Hanian kahvilat: 3+1 suosikkiani (älä kerro näistä muille!)

Tullessani Kreetalle en uskaltanut edes toivoa, että Hanian kahvilat täyttäisivät tällaisen Melbournessa ja Kööpenhaminassa asuttujen vuosien kouliman kahvihifistelijän korkeat vaatimukset, vaan epäilin joutuvani juomaan seuraavat kuukaudet kreikkalaisittain pelkkää kylmää pikakahvia. Tai vähintäänkin olin varautunut läpikäymään samanlaisen salapoliisityön kuin Palma de Mallorcassa löytääkseni edes muutaman kohtalaisen kahvilan.

Sain kuitenkin nopeasti huomata, että tässä asiassa Hania on hyvin paljon espanjalaisen kaupunkisiskonsa edellä, sillä Hanian kahvilat ovat niin erinomaisia, että huonon kahvin saaminen on ollut lähes mahdotonta. Ja Hanian kahvilat eivät ole ensiluokkaisia vain kahvin osalta, vaan myös viihtyisyydessä ja palvelun tasossa – ja sekös on tämän kahviloissa notkujan mieltä lämmittänyt!

Töihin Kreetalle

Näiden kuukausien aikana olen löytänyt tästä kauniista kreetalaisesta kaupungista useita mainioita kahviloita, joissa olen istunut lukuisia tunteja joko yksin tai yhdessä ja hörppinyt kupeittain cappuccinoa – kuumaa maitokahvia kylminä ja sateisina talvipäivinä ja kylmää freddoa näin kesän saavuttua.

Kolmesta kahvilasta on muodostunut minulle ehdottomat suosikit, ja jossain näissä kahvittelen lähes joka kerta Hanian keskustassa käydessäni. Koska Kreeta on supersuosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa, en halua kertoa näistä suosikkipaikoistani ihan kaikille, etteivät ne ole kohta ääriään myöten täynnä. Joten ihan vain näin meidän kesken voin paljastaa sinulle nämä lempikahvilani – ethän siis kerro näistä kahvilahelmistä muille!

1. Kross Coffee Works

Hanian kahvilat

Hanian kahvilat

Kross Coffee Works -kahvilaketjun bongasin netin syövereistä jo ennen Kreetalle saapumista, ja onneksi bongasin, sillä Krossit ovat lievittäneet minun Köpiksen hipsterikahviloiden ikävöintiäni. Krossissa nimittäin otetaan kahvi vakavasti ja se onkin paikan ensisijainen tuote (toisin kuin tämän listan muissa paikoissa).

Krossin ainoa miinus on se, että täällä ei tarjoilla pöytiin, vaan sumpit täytyy hakea tiskiltä itse – mutta tämän pienen puutteen antaa helposti anteeksi, kun käteensä saa erinomaisen cappuccinon. Kahvilaketjun kolmesta liikkeestä Tzanakaki-kadulla sijaitseva on suosikkini, ja siellä olenkin istunut monet kerrat blogipostauksia luonnostellen.

Osoite: Tzanakaki 58, Tsouderon 73 & Nearchou 1

2. Pallas

Hanian kahvilat

Hanian venetsialaisessa satamassa sijaitseva Pallas on yleiseen kreikkalaiseen tapaan auki aamusta aamun pikkutunneille saakka, ja toimii siten kahvilana, ruokaravintolana ja cocktail-baarina. Etenkin kesäaikaan Pallaksen terassi on aina täynnä, mutta se ei missään nimessä ole ravintolan paras paikka: Pallaksen sisätilat ovat todella viihtyisät, ja onpa ravintolassa romanttiselle illalliselle täydellisesti sopiva kattoterassikin! Pallaksessa tarjotaan hyvää kreikkalaista Taf-kahvia, josta mainitsin Ateenaa käsittelevässä postauksessa.

Osoite: Akti Tombazi

3. Bohème

Hanian kahvilat

Hanian kahvilat

Bohème sijaitsee vilkkaan Chalidon-kadun varrella, mutta sen verran piilossa, että sinne ei niin vain paikkaa tietämättä eksy. Kun Hanian vanhankaupungin väenpaljous alkaa ahdistaa, on ihana poiketa Bohèmen rauhalliselle sisäpihalle ja juoda kahvit noin 400 vuotta vanhan plataanipuun varjossa. Kuten Pallas, on myös Bohème auki aamusta pikkutunneille, joten kahvittelun lisäksi tänne voi tulla brunssille, lounaalle, illalliselle tai cocktaileille!

Osoite: Chalidon 26-28

+1 Ginger Concept

Hanian kahvilat

Hanian kahvilat

Ginger Concept on minulle tämän listan uusin tuttavuus, ja koska en ole vielä ehtinyt testata paikan kahvia, en voi sitä suositella. Mutta tätä paikkaa ei silti kannata sivuuttaa, sillä katsokaa kuinka ihana sisustus Gingerissä on! Interiöörin lisäksi ravintolan plussana on keskeinen mutta hämmästyttävän rauhallinen sijainti, joten tämä on erinomainen paikka pitää tauko shoppailusta ja Hanian vilinästä kahvin tai lounaan merkeissä.

Osoite: Sarpaki 36

Nyt on sinun vuorosi kertoa minulle sinun suosikkisi Hanian kahviloista!


2 comments
  1. Oma suosikkini on Sokaki, kolme pöytää kapealla kujalla. Helteellä juon frappea, viileämmällä kelillä kreikkalaisen kahvin, tai oikeammin hörpyn. Paistavat omassa uunissa feta- ym. piirakoita. Sellaisella jaksaa jatkaa kujille eksymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *