Cyberjaya ei ole aivan tyypillinen lomakohde, sillä Malesian Piilaaksoksi tituleerattu kylä on keskellä ei-mitään, eikä siellä ole mitään nähtävää. Ei ole rantaa, ei korkeita ja moderneja asuintaloja erikoisempia rakennuksia, eikä vuonna 1996 perustettu teknologiakylä häikäise mielenkiintoisella ja pitkällä historialla. Miten kummassa me sitten sinne päädyimme – ja vieläpä viikoksi? Ja miten me saimme aikamme kulumaan?

Cyberjayassa illat olivat usein sateisia

Cyberjayassa illat olivat usein sateisia

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, meidän oli tarkoitus mennä Kuala Lumpurin ja Cameron Highlandsin jälkeen jouluksi Penangille, mutta pyhien järjettömän kalliiden hotelliöiden vuoksi jouduimme harmikseni jättämään Penangin väliin ja palaamaan Cameronin jälkeen takaisin muita paikkoja edullisempaan Kuala Lumpuriin. Joulun jälkeen hinnat eivät kuitenkaan tippuneet, vaan Malesian rantakohteiden hotellit näyttivät olevan joko täynnä tai räikeästi ylihinnoiteltuja koko loppuvuoden.

Maan vaihtaminen ei myöskään tullut kysymykseen, sillä sama juttu oli myös lentojen kanssa: halvimmat lennot pois maasta olivat euroissa reippaasti päälle satasen henkilöltä, kun heti tammikuussa pääsisi vaihtamaan maata vain muutamalla kympillä. Joten meillä oli edessämme dilemma: jäädäkö jo nähtyyn Kuala Lumpuriin vuodenvaihteen yli, vai maksaako ylihintaa kaikista muista vaihtoehdoista?

image

Päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä eihän meillä ollut mikään kiire minnekään ja mieluummin pysyisimme hetken paikoillamme säästääksemme useamman satasen. Löysimme edullisen hotellin Cyberjayasta, noin 30 kilometrin päässä Kuala Lumpurista, ja päätimme mennä sinne viikoksi viettämään lepolomaa ja odottamaan hintojen tippumista.

Valitsemamme majoitus olikin täydellinen pelkkään olemiseen: ostoskeskuksen yhteydessä olevan hotellin 45 neliön kaksiomme oli siisti ja moderni, ja sen täysin varusteltu keittiö oli suuri plussa – kuten myös vain meidän käytössä oleva nopea nettiyhteys, kuntosali, uima-allas katolla ja ostoskeskus lukuisine ravintoloineen, keilahalleineen ja elokuvateattereineen.

Kotimme Cyberjayassa

Kotimme Cyberjayassa

Koko viikon aikana emme tehneet juuri mitään. Muutaman kerran kävimme kävelyllä, mutta se piti jättää iltaan, sillä päivisin oli niin kuuma, että naama meni tukaluudesta irveeseen ja flipflopien pohjat alkoivat pehmetä polttavalla asvaltilla. Ei ihme, että vieressä olevassa viihtyisässä puistossa ei näkynyt koskaan ketään. Päivisin oli liian kuuma olla ulkona, jopa varjossa uima-altaalla: kokeilin sitä pari kertaa, mutta pian jo kaipasin ilmastoituun huoneeseemme. Kuumuudenkin vuoksi olimme tyytyväisiä päätökseemme jättää Malesian muut kohteet väliin.

image

Hotellimme vieressä oleva puisto oli viihtyisä

Otimme siis vain rennosti: ei päiväohjelmaa, ei suunnitelmia, ei stressiä. Katsoimme leffoja, luimme ja vietimme aikaa ostoskeskuksessa. Kerrankin minulla oli mielin määrin aikaa kirjoittaa ja lukea blogeja. Suunnittelimme käyvämme katsomassa uusimman Star Warsin 3D:nä, mutta koska emme olleet nähneet yhtäkään Tähtien Sota -elokuvaa aikaisemmin, eikä YouTuben pikakertausvideot auttaneet meitä ymmärtämään tarinan juonta, päätimme sittenkin jättää leffan väliin. Sen sijaan kävimme ostarin pelihallissa pelaamassa ilmakiekkoa ja pari kertaa keilaamassa – eli ihan pelkästään jouten emme sentään olleet!

image

Cyberjayan viikon aikana emme kokeneet kovinkaan ikimuistoisia hetkiä, mutta päivät menivät mukavasti vain oleskellen ja rentoutuen, tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Pitkällä reissulla saattaa yllättää kokemusähky, eikä muutaman päivän mittainen tauko nähtävyyksistä ja aktiviteeteista ole yhtään huono idea. Vaikka Cyberjaya ei ollut paikkana yhtään mielenkiintoinen (onhan se uusi, tarkoituksella rakennettu kaupunki) ja tuskin palaan sinne enää koskaan, oli se kuitenkin hyvä paikka miettiä seuraavaa siirtoa ja ladata akkuja tuleviksi viikoiksi.

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Tarvitseeko reissussakin olla koko ajan online?
Mitä tekee ulkosuomalainen Suomessa? Eli miniloma Kuopiossa

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

22 kommenttia

 1. Meri

  7.12.2016 at 14:13

  Ei hitsi voi olla totta, että vietitte Cyberyajassa viikon :D!? Olemme asuneet Kuala Lumpurissa nyt puolitoista vuotta ja olen käynyt Cyberissä kerran viisumiasioissa – siellä ei tosiaan ole kirjaimellisesti mitään muuta kuin toimistoja ja pari kauppakeskusta, mutta meilläkin on Kaakkois-Aasiaan muuttamista edeltänyt yli puoli vuotta kestänyt reissu takana, joten täysin kyllä ymmärrän tuon hetkellisen kokemusähkyn ja huilitauon tarpeen (ja lisäksi tiedän paremmin kuin hyvin tuon alkuvuoden älyttömän ylihinnoittelun kaikkialla).

  Miltä Malesia mielestäsi näytti / tuntui näin kymmenen vuotta myöhemmin, kun luin sun täällä myös opiskelleen? Kuala Lumpur on ymmärtääkseni ainakin muuttunut hurjan paljon?

  -M

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.12.2016 at 21:23

   Hahaa, siellä tosiaankin vietettiin viikko :D Tuli ihan tarpeeseen vaan olla ja meidän todella kivassa huoneistossa se olikin ihan mukavaa. Tuli ihan mieleen jotkut resortti-lomat, joiden aikana tyypit ei poistu hotellialueelta lainkaan :D
   Mä opiskelin Penangilla 2007-2008 ja oon tässä välilläkin käynyt muutaman kerran Malesiassa . Maa ei mielestäni ole muuttunut juurikaan, ja tykkään siitä edelleenkin todella paljon. Saatan kylläkin olla hieman puolueellinen, sillä Malesia oli ensimmäinen ulkomaa, jossa asuin, ja siksi se tulee aina olemaan mulle spesiaali :)
   Tämä viime talven reissu oli poikaystävän eka kerta Aasiassa, ja hän ei oikein Malesiasta innostunut. Oltiin enimmäkseen KL:ssä, eikä hän tykkää isoista kaupungeista, joten sen mielipide vaikutti minuunkin hieman latistavasti ja koin itsekin KL:n liian ruuhkaisena. Tai ehkä silloin nuorempana tykkäsin helpommin kaikesta, nyt alan olla nirsompi :)
   Kiitos kommentistasi ja hyvää joulunalusaikaa sinne lämpimään!

   Reply
 2. salaine

  27.3.2016 at 18:56

  Pitkällä lomalla tuollainen irrottautuminen tekee hyvää. Tosin itse olisin ehkä tehnyt sen meren läheisyydessä mutta olihan teillä syynne eli korkeat hinnat. Me vietimme sateen vuoksi sänkypäiviä. Loppujen lopuksi se oli ihan parasta.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   30.3.2016 at 13:27

   Minäkin olisin halunnut meren rannalle, mutta kaikki rantakohteiden majoitukset olivat niin turkaisen kalliita! Ei siis kannata mennä Malesiaan loppuvuodesta :D Sänky- ja loikoilupäivät sateen sattuessa on kyllä aivan mahtavia! :)

   Reply
 3. Sanna I Siveltimellä

  26.3.2016 at 18:28

  Pitkällä reissulla onkin ihan jees välillä vaan chillailla. En tosin itse tiedä olisinko viikkoa kuitenkaan halunnut viettää täysin ei-mielenkiintoisessa paikassa. Siis kun akut saa ladattua parissakin päivässä :) En ollut koskaan kuullutkaan tästä paikasta, joten sinänsä mielenkiintoista.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   30.3.2016 at 13:15

   Se on totta, että akut latautuu lyhyemmässäkin ajassa, mutta meillä oli tässä syynä myös rahan säästäminen. Muuten tuskin olisin minäkään ihan viikkoa tällaisessa paikassa jaksanut :)

   Reply
 4. Heidi / Maailman äärellä

  25.3.2016 at 22:24

  Vaikka paikka ei kovin ihastuttavalta vaikuta, teki pysähdys ja hetken lepo varmasti hyvää. Välillä on hyvä ladata akkuja ja laiskotella oikein luvan kanssa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.3.2016 at 10:17

   Tämä pysähdys teki kyllä todella hyvää! Täältä lähdettiin sitten Balille, niin jaksoi taas innostua uusista jutuista asiaan kuuluvalla tavalla :)

   Reply
 5. Meri / Syö Matkusta Rakasta

  25.3.2016 at 15:23

  Hyvä pointti että kokemusähkyä pitää välillä nollata! Aika erikoinen kohde, mutta sopiva tarkoitukseensa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.3.2016 at 10:16

   Mies valitsi paikan ja hotellin, mutta en olisi voinut olla tyytyväisempi siihen, mitä aika pienellä rahalla saatiin. Kiva ja iso kämppä oli todella hyvä olla tuollaisen lepotauon aikana, ja oli ihana kerrankin esimerkiksi kokkailla aamiaista eikä aina mennä ravintolaan arpomaan, mikä olisi hyvää.

   Reply
 6. Lotta Watia | Unagidon

  25.3.2016 at 11:30

  Hirveen vaikee nimi, luin tuon otsikon aluksi “viikko cyberajassa” ja mietin että mistähän on kyse. 8D

  Välillä on tosiaan hyvä olla vähän vähemmän mielenkiintoisissa paikoissa pitkän reissun aikana. Ei ole koko ajan sellaisia paineita, että nyt pitäisi nähdä sitä ja tätä kun täällä ollaan. Akkuja täytyy todellakin ladata.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.3.2016 at 10:13

   Haha, viikko cyberajassa! Se olisi saattanut olla hieman erilainen kokemus :D

   Reply
 7. Paula - Viinilaakson viemää

  25.3.2016 at 05:39

  Aina ei tiedä minne elämä vie :) ja ainakin tuli sitten rentouduttua. Monesti lomat menee vähän sähellyksen ja menemisen puolelle, välillä näinkin päin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.3.2016 at 10:12

   Niinhän se on, että lomalla usein tule säntäiltyä paikasta toiseen, että ehtii nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Mutta aina vaan ei jaksa, ainakaan koko aikaa :D

   Reply
 8. Noora

  22.3.2016 at 19:33

  Enpä ollut koskaan kuullutkaan tuosta paikasta. Ei varmastikaan mikään maailmankaikkeuden järisyttävin paikka, mutta varmasti ajoi asiansa tuollaisena leppoisana taukopaikkana. Kyllähän lomastakin pitää lomaa pitää, niin jaksaa taas reissata :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.3.2016 at 10:10

   No ei ole kovinkaan järisyttävä paikka, mutta hyvänä huilahduspaikkana se toimi kun ei ollut mitään “pakko nähdä” -paikkoja lähellä :)

   Reply
 9. Jenna / Journey Diary

  22.3.2016 at 13:54

  Varmasti ihan kiva hengähdystauko ilman suorituspaineita ja stressiä noin pitkällä reissulla. Sitten täytyy kyllä olla kuuuma, jos hotellin uima-altaalla varjossakaan ei pysty olla! Onneksi keksitte tekemistä muualla sisätiloissa kaupungilla, ettei ihan neljän seinän sisällä hotellilla tarvinnut muuttua höperöksi :D Onpahan ainakin hyvä syy vähän heittäytyä shoppailemaan!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   25.3.2016 at 12:03

   Siellä kyllä oli todella kuuma! Pulahdus altaaseen silloin tällöin olisi kyllä auttanut paljon, mutta hotellissa oli jonkin verran lapsia ja allas oli aika pieni… ajattelin, että ne on varmasti pissineet sinne, niin en halunnut uida siinä! :D

   Reply
 10. Pirkko / Meriharakka

  21.3.2016 at 08:25

  Välillä pitemmällä matkalla tarvitseekin lepoloman. Meillä suhteessa paljon lyhyemmällä, mutta paljon intensiivisemmällä monta Aasian maata 5 viikossa iski Kuala Lumpurin 3 päivän pysähdyksellä “tauko” – nyt ei tehdä mitään, tai juuri mitään :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.3.2016 at 13:49

   Näinhän se on, että kun on monta viikkoa kokenut jotain uutta jatkuvalla syötöllä, ei enää jaksa kiinnostua kaikesta niin paljoa kuin ehkä muuten kiinnostuisi. Pienen tauon jälkeen jaksaa taas innostua uusista paikoista ja nähtävyyksistä :)

   Reply
 11. Teija / Lähdetään taas

  21.3.2016 at 03:07

  Kuulostaa kyllä miellyttävältä. Välillä on tosiaan kiva vain olla, lukea kirjaa ja taas vain olla. Sitten jaksaa taas olla aktiivinen .

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.3.2016 at 13:29

   Niinpä! Aina ei jaksa sykkiä joka paikkaan :) Ja onneksi ei aina tarvitsekaan, vaan välillä (ainakin pidemmällä reissulla) voi ihan hyvällä omalla tunnolla ottaa rennosti :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram @vagabondablog