Historiallinen Hotel Dalt Murada ja viimeinen yö Mallorcalla

Äskettäin Tämä matka -blogissa vinkattiin valitsemaan kaupunkilomakohteeksi Palma de Mallorca ainaisten Barcelonan ja Madridin sijaan. Nämä Espanjan kaksi suosituinta kaupunkia on minulta toistaiseksi näkemättä, mutta asuttuani Mallorcalla yhteensä yli puoli vuotta voin sanoa, että Palma on vallan erinomainen lomakohde.

Tai hemmetti!: koko Mallorca on todella upea lomakohde! Jos et ole käynyt saarella etkä usko Mallorcan kauneuteen, vilkaisepas muita Mallorca-postauksiani. Upean näköistä, eikö?

Palma on noin 400 000 asukkaan kaupunki, joka on näppärän kokoinen ottaa haltuun viikonloppureissun aikana, mutta kuitenkin riittävän suuri ettei aika käy pitkäksi. Joissakin matkaoppaissa Palmaa tituleerataan Pikku Barcelonaksi, mikä on mielestäni huono lisänimi. Siitä kun tulee mielikuva, että Palma de Mallorca olisi kuin köyhän miehen Barcelona, ja kuka nyt muutenkaan haluaisi olla pikku-jotain? Palma on Palma – ja ihana onkin!

image

image

image

image

Pitkän matkailuhistorian ansiosta Palma de Mallorcassa riittää majoitusvaihtoehtoja varmasti jokaiseen makuun sekä Palman kaupungissa että sen ympäristössä: tarjolla on kaikkea edullisten hostellien ja viiden tähden boutique-hotellien väliltä.

Me majoituimme yhden yön palmalaisessa hotellissa kahden ja puolen kuukauden Espanjassa olon päätteeksi. Takana oli pari viikkoa Kanarialla, puolitoista kuukautta Mallorcalla ja lopulta kymmenen päivää Andalusiassa, jonka jälkeen palasimme Mallorcalle takaisin vain yhdeksi yöksi ennen paluuta Kööpenhaminaan.

Olimme ajatelleet majoittuvamme viimeisesksi yöksi mahdollisimman edullisesti, mutta halvimmat vaihtoehdot eivät miellyttäneet meitä joko sijainniltaan tai tasoltaan. Kunnes sitten löysimme kaikki kriteerimme täyttävän (ja ne jopa ylittävän!) hotellin: Hotel Dalt Murada Palman vanhassa kaupungissa. Marraskuussa keskellä viikkoa hinta oli vain muutaman kolikon verran halvimpia vaihtoehtoja kalliimpi, sijainti keskellä kaupunkia ja plussapisteitä ropisi hotellin vanhasta miljööstä.

image

image

image

image

Dalt Murada on alkujaan 1500-luvun kaupunkikartano, ja se sijaitsee goottilaiskorttelissa kapean kadun varrella suojassa vilkkaan kaupungin hälinältä. Alkujaan rakennus oli merkittävän mallorcalaisen suvun hallussa, mutta siirtyi myöhemmin Bestard de la Torre -suvulle. Kuusi vuotta kestäneen kartanon kunnostuksen jälkeen nykyinen omistajasuku avasi 23 erikokoista huonetta käsittävän hotellin.

Remontissa otettiin huomioon rakennuksen historia ja huoneet sisustettiin vanhaan mallorcalaiseen tyyliin, mutta joukkoon lisättiin myös ripaus moderneja elementtejä. Suuren kylpyhuoneen keskellä oleva valtava poreamme on tästä yksi esimerkki.

Dalt Murada ei ole luksushotelli, vaan ennemminkin kodikas, viehättävä ja sympaattinen vaihtoehto lukuisten persoonattomien ketjuhotellien rinnalla. Siis hotelli minun makuun! Jos tämä olisi ollut viiden tähden boutique-hotelli, olisin varmasti ollut hieman pettynyt espanjalaiseen tapaan liian kovaan patjaan. Nyt en kuitenkaan valita, sillä sekin vähän niin kuin kuuluu asiaan: tuskinpa silloin 1500-luvullakaan on sängyn mukavuuteen turhan paljoa panostettu.

Mutta odottakaas, hotellin paras juttu on vielä kertomatta!

image

image

image

image

Dalt Muradassa on kattoterassi, josta on aivan mahtavat näköalat Palman kattojen ylle. Täältä näkee vanhojen talojen sisäpihoille, terasseille, Santa Eulalia -kirkon tornin ja jopa La Seun katedraalin! Ja mikä parasta: täänne ei kantaudu liikenteen melu, vaan terassilla voi nauttia historiallisesta kaupunkimaisemasta ja siemailla kylmää juomaa lähes täydellisessä hiljaisuudessa.

Loppujen lopuksi en ollutkaan varma, oliko meidän hotellivalintamme mennyt sittenkään aivan nappiin: olin etukäteen suunnitellut vaikka mitä tehtävää ja nähtävää viimeiselle reissupäivällemme, sillä halusin tehdä viimeistä kertaa sitä ja tätä, mutta lopulta halusinkin vain jäädä hotellille ihastelemaan kattoterassilta avautuvia maisemia, eksymään hotellin sokkeiloisiin käytäviin ja lillumaan poreammeeseen.

Onneksi Palmaan pääsee aina uudestaan.

4 comments
  1. Kivalta näyttää päiväsaikaan, ehdin nähdä Mallorcaa vain illalla kun olin risteilyllä.
    Niin no ainaiset Espanjan kohteet suomalaisille ovat Kanaria, se taitaa olla kaikista suosituin Espanjan kohde suomalaisille. Kanarialla myös asuu runsaasti suomalaisia. ” Suurin matkustusinto suuntautui tuttuun tapaan Kanariansaarille. Matkustajamäärä oli runsaat 250 000. Matkustajia riitti myös Manner-Espanjaan sekä Mallorcan tähdittämälle Baleaareille. Manner-Espanjaan tehtiin 24 875 matkaa ja Baleaareille 18 381 matkaa.” Tieto karjalainen.fi eli manner-Espanjassa käy vielä vähemmän suomalaisia kuin Kanarialla ja se kyllä näkyi, sillä kuulin vain kerran tai pari puhuttavan suomea Barcelonassa. Barcelonassa suosittelen myös käymistä, siellä on paljon erilaisia alueita! Riittää kun menee keskustaan tai rannan luo, niin nekin alueet ovat jo todella erilaisia keskenään. Löytyy myös useanlaisia veneretkiä ja vuoristoa

    1. Kanariansaaret on kyllä kirkkaasti suomalaisten keskuudessa suosituin Espanjan kohde. Ja saarten suosio on vain lisääntynyt viime vuosina kun Egyptiin matkustaminen on vähentynyt. Monet suomalaiset haluaa lomallaan aurinkoa, ja talvella suositaan Kanariaa Manner-Espanjan sijaan juuri sen vuoksi, uskoisin. Barcelona on haaveissa, ja juuri tuollaiset monipuoliset kohteet on mielestäni niitä parhaimpia :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *