Balilla pitäisi olla nyt sadekausi, mutta emme ole päässeet nauttimaan viilentävistä sateista sitten kahden ensimmäisen Jimbaranissa vietetyn päivän jälkeen. Sen sijaan etenkin sisämaassa sijaitsevassa Ubudissa on tuskaisen kuuma. Niin kuuma, että jopa paikalliset valittavat asteiden paljoutta, taksikuskeja lukuun ottamatta: he ovat helteistä mielissään, sillä tällaisilla lämpömittarilukemilla hikoilevat turistit valitsevat helpommin autokyydin lyhyillekin matkoille.

Kuumuus tekee päivistä väkisinkin laiskempia, sillä varjopaikka uima-altaalta tai ilmastoitu hotellihuone kuulostaa huomattavasti houkuttelevammalta kuin katujen tallaaminen keskipäivän auringossa tai istuminen kahviloissa, joiden ainoana viilennyslaitteena toimii korkealla katossa laiskasti pyörivä tuuletin.

Muutaman rennon päivän jälkeen haluaa kuitenkin jo oikeasti tehdä jotain muutakin kuin lötkötellä auringonlaskuun saakka, joten tänään heräsimme herätyskellon soittoon jo seitsemän jälkeen ja heti aamiaisen syötyämme lähdimme matkaan yhdelle Ubudin suosituista kävelyreiteistä, Campuhanin harjanteelle. Reitti alkaa Jalan Campuhan -kadulla olevan Warwick Ibah -hotellin nurkalta ja kylttien mukaan suosittuun taukopaikkaan, Karsa Kafe -kahvilaan, olisi aloituspisteeltä matkaa kaksi kilometriä. Se taitaa kylläkin olla jonkin verran alakanttiin heitetty arvio – tai siltä se ainakin tuntui.

image

image

Pian kävelyn aloittamisen jälkeen tajusimme olevamme liian myöhään liikenteessä, sillä reitin alkuosa on suurimmaksi osaksi ylämäkeä ja yllättävän polttava aamuaurinko paistaa tielle esteettä. Vaikka kello ei ollut kuin yhdeksän, olimme hetkessä hiestä märät ja jouduimme pysähtymään lähes jokaisessa löytämässämme varjopaikassa pienelle lepotauolle.

Kuumuus ja silmiin valuvat hikikarpalot eivät kuitenkaan estäneet meitä näkemästä upeita maisemia, korkeita palmupuita, lukuisia erivärisiä perhosia ja nopeasti heinikkoon katoavia liskoja. Harjanteen päättymisen jälkeen matka jatkuu pienten talojen ohi, joissa myydään paikallista taidetta ja järjestetään taide- ja munanmaalauskursseja. Näkyipä tien vieressä muutama lehmäkin, kukkojen ja kanojen lisäksi.

image

image

image

image

Karsa Kafen luokse päästyämme oli aika pitää juoma- ja lepotauko. Lime-minttumehu virkisti sen verran, että paluumatka sujui nopeammin, ja olihan polku nyt vuorostaan alamäkeä. Vaikka aamulenkkimme ei ollut kuutta kilometriä pidempi, meni meillä siihen aikaa lukuisine taukoineen muutama tunti – ja litrakaupalla vettä. Lenkin jälkeen kylmä suihku ja pulahdus uima-altaaseen oli parasta, mitä saatoin toivoa.

Seuraavalla kerralla lähden kävelylle joko aikaisemmin aamulla, tai vasta myöhään iltapäivällä juuri ennen auringonlaskua. Vaikka hiki siinä tulee silti: Balilla on kuuma kellon ympäri.

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Viides kerta Balilla toden sanoo
Pohjois-Balin Lovina ei ole minun paikkani

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

14 kommenttia

 1. Jenni / Globe Called Home

  15.1.2016 at 19:46

  Me Vietnamissa käänsimme unirytmimme niin, että menimme nukkumaan jo yhdeksän maissa ja heräsimme auringon mukana kuudelta. Seitsemältä aamulla oli mukavan lämpöistä, ja kahdeksalta kun meni uimarannalle niin ei ollut pelkoa välittömästä palamisesta. Keskipäiväksi sitten siirryimmekin aina sisätiloihin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   16.1.2016 at 12:07

   Ei yhtään huono idea muuttaa päivärytmiä niin, että herää jo auringonnousun aikaan! Täällä vaan on niin kuuma, että yleensä alamme suunnitella illalliselle lähtöä vasta seitsemän jälkeen, joten nukkumaanmenokin on suht myöhään. Me ei koskaan oteta aurinkoa, joten vaikka täällä aurinko onkin polttavan kuuma, saatetaan loikoilla altaalla varjossa keskipäivälläkin. Tarvittaessa altaassa pulahtaminen viilentää riittävästi :)

   Reply
 2. Sandra

  15.1.2016 at 05:54

  Onpa ihanat kuvat!

  Reply
 3. Maarit

  14.1.2016 at 21:25

  Todella kauniit ja iloiset kuvat! Tuli tropiikin lämpö ihan kotisohvalle asti. :) Varmasti upean näköistä myös päivän kultaisina hetkinä tuolla.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.1.2016 at 03:30

   Kiitos Maarit! Tämä lenkki täytyy kyllä käydä kävelemässä vielä uudestaan, auringon laskiessa :)

   Reply
 4. Anna / Muuttolintu

  14.1.2016 at 02:14

  Me ollaan harkittu muuttamista Ubudiin. Tykättiin siitä tosi paljon ja miehellä olisi siellä työmahdollisuuksia. Mutta tuo sadekausi mietityttää, onko siellä liian tuskaisen kosteaa ja kuumaa?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.1.2016 at 02:24

   Oi että, jos meillä olisi edes toisella mahdollisuus työskennellä Ubudissa, muutettais tänne heti! En tiedä millainen normaali sadekausi on Ubudissa, sillä nythän täällä ei ole satanut lainkaan ja ainakin paikallisten puheiden perusteella on normaalia tammikuuta kuumempaa. Mutta jos pysyy varjossa päivän kuumimman ajan eikä suunnittele tekevänsä mitään turhan aktiivista, on lämpötila ihan siedettävä. Eli kyllä täällä olemaan pystyy :)

   Reply
   • Anna / Muuttolintu

    24.1.2016 at 13:56

    Niin aattelinkin, joskus ollut Balilla joulukuussa ja vaikka olikin tosi kosteeta niin en usko että se elämää niin haittaisi. Hmmmmm houkuttelee, veikkaan että jos ei ihan tänä vuonna niin jossain vaiheessa sinne päädytään! NAUTI!

    Reply
 5. Jenna / With huge passion for life

  13.1.2016 at 19:25

  Niin ihanan vihreetä! :) Tuo vihreä juoma noissa maisemissa maistuisi kyllä just nyt.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.1.2016 at 02:18

   Täällä osataan kyllä tehdä tuoreita mehuja, ja niitä saa vaikka minkälaisina makukomboina. Pakko maistaa joka päivä aina jotain uutta! Nam! :)

   Reply
 6. Outi

  13.1.2016 at 18:44

  Melkeinpä tunnen tuon kuumuuden tänne kalseaan pakkasen valtaamaan Suomeen. Ei haittaisi aamupäivän aurinko eikä silmissä kirvelevä hikikarpalo. :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.1.2016 at 02:15

   Kyllä minäkin valitsen tämän helteen pakkasten sijaan, vaikka välillä täällä tuntuukin, että siedettävä kuumuus on ohitettu jo monta astetta sitten. Mutta tätähän täältä tultiin hakemaan :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog