Voiko olla parempaa aurinkolomapäivää kuin veneretki merellä? Mielestäni ei, sillä meren tuoksu, auringon lämpö ja vilvoittava tuuli on lyömätön yhdistelmä, ja parhaiten sen pääsee kokemaan veneen kannella.

Gran Canarialla osallistuimme katamaraaniretkelle, ja kyllä kannatti! Retki Afrikat-katamaraanilla oli ehdottomasti yksi Gran Canarian reissun kohokohdista, sillä tuo iltapäivällä alkanut ja auringonlaskuun päättynyt venematka oli kaikin puolin onnistunut elämys.

image

image

image

image

image

image

Heti aluksen kyytiin astuttuamme meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi, ja kohta kädessäni olikin jo lasillinen kylmää juomaa. Afrikat ei ole missään nimessä Puerto Ricon satamasta lähtevistä retkiveneistä suurin, mutta todellakin minun makuuni: veneen kyytiin otetaan korkeintaan 35 matkustajaa, joten kaikilla on hyvin tilaa – halusi sitten loikoilla kannella aurinkoa ottaen tai istua varjossa maisemia ihaillen.

Puerto Ricosta katamaraani lipui Gran Canarian jylhää rannikkoa pitkin Puerto de Moganista vielä hieman eteen päin rauhalliseen poukamaan, johon se ankkuroi. Oli uintitauon paikka, ja hurjapäillä oli mahdollisuus lähteä pikaveneajelulle, hypätä donitsin tai banaaniveneen kyytiin, tai vaikka ajella vesiskootterilla. Muiden kadotessa kuka ties minnekin, minä jäin pitämään vahtia veneelle, sillä siellä oli kaikki mitä minä sillä hetkellä kaipasin: iholla lämmin aurinko, korvissa rento reggae-musiikki ja kädessä lasillinen kylmää sangriaa.

image

image

image

image

image

image

image

Tämän jälkeen olikin sitten aika syödä kevyt salaatista, perunoista ja lihapullista koostuva laiva-ateria, joka kuului juomien kanssa retken hintaan. Täällä ei todellakaan tarvinnut ujostella baaritiskillä ravaamisen kanssa, sillä limpparit, vesi, sangria ja olut oli itsepalveluna ilman rajoituksia.

Ruokailun jälkeen alus lähti ajelemaan hiljalleen takaisin kohti Puerto Ricoa, mutta ennen satamaan paluuta saimme vielä nauttia upeasta auringonlaskusta. Täydellinen lopetus mahtavalle päivälle!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

4+1 ravintolavinkkiä Tallinnaan
Ensimmäiset terveiset Mallorcalta

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

2 kommenttia

 1. Elina | Vaihda vapaalle

  2.10.2016 at 11:33

  Ah, onpa ihanan näköistä. Olen joskus kymmenisen vuotta sitten (huh!) ollut Kanarialla samanlaisella veneretkellä ja oli kyllä tosi kivaa vaihtelua altaalla makoiluun. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   2.10.2016 at 13:40

   Vaikka Gran Canaria on minun makuun aivan liian karu saari, antaa nuo kalliot kuitenkin upean kontrastin mereltä katsottuna. Ja olen samaa mieltä, että kyllä meriretket altaalla makoilun voittaa, ainakin edes kerran lomassa! :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog