Matkalla Kuopioon laskin kauhistuneena, että siitä on tosiaankin viisi vuotta, kun olen viimeksi käynyt Suomessa kesäaikaan. Ja silloin Kuopiossa ja Helsingissä vietetty viikko onkin ainoa kesä-Suomessa vietetty viimeisen seitsemän vuoden aikana! Edelliset kesät ovat menneet Välimeren maissa, ja minulle taisi käydä niin, että Etelä-Euroopan varma helle ja eksoottiset maisemat vei mennessään sen verran pahasti, että Suomen kesän ihanuus unohtui ja siitä tulikin vain ihan kiva. Eikä ihan kiva riitä, kun miettii lomakohdetta sille kesän ainoalle lomaviikolle.

Kuinka väärässä olenkaan ollut!

image

image

image

image

image

Lentoni laskeutui Kuopioon torstain ja perjantain välisenä yönä ennen kello yhtä. Kuopio näytti ilmasta käsin hämärässä kesäyössä todella upealta, ja tuntui kuin olisin nähnyt kaiken ensimmäistä kertaa. Hämmästelin järvien paljoutta ja sitä metsien vehreyttä! Ihailin maisemia nenä ikkunassa, peittäen koko ikkuna-aukon. Pahoittelut vieressäni istuvalle ulkomaalaiselle miehelle; ehkä sinäkin olisit halunnut nähdä jotain…

Kävellessäni lentokoneesta terminaaliin haistoin kostean asfaltin tuoksun. En tiedä, oliko vasta satanut vai miksi maa oli märkä, mutta se tuoksu oli kotoisassa kesäyössä taivaallinen. Autossa jatkoin maisemien ja yön valoisuuden ihastelua. Kello yhden jälkeen katuvalot sammuivat, liekö edes ehtineet olla kovin kauaa päällä. Seuraavana aamuna kävin kävelyllä lammen rannalla ja jaksoin edelleen hämmästellä kesän kauneutta. Miksi en muistanut, että Suomen kesä on näin upea?!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Vaikka viikonlopun aikataulu oli tiukka, täytyi silti ehtiä torille syömään Hanna Partasen lihapiirakat. Toripöydillä istuminen on kuulunut Kuopion kesään aina, mutta nyt ne kaikki taisivat olla käytössä kun yhtäkään ei niiden normaalilla paikalla näkynyt. Mutta lihapiirakka maistui aivan yhtä hyvältä, vaikka sen sitten söikin kävellessä. Mietin kalakukon viemistä Tanskaan, mutta luovuin ajatuksesta: maistellaan sitä sitten, kun tulemme yhdessä Kuopioon.

Saaristokaupunki, Puijo ja Väinölänniemi kuuluvat paikkoihin, joissa täytyy jokaisella Kuopion reissulla käydä, mutta kesällä ne näyttää huomattavasti kauniimmilta kuin marraskuun harmaudessa jolloin ne viimeksi näin. Puijon Tornissa pitäisi käydä syömässä, sen verran paljon olen kuullut kehuja Torniravintolan ruuista, mutta se jää nyt seuraavaan kertaan.

Olisin viihtynyt Kuopiossa pidempäänkin, mutta valitettavasti tänään täytyy jo palata takaisin Kööpenhaminaan. Seuraavalla kerralla tuon myös Thomaksen mukanani, aivan varmasti. Mielellään tällaista synnyinkaupunkia esittelee!

Kiitos kesäinen Kuopio, olet todella upea.

Terveisin,

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Talvi Kuubassa - 50 kuvaa
Panza - meksikolaista katuruokaa Kuopiossa

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

42 kommenttia

 1. Mikko Nurminen

  23.7.2015 at 10:42

  Tuli mieleeni, että en ole tainnut koskaan käydä Kuopiossa.. Varmaan kaikenlaisten maailmanmatkojen väliin olisi hyvä tehdä ihan sellainen kotimaankierroskin joku kerta, koska Suomesta löytyy niin paljon upeita paikkoja!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   24.7.2015 at 08:31

   Olen samaa mieltä, kotimaanmatkailua kannattaisi silloin tällöin harrastaa, koska mahtavia paikkoja löytyy ihan omasta maastakin. Kiitos kommentista Mikko!

   Reply
 2. Sanna/ Tuntematon turisti

  18.7.2015 at 10:13

  Ihania kesäkuvia! Tunnustan, etten ole koskaan käynyt Kuopiossa eikä mulla ole siitä juuri minkäänlaista mielikuvaakaan ollut… Nyt kun me ollaan innostuttu matkaamaan Suomessakin vähän enemmän, täytyy kyllä pitää Kuopiokin mielessä!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.7.2015 at 12:46

   Kiitos! Onhan se Kuopio vähän kaukana kaikesta, ymmärrän kyllä jos siellä ei ole tullut käytyä. Mutta jos joskus osuu reitin varrelle, niin suosittelen käymään! :)

   Reply
 3. Jenni / Globe Called Home

  17.7.2015 at 23:01

  Ääh, ei tällaisia postauksia nyt pliis! Mulla jää tänä kesänä Suomi näkemättä, ja arvaa kuinka harmittaa…

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.7.2015 at 12:44

   No hei, jos yhtään lohduttaa, niin todella ankea se kesä on ollut. Eli jos joskus jää Suomi kesällä näkemättä, niin onneks se oli just tämä kesä :)

   Reply
 4. Mirje / Kotona kaikkialla

  17.7.2015 at 18:29

  Olipa sitten jo aika päästä nauttimaan Suomen kesästä :) Vaikka se aika kolea on tänä vuonna ollutkin :D Suomessa asustellessa sitä ei oikein osaa arvostaa, mutta muualta palatessa Suomen suven ihanuuden vasta tajuaakin. Kuopio varsinkin on yksi ihanimmista kesäkaupungeista järvimaisemineen ja toreineen.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   19.7.2015 at 12:42

   Niin, eihän sitä Suomessa asuessa osaa arvostaa kun sen näkee päivittäin, mutta oltuaan pitkään poissa sen näkee toisella tavalla… Suomalainen järvimaisema on upea! :) Kiitos kommentista!

   Reply
 5. Sukellus Asiaan

  17.7.2015 at 14:03

  Suomea on tullut kierrettyä vuosien varrella ristiin rastiin, mutta Kuopion torille olen eksynyt vain kerran. Nyt on 5 viikkoa Suomea kierretty. Mietin millä olet kuviasi editoinut. Ne on hyviä.

  Reply
 6. Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  17.7.2015 at 08:56

  Kesäinen Suomi on kaunis! Kuopiossa olen joskus lapsena käynyt äidin ja isän kanssa lomamatkalla. Täytyisi todella lähteä verestämään niitä muistoja uudestaan.

  Reply
 7. Kohteena maailma

  16.7.2015 at 22:53

  Johonkin blogiin jo mainitsinkin, että ensi kesänä täytyy tehdä parin yön visiitti Kuopioon. Olen siellä ollut työn puolesta useasti, mutta ne on valitettavasti osunut talviaikaan ja silloin ei ilta-aikaan kaupunki kyllä parhaita puoliaan näytä. Olen toki Kuopiossa kesäisin pysähtynyt ohikulkumatkalla lounastauolla milloin Puijon näkötornissa, milloin torilla. Mutta pitäisi ottaa kaupunki haltuun kunnolla :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.7.2015 at 08:34

   Hyvä idea tehdä Kuopioon parin päivän reissu! :) Joo, Kuopio ei aina näytä parhaimpia puoliaan. Mulla edelliset reissut sinne ovat osuneet marras- ja maaliskuun loppuun, jolloin koko Suomi on yäk. Mutta kauniina aurinkoisena talvipäivänä kävely/luistelu/hiihto Kallaveden jäällä on mahtavaa!

   Reply
 8. Annika | Travelloverblogi

  15.7.2015 at 12:20

  Kuvat ovat suoraan kuin jostain Suomi-oppaasta: tuntuu, että niissä on kaikkea sitä, mitä haluamme pitää oikeana suomalaisena kesänä. :) Ihania! Ja koska minulle Suomi-loma ei ole edes ihan kiva, en osaa sellaista viettää…

  Reply
 9. Pirkko / Meriharakka

  14.7.2015 at 08:12

  Jotain näissä on, lapsuuden ja nuoruuden maisemissa, joka jättää pysyvän jäljen mieleen ja jonka takia ne sitten aina tuntuvat jotenkin kotoisilta, vaikka olisivat hiukan muuttuneetkin. Kuopiossa olen käynyt kai vaan kerran, vuosikymmeniä sitten, mutta turkulaisena Turku tuntuu aina tutulta :-) Ensi viikonloppuna mennään taas siellä käymään!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.7.2015 at 08:29

   Turussa haluaisin minäkin käydä! Olen käynyt siellä vain kerran, todella monta vuotta sitten. Veikkaan, että Turku on aivan mielettömän upea kesällä!

   Reply
 10. Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  13.7.2015 at 05:00

  Jokaisella kapungilla on yleensä omat hyvät puolensa ja Suomen kesästä voin olla ihan samaa mieltä. Torielämä on kyllä Suomessa myös yksi helmijuttu kesällä. Ja suomalaiset mansikat, oi niitä ei voita mikään!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.7.2015 at 08:28

   Suomi on kesällä täynnä upeita kaupunkeja, jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin halunnut käydä myös muualla. Torielämä todellakin on niin mahtava juttu, se vaan kuuluu Suomeen! Ja ne mansikat… :P

   Reply
 11. Paula aka sateenmuruja

  12.7.2015 at 19:55

  Taisinkin jo viikolla kommentoida tätä Kuopio-postausta mutta teen sen nyt uudestaan – olen aika innoissani myös Kuopiosta tällä hetkellä, koska ensi kuussa tulen itsekin varmasti taas piipahtamaan siellä!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.7.2015 at 08:26

   Oi, ihanaa! Toivottavasti kirjoitat siitä sitten myös blogiisi? ;)

   Reply
 12. Jenni / Unelmatrippi

  12.7.2015 at 19:25

  Kuopiota onkin ollut nyt useammassa blogissa! Suomessa asuessa tuota kesäasiaa miettii vähän eri tavalla – tässä kun on aina koko vuosi aikaa katsella tätä maata, niin ei haittaa, vaikka kesällä lähteekin viettämään lomaa muualle. Suomi on nimittäin kaunis talvellakin, jos vaikka lähtee laskettelulomalle tai muuten katselemaan valkoisia hankia! Ja ainahan tuo Suomen kesä ei niin kovin lämmin ole, joten on ihan kiva käydä kesälomalla vähän lämmittelemässä jossain muualla, missä lämpötilat ovat eri luokkaa. Joka tapauksessa Suomessa(kin) on minusta kiva kierrellä ja ymmärrän hyvin, että kotimainen kesä tuntuu tosi erityiseltä, kun asuu muualla ja käy täällä harvoin. Ihanaa, että viihdyit hyvin!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   14.7.2015 at 08:42

   Se on totta, että Suomi on kaunis talvellakin kun on paljon lunta. Kuopioon haluaisin mennä myös joskus helmi-maaliskuussa kun on vielä reilusti lunta mutta aurinko paistaa, mutta valitettavasti tuo toinen puolisko ei ole yhtään kiinnostunut lumisesta Suomesta… Mulla on viime vuosien ajan Suomen reissut sijoittuneet töiden vuoksi vain maalis-huhtikuulle ja marraskuulle, ja etenkin tuo marraskuu on ruminta aikaa olla Suomessa eikä siksi ole tämänkaltaisia vau-elämyksiä tullut. Niin, voi kun Suomen kesä olisikin aina takuuvarmasti lämmin! Kiitos kommentista! :)

   Reply
 13. Kiia

  12.7.2015 at 16:45

  Ehdottoman samoja ajatuksia mitä itselläni on Suomen kesästä! Olen jättänyt sen siitä huolimatta välistä viimeiset viisi vuotta reissaillessa muualla. Pyh! Kesällä nimenomaan pitäisi olla Suomessa :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.7.2015 at 12:33

   Sulla on siis käynyt niin kuin mulla: kesät ovat olleet kiinnostavampia muualla. Mutta tästä lähtien aion kyllä käydä joka kesä Suomessa, ja olla siellä mahdollisimman pitkään! :)

   Reply
 14. Ansku BCN

  12.7.2015 at 14:28

  Se on kyllä harmi, että Suomenlomat ovat aina niin lyhyitä, että tuntuu, että mihinkään ei ehdi. Meidänkin on “pakko” viettää aina paljon aikaa lasten mummoloissa, käymme nimittäin harvoin Suomessa ja totta kai haluan, että lapset ja isovanhemmat saavat viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Tänä kesänä onneksi reissataan vähän enemmän ympäri Suomea, ja isovanhempien ja lasten yhteinen aika turvataan sillä, että muksut jäävät Suomeen, kun me vanhemmat palaamme kotiin. Kaikki voittavat: isovanhemmat ja lapset saavat yhteistä aikaa ja me vanhemmat saadaan vähän lapsivapaata :D.

  Suomen kesä on upea, vielä kun tuo lämpötila kohoaisi niihin lukemiin, ettei tarvitsisi talvitakkia ottaa mukaan…

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.7.2015 at 12:32

   Minäkin haluaisin päästä kiertämään hieman enemmän Suomea silloin kun siellä käy. Mutta halvin ja helpoin on ottaa lennot Kuopioon saakka, mutta sittenpä sitä onkin siellä jumissa, kaukana kaikesta. Toki vois lentää vain Helsinkiin, ja nousta sieltä hiljakseen kohti Kuopiota, mutta se taas tulee kalliimmaksi, eikä ikinä edes tunnu olevan niin paljoa aikaakaan. Suomi on liian iso maa :D
   Hyvä järjestelmä teillä, että voitte jättää lapset isovanhempien luokse! Kaikki varmasti tykkää :)

   Reply
 15. Heidi

  12.7.2015 at 14:00

  Myös Hanna Partasen omenahillomunkit on niin hyviä! Niitä tuli syötyä kerran jos toisenkin kun lukioaikana hypärillä mentiin torille aikaa kuluttamaan.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.7.2015 at 11:58

   Voi ei, mulla on jäänyt aivan täysin heidän munkit kokeilematta! Kiitos vinkistä, seuraavalla kerralla pitääkin testata :P

   Reply
 16. sarrrri

  12.7.2015 at 13:17

  Mua alkaa melkein naurattaa, kun näitä Kuopiojuttuja tuntuu olevan ihan joka blogissa! :D No, mä en ole tuolla käynyt, mutta tietysti pitäisi kotimaanmatkailua harrastaa vähän enemmän. Kuopio tosin on meiltä katsottuna pikkuisen kaukana…

  Minusta Suomen kesä on tänä vuonna korkeintaan ihan kiva, mutta mitään hyviä fiiliksiä en ole tästä vielä saanut, ja eletään jo heinäkuun puoliväliä… Plaah. Ehkä mulla vaan on menossa reissun jälkeinen masennus, kun kaikki kotoinen tuntuu ihan tyhmältä. ;)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.7.2015 at 12:25

   Heh, no onhan näitä vähän ollut. Mutta mikäs niin kivasta paikasta on kirjoitellessa :) Tällä reissulla mun silmät avautui totaalisesti näkemään Suomen kesän kauneuden. Ja hyvä tuuri kävi, kun tuo viikonloppu oli mukavan lämmin ja aurinkoinen niin sain lisäksi nauttia parhaasta kesäsäästä. Tämä kesä on kyllä muuten ollut niin säälittävä, myös täällä Tanskassa…

   Reply
 17. Paula aka sateenmuruja

  7.7.2015 at 11:11

  Kuopio on lupsakka metsän ympäröimä suomalaiskaupunki! Valokuvat Suomesta on aina jotenkin niin pittoreskeja…vai onkohan se vain katselijan silmissä? ^_^

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.7.2015 at 12:19

   Suomi on niin kaunis maa, väkisinkin kuvat Suomesta on pittoreskeja :) Kiitos kommentista Paula!

   Reply
 18. Maarit Johanna

  6.7.2015 at 19:41

  Kerran käynyt ja muutaman tunnin keskustassa kiertänyt. Miten sitä aina onkaan juminut vaan jonnekin keskustaan, kun on muutakin nähtävää ympärillä! Puijon haluaisin vielä nähdä ^^

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.7.2015 at 08:58

   Vaikka Kuopio on tunnettu sen torista, niin kyllä silti keskusta-alueen parhaimmat maisemat on satamassa ja Väinölänniemellä. Ja Puijo on must! Suosittelen lämpimästi käymään Kuopiossa uudestaan!! :)

   Reply
 19. Annemaria

  6.7.2015 at 16:24

  Kuopio on varmasti yksi kauneimmista Suomen kaupungeista ilmasta käsin (vaikka onhan se kaunis muutenkin). Oli kanssa valoisa kesäyö, kun eka kerran lensin kaupunkiin. Niin oli sykähdyttävää suomalaista maisemaa, että melkein itku pääsi.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.7.2015 at 08:55

   Se on! Mä näin Kuopion nyt aivan uusin silmin, aikaisemmin tosiaankin käynyt siellä aina maalis- ja marraskuussa, ja ne on ne pahimmat ajat olla Suomessa :D

   Reply
 20. lena / london and beyond

  6.7.2015 at 13:02

  Kuopio on kyllä niin ihana <3 Myö lähdettiin jo eilen ja ollaan jo Lontoossa, niin kiva visiitti oli. Toivottavasti oli hyvä reissu sinullakin ja hyviä uutisia siellä. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   7.7.2015 at 08:52

   Kiitos Leena :) Jos olisin saanut Tompan Kuopioon, olisin voinut jäädä sinne loppukesäksi! Jäi todella paljon juttuja tekemättä ja näkemättä… Olis ollut kiva tavata, mutta nyt oli prioriteettinä olla vain läheisten kanssa niin paljon kuin mahdollista. Ehkä seuraavalla kerralla sitten!? :)

   Reply
   • lena

    7.7.2015 at 15:58

    Tuo Tomppa ihmeessä Kuopioon, Matteo ainakin tykkää kovasti. Törmäillään ens kerralla ehdottomasti Kuopiossa, nää suomilomat menee aina niin hujauksessa ja aikataulutusta löytyy joka hetkeen (ainoa suomilomien ärsyttävä puoli)… meillä oli tuo viimeinen viikko myös aika härdelliä joten ehdottomasti ensi kerralla tavataan. :))

    Reply
    • Terhi / Muru Mou

     9.7.2015 at 13:11

     Mun pitäis saada Tomppa Kuopioon vielä tässä kesän aikana, niin saa hyvän ensivaikutelman :D Niin sepä se, suomilomat tuppaa olemaan aina paikasta toiseen juoksemista, mutta seuraavalla kerralla kun satutaan sinne samaan aikaan, pitää kyllä tavata :)

     Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram @vagabondablog