Kirjoita hakusana ja paina enteriä.

Palma de Mallorcan parhaat kahvilat

Kahviloissa istuskelu kuuluu kaupunkilomaan yhtä varmasti kuin pari rakkoa jaloissa. Kaiken kävelyn, nähtävyyksien kiertämisen ja shoppailun ohessa on ihana istahtaa hetkeksi alas lepuuttamaan jalkoja, juoda virkistävä kupillinen kahvia ja kenties syödäkin jotain pientä.

Espanjassa ei minun kokemukseni mukaan ole aina kovin helppoa löytää hyvää kahvia tarjoavaa kahvilaa, sillä kahvi on usein kitkerää ja cafe con lechen maitovaahto pilalle kuumennettua. Asuttuani parisen kuukautta Mallorcan pääkaupungissa Palmassa ja testattuani lukuisia kahviloita, onnistuin lopulta löytämään muutaman niin hyvän taukopaikan, että pystyn suosittelemaan niitä teillekin.

Näissä kahviloissa suosittelen pysähtymään, kun kahvihammas alkaa kolottaa Palman ihania katuja kävellessä!

La Molienda – Palma de Mallorcan paras kahvi?

Jos googlaa Palma de Mallorcan parhaimpia kahviloita, saa takuuvarmasti osumaksi La Moliendan, jonka kahvia kehutaankin monilla sivuilla kaupungin parhaaksi. Kahvila itsessään on hyvin pieni ja sympaattinen, mutta ettei istumapaikat loppuisi heti kesken kahvihifistelijöiden rynnätessä paikalle, on myös kahvilan ulkopuolelle pienelle aukiolle laitettu pöytiä ja tuoleja.

La Moliendassa kahvi ei ole kitkerää ja maito on vaahdotettu oikeaoppisesti – ja nämä seikat takaavatkin sen, että kahvi on täällä todella hyvää. Vaikka La Molienda sijaitseekin hieman syrjässä, kannattaa tänne silti tulla hyvän kahvin perässä!

La Molienda
Osoite: Carrer del Bisbe Campins, 11

Fibonacci – skandinaavista laatua

Jos reissussa alkaa kaivata skandinaavista laatukahvilaa, josta saa hyvän kahvin lisäksi herkullisia luomuleipomotuotteita, kannattaa ottaa suunnaksi yksi Palma de Mallorcan monista Fibonacci-kahviloista. Täällä leipä maistuu siltä kuin leivän kuuluukin maistua (ainakin pohjoismaalaisesta näkökulmasta), ja syy siihen löytyy kahvilaketjun perustajasta: hän norjalainen lakimies, joka tuli perheensä kanssa saarelle puoleksi vuodeksi – mutta jäikin pysyvästi.

Fibonacci-kahviloissa noudatetaan kolmea ärrää: Reduce – Reuse – Recycle. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa alennuksen antamista jos kahvia ei ota kertakäyttökuppiin ja teen ja kahvin kierrättämistä kahviloissa myytäviksi saippuoiksi. Herkullisten tuotteiden lisäksi Fibonacci on siis myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto!

Fibonacci
Osoite mm.: Calle de Bonaire, 10

Bagel – herkullinen lounaspaikka

Bagel oli ehdottomasti suosikkilounaspaikkamme Palmassa! Nimensä mukaan täältä saa taivaallisen suussasulavia bageleita ihanilla täytevaihtoehdoilla. Eikä siis mitään perusbageleita, vaan näitä voisi vallan mainiosti kutsua jopa gourmet-bageleiksi. Ruokajuomaksi voi valita esimerkiksi kahvin, viinin, pienpanimo-oluen tai miksei vaikka cocktailin!

Bagelia pyörittävät ihanan ystävälliset eteläafrikkalainen Stephan ja englantilainen Andrew, jotka leipovat bagelit itse joka aamu. Valitettavasti menekkiarviot ei mene aina aivan nappiin ja loppupäivästä bagelit saattavat olla jo loppu. Ole siis ajoissa paikalla, ettet jää ilman!

Bagel
Osoite: Carrer dels Set Cantons, 4

Café Antiquari – hipsteritunnelmaa

Okei, Café Antiquarin kahvi ei ole mitenkään erityisen hyvää, mutta tämä pikkuinen kahvila täytyy kuitenkin mainita sen loistavan sijainnin ja ihanan hipsterimäisen sisustuksen vuoksi. Palman keskustan pikkuisia katuja ristiin rastiin kävellessä varmasti jossain vaiheessa päätyy väkisinkin Antiquarin nurkalle, sillä näillä paikkeilla kadut ovat erityisen kuvaukselliset ja kahvilan ulkoterassi houkuttelee istahtamaan lasilliselle kylmää juomaa (suosittelen vastapuristettua appelsiinimehua!).

Café Antiquari
Osoite: Carrer Arabí, 5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

22 kommenttia

  1. Näyttääpäs herkullisilta nuo Bagelin bagelit! Eipä ihme jos loppuvat välillä kesken! Minusta etelän mailla pääsääntöisesti saa yleensä tosi hyvää kahvia!

    1. Myönnän olevani todella nirso kahvin suhteen, ja olen valitettavasti tottunut Köpiksessä ja Melbournessa asuttuani taivaallisen hyvään kahviin. Sen vuoksi kaikki siitä poikkeava on helposti mielestäni huonoa, ja pettymyksiä välttääkseni otan aina etukäteen selvää hyvistä kahviloista. Piristykseen kelpaa kyllä lähes mikä litku tahansa, mutta lepohetken kruunaa hyvä kahvi :)

  2. Piti ihan hetki miettiä minkälaista kahvia sain viime syksynä Madridissa. Muistaakseni se oli ihan kelvollista. Usein ulkomailla kahvi on liian vahvaa makuuni ja jätän sen kokonaan juomatta. Kiitos näistä vinkeistä! Kaikki Mallorca aiheinen kiinnostaa ensi kesän reissua silmällä pitäen.

    1. ​Minä taas tykkään vahvan makuisesta kahvista – tai siis sen verran vahvasta, että se maistuu kahvilta maidonkin kanssa. Mutta kitkerän kahvin kanssa tämä ei toimi, sillä naama menee väkisinkin ryttyyn vaikka maitoa olisikin reilusti :D

  3. Ihania! Kahvin ei minulle tarvitsekaan olla hyvää, kun en juo kahvia :D Joten hyvä fiilis ja sisustus riittää :)

    1. ​Välillä toivon, että minäkään en joisi kahvia, sillä maailmalla ei ole aina niin helppoa löytää hyvää kahvia. Mutta onneksi useimmiten kivannäköisestä paikasta saa myös juomakelpoista kahvia, joten sisustuksen perusteella minäkin usein kahvilani valitsen (jos en ole googletellut etukäteen).​

  4. Mielenkiintoinen toteamus tuo, ettei Espanjasta meinaa löytyä hyvää kahvia. Olen aina luullut että siellä on hieno kahvikulttuuri. No, tämähän vain paljastaa sen, että Espanja on edelleen valitettavasti aika outo paikka minulle. Toivottavasti asia joskus korjaantuu.

    1. ​Espanjassa on todella vilkas kahvilakulttuuri, ja sen vuoksi kyllä luulisi että kahvi myös olisi siellä hyvää. Mutta ​se ei minun kokemuksen mukaan valitettavasti pidä oikein paikkaansa. Ehkä siellä, niin kuin Suomessakin, määrä korvaa laadun. Toivottavasti pääset jossain vaiheessa käymään Espanjassa! :)

  5. iso peukku kahviloille ja siellä notkumiselle :-)

    1. ​Näin juuri! :)​

  6. Parissa kuukaudessa saakin jo hyvän kokemuksen tarjonnasta. Lyhyillä reissuilla, kun en ehdi perehtyä tarjontaan, luotan kauppahallien kahviloihin. Ne kahvittaa kaikki kauppiaat ja tavarantoimittajat joka päivä, joten laatu on tasaista.

    1. ​Hyvä pointti, että kauppahalleissa varmastikin laatu on tasaista kun kahvitettavia riittää. Minä luotan enimmäkseen kahvilavalinnoissani googleen – jos vain on mahdollisuus käyttää nettiä :)​

  7. Kivoja kuvia ja nuo bagelit näyttää todella herkullisilta!

    Tuo on ihan totta, että hetken kaupungilla kuljeskeltua alkaa jo tutkailla ympäristöään siihen malliin, että minne mennään kahville. Parhaana päivänä (varsinkin majoituksessa ilman aterioita) saakin ensin aamukahvit ja sitten vielä päiväkahvit, tuplariemu 😉

    1. ​Kyllä, kahdesti kun pääsee kahville​, niin päivä ei voi olla muuta kuin hyvä päivä! :) Mä tutkailen aina jo etukäteen hyviä kahviloita siltä alueelta, minne olen sinä päivänä suuntaamassa, niin on varmasti tiedossa lähistöllä hyviä paikkoja kun alkaa kahvia ja huilitaukoa tehdä mieli.

  8. Tuo Antiquari näyttää kieltämättä söpöltä! Fibonacci saa pisteet kierrätyksestä mutta kahvi vaikuttaa parhaimmalta Moliendassa :) Kiva fiilistelypostaus, vaikka epäilen suuresti että tuonne tulee enää lähdettyä.

    1. Fibonaccin kahvi oli itseasiassa todella hyvää, vaikka latte artia ei siellä osatakaan niin kuin Moliendassa :)​

  9. Nää ruoka sekä kahvilajutut ei oo hyvää luettavaa aamuisin kun on hieman jo nälkä :D Ihanat kuvat oot saanut otettua :)

    1. Kiitos Sandra! :)

  10. Espanjalainen kahvi muuten on usein aika pahaa. Nimenomaan kitkerää, eikä sitä meinaa peittää suurikaan maitomäärä. Mutta mitä bageleita! Ihan nälkä iski, kun katseli herkullisia kuvia.

    1. Välillä ihmettelen, että kuinka espanjalaiset istuu niin paljon kahviloissa kun se kahvi tosiaankin on mitä on… Ehkä siihen kitkeryyteen tottuu – ja oppii jopa tykkäämään siitä? Vaikea uskoa :D Nuo bagelit on taivaallisia! Käytiin syömässä tuolla aina kun oltiin kaupungilla :)

  11. Kahvi näyttää hyvältä ja hieno kuvio. Italiassa on muuten usein tapana laittaa semmosia parin millin kahveja pikkumukiin, joten en itse yleensä osta niitä. Luin jostain että Pohjois-Afrikassa on sama tapa. Tosin kahveja (ja mukeja) on niin paljon erilaisia ettei ihme jos ei tiedä mitä tilata. Saksassa ja Wienissä ostan yleensä kaupasta 50 sentin maitokahvin, jossa on enimmäkseen maitoa ja karamellin maku

    1. ​Italiassa tosiaankin taidetaan juoda paljon espressoja, eli näitä pieniä lirauksia vahvaa kahvia. Ja havaintojeni mukaan ne hörppästään usein ihan siinä tiskillä, eikä kahvilaan jäädä istuskelemaan pitkiksi ajoiksi. Kööpenhaminassa parhaimmissa kahviloissa kahvit tulee pienissä laseissa, joten esimerkiksi latessa ei ole kovinkaan paljoa maitoa. Nämä on ihan parhaimpia kahveja, sillä kahvi itsessään on näissä paikoissa yleensä erinomaista. Minulta saa pitkän miinuksen sellaiset paikat, joissa saa suuren lasillisen maitoa ja kahvia ei edes maista kunnolla. Kiitos kommentista! :)