Viisi parasta asiaa vuodessa 2017

Kiitos ja näkemiin 2016! Kiva kun kävit, mutta kovinkaan paljoa en jää sinua kaipaamaan. Ja tervetuloa vuosi 2017! Odotan jo perhoset vatsanpohjassa lepattaen, mitä kaikkea tuotkaan tullessasi. Sen kuitenkin tunnen luissani, että tulevasta vuodesta tulee aivan mahtava – ehkä jopa kultahippuista samppanjaa, keijupölyä ja ruusuilla tanssimista.

Näin kirjoitin blogiin kun vuosi 2016 oli päättymässä. Ja oikeassa olinkin, sillä vuosi 2017 todellakin toi tullessaan kaikkea mahtavaa – vaikkakin kultahiput jäivät jostain syystä samppanjasta uupumaan. Erityisen iloinen olen siitä, että tänä vuonna sain matkustaa ennätyksellisen paljon, mutta on sitä vuoteen mahtunut toki monta muutakin huippuhetkeä.

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi listasin vuoden 2017 parhaita asioita. Lista meinasi venyä niin pitkäksi, että kukaan ei olisi jaksanut sitä lukea, joten päätin paljastaa päättyvän vuoden parhaimmat asiat viidessä kategoriassa.

Vuosi 2017

Arki: Mielenkiintoisia työmahdollisuuksia

Vuonna 2017 työskentelin yhteensä vain noin seitsemän kuukautta, mutta se ei ollut työmahdollisuuksista kiinni, vaan ennemminkin omasta vapauden kaipuusta ja kaivatusta elämänmuutoksesta. Täysin ilman töitä en kuitenkaan pysty kauaa olemaan, mutta tänä vuonna olin toisinaan hieman hukassa, että missä ja mitä oikein haluaisin tehdä. Sen vuoksi hain töitä sieltä ja täältä – ja päädyin saamaan kaiken kaikkiaan viisi toinen toistaan mielenkiintoisempaa työtarjousta ympäri Eurooppaa.

Alkuvuodesta työpaikkavalintani osui pitkän harkinnan jälkeen Kööpenhaminaan ja loppuvuodesta sain suureksi ilokseni töitä Kreetalta. Muista työtarjouksista kieltäydyin, mikä ei ollut aina helpoin, mutta kuitenkin se oikea ratkaisu ainakin näin jälkeen päin ajateltuna.

Vuosi 2017

Harrastukset: Matkablogien top-listalle pääsy ja uusi blogi

Vaikka bloggaaminen on minulle vain pelkkä harrastus, on se kuitenkin hyvin tärkeä sellainen. Tämän vuoksi olikin sydäntä lämmittävää saada tammikuussa tieto, että silloinen blogini Muru Mou oli päässyt Cisionin listauksessa matkablogien top kymppiin.

Heinäkuussa Rantapallon alla päivittynyt Muru Mou tuli kuitenkin tiensä päähän ja oli aika kokeilla siipiä itsenäisenä blogina. Tuolloin astui päivänvaloon Vagabonda, jonka kanssa alkutaival oli jokseenkin kivikkoinen: opittavaa blogin teknisen puolen kanssa oli hurjan paljon, ja Muru Moun kävijämääriin tottuneena Vagabondan lukijajoukko oli alkuun aivan järkyttävän pieni. Alkutahmeuden jälkeen homma alkoi kuitenkin luistaa: olen tyytyväinen uuteen blogiini ja nyt teitä lukijoitakin alkaa olla jälleen ihan mukavasti. Kiitokset siis teille!

Vuosi 2017

Perhe: Suomessa sukuloimassa

Valitettavasti ehdin tänä vuonna vain yhden kerran Suomeen moikkaamaan perhettä – mutta parempi toki sekin kuin ei yhtään kertaa. Vaikka kesäkuinen Kuopion-reissu oli hyvin pikainen, ehdin nähdä lähimmät sukulaiseni, käydä kaipaamallani metsälenkillä ja jopa nauttia aurinkoisesta synnyinkaupungistani torin terassilla istuen.

Toivoisin toki, että pääsisin käymään Suomessa useammin, mutta aina se ei vain ole mahdollista. Isovanhempani alkavat olla jo hyvin iäkkäitä, joten koskaan ei tiedä, mikä Suomen-reissuista on se, jolloin näen heitä viimeistä kertaa. Onneksi tänä vuonna ei ollut raskaiden menetysten aika.

Terveys: Ei yhtäkään lääkärissä käyntiä

Paria pientä flunssaa ja muutamia migreenikohtauksia lukuun ottamatta olen saanut tänä vuonna olla täysin terve – ja siitä olen kyllä todella kiitollinen! Omaa terveyttä ei kuitenkaan tulisi koskaan ottaa itsestäänselvyytenä, joten uudenvuodenlupaukseni onkin pitää itsestäni entistä parempaa huolta: syödä terveellisesti, liikkua enemmän ja nukkua riittävästi. Toivottavasti tämä edesauttaa sitä, että vältän lääkärissä käynnit myös vuonna 2018 – etenkin kun kreikkaa osaamattomana lääkärireissuista saattaisi tulla aika mielenkiintoisia!

Vuosi 2017

Matkustaminen: Pitkälle autoreissulle Eurooppaan

Voi pojat, jos minun pitäisi valita vain yksi kohokohta vuonna 2017 olisi se ehdottomasti kolmen kuukauden autoreissu Euroopan halki! Muistan vieläkin, kuinka huikea fiilis oli startata auto 7. elokuuta Kööpenhaminan kotipihassamme ja lähteä ajamaan kohti suurta seikkailua. Seikkailua, jonka vauhdikkaita käänteitä emme tässä vaiheessa osanneet kuvitellakaan, ja joka päättyisi kaikkien yllätykseksi Kreetalle.

Vuoden 2017 kaikista reissuista ja käydyistä maista on tulossa erillinen postaus Instagram Travel Thursdayn hengessä tulevana torstaina, joten kannattaa pysyä kuulolla. Vuosi 2017 oli nimittäin huikein matkailuvuoteni koskaan!

Kuplivaa vuoden vaihtumista ja onnea tulevalle vuodelle!

 


Pysy matkoissa mukana myös vuonna 2018!
Seuraa blogia Instagramissa | Blogit.fi:ssä | Facebookissa


2 comments
  1. Hienoja kohokohtia :). Autolla matkustaminen on kyllä niin vapauttavaa. Vuokra-autollakin toki, mutta omalla autolla varsinkin! Olen viettänyt yhden talven Espanjassa niin, että ajoimme Suomesta Euroopan halki Etelä-Espanjaan ja sitten toki takaisinkin myöhemmin. Tiesimme, että otamme suunnaksi Espanjan, mutta kuinka pitkäksi aikaa ja minne lopulta päädymme siellä, se oli avoinna vielä kun maahan saavuimme (ja nukuimmekin autossa öitä kun etsimme asuntoa). Oi sitä vapauden fiilistä kun auto starttasi Tampereelta ja seikkailu alkoi! En siis ihmettele yhtään, että kolmen kuukauden automatka on tässä listauksessa mukana :D

    1. Vau, nukuitte autossa öitä! Mulla ehkä menisi pakon edestä yksi yö autossa, mutta ei sen enempää :D Kuulostaa kyllä mahtavalta seikkailulta, jota ei varmasti vaihtaisi mistään hinnasta pois. Niin ainakin koen omasta autoreissusta – ja voisin tehdä saman uudestaan hetkeäkään miettimättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *