Vuoden suurin reissusuunnitelma

Tämä on vielä suunnitteluasteella ja matkassa tietysti on niin monta muuttujaa, että mietin, kannattaisiko minun tästä suunnitelmasta ja haaveesta edes kertoa. Mutta miksipä ei, ainahan sitä saa unelmoida, ja tarkoitus on kuitenkin tämä reissu toteuttaa mikäli kaikki vain menee suunnitelmien mukaan.

Itsellä reissukärpänen puraisi ja pahasti reilu kymmenen vuotta sitten Brasilian lomalla, ja siitä lähtien olen tiennyt, että tämä tyttö haluaa nähdä tätä palloa mahdollisimman paljon. Tiedän, että kaikilla ei ole samanlaista kiinnostusta kotimaan rajojen ulkopuolisen elämän tutkailuun, mutta onnekseni poikaystävä jakaa tämän kiinnostuksen kanssani. Kuinka kauheaa olisikaan olla yhdessä sellaisen henkilön kanssa, jonka mielestä oman kotimaan helppous, tuttuus ja turva on mielenkiintoisempaa kuin muiden maiden seikkailut!

thai3
thai

Poikaystävä taitaa nykypäivänä olla yksi niistä harvoista, joka ei ole koskaan käynyt Thaimaassa, tai idässä muutenkaan. Mulla taas tuli totaali kyllästyminen Kaakkois-Aasiaan nelisen vuotta sitten, asuttuani siellä yhteensä kaksi vuotta, enkä pitkään aikaan voinut kuvitellakaan palaavani niihin jo niin tuttuihin maisemiin, tapoihin ja kulttuureihin.

Kuitenkin, erityisesti Thaimaa oli aikoinaan suuri rakkauteni, ja nyt on vihdoin alkanut vanha suola janottaa. Olemme poikaystävän kanssa useaan kertaan jutelleet, että seuraava kaukolomakohteemme tulee olemaan juurikin Thaimaa: hän haluaa nähdä tuon maan, josta hän on kuullut niin monia hassuja ja mielenkiintoisia tarinoita, ja minä haluan näyttää hänelle entisen asuinmaani.

Talvi Kööpenhaminassa on ollut meille molemmille ensimmäinen talvi moneen vuoteen kaukana auringon paisteesta, shortsikeleistä ja vilvoittelemaan kutsuvasta merestä, eikä sopeutuminen Pohjolan talveen ole ollut täysin kivuton. Tämän vuoksi aloimme leikitellä ajatuksella, että entäpäs jos ensi talven viettäisimmekin jossain lämpimässä? Ehkäpä juuri Thaimaassa?

thai5

Tästä ajatusleikistä on alkanut tulla usein toistuvaa unelmointia, matkareitin suunnittelua ja budjetin laatimista. Minä olen sellainen, että heittäydyn hetkessä haaveen vietäväksi, ja minun päässäni tämä on jo päätetty reissu, työ- ja rahakuviot ovat vain järjestelykysymyksiä, mutta hieman järkevämpi poikaystäväni vielä jossittelee. Jos saamme säästettyä tarpeeksi rahaa. Jos hän saa talven töistä vapaata. Jos, jos, jos, blaa blaa blaa. Totta kai me saadaan säästettyä! Totta kai hän saa vapaata! Ja jos ei saa, niin onhan niitä muita töitä!

Tällä hetkellä suunnitelmissamme on tehdä kahden, kolmen kuukauden reissu ja hyvin raakile suunnitelma näyttää tältä: Bangkok-Samui-Krabi-Langkawi-Penang-Kuala Lumpur-Bali-Bangkok. Kaikki nuo paikat ovat minulle hyvinkin tuttuja, mutta monen vuoden tauon jälkeen paikat ovat varmasti muuttuneet ja siksi olisikin mielenkiintoista käydä niissä uudestaan. Parissa kuukaudessa ehtisi toki kiertää enemmänkin, mutta mieluummin otamme lungisti, että pääsemme paremmin sisälle näihin paikkoihin.

thai4

Tosiaankin jokunen muuttuja on matkassa, esimerkiksi se, että mun työt loppuvat heinäkuussa. Entäs jos en saakaan uutta duunia hetkeen? Kuinkas siinä sitten säästetään kun joudumme elämään yhdellä palkalla?

Ja ymmärrän toki, että jos poikaystävä ei saa paria kuukautta rakastamastaan duunista vapaata, niin hänen on vaikea tehdä päätös irtisanoutumisesta parin kuukauden reissun takia. Töitä, joita jaksaa tehdä intohimolla päivästä toiseen, ei niin vain joka oksalla roiku. Nyt vain jännätään, kuinka meidän käy!

12 comments
 1. Ihana tuttu kuva pöllähti heti ensimmäisenä kirjoituksessasi White sand beach; täynnä lähestulkoon koskemattomia rantoja pilven piirtämiin….

  1. Khao Lakin rannat ovat uskomattoman kauniita, ja niin pitkiä, että voi helposti löytää sellaisen pätkän, missä saa olla aivan rauhassa. Ihana paikka!

 2. Unelmointi on vaarallista, aina se viaton haaveilu menee siihen et on suunnittelemas reittejä ja hetken päästä jo varailemassa lentoja :D ainakin mulla.. Mut tosi hyvältä näyttää suunnitelma, toivottavasti pääsette reissuun (:

  1. Kiitos, toivottavasti päästään! Sehän on just parasta, että niistä haaveista tulee totta ;) Vaikkakin jatkuvat reissuhaaveet saattaa tulla kalliiksi… :D

 3. Kuulostaa hienoilta ja toivottavasti kaikki järjestyy kuten toivotte. Itse uskon myös jollain tasolla siihen, että asiat kun jotain todella paljon haluaa, asiat järjestyvät siihen suuntaan. Toki tämä ei tarkoita, etteikö itse pitäisi mitään tehdä asian hyväksi, mutta jo pelkästään se, että uskoo asioiden menevän parhain päin, vie jo pitkälle.

  1. Niinpä! Sun kommentti on kuin Paolo Coelhon Alkemistissä: “When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it” :)

 4. Vooou! Melkoisen reissun ootte saaneet jo suunniteltua! Mulla ainakin on aina ollut mentaliteettina että kyllä kaikki järjestyy. Toivottavasti teilläkin!

  1. Kiitti! :) Hehe, mullahan suunnitelma venyi Thaimaasta jo Uuden-Seelannin working holiday -vuoteen, mutta poikaystävä vähän jarrutti, että “jos nyt aloitetaan tällä Aasian reissulla”. Niin, kunhan päästäis edes sinne!

 5. Haaveita ja unelmia pitää ollakin :) Mä olen ihan samanlainen, siinä vaiheeessa kun matkasta heitellään ensimmäisiä ajatuksia ilmoille niin oon jo varaamassa matkaa ja pakkaamassa reppua :D
  Toivottavasti teidän suunnitelma toteutuu ja pääsette reissuun :)

  1. Kiitos! Näköjään löytyy useampikin, jolla on samanlainen mentaliteetti matkapäätösten suhteen ja on valmis lähtöön ensimmäisen ajatuksen jälkeen :D

 6. Toivottavasti käy hyvin ja pääsette reissuun! Kuulostaa upealta suunnitelmalta.

  Tätä oli hauska lukea, koska tunnistan tuon tunteen ja käyttäytymisen, joka tästä välittyy. Yleensä kun puhumme tulevista reissuista niin itsekin ajattelen niitä samantien sovittuina matkoina ja hyvä etten heti samana päivänä ole varaamassa lentoja :). Luotan aina siihen, että käytännön hommat hoituvat – ja jos eivät ole järjestyneetkään joskus eli vapaata ei ole vaikka tullut, niin sitten on laitettu ne hoitumaan ja irtisanouduttu :). Mutta ymmärrän kyllä poikaystävän huolesi, jos työpaikka on sellainen, että niitä ei ole joka oksalla niin toki kynnys sieltä lähteä voi olla suurempi. Peukut pystyssä, että hommat silti etenevät siihen pisteeseen, että pääsette reissuun :)

  1. Kiitos paljon tsempeistä :) Joo, poikaystävä irtisanoutui edellisestä tylsästä työstään etsiäkseen unelmaduuninsa. Ja sellaisen sitten löysikin! Joten toivon kyllä hartaasti, että voisi pitää talvella hieman taukoa ja palata sitten samaan työhön takaisin. Mä kun oon vähän niin kuin jo päättänyt, että tälle reissulle lähdetään! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *