Viisi vinkkiä Hua Hiniin

Olimme saapuneet Hua Hiniin ensimmäistä kertaa, emmekä tienneet paikasta yhtään mitään. Emme tienneet missä päin aluetta kannattaisi majoittua, missä syödä, tehdä ostoksia tai miten kaupungissa pääsisi kätevimmin liikumaan paikasta toiseen.

Emme olleet ottaneet näistä asioista lainkaan selvää etukäteen, vaan saavuimme Hua Hiniin täysin takki auki. Tästä on muodostunut meidän tapa matkustaa, ja onhan siinä puolensa: saavumme kohteeseen ilman ennakko-odotuksia ja tarkkaan laadittuja suunnitelmia, mutta toisaalta taas käytämme toisinaan liikaa aikaa (ja hermoja) selvittäessämme asioita paikan päällä.

Hua Hinissä kaikki kuitenkin sujui erinomaisesti, ja koska paikassa ei ollut mitään meitä kiinnostavia nähtävyyksiä, otimme rennosti ja teimme sitä mikä sinä päivänä tuntui parhaalta.

Meidän kokemustemme pohjalta laadin viiden vinkin listan ensimmäistä kertaa Hua Hiniin matkaavalle.

image

1. Hyvä ja edullinen majoitus

Löysimme majoituksemme First Choice Suitesin Hotels.comin kautta etsiessäme mahdollisimman hyvää mahdollisimman edullisesti. Majapaikkaamme pääsy ei sujunut täysin sujuvasti, sillä tuk-tuk -kuljettajamme ei tiennyt hotellin sijaintia, vaan joutui soittamaan ja selvittämään asiaa. Perille päästyämme selvisikin, että kyseessä ei olekaan hotelli, vaan uudenkarhea taloyhtiö, jonka asunnoista First Choice Suitesin käytössä on osa.

Huoneemme oli siisti, suuri ja moderni, ja siinä oli lisäksi täysin varusteltu keittiö, joten pystyimme kokkailemaan aamiaista ja välipalaa kotona. Taloyhtiössä on hyvä ja maksuton nettiyhteys, suuri uima-allas, kuntosali ja pyykinpesukoneet, sekä vieressä on 7-eleven-kioski, joten emme kaivanneet majoitukseltamme yhtään mitään enempää. Hintakin oli mieleen, sillä yö maksoi vain 24 €. Viikon kokemuksella voin suositella First Choice Suitesia todella lämpimästi!

image

2. Kulkeminen (halvalla) tuk-tukilla

Koska majapaikkamme sijaitsi noin neljän kilometrin päässä Hua Hinin keskustasta, emme viitsineet kävellä sitä väliä aivan joka kerta (siis kävelimme kerran, ja se todellakin riitti). Virallisia takseja ei alueella ole, vaan paikasta toiseen liikutaan joko mopolla, tuk-tukilla tai epävirallisella taksilla. Mopotaksi ei ollut meillä vaihtoehtona, joten käytimme vain kahta jälkimmäistä. Tuk-tuk ja auto ovat yleensä samanhintaiset, mutta auto pitää usein tilata erikseen, sillä ne harvoin ovat tien vieressä odottamassa kyytiä tarvitsevia. Matkasta keskustaan (tai takaisin) maksoimme 100-150 bahtia, riippuen vuorokaudenajasta ja viitseliäisyydestämme tingata.

Kaikkein edullisin väline liikkua kyseistä väliä on kuitenkin ns. paikallisliikenteen tuk-tukit: nämä vihreät tuk-tukit ajavat etelästä tullessa pääkatua Phetkasem Roadia keskustan liikennevaloihin saakka, josta kääntyy vasempaan. Tuk-tukit kulkevat noin 10-15 minuutin välein ja pysähtyvät huidottaessa, eli mitään pysäkkiä ei tarvitse etsiä. Majoituksemme edestä keskustaan kyyti maksoi 10-15 bahtia, riippuen vuorokaudenajasta. Ainoa miinus näissä on se, että ne saattavat olla todella täynnä, joten aina emme mahtuneet ensimmäisen kyytiin, vaan jouduimme odottamaan seuraavaa. Mutta mikäs kiire meillä lomalaisilla on.

image

 3. Palvelua, rantaa ja uima-altaita Sanae Beach Clubilla

Emme erityisesti tykänneet Hua Hinin keskustan rannoista, joten vaihteluksi majapaikkamme uima-altaalle otimme selvää Hua Hinin beach clubeista. Ensimmäisenä silmiimme osui sataman pohjoispuolella sijaitseva Oceanside Beach Club. Paikalle päästyämme meille kuitenkin kerrottiin clubin olevan korkeasesongin aikaan vain hotellin asukkaille, eikä poikkeusta voitu kohdallamme tehdä vaikka aurinkopetejä oli vapaana vaikka kuinka. Pienoinen pettymys, mutta mielipahan poisti googlen avulla Sai Noin rannalta löytämämme Sanae Beach Club.

Sai Noi on pieni ja viihtyisä ranta noin 13 kilometriä Hua Hinistä etelään, Khao Taon kylän vieressä. Ihastuimme rantaan ja Sanae Beach Clubiin sen verran, että pitkästä matkasta huolimatta menimme sinne kahtena päivänä. Kaksi uima-allasta, tarjoilu aurinkopedeille ja hierontapalvelut vaikuttivat siihen, että viihdyimme clubilla auringonlaskuun ja happy houriin – ja jopa illalliseen – saakka. Ravintolan red curry vei kielen mennessään!

image

4. Ostoksia ja ruokaa Market Villagessa

Shoppailupaikkoja Hua Hinistä löytyy moneen lähtöön: on perinteisiä turistikrääsäkojuja, Cicada-kulttuurimarkkinat viikonloppuisin, ja löytyypä kaupungista länsimaalaistyylinen ostoskeskuskin: Market Village. Ensimmäisen kerran menimme Market Villageen sen kattavan ruokakaupan vuoksi, sillä halusimme ostaa aamiaistarvikkeita ja etenkin Thaimaasta vaikesti löydettävää kunnollista juustoa, mutta palasimme ostarille vielä monta kertaa (eikä vähiten Starbucksin vuoksi).

Tesco-ruokakaupan lisäksi Market Villagessa on joitakin merkkivaateliikkeitä, mutta alimmassa kerroksessa myydään myös paikallisia vaatteita – ja toki jonkun verran myös turistitavaraa. Lisäksi Market Villagessa on lukuisia ravintoloita sekä food court, josta saa aasialaista ruokaa todella edullisesti: esimerkiksi annos paistettua riisiä ja possua maksoi 50 thb, eli noin 1,30 €. Vaatekauppojen ja ruokapaikkojen lisäksi saman katon alta saa hierontoja, manikyyrejä, kasvohoitoja ja kampaamopalveluita. Jos kaipaat ilmastoitua ostospaikkaa tai ajankulua vaikkapa sateisena päivänä, on Market Village sinua varten.

image

5. Elävää musiikkia ja rauhallisempaa yöelämää

Jos yöelämää kaipaa, on Hua Hinin keskusta lähellä rantaa se vilkkain (ja kamalin) paikka: sisäänheittäjiä, kovalla pauhaavaa musiikkia, halpoja juomatarjouksia, miehiä röyhkeästi lähenteleviä thai-naisia ja valtava määrä juhlatuulella olevia pohjoismaalaisia turisteja. Kävimme pikaisesti katsomassa keskustan iltamenoa, mutta se ei ollut meitä varten, vaan halusimme jotain hivenen rauhallisempaa. Netti pelasti tässäkin asiassa, ja löysimme Market Village-ostoskeskuksen takakaduilla sijaitsevan The Saxophone Loungen. Lähistöllä on lukuisia muitakin kuppiloita ja ravintoloita, mutta alue on huomattavasti rauhallisempi kuin keskustan baarikadut.

The Saxophone Lounge oli meille täydellinen paikka istua iltaa, kuunnella elävää musiikkia ja pelata biljardia. Tuona marraskuisena iltana paikka oli vain puolillaan, mutta käsittääkseni baari on korkeasesongin aikaan hyvinkin suosittu, joten pöytävaraus kannattaa varmuuden vuoksi tehdä. Bändin kitaristi on huikea!

Oletko käynyt Hua Hinissä? Minkä vinkin sinä antaisit ensikertalaiselle?

2 comments
  1. Kuulostaa ihan uudelta paikalta, vaikka ollaan siellä oltu. Tosin se tapahtui jo 2001 meidän lähes ensimmäisinä yhteisinä matkoina – oltiin siinä isossa hotellissa, jossa Tarja Halonen oli kuulemma ollut. Lähinnä muistan paikasta vain yhden rankkasateen, joka teki kadulle 40cm vesikerroksen ja että sinne tiedotettiin vaimon isän kuolemasta… :-/

    1. Thaimaassa taitaa nämä suosituimmat turistikohteet kasvaa ja kehittyä vauhdilla, ja varmaan tämän postauksen kirjoittamisen jälkeenkin on Hua Hiniin tullut jotain uutta :) Ikävien uutisten saaminen ulkomaille on vielä ikävämpää siksi, kun ei pääse heti läheisten luo. :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *