Sadepäivä Riiassa

Meidän parin viikon Baltian ja Suomen kierros alkoi keskiviikkona Air Balticin aamulennolla Kööpenhaminasta Riikaan. En ole potkurikoneiden ystävä, mutta Helsinki-Kuopio -väliä useasti lentäneenä on niihin saanut tottua. Ja ainahan ne lennot ovat pienestä koneesta huolimatta menneet tasaisesti, niin kuin tämäkin, vaikka kapteeni varoitteli jo Köpiksen päässä Riian yläpuolella roikkuvien sedepilvien saattavan aiheuttaa töyssyjä loppumatkalle.

Koneesta bussiin siirtyessämme vettä tulikin vaakasuorassa niin, että viimeisetkin aikaisesta aamuherätyksestä johtuneet tokkuraisuuden rippeet katosivat. Taksimatka Opera-hotellille vanhankaupungin kupeeseen kesti parisen kymmentä minuuttia (ja maksoi 15 euroa), ja sisäänkirjautumisen jälkeen lähdimme heti etsimään ennalta päättämäämme lounaspaikkaa.

image

image

image

image

image

Matkalla jouduimme pysähtymään useamman kerran, sillä vettä satoi noin viiden minuutin sykleissä: viitisen minuuttia rankkaa sadetta, ja viiden minuutin tauon jälkeen sade alkoi samalla volyymilla taas uudestaan. Lopulta pääsimme Gertrudes iela -kadulla sijaitsevaan KID-ravintolaan. Tästä, sekä illallisravintolastamme, tulen kirjoittamaan erillisen postauksen, sillä molemmat olivat omilla tavoillaan jokseenkin mielenkiintoisia kokemuksia.

Erinomaisen kahden ruokalajin lounaan jälkeen oli aika lähteä tutustumaan vanhaankaupunkiin. Olen käynyt Riiassa kaksi kertaa aikaisemmin, mutta niistä kerroista on jo kymmenisen vuotta aikaa, joten muistikuvat olivat haalenneet jo reippaasti.

image

image

image

image

Edellisinä kertoina olin tykännyt Riiasta todella paljon, mutta samanlaista fiilistä ei sateinen, harmaa ja viileä Riika antanut. Harmi sinänsä, sillä olin odottanut tätä yhden päivän ja yhden yön pysähdystä Latvian pääkaupungissa todella paljon.

Yritimme kuitenkin nauttia päivästä ja vanhastakaupungista, ja sateen jälleen yllättäessä teimme drinkkipaussin Locale-ravintolassa. Iltapäivällä aikainen aamuherätys alkoi kuitenkin vaatia veronsa ja palasimme hotellille lepäämään. Mietimme huonehintaan kuuluvan kylpylän testaamista, mutta päiväunet veivät voiton.

image

image

image

image

image

Illalla palasimme taas sadetta väistellen vanhaankaupunkiin syömään. Illallisen jälkeen teimme vielä kävelykierroksen kaupungin vanhoilla kujilla, mutta lopulta oli pakko luovuttaa ja palata hotellille kuivattelemaan ja valmistautumaan seuraavan aamun aikaiseen herätykseen ja reissun Suomen osuuteen.

Vaikka sateinen Riika ei tehnyt suurta vaikutusta, ja yhdessä päivässä emme ehtineet muuta kuin kävellä vanhaakaupunkia ristiin rastiin, olen edelleen sitä mieltä, että aurinkoisena kesäpäivänä kaupunki on varmasti todella kaunis ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Toivottavasti seuraavalla kerralla säät suosivat paremmin.

 

Oletko käynyt Riiassa? Mitä pidit kaupungista?

10 comments
 1. Riiassa olen käynyt kerran. Ravintoloista muistan parhaiten paikan nimeltä Domini Canes. Viehättävä pienehkö paikka jonne menen varmasti jos vielä Riikaan menen.

 2. Motoreissuilla on käyty Riiassa pariin otteeseen ja pidän kaupungista kovasti. Myös Jurmala Riian kupeessa on kiva, jos tykkäät yhdistetystä kaupunki- ja rantalomasta. Mutta kuten Suomessa, kelien puolesta kesä- ja heinäkuu ovat varmimpia ilmojen puolesta.

  1. Jurmalassa ole käynyt kerran, ja ehdottomasti haluaisin uudestaan! Ajateltiin, että jos tykätään nyt Riiasta tällä pikavisiitillä, palataan kaupunkiin paluumatkalla uudestaan ja säiden salliessa voisi silloin käydä myös Jurmalassa. Mutta nyt harmittavasti ei ole halua palata Riikaan uudestaan tällä reissulla, sillä en jaksa uskoa säiden enää tässä kuussa suosivan. Ainakaan rantapäivää ajatellen! :D Mä oon tainnut viettää liikaa kesiä Etelä-Euroopassa, koska ajattelin elokuun olevan säiden puolesta varmimmin paras… No, aina oppii! :D Kiitos kommentista!

 3. Oon vasta bongannut blogisi ja heti tuli luettua paljon sun vanhojakin postauksia. Todella kiva blogi siis sulla! :)
  Semmoinen juttu mikä häiritsi todella paljon tätä postausta lukiessa oli toi Riika-sanan taivutus. Kun on kyse nimestä, niin se taipuu Riikassa, Riikaan jne, ei Riiassa. ;)

   1. Niinpäs näköjään onkin! En tiedä onko sit joku poikkeus tapaus, kun yleensä nimissä taivutus menee eri tavalla. My bad! :D

   2. Olin eilisiltana tilaisuudessa jossa oli läsnä meidän suomalaisten lisäksi myös joukko latvialaista. Mm suurlähettiläs. Tilaisuudessa oli tulkkaus Suomen kielelle ja siellä tulkki käytti muotoa Riiassa. Se on minullekin tuttu taivutus ja käytän sitä. Riian keskusta jne….kieliltä jo sanoo että tuo on oikein.

 4. Ihana ihana postaus! Nämä sadepäivän kuvat on jopa enempi tunnelmallisia kuin yksikään meidän viime kesän aurinkoiselta reissulta otettu foto :) Riika on ihan helmi ja ruoka sielä oli superia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *