Viiden tähden hotellijoulu Kuala Lumpurissa

Vielä pari viikkoa sitten kuvittelin viettäväni joulun jollakin ihanalla thaimaalaisella rannalla, mutta muutimme reissusuunnitelmaamme ja vaihdoimme Malesian puolelle ajateltua aikaisemmin. Seuraavan suunnitelman muutti loppuvuoden kalliit hotellien hinnat kaikkialla Malesiassa Kuala Lumpuria lukuun ottamatta. Suuntasimme siis jouluksi takaisin pääkaupunkiin, vaikka luulimme jättäneemme sen jo taaksemme tämän talven osalta.

Joulun kunniaksi varasimme viiden tähden hotellista tavallista kahden hengen huonetta hieman tasokkaamman huoneen kahdeksi yöksi, ja päädyimme viettämään erittäin mukavan hotellijoulun. Tämä joulu voitti aikaisemmat kokemukseni thaimaalaisista rantajouluista mennen tullen. Mutta minkälainen viiden tähden hotellijoulu Kuala Lumpurissa sitten oikein oli?

Kirjauduimme hotelliin sisään aatonaattona, ja saimme huoneen mukavasti 27. kerroksesta. Oleskelumme ajan pystyimme käyttämään hotellin 30. kerroksen loungea, jonka tarjontaan kuului aamiainen, koko päivän kahvia ja kakkuja, ja illalla kevyt illallinen drinkkeineen. Aatonaattona saimme olla tilassa kaksin ja kuulimmekin, että olimme koko päivän ainoat loungen asiakkaat, vaikka hotellissa muuten asiakkaita riittikin.

Suunnitelmissamme oli ollut syödä jouluaaton illallinen hotellin pääravintolassa, mutta aattoilta rauhallisessa loungessa houkutteli meluista ja ruuhkaista ravintolaa enemmän, joten päätimmekin jättää hotellin varsinaisen jouluillallisen väliin.

image

image

image

image

Aloitimme jouluaaton loungen aamiaisella (taas olimme paikan ainoat asiakkaat), jonka jälkeen palasimme huoneeseemme jatkamaan lepäilyä ja kuuntelemaan joulumusiikkia. Suunnitelmani uima-altaalla loikoilusta kariutui lähes lumisateelta näyttävään rankkasateeseen, mikä ei kylläkään latistanut fiilistä lainkaan. Olipahan hyvä syy kääntää kylkeä ja torkahtaa vielä hetkeksi.

Iltapäivällä Thomas meni loungeen kahville ja minä ostoskeskukseen kadun toiselle puolelle. Kuala Lumpurin ostoskeskuksissa ei joulufiilistä tarvitse hakea, vaan tunnelman luomiseen on panostettu koristeiden runsaudella ja raikuvalla joulumusiikilla. Tässäkin ostoskeskuksessa joululauluja soittamassa oli oikein dj, ja joulukuusien laskemiseen ei riittänyt yhden käden sormet, jos edes kahden.

Reilua tuntia myöhemmin olin ostanut Thomakselle lahjan, syönyt kevyen lounaan ja riemuinnut löydettyäni ostarin ruokakaupasta Fazerin suklaata. Mikä onni saada Malesiassa jouluaattona suomalaista suklaata! Shoppailujen jälkeen loikoilin pitkään vaahtokylvyssä kirjaa lukien ja lisää joulumusiikkia kuunnellen. Joulutunnelma alkoi nostaa päätään.

image

image

Kello kuuden jälkeen nousimme taas hissillä 30. kerrokseen, tilasimme lasilliset viiniä ja katsoimme auringon muuttavan taivaan väriä painuessaan alas jonnekin kaupungin taakse. Loungen illallinen oli vain pientä purtavaa, ja vaikka sillä ei jouluun kuuluvaa ähkyä saanutkaan aikaan, oli ruoka hyvää ja meidän mieleen.

Upea näkymä Kuala Lumpurin keskustaan, rauhallinen ilmapiiri ja hyvät loungen antimet tekivät aattoillastamme varmasti ikimuistoisen. Illallisen ja parien drinkkien jälkeen olikin ihana palata takaisin huoneeseen, kaivautua suklaalaatikon kanssa peittojen alle ja katsoa leffaa nukahtamiseen saakka. Melkein kuin joulu Suomessa.

image

image

image

image

image

image

Joulupäivän aamu alkoi edellispäivän mukaisesti: aamiainen loungessa ja sen jälkeen suklaan syöntiä ja Yksin Kotona kakkosen katsomista ja kirjan lukemista sängyssä. Meillä oli myöhäinen uloskirjautuminen, joten saimme pitää huoneemme aina iltakuuteen saakka, eikä mitään kiirettä poistua ollut.

Viiden tähden joulumme oli siis pelkkää rentoa nauttimista loppuun saakka. Tämän paremmasta joulusta Kaakkois-Aasiassa en olisi uskaltanut haaveillakaan!

13 comments
 1. Hei
  1.4.2018 olen viikon KL:ssa, kaukoidässä olen ollut marraskuusta asti.
  Fazerin suklaata tekisi mieli. Voitko kertoa minkä ostarin ruokakaupasta sitä saa?
  Tunnen kaupungin suht hyvin.

  Jukka
  Ps.vastaisitko mail osoitteeseen: jukkaholm@hotmail.com

  1. Hei, laitoin sinulle mailia! Kyseessä oli siis Sunway Putra Mall ja ruokakauppa Cold Storage.

 2. Vähän erilainen, mutta tosi kivan kuuloinen joulu huikeissa puitteissa :) Olis kelvannut mullekkin! Varsinkin tänä vuonna, kun tänne Etelä-Suomeen ei saatu edes lunta maahan..

  1. Tuo Suomen lumen puute on niin harmi! Mutta ihme kyllä, tieto Suomen lumettomuudesta helpotti hieman mun joulun koti-ikävää, sillä ei joulu Suomessakaan tunnu samalla tavalla joululta, jos ei ole lunta maassa…

 3. Ei kuulosta tai näytä yhtään hullummalta. Itse en Ausseissa päässyt oikein joulutunnelmaan, kun oikea sää puuttuu. Miten itse koit – saitko jouluisaa oloa lämpimässä säässä? Miten outoa, että hotelli oli jouluna täynnä lapsiperheitä! No, toivottavasti saitte riittävästi rauhallista kahdenkeskistä aikaa :)

  1. Täällä taitaa olla aika suosittuja hotellijoulut, sillä meidän hotelli taisi olla lähes täynnä silloin! Ja tosiaankin perheitä, eikä bisnesmatkailijoita, vaikka normaalisti onkin bisneshotelli. Kyllä mä jonkun verran sain joulun tunnelmaa, mutta ei läheskään siinä määrin kuin sitä olisi ollut Suomessa tai Tanskassa. Onneksi meillä oli tuo lounge, muuten olisi saattanut mennä hermo jos oltais oltu jouluillallisella kaikkien satojen malesialaisten kanssa. Ne lapset kun ei ole mitään hiljaisimpia… :D

 4. Mahtavan kuuloinen Kuala Lumpurin joulu on teillä ollut :) Ihmettelin itsekin aikoinani kuinka Fazerin karkkeja löytyy Malesiasta enemmänkin. Suklaat on tulleet vastaan Penangin lentokentällä ja Langkawin marketeissa myöskin. Pitkällä reissulla ja voin uskoa, että oikein erityisesti jouluna saa nuo kotimaiset herkut pomppimaan riemusta.

  1. Kiitos, tämä joulu kyllä oli paras mahdollinen olosuhteisiin nähden :D Minäkin olen usein ihmetellyt Fazerien suosiota Malesiassa. Penangin ja Langkawin lisäksi olen nähnyt laajan Fazerin valikoiman myös Kuala Lumpurin lentokentällä, mutta KL:n ruokakaupoissa en ole tainnut aikasemmin niitä löytää. Erikoisin näkemäni Fazerin myyntipaikka oli kyllä Labuanin saari Borneolla! Silloin lähti iso laatikko Geishaa mukaan, vaikka tiesin, että en pystyisi syömään niitä kaikkia ennen kuin ne sulaisi rinkkaan :D

 5. Ei kuulostaa yhtään hassummalta joululta. :) Hotellista tulossa raporttia varmaan myöhemmin? Ois kuvakulma lisää.

  1. Ihan kiva joulu saatiinkin aikaiseksi :) Hotellista ei valitettavasti ole tulossa erillistä juttua, koska kyseessä oli business-hotelli hieman keskustan ulkopuolella, joten en usko kenenkään harkitsevan sitä majapaikakseen KL:n lomalla. Me valittiin business-hotla sen vuoksi, kun ajateltiin että siellä ei olisi lapsia (väärin meni: siellä taisi olla jouluna lapsiperheitä enemmän kuin pelkkiä pariskuntia), ja koska oltiin jo kierretty kaikki kaupungin nähtävyydet aikaisemmin, säästettiin huonehinnassa kun ei tarvittu keskeistä sijaintia. Hotelli oli Seri Pacific http://www.seripacifichotel.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *