Ihana, ihana Slovenia

Slovenia oli minulle jo ennen reissuun lähtöä se maa, jonne menemistä odotin eniten. Olin kuullut niin paljon kehuja Sloveniasta ja nähnyt upeita kuvia erityisesti Bled-järveltä, että olisin taistellut vaikka kynsin ja hampain ja ottanut käyttöön kaikki suostuttelutaitoni, jos reissukaveri ei olisi ollut innostunut menemään Sloveniaan. Onneksi hän kuitenkin oli, vaikka tiesi maasta vielä vähemmän kuin minä.

Slovenia oli – ja on edelleenkin – maa, josta tiesin hyvin vähän. Ajattelin, että reissun edetessä ehtisin ottaa tästä pikkuisesta Kroatian pohjoisesta naapurimaasta selvää kaiken tarpeellisen, mutta niin vain muut maat veivät mennessään, että Slovenia unohtui. Bled ja Ljubljana, siinäpä ne, mitä maasta tiesin.

Kun Thomas löysi meille sopivan majoituksen Bohinj-järveltä, tsekkasin ensiksi, kuinka pitkä ajomatka Bledille on – olihan se kuitenkin minun haavelistalla ykkösenä, enkä ollut mistään Bohinjista aikaisemmin kuullutkaan. Kun ajomatkaa oli vain puolisen tuntia, ja majoitus muutenkin näytti mukavalta, näytin vihreää valoa majoituksen varaamiselle.

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Saavuimme tänään Slovenian järville, yövyttyämme ensimmäisen Slovenian-yömme maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Mariborissa. Bled osui matkan varrelle, joten pysähdyimme Bledin kaupunkiin lounaalle. Ja kyllä, onhan se niin upea kuin olin kuvitellutkin sen olevan! Kirkasvetinen järvi ja taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret olivat kauneinta, mitä olin koko tähänastisen reissun aikana nähnyt.

Olin jo tässä vaiheessa aivan myyty Slovenialle, mutta parempaa oli vielä edessä. Ajomatka Blediltä Stara Fužinan kylään oli pelkkää maisemien ilotulitusta, ja huokailimme kilpaa ihaillessamme Julisia Alppeja. Tässä vaiheessa emme vielä tienneet, että Julisten Alppien – ja koko Slovenian – korkein huippu Triglav näkyisi majapaikkamme ovelta, joten oppisimme tuntemaan tuon Alppien huipun erittäin hyvin.

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Many visitors to Slovenia say they’ve never seen a more beautiful lake than Bled…that is, until they’ve seen Lake Bohinj. – Lonely Planet

Kun pääsimme perille majapaikkaamme ja teimme auringonlaskukävelyn Bohinj-järvelle tämän pikkuisen maalaiskylän läpi, olimme molemmat jo täysin rakastuneita Sloveniaan. Bled on toki kaunis, mutta me löysimme paratiisimme Bohinjilta – järveltä, joka voittaa Bledin kauneudessaan, mutta jolta turistit puuttuvat lähes täysin.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tänään näkemämme Slovenia olisi koko tähänastisen reissun kauneinta aluetta. En edes muista, milloin viimeksi olisin nähnyt näin kaunista luontoa, kuin olemme tänään nähneet.

Ihana, ihana Slovenia.

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Bohinj & Bled, Slovenia

Päivää on hieman varjostanut se, että olen pahasti flunssassa, ja olen siksi joutunut viettämään osan päivästä sänkypotilaana. Mutta tiedättekö, mikä on aivan parasta? Me olemme täällä viikon, joten enköhän ehdi parantua ja nauttia Slovenian luonnosta ja maalaismaisemasta terveenäkin.

Tai siis korjaan: olemme täällä vähintään viikon.


7 comments
    1. Slovenia on varmasti aika kärjessä minunkin kauneimmat maat -listallani! Vintgar näyttää kuvissa todella upealta, mutta en tiedä, ehdimmekö käymään siellä… Täällä nimittäin sataa nyt toista päivää vettä ja patikoinnit on siksi toistaiseksi pois suunnitelmista. Toivottavasti sää paranee pian ja päästään käymään edes jossain rotkossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *