Hotellijuhannus Kreetalla (tai siis mikä juhannus?)

En ole kunnolla viettänyt juhannusta moneen vuoteen, sillä eihän se(kään) juhla tunnu samalta muualla kuin Suomessa. Viime vuonna olimme juhannuksen Tanskan Legolandissa ja sitä edellisenä vuonna sooloreissailin Budapestissa. Vuonna 2015 sentään näin tanskalaisen kokon kotimme lähipuistossa Köpiksessä. Sitä aikaisempia juhannuksia en edes muista, mutta vuoden 2008 jälkeen olen viettänyt kaikki ulkomailla. Tänä vuonna oli vuorossa hotellijuhannus täällä Kreetalla, vaikkakin päivää Suomen juhannusta aikaisemmin.

Meille sattui juhannukseksi vain yksi yhteinen vapaapäivä, juhannusaatto, joten päätimme majoittua hotellissa torstaista perjantaihin ja juhlia keskikesää hieman etukäteen. Tai juhlia ja juhlia: tärkeintä oli viettää laatuaikaa kahden kesken, sillä koko kesänä emme tule viettämään kovinkaan montaa kokonaista päivää yhdessä. Minulla kun on aina viikonloput vapaat, Thomaksella ei koskaan.

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Kreikassa ei juhannusta juhlita, joten kokkoja ja grillausta ei ollut tiedossa, eikä keskikesän juhlan viettäminen siksi ollut niin päivän päälle. Minulla ei myöskään ollut tarvetta päästä mahdollisimman lähelle suomalaista juhannustunnelmaa mökkeineen ja järvenrantoineen (koska se ei edes olisi ollut mahdollista), joten hotellijuhannus kelpasi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin.

Halusimme majoittua kätevän ajomatka päässä, jotta pääsisimme hotellille torstaina töiden jälkeen mahdollisimman nopeasti, mutta emme kuitenkaan halunneet yöpyä liiankin tutulla Hanian rannikolla. Lisäksi halusimme hotellilla olevan kaikki palvelut, ettei meidän tarvitsisi poistua sieltä ennen uloskirjautumista. Näillä vaatimuksilla hotelliksi valikoitui Akrotirin niemellä Stavrosin kylässä sijaitseva Cretan Pearl Resort & Spa.

Viiden tähden hotelli ei ole saanut kovinkaan kummoisia arvosteluja, mutta päätimme ottaa riskin edullisen hinnan vuoksi: sadalla eurolla saimme huoneen puolihoidolla, eli ruoista ei tarvitsisi murehtia illallisen ja aamiaisen kuuluessa pakettiin. Huonehinnassa mukana olivat myös ilmastointi ja WiFi – nämä kun ovat edullisimmissa hotelleissa usein lisämaksusta.

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Huoneeseemme päästyämme tajusimme ainakin osan syystä, miksi hotellilla on Booking.comissa arvosteluiden keskiarvona 7,0: huoneessa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, mutta viiden tähden hotellihuoneeksi se oli aivan liian kulahtanut. Saman huomasimme myös yleisissä tiloissa. Aivan kuin hotellia ei olisi vuosien varrella lainkaan ehostettu, vaan jätetty rapistumaan kolhu kolhulta.

No, yhdeksi yöksi hotelli passasi kuitenkin vallan mainiosti, eikä pieni nuhjuisuus alun jälkeen vaivannut. Mitä sitten, jos uima-altaalla aurinkovarjo ei pysynyt pystyssä ja aurinkotuolikin oli vähän rikki – pääasia kun kuitenkin oli, että saimme edes yhden yön irtioton arjesta ja saimme kerrankin viettää yhdessä aikaa enemmän kuin muutaman väsyneen töiden jälkeisen tunnin.

Ehdimme viettää pari tuntia uima-altaalla, ja niiden tuntien aikana lomamoodi meni päälle rytinällä. Polskiessani laiskasti uima-altaassa ilta-auringon paistaessa ja rennon chillout-musiikin soidessa taustalla en olisi uskonut, että vain muutamaa tuntia aikaisemmin olin ollut töissä. Ties monennenko kerran iloitsin lomakohteessa asumista juuri siksi, että arjesta irtautuminen onnistuu ilman matkustamista ja lomafiiliksen pystyy saavuttamaan helposti vaikka vain yhdeksi illaksi.

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Hotellijuhannus Kreetalla

Cretan Pearl Resort & Spa -hotellissa on kaksi à la carte -ravintolaa, mutta täysihoitoon kuuluva illallinen oli mahdollista syödä vain buffet-ravintolassa. Vaikka hotellien seisovien pöytien ruoat ei useinkaan ole kovinkaan korkeatasoisia (kuten ei tälläkään kertaa), ei se meidän juhlafiilistä pilannut. Tilasimme ruoan kaveriksi viinipullon ja katsoimme suoraan edessämme näkyvän upean auringonlaskun loppuhetket.

Illallisen jälkeen iltaohjelmassa oli oikein perinteisen charter-hotellin tapaan discohittejä. Me jaksoimme hetken istuskella aulabaarissa ennen kuin väsymys vei voiton, joten mikään järisyttävän vauhdikas ei meidän hotellijuhannus ollut – eikä se kyllä juhannukselta tuntunutkaan.

Sen verran piristävä irtiotto tämä näinkin lyhyt hotellivisiitti kuitenkin oli, että maanantaiaamuna kolmen päivän viikonloppu tuntui olleen tuplat pidempi. Tällaisia yön tai parin hotellibreikkejä täytyy tehdä jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *