Viikko Cyberjayassa, Malesian Piilaaksossa

Cyberjaya ei ole aivan tyypillinen lomakohde, sillä Malesian Piilaaksoksi tituleerattu kylä on keskellä ei-mitään, eikä siellä ole mitään nähtävää. Ei ole rantaa, ei korkeita ja moderneja asuintaloja erikoisempia rakennuksia, eikä vuonna 1996 perustettu teknologiakylä häikäise mielenkiintoisella ja pitkällä historialla. Miten kummassa me sitten sinne päädyimme – ja vieläpä viikoksi? Ja miten me saimme aikamme kulumaan?

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, meidän oli tarkoitus mennä Kuala Lumpurin ja Cameron Highlandsin jälkeen jouluksi Penangille, mutta pyhien järjettömän kalliiden hotelliöiden vuoksi jouduimme harmikseni jättämään Penangin väliin ja palaamaan Cameronin jälkeen takaisin muita paikkoja edullisempaan Kuala Lumpuriin. Joulun jälkeen hinnat eivät kuitenkaan tippuneet, vaan Malesian rantakohteiden hotellit näyttivät olevan joko täynnä tai räikeästi ylihinnoiteltuja koko loppuvuoden.

Cyberjayassa illat olivat usein sateisia
Cyberjayassa illat olivat usein sateisia

Maan vaihtaminen ei myöskään tullut kysymykseen, sillä sama juttu oli myös lentojen kanssa: halvimmat lennot pois maasta olivat euroissa reippaasti päälle satasen henkilöltä, kun heti tammikuussa pääsisi vaihtamaan maata vain muutamalla kympillä. Joten meillä oli edessämme dilemma: jäädäkö jo nähtyyn Kuala Lumpuriin vuodenvaihteen yli, vai maksaako ylihintaa kaikista muista vaihtoehdoista?

Päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä eihän meillä ollut mikään kiire minnekään ja mieluummin pysyisimme hetken paikoillamme säästääksemme useamman satasen. Löysimme edullisen hotellin Cyberjayasta, noin 30 kilometrin päässä Kuala Lumpurista, ja päätimme mennä sinne viikoksi viettämään lepolomaa ja odottamaan hintojen tippumista.

image

Valitsemamme majoitus olikin täydellinen pelkkään olemiseen: ostoskeskuksen yhteydessä olevan hotellin 45 neliön kaksiomme oli siisti ja moderni, ja sen täysin varusteltu keittiö oli suuri plussa – kuten myös vain meidän käytössä oleva nopea nettiyhteys, kuntosali, uima-allas katolla ja ostoskeskus lukuisine ravintoloineen, keilahalleineen ja elokuvateattereineen.

Koko viikon aikana emme tehneet juuri mitään. Muutaman kerran kävimme kävelyllä, mutta se piti jättää iltaan, sillä päivisin oli niin kuuma, että naama meni tukaluudesta irveeseen ja flipflopien pohjat alkoivat pehmetä polttavalla asvaltilla. Ei ihme, että vieressä olevassa viihtyisässä puistossa ei näkynyt koskaan ketään. Päivisin oli liian kuuma olla ulkona, jopa varjossa uima-altaalla: kokeilin sitä pari kertaa, mutta pian jo kaipasin ilmastoituun huoneeseemme. Kuumuudenkin vuoksi olimme tyytyväisiä päätökseemme jättää Malesian muut kohteet väliin.

image
Hotellimme vieressä oleva puisto oli viihtyisä

Otimme siis vain rennosti: ei päiväohjelmaa, ei suunnitelmia, ei stressiä. Katsoimme leffoja, luimme ja vietimme aikaa ostoskeskuksessa. Kerrankin minulla oli mielin määrin aikaa kirjoittaa ja lukea blogeja. Suunnittelimme käyvämme katsomassa uusimman Star Warsin 3D:nä, mutta koska emme olleet nähneet yhtäkään Tähtien Sota -elokuvaa aikaisemmin, eikä YouTuben pikakertausvideot auttaneet meitä ymmärtämään tarinan juonta, päätimme sittenkin jättää leffan väliin. Sen sijaan kävimme ostarin pelihallissa pelaamassa ilmakiekkoa ja pari kertaa keilaamassa – eli ihan pelkästään jouten emme sentään olleet!

image

Cyberjayan viikon aikana emme kokeneet kovinkaan ikimuistoisia hetkiä, mutta päivät menivät mukavasti vain oleskellen ja rentoutuen, tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Pitkällä reissulla saattaa yllättää kokemusähky, eikä muutaman päivän mittainen tauko nähtävyyksistä ja aktiviteeteista ole yhtään huono idea. Vaikka Cyberjaya ei ollut paikkana yhtään mielenkiintoinen (onhan se uusi, tarkoituksella rakennettu kaupunki) ja tuskin palaan sinne enää koskaan, oli se kuitenkin hyvä paikka miettiä seuraavaa siirtoa ja ladata akkuja tuleviksi viikoiksi.

22 comments
 1. Ei hitsi voi olla totta, että vietitte Cyberyajassa viikon :D!? Olemme asuneet Kuala Lumpurissa nyt puolitoista vuotta ja olen käynyt Cyberissä kerran viisumiasioissa – siellä ei tosiaan ole kirjaimellisesti mitään muuta kuin toimistoja ja pari kauppakeskusta, mutta meilläkin on Kaakkois-Aasiaan muuttamista edeltänyt yli puoli vuotta kestänyt reissu takana, joten täysin kyllä ymmärrän tuon hetkellisen kokemusähkyn ja huilitauon tarpeen (ja lisäksi tiedän paremmin kuin hyvin tuon alkuvuoden älyttömän ylihinnoittelun kaikkialla).

  Miltä Malesia mielestäsi näytti / tuntui näin kymmenen vuotta myöhemmin, kun luin sun täällä myös opiskelleen? Kuala Lumpur on ymmärtääkseni ainakin muuttunut hurjan paljon?

  -M

  1. Hahaa, siellä tosiaankin vietettiin viikko :D Tuli ihan tarpeeseen vaan olla ja meidän todella kivassa huoneistossa se olikin ihan mukavaa. Tuli ihan mieleen jotkut resortti-lomat, joiden aikana tyypit ei poistu hotellialueelta lainkaan :D
   Mä opiskelin Penangilla 2007-2008 ja oon tässä välilläkin käynyt muutaman kerran Malesiassa . Maa ei mielestäni ole muuttunut juurikaan, ja tykkään siitä edelleenkin todella paljon. Saatan kylläkin olla hieman puolueellinen, sillä Malesia oli ensimmäinen ulkomaa, jossa asuin, ja siksi se tulee aina olemaan mulle spesiaali :)
   Tämä viime talven reissu oli poikaystävän eka kerta Aasiassa, ja hän ei oikein Malesiasta innostunut. Oltiin enimmäkseen KL:ssä, eikä hän tykkää isoista kaupungeista, joten sen mielipide vaikutti minuunkin hieman latistavasti ja koin itsekin KL:n liian ruuhkaisena. Tai ehkä silloin nuorempana tykkäsin helpommin kaikesta, nyt alan olla nirsompi :)
   Kiitos kommentistasi ja hyvää joulunalusaikaa sinne lämpimään!

 2. Pitkällä lomalla tuollainen irrottautuminen tekee hyvää. Tosin itse olisin ehkä tehnyt sen meren läheisyydessä mutta olihan teillä syynne eli korkeat hinnat. Me vietimme sateen vuoksi sänkypäiviä. Loppujen lopuksi se oli ihan parasta.

  1. Minäkin olisin halunnut meren rannalle, mutta kaikki rantakohteiden majoitukset olivat niin turkaisen kalliita! Ei siis kannata mennä Malesiaan loppuvuodesta :D Sänky- ja loikoilupäivät sateen sattuessa on kyllä aivan mahtavia! :)

 3. Pitkällä reissulla onkin ihan jees välillä vaan chillailla. En tosin itse tiedä olisinko viikkoa kuitenkaan halunnut viettää täysin ei-mielenkiintoisessa paikassa. Siis kun akut saa ladattua parissakin päivässä :) En ollut koskaan kuullutkaan tästä paikasta, joten sinänsä mielenkiintoista.

  1. Se on totta, että akut latautuu lyhyemmässäkin ajassa, mutta meillä oli tässä syynä myös rahan säästäminen. Muuten tuskin olisin minäkään ihan viikkoa tällaisessa paikassa jaksanut :)

  1. Tämä pysähdys teki kyllä todella hyvää! Täältä lähdettiin sitten Balille, niin jaksoi taas innostua uusista jutuista asiaan kuuluvalla tavalla :)

  1. Mies valitsi paikan ja hotellin, mutta en olisi voinut olla tyytyväisempi siihen, mitä aika pienellä rahalla saatiin. Kiva ja iso kämppä oli todella hyvä olla tuollaisen lepotauon aikana, ja oli ihana kerrankin esimerkiksi kokkailla aamiaista eikä aina mennä ravintolaan arpomaan, mikä olisi hyvää.

 4. Hirveen vaikee nimi, luin tuon otsikon aluksi “viikko cyberajassa” ja mietin että mistähän on kyse. 8D

  Välillä on tosiaan hyvä olla vähän vähemmän mielenkiintoisissa paikoissa pitkän reissun aikana. Ei ole koko ajan sellaisia paineita, että nyt pitäisi nähdä sitä ja tätä kun täällä ollaan. Akkuja täytyy todellakin ladata.

  1. Niinhän se on, että lomalla usein tule säntäiltyä paikasta toiseen, että ehtii nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Mutta aina vaan ei jaksa, ainakaan koko aikaa :D

 5. Enpä ollut koskaan kuullutkaan tuosta paikasta. Ei varmastikaan mikään maailmankaikkeuden järisyttävin paikka, mutta varmasti ajoi asiansa tuollaisena leppoisana taukopaikkana. Kyllähän lomastakin pitää lomaa pitää, niin jaksaa taas reissata :)

  1. No ei ole kovinkaan järisyttävä paikka, mutta hyvänä huilahduspaikkana se toimi kun ei ollut mitään “pakko nähdä” -paikkoja lähellä :)

 6. Varmasti ihan kiva hengähdystauko ilman suorituspaineita ja stressiä noin pitkällä reissulla. Sitten täytyy kyllä olla kuuuma, jos hotellin uima-altaalla varjossakaan ei pysty olla! Onneksi keksitte tekemistä muualla sisätiloissa kaupungilla, ettei ihan neljän seinän sisällä hotellilla tarvinnut muuttua höperöksi :D Onpahan ainakin hyvä syy vähän heittäytyä shoppailemaan!

  1. Siellä kyllä oli todella kuuma! Pulahdus altaaseen silloin tällöin olisi kyllä auttanut paljon, mutta hotellissa oli jonkin verran lapsia ja allas oli aika pieni… ajattelin, että ne on varmasti pissineet sinne, niin en halunnut uida siinä! :D

 7. Välillä pitemmällä matkalla tarvitseekin lepoloman. Meillä suhteessa paljon lyhyemmällä, mutta paljon intensiivisemmällä monta Aasian maata 5 viikossa iski Kuala Lumpurin 3 päivän pysähdyksellä “tauko” – nyt ei tehdä mitään, tai juuri mitään :-)

  1. Näinhän se on, että kun on monta viikkoa kokenut jotain uutta jatkuvalla syötöllä, ei enää jaksa kiinnostua kaikesta niin paljoa kuin ehkä muuten kiinnostuisi. Pienen tauon jälkeen jaksaa taas innostua uusista paikoista ja nähtävyyksistä :)

  1. Niinpä! Aina ei jaksa sykkiä joka paikkaan :) Ja onneksi ei aina tarvitsekaan, vaan välillä (ainakin pidemmällä reissulla) voi ihan hyvällä omalla tunnolla ottaa rennosti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *