänpääsymaksu.

image

image

7. Kävele kaupungin ulkopuolelle – vaikka La Orotavaan

Puertoa ympäröivät vehreät ja upeat maisemat houkuttelevat patikoimaan kaupungin ulkopuolelle. Varsinaisiin patikointireitteihin voi tutustua etukäteen netissä, sillä esimerkiksi banaaniviljelmien läpi kulkevia reittejä ei välttämättä pelkällä tuurilla löydä. Tai sitten lataa kännykkään karttasovellus ja ota määränpääksi läheinen La Orotavan kaupunki. Upea kävelyretkikohde!

image

image

8. Tutustu lähikaupunkeihin

Jos haluaa mennä kauemmaksi kuin omat jalat jaksavat viedä, kannattaa ottaa vuokra-auto alle tai hypätä bussin kyytiin. Puerton lähistöllä riittää nähtävää, ja monet tekevät päiväretken esimerkiksi Unescon maailmanperintölistalla olevaan La Lagunaan ja saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Molempiin pääsee paikallisbussilla reilussa puolessa tunnissa.

image

image

9. Syö hyvin

En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, että ei pidä espanjalaisesta ruoasta. Ja kukapa siitä ei tykkäisi! Kanariansaarten turistikohteissa saa kuitenkin monesti pettyä ravintoloiden tasoon, mutta toisin on Puerto de la Cruzissa: täällä nimittäin on lukuisia hyviä ruokapaikkoja – kunhan vain tietää minne mennä. Lue minun ravintolavinkit täältä!

image

image

10. Ihaile maisemia La Pazin näköalapaikalta

La Paz on Puerton yläkaupunki ja käsittääkseni kaupungin suosituin turistikeskittymä. En pitänyt alueesta erikoisemmin, mutta siitä huolimatta suosittelen siellä käymistä: La Pazissa on nimittäin ykköskohdassa mainittu kasvitieteellinen puutarha, ja näköalapaikka Mirador de La Paz, josta on hyvät näkymät alas Lago Martianezin altaille sekä Martianezin mustalle rannalle. Näköalatasanteella on kuvassa näkyvän turistien kunniaksi pystytetyn teoksen lisäksi kirjailija Agatha Christien patsas: hänkin kun tykkäsi viettää Puertossa aikaa.

Nyt on sinun vuorosi: Minkä vinkkejä Puerto de la Cruziin matkaavalle sinä antaisit?

57 comments
 1. Kävely PdlC:n ja Orotavan välillä on suositeltavaa ajanvietettä.
  Tosin me olemme tehneet sen aina alamäkeen eli lähdemme liikkeelle Orotavasta. Näin se on paljon kevyempää. Kännykän Google Maps´iin vaan reitti “Orotava – Hotellin NImi” ja klikkaus kohtaan “kävellen”.

  1. Hyvä vinkki kävellä Orotavasta alas Puertoon, eikä toisin päin! Ylämäkeen se saattaa etenkin kuumalla säällä olla aika rankka, vaikka ei niin kauhean pitkä matka olekaan.

   Kiitos kommentistasi! ;)

 2. Itse olen viettänyt useamman talven Puerto de la Cruzissa ja joka talvi pitää käydä pienessä viehättävässä Orkideapuistossa!

 3. Hyviä vinkkejä, jotka tuo kivasti esille paitsi Puerto de la Cruzin, myös koko Teneriffan monipuolisuuden. Mua ihmetyttää, että Kanarialla on niin “huono” maine – saariltahan löytyy vaikka mitä mielenkiintoista tekemistä niin kulttuurin, luontomatkailun kuin löhölomailunkin ystäville!

  1. Taitaa olla niin, että kaikilla kohteilla jotka on suuren yleisön suosiossa (ja etenkin, jos niihin tehdään pakettimatkoja!), on huono maine.​ Ja eihän kukaan itseäänkunnioittava true traveller missään nimessä sellaisiin paikkoihin mene :D Mutta eihän niistä syyttä ole suosittuja lomakohteita tullut, ja todella monipuolisia kohteita on ainakin nämä isoimmat Kanariansaaret :)

 4. Kivoja vinkkejä! Kasvitieteelliset puutarhat ja katutaide toimii aina, ja tuonne vuorellekin varmasti lähtisin. Mustahiekkaiset rannat ei ole ihan yhtä kivoja kuin valkoiset, mutta menee nekin vaihtelun vuoksi :)

 5. Hitsi kun tekisi mieli Puerto de la Cruziin! Edellisestä reissusta on niin kauan, haluaisin nähdä sen ihan erilailla kuin teinipakettimatkaajan silmin! :) Ihania vinkkejä! Teide on kyllä yksi parhaista jutuista tuolla, maisemat on niin lumoavia.

 6. Omasta käynnistäni Puerto de la Cruzissa on jo niin kauan, että en muista lainkaan näitä paikkoja :) Mutta hyviä vinkkejä. Eihän sitä tiedä, vaikka joku päivä löydän vielä itseni samaisesta paikasta. Saas nähdä. Tuo musta ranta kyllä juuri nyt houkuttelisi.

  1. Niin, eihän sitä koskaan tiedä minnekä sitä päätyy! Täältähän nämä vinkit sitten löytyy, jos joskus käy Puertoon tiesi :)

 7. Kauan kauan sitten tehdyllä Kanarian reissulla erityisen vastenmielisenä ilmiönä jäi mieleen kaikkien ruokapaikkojen sisäänheittäjät. Heitä väistellessä melkein meni jo ruokahalu. Mutta ehkä tilanne on nyttemmin jo ainakin jossain paikoissa parempi – ja nyttemmin voi helpommin juuri vaikka blogeista hakea jo etukäteen ruokapaikan, jonne voi sitten melko suoraan suunnistaa!

  1. ​Oi kamala, minäkin koen sisäänheittäjät todella vastenmielisenä ilmiönä! Noissa suuremmissa turistirysissä, kuten Gran Canarian Playa del Inglesissä olen itsekin joutunut niiden häiriköimäksi. Ei todellakaan kiinnosta mennä sellaiseen paikkaa​n, johon joudutaan repimään asiakkaita suoraan kadulta. Puertossa en kuitenkaan tähän törmännyt lainkaan, joten siinä on taas yksi plussa lisää tälle kohteelle!

  1. ​Kävin Teidellä vain pikaisella puolipäiväretkellä, mutta kiva olisi noissa maisemissa olla pidempäänkin, ja käydä ihan patikoimassa. Mutta tällä reissulla keskityttiin ihailemaan vuorta vain Puertosta käsin :)​

 8. Lisävinkkejä ei ole antaa, mutta sen sijaan voin todeta että nämä sinun omat kuulostavat varsin hyviltä! Kasvitieteelliset puutarhat tulee koluttua melkeinpä joka kaupungissa, eivätkä nuo muutkaan puistot huonoilta kuulosta. Teide-näköaloista nyt puhumattakaan! Olen nähnyt noita kivitorneja myös vuorilla, minne on kai pointtina kantaa se kivi alhaalta asti mukanaan. Ehkä jollain on sitten ollut ranta määränpäänä.. :)

  1. ​Kiitos Johanna :) Ai niinkö on ollut tapana, että kivi on tuotu vuorille alhaalta asti! Enpäs tuota tiennytkään :) Mutta joo, Puertossa ilmeisesti ranta on ollut monella määränpäänä :D​

 9. Enpäs olekaan kenenkään kuullut vihaavan espanjalaista ruokaa, toisaalta, en tiedä myöskään niitä, jotka erityisesti rakastavat sitä. Niin kiva paikka, että melkein tekisi mieli lähteä katselemaan esimerkiksi endeemistä kanarianpeippoa. On siellä toki muitakin endeemisiä tipulajeja.

  1. ​Ah, minä rakastan espanjalaista ruokaa! Tai lähinnä tapaksia, mutta sehän lasketaan. Ja lasketaanko espanjalainen viinikin? :D ​Kiitos kun sivistit minua kanarianpeipoista: seuraavalla kerralla pitääkin pitää silmät auki. Kanarianpeippokoiraan saattaisin värityksen ansiosta jopa tunnistaa :)

 10. Lisäisin pari juttua: vuokraa auto ja kierrä saari. Ihmettele monta sataa vuotta vanhoja Kanariantraakkipuita ja NAUTI! :)

 11. Kiitos vinkeistä ja hyvästä Teneriffa-juttusarjasta! Kyllä vielä joskus Teneriffallekin pitää, ehdottomasti. Joku sellainen iisi loma joku kerta. :-)

  1. Tensku sopii loistavasti helpon loman kohteeksi. Vuokra-auto vaan alle päivänä tai parina ja kiertämään saarta​. Muun ajan voikin sitten vain nauttia lämmöstä, hyvästä ruoasta ja juomasta :)

 12. Onpa omituisia mustia rantoja – voisin viedä Riosta kotoisin olevan aisaparini yllärinä tänne ihan vain jotta näkisin ilmeen, kun veisin hänet rannalle! O_O Sukulaiseni käyvät tuolla Teidellä joskus vaeltamassa ja sieltä olen nähnyt hienoja kuvia. Muuten mielikuvani Teneriffasta ovat varmasti aika samanlaiset kuin muillakin 90-luvulla nuoruutensa viettäneillä suomalaisilla. ^_^

  1. Kanariansaaret ovat vulkaaniperäisiä, ja siitä johtuen monet rannat ovat mustia. Kyllä niitä valkohiekkaisiakin ​toki löytyy, mutta useat niistä on siinä mielessä feikkejä, että hiekka on tuotu Saharasta. Tai sitten tullut tuulten mukana, kuten Fuerteventuran dyynit :)

 13. Näiden vinkkien perusteella Puerto ei kuullosta lainkaan eläkeläisten pölyttyneeltä lomakohteelta – päinvastoin! Mielenkiintoisia ja kivan kuuloisia kohteita sekä vinkkejä.

  1. Vaikka Puerto on aika vahvasti profiloitunut eläkeläisten lomakohteeksi, on siellä paljon mielenkiintoista ihan kaiken ikäisille. Kyllä vanhat ja viisaat tietää, mikä on hyvä paikka lomailla :)

 14. Kaksi kertaa kaupungissa lomailleena tuli minullekin uusia juttuja. Me ollaan niin kovasti keskitytty altaalla löhöilyyn ja syömiseen ravintoloissa. Viimeksimainittuun Puerto de la Cruz onkin Kanariankohteista poikkeuksellisen hyvä, kuten mainitsitkin.

 15. Yritin kuumeisesti etsiä omaa juttuani kaupungista, mutta se on blogimuuttojen yhteydessä ilmeisesti kadonnut taivaan tuuliin.
  No onhan siinä ainakin hyvä syy lähteä taas tuonne : )

  On kyllä kiva kaupunki!

 16. Tuo katutaide olisi mulle jo syy itsessään lähteä käymään tuolla! Teide ehdottomasti toinen. Kaupungit, joissa riittää värejä ja (katu)taidetta saa aina mun sympatiat. Tuollakin nuo maalaukset näyttää niin taidokkailta. Täällä Tampereella Pyhäjärven rannat ovat myös yhtäkkiä täyttyneet noista kivitorneista, ilmeisesti joku tän hetken hittijuttu. Mutta mikäs niitä katsellessa! Joskus voisi itsekin kokeilla kasata moisen, mutta musta tuntuu että Pyhäjärven rantojen parhaat kivet on jo käytetty :D

  1. Lainaat kato muiden torneista kiviä: yks sieltä ja toinen täältä niin kukaan ei huomaa mitään :D Hassua, että noita kivitorneja on nyt yhtäkkiä kaikkialla. Kiva ilmiö kylläkin, tehdä taidetta luonnon antimista :)​

 17. Me ollaan säästelty Kanarian saaria niitä talvia varten, kun pikkubloggaaja on vähän isompi ja on kiva matkustaa helppoon lapsiystävälliseen kohteeseen suhteellisen lähelle. Sellaiseen matkailuun uskoisin Kanarian olevan ihan omiaan ja sitä varten laitan nämäkin vinkit talteen. Tuli ihan hullu nälkä kun vain ajattelinkin espanjalaista ruokaa! Kuten sanoit: Kukapa siitä ei tykkäisi.

  1. ​Pikku-reissaajan kanssa Kanaria on varmasti oikein oiva kohde: kaukomatkoja lyhyempi lento, kohteen helppous ja kaiken tarvittavan saatavuus helpottaa varmasti lomailua, mutta nähtävää ja tehtävää kuitenkin riittää, että halutessaan voi tehdä muutakin kuin vain loikoilla altaalla tai rannalla. Tai jos minulta kysytään, Kanarialla kannattaa tehdä kaikkea muuta kuin vain ottaa aurinkoa :D​

 18. Mun on pakko tulla vähän puolustamaan La Pazia. ;) Olen nimittäin asunut siellä yhden talven ihan siinä kasvitieteellisen puutarhan vieressä.

  Minusta La Paz oli ihan kiva alue olla ainakin pidemmällä reissulla, vaikkei se aivan ytimessä olekaan: paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita (toki myös niitä surkeita turistipaikkoja, mutta niihin törmää valitettavasti myös Puerton keskustassa ja vanhassakaupungissa) sekä ennen kaikkea lähellä upeaa luontoa. Toki sen huonona puolena on, että keskustaan on pari kilometriä matkaa ja paluumatka on ylämäkeen.

  Kuitenkin, jos tykkää liikkua, mun vinkki on lähteä La Pazista banaaniviljelmien läpi kohti El Rinconissa olevaa El Bollullon rantaa, joka on aivan upea. Laitan tähän vähän tavoistani poiketen myös pari linkkiä omiin blogipostauksiini, lempiravintoloistani sekä tuosta kävelyreitistä. Toivottavasti ei haittaa omien juttujen mainostus! Tarkoitus on havainnollistaa vähän paremmin niitä omia lemppareita. :)

  http://www.anuhaapala.fi/yleinen/puerto-de-la-cruzin-parhaat-ravintolat/
  http://www.anuhaapala.fi/yleinen/aika-kuluu-varsinkin-kauniilla-lenkkipolulla/

  Yleisesti ottaen Puertossa on musta kuitenkin kaikkein parasta se, että sieltä pääsee helposti oikeastaan kaikkiin Teneriffan kivoimpiin paikkoihin: Teidelle, Santa Cruziin, La Lagunaan, Añagan metsiin, sinunkin mainitsemaasi La Orotavaan… Mun olisi varmaan vaikea enää lähteä lomalle Etelä-Teneriffan kohteisiin, vaikka siellä aurinko varmemmin paistaakin, kun tuo Pohjois-Teneriffa on vain niin kaunista ja monipuolista seutua. Ah, pääsispä pian takaisin!

  1. Tuohon kävelyreittiin banaaniviljelmien läpi El Bollulon rannalle törmäsin useallakin nettisivulla kun googlettelin tietoa Puertosta. Harmi vain, että tein googlettelut vasta reissun jälkeen, joten reitti jäi kävelemättä! Mutta seuraavalla kerralla sitten :)
   Kävin La Pazissa vain pari kertaa pikaisesti, koska se ei vaan oikein kolahtanut. Mutta ehkä tosiaankin olisi pitänyt tutustua etenkin ravintola- ja kahvilatarjontaan paremmin, nyt kuin näin vain ne turistimestat. Ja mä kun ihastuin vanhaankaupunkiin niin palavasti, että olisin voinut vain haahuilla siellä päivät pitkät, niin ei senkään vuoksi tullut oltua La Pazissa sen enempää :)
   En missään nimessä pahastu omien juttujen linkkaamisesta, sillä minä (ja varmasti lukijatkin) luen mielelläni muiden juttuja samasta aiheesta! Minuakaan ei varmaan Tenskun eteläosiin enää saisi, sillä pohjoisessa on vielä niin paljon nähtävää, että olisi sääli “hukata aikaa” muualla :)

 19. Hienoja vinkkejä. Puerto on tuttu jo useammalta vierailulta, mutta selvästi siellä on uusiakin juttuja. Noita seinämaalauksia en muista nähneeni. Joskin edellisestä kerrasta onkin jo ehtinyt jokunen vuosi vierähtää. Kyllähän tuonne voisi palata milloin tahansa, jo pelkästään edullisen ja herkullisen ruoan vuoksi.

  Kiitos sinulle, kun olet ansiokkaasti tätä hienoa kohdetta jaksanut esitellä. Teneriffa on jotenkin profiloitunut perheiden ja eläkeläisten matkakohteeksi, mutta saarellahan on nähtävää ja tehtävää vaikka kuinka, ja kaikki on helposti saavutettavissa vaikkapa niiden mainioiden paikallisbussien avulla.

  1. Kiitos Aron! Puerton seinämaalaukset on aika uusi juttu, ne on maalattu vuonna 2014 Puerto Street Art -tapahtuman yhteydessä. Teneriffa ei oikein nauti ansaitsemastaan arvostuksesta, kuten ei muutkaan Kanariansaaret. Ennen ajattelin, että kyllähän sitä voi Kanarialla käydä nauttimassa auringosta jos halvalla pääsee, mutta sittemmin olen tajunnut, että siellähän on niin paljon muutakin kuin vain aurinko! Etenkin Teneriffa on oikein mainio lomakohde myös aktiiviselle lomailijalle :)​

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *