Jouluhaikeus ja hotellijoulu Kuala Lumpurissa

Huomenna on taas se päivä vuodesta, kun haluaisin teleportata itseni Suomeen. Aivan sama missä päin maailmaa olen ollut, kuinka ihanassa ja eksoottisessa paikassa tahansa, olen joka jouluaatto kaivannut kotiin. Olen aina pitänyt joulusta, mutta minulle oikea joulu on vain Kuopiossa perheen parissa vietetty. Aidosta suomalaisesta joulusta pääsin nauttimaan edellisen kerran vuonna 2008, sen jälkeen paras korvike on ollut viime vuoden tanskalainen joulu – vaikkakin ruoka oli suomalaiseen joulupöytään verrattuna aivan eri maailmasta.

Muistan kauhistuneeni, kun yläasteella luokkakaverini ilmoitti lähtevänsä jouluksi Phuketiin. Kuka kumma haluaa viettää joulun Thaimaassa? Eihän joulu siellä voi tuntua lainkaan joululta! Voi kun olisin silloin tiennyt, että seuraavista viidestätoista joulusta tulen viettämään puolet kaukomailla: Uudessa-Seelannissa, pari kertaa Karibialla, kolmesti Thaimaassa, ja tästä joulusta tulee Malesiassa vietetyistä toinen. Mutta oikeassa olin siinä, että auringonpaisteessa joulu ei todellakaan tunnu joululta.

image

Blogin Facebook-sivua seuraavat saattoivat huomata eilen päivityksen, että suunnitelmamme Penangille menosta jouluksi meni mönkään hotellien liian kalliiden hintojen vuoksi (300 euroa yöltä olisi liikaa, vaikka en olisikaan budjettilomalla). Malesialaisilla on nyt lomat, joten kaikki lomakohteet ovat joko täyteen varattuja, tai majoitukset ovat suuren kysynnän vuoksi todella kalliita. En halunnut jäädä Cameron Highlandsin pieneen Tanah Rata -kylään jouluksi, sillä siellä ei olisi ollut meille enää mitään nähtävää tai tekemistä, eikä kylän ravintolavalikoima tuskin olisi tarjonnut meille paistettua riisiä juhlavampaa jouluillallista.

Kaikki mahdolliset vaihtoehdot Australiaa myöten mietittyämme päätimme palata takaisin Kuala Lumpuriin ja viettää kaupunkijoulun rantakohteen sijaan. Varasimme viiden tähden hotellista premier deluxe -huoneen ja aiomme viettää jouluaaton altaalla piña coladaa siemaillen. Jouluillallisen nautimme hotellin ravintolassa, jossa on tarjolla kansainvälinen joulubuffet ja elävää musiikkia. Hotellijoulu oli mielestäni tarjolla olevista vaihtoehdoista kaikkein paras.

image

Te, jotka vietätte sitä oikeasti parasta joulua Suomessa perheen kanssa, nauttikaa! Kuunnelkaa niitä ihanan ärsyttäviä joululauluja, syökää riisipuuroa, katsokaa joulurauhan julistus, halatkaa rakkaitanne, syökää kinkkua ja laatikoita kyllästymiseen asti, viettäkää aikaa yhdessä, nauttikaa joulun ainutlaatuisesta tunnelmasta ja käykää heidän haudoilla, jotka eivät enää ole kanssanne joulua viettämässä.

Niin minä tekisin, jos olisin Suomessa.

Ihanaa ja rauhallista joulua!image

10 comments
 1. Hienot koristeet. Hyvää Joulua!
  minä vietän joulun enemmän kuin mielelläni ulkomailla aina kun on vain mahdollisuus, ehkä myös siksi ettei ole enää isää jota voisi nähdä jouluna. Meidän perheessä on asiat niin etteivät kaikki vietä joulua laisinkaan, tai no kaipa niitä ns. kaukaisempia sukulaisia kyllä olisi jotka viettävät joulua samaan malliin. On varmasti kiva viettää joulua yhdessä Suomessa jos on ehjä perhe ja kaikki vielä elossa. Olen kumminkin aina pitänyt tärkeänä sitä että lähettää edes kortin ja näyttää että välittää :)

  1. Kiitos Susanna, hyvää tapaninpäivää ja uutta vuotta sinulle! Niin, eihän kaikki vietä joulua, eikä se kaikille edes ole millään lailla tärkeä juhla. Mielestäni jouluun kuuluu oleellisesti se, että suku ja/tai ystävät kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä, mutta jos se ei ole mahdollista, niin varmasti silloin itsekin viettäisin joulua mieluummin ulkomailla, jossain missä joulua pääsisi edes vähän karkuun.
   Joulukorttien lähettäminen on ihana tapa :)

 2. Mielenkiintoista…ehkä se onkin siinä, että olen ollut poissa jouluaaton vain kerran ja silloin päätimme, ettemme edes juhli koko joulua. Kerkee taas nauttia kun on kotona. Ei kyllä yhtään tullut ikävä kotiin. Vain kahta vanhempaa tytärtämme, jotka eivät olleet mukana.
  Ehkä sen salaisuus on siinä, että sitä ei tee liian usein :)

  1. Mä olen kerran kokeillut sitä, että en juhlinut joulua lainkaan ulkomailla ollessani, ja se tuntui vielä pahemmalta… Sen jälkeen on aina ollut edes vähän yritystä saada joulufiilistä. Asiaa varmasti helpottaisi se, että saisi olla perheen kanssa, vaikka ei sitten joulua sen enempää juhlisikaan, mutta minun ulkomaan joulut on aina olleet kavereiden kanssa vietettyjä. Nyt onneksi sain olla poikaystävän kanssa, joten edes yksi perheenjäsen oli mukana :)

  1. Viimeiset viisi joulua olen joka kerta päättänyt, että ensi joulun olen kyllä Suomessa. Sitten seuraavana vuonna olenkin löytänyt itseni taas jostain todella kaukaa. Elämä on arvaamaton :D Pitäisi varmaan kokeilla toisin päin: jos vannon, että ensi vuonna en todellakaan ole Suomessa, ehkä sitten päädynkin sinne? :)

 3. Terveiset maailman ainoasta paikasta missä on oikeasti Joulutunnelmaa ja kelitkin kohdillaan! Ivalossa tänään -25C ja lumi kimmeltää… Kun viime kesänä päätin muuttaa hetkeksi takaisin Suomeen en kuvitellutkaan että pääsisin viettämään joulua näin hienoissa maisemissa, vaikka en perheen kanssa olekaan, vaan töissä. On kyllä toista kuin Pariisissa, Karibialla, Brasiliassa…. Tai Thaimaassa ;),
  Mutta hyvää joulua sinne ja nauttikaa lämmöstä ja valosta!

  1. Kiitos paljon, joulu menikin yllättävän mukavasti täällä Malesiassa! Upealta kuulostaa sinun joulun maisemat, kyllä kelpaisi minullekin :) Mukavaa loppuvuotta sinne talviseen Ivaloon!

 4. Halit täältä kulman takaa! Saa kyllä hakea aitoa joulufiilistä ja tuskinpa sitä tässä helteessä löytääkään…

  1. Kiitos Katie! Suomalaiselle joulu on pimeä ja luminen, eikä seafoodin grillaamista bikineissä rannalla… Mutta toivottavasti sait edes hieman joulun tunnelmaa :) Haleja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *