Uusi blogi, uudet tuulet

Tanskassa on kuulemma ollut huonoin kesä kymmeneen vuoteen. Helleraja ei ole rikkoutunut vielä kertaakaan, eikä ainakaan Kööpenhaminassa olla kovinkaan monesti päästy edes kolkuttelemaan tuota 25 asteen maagista rajapyykkiä. Kun Espanjaa on piinannut hirmuhelle, olen aamulla töihin pyöräillessäni kietonut kaulahuivin kaulaan, vetänyt takin vetoketjun leukaan asti kiinni ja manannut hanskojen puutetta. Kun puhelimessa suomalaiset asiakkaat kehuvat lämpimiä säitä, olen katsonut toimiston ikkunaan piiskaavaa vesisadetta ja viereisen pienvenesataman veneiden usvapeiton alta pilkistäviä mastoja. Syvä huokaus.

Talvella päätimme, että loppuvuodesta jättäisimme Tanskan ja lähtisimme jonnekin lämpimämpään – tai ainakin jonnekin, missä talvet eivät ole niin pitkiä. Viikkojen kuluessa lähtösuunnitelmamme alkoivat aikaistua, ja lopulta mietimme lähtevämme syksyllä, nautittuamme Kööpenhaminan kesästä ankean talven jälkeen. Kävi kuitenkin niin, että lähtö aikaistui vielä hieman, ja päätimme aloittaa seikkailumme jo elokuun alussa.

Kööpenhamina

Näillä lämpötiloilla olemme kiitelleet päätöstämme aikaistaa lähtöä, sillä pikku hiljaa toiveet kesän tulemisesta ovat karisseet. Olisihan sitä kiva päästä nauttimaan kesästä edes pikkaisen – kun kerran ei täällä Tanskassa, niin sitten jossain muualla. Luovuimme siis kesälomareissuista ja kiristimme kukkaron nyörejä: jokainen säästetty kruunu tarkoittaisi pidempää ulkomailla oloa myöhemmin.

Kesä on siis mennyt kodin ja työpaikan väliä suhatessa, enkä kesäkuun alun Kuopiossa vietettyä viikonloppua ja juhannuksen Jyllannin-reissua lukuun ottamatta ole tehty juurikaan mitään sellaista, mistä tämä kesä jäisi mieleen. Tässä onkin sitten sateisina iltoina vilttiin kääriytyneenä ollut aikaa suunnitella tulevaa seikkailua ja miettiä sekä omaa että myös blogin tulevaisuutta. Vanha blogi kun oli alkanut kyllästyttää ulkonäöllisesti ja postausten kirjoittaminen oli alkanut tuntua työläältä.

Kirjoittamista en kuitenkaan halunnut lopettaa, mutta blogin täytyi uudistua – ja myös minun asenteeni omaa bloggaamista kohtaan. Toisaalta halusin kehittää blogia, mutta toisaalta käyttää postausten laatimiseen vähemmän aikaa. Nyt olin tilassa, jossa en koskaan ollut tyytyväinen hahmottelemaani tekstiin, ja pitkän hiomisen seurauksena niistä katosi kirjoittajan ääni.

Kööpenhamina

Kaipasin blogin alkuaikoja, kun kirjoitin mitä mieleen tuli ja julkaisin kirjoituksen heti kun olin lyönyt siihen viimeisen pisteen. Aiheet toki olivat mitä sattui, mutta muuten pidin noista rennolla otteella kirjoitetuista postauksista enemmän kuin näistä nykyisistä, särmättömistä tekeleistäni.

Tulen kertomaan reilun viikon päästä alkavasta määrittelemättömän pituisesta reissustamme myöhemmin tarkemmin, mutta matkan liikkuvan luonteen vuoksi haluan, että kynnys kirjoittaa madaltuu ja voin julkaista postauksia tien päältä mahdollisimman usein. En halua enää stressata täysin virheettömän tekstin kirjoittamisesta, muiden mielipiteistä (kyllä, tästäkin on muodostunut päässäni enemmän tai vähemmän stressaava tekijä) tai postausten riittävästä informaatioarvosta.

Haluan toki edelleenkin tuottaa mahdollisimman laadukkaita ja kiinnostavia juttuja, mutta haluan tehdä sen rennommin, persoonallisemmin ja mielenkiintoisemmin. Omasta mielestäni kun olen kuitenkin aika rento ja toisinaan jopa hulvattoman hauska tyyppi, ja haluaisin sen näkyvän myös blogissani. Aika toki näyttää, että miten tämän kanssa käy, mutta toivon mukaan turha suorittaminen pysyy jatkossa blogista poissa.

Tämän postauksen myötä toivotan niin vanhat kuin uudetkin lukijat Vagabonda-blogiini! Muutossa siirsin (lähes) kaikki vanhat postaukset tänne, joten sama blogi tämä edelleen on, vaikkakin eri nimellä ja ilmeellä – ja jatkossa hieman eri tatsilla.

Blogimuutto oli suhteellisen työläs operaatio ja siihen meni lukuisia iltoja ja pari kokonaista (sateista) viikonloppua. En voi luvata että kaikki toimii nyt heti niin kuin niiden pitäisi, mutta tulevien päivien aikana fiksailen vielä viimeisiä palikoita paikoilleen.

Mutta nyt avaan jääkaapissa odottavan prosecco-pullon ja kilistän sekä uudelle blogille että jännittävälle tulevaisuudelle. Ja sille, että tänään Kööpenhaminassakin paistaa aurinko!

Tästä se lähtee!

20 comments
 1. Upea uusi blogi ja tosi raikas ilme! Mulla on pyörinyt samanlaisia ajatuksia mielessä oman blogin suhteen, haluaisin myös tuoda lisää rentoutta teksteihin ja tuoda esiin enemmän omaa persoonaa. Ehkäpä olisi aika uudistaa omakin blogi! :D

  1. Kiitos Laura! :) Jos blogiin ei ole enää tyytyväinen, tai hommaa haluaa tehdä toisella tavalla, sitten on vain parempi muuttaa se haluamaansa suuntaan. Mä järkeilin niin, että jos itse ei ole tuotokseensa tyytyväinen, ei voi odottaa muidenkaan olevan. Ja onhan sellaisia blogeja niin paljon kivempi lukea, missä kirjoittajan persoona tulee esille – asiapitoisia artikkeleita voi sitten lukea vaikka Wikipediasta :D

 2. Hei, paljon onnea uudelle blogille! En ole ikinä ajatellut, että sun jutut ois särmättömiä, mutta tunnistan kyllä täysin sun tuntemukset. Pahinta musta on se, kun blogi – joka kuitenkin on suurimmalle osalle puhtaasti harrastus tai korkeintaan sivutoimi – alkaa tuntua taakalta. Joskus on paras aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Jään innolla lukemaan uutta blogiasi ja kuulemaan teidän tulevista seikkailuista. :)

  1. Kiitoksia, kiitoksia :) No sepä se, ei harrastuksesta pitäisi ottaa stressiä, mutta niin sitä vaan alkoi tehdä. Kirjoittaminen oli työlästä, ja kun oli “pakko” saada puserrettua säännöllisesti juttuja ulos, en ollut niihin tyytyväinen. Toivon mukaan ainakin osa siitä suorittajasta ja “pakkobloggaajasta” jäi sinne vanhaan blogiin! :)

 3. Nätti uusi blogi ja ihanat talvipakosuunnitelmat. Samoja kökköjä säitä on täällä kirottu mutta olosuhteiden pakosta meiltä jää talvipako tänä talvena tekemättä. Mutta fiilistelen teidän reissua sen sijaan :)

  1. Kiitos Sari! :) Toivottavasti teidän talvi tulee olemaan Suomessa sitten säiden suhteen hyvä, sellainen kunnon Suomen talvi kun on minun mielestä ihan jees – ainakin toisinaan :) Tanskan ankeaa talvea en enää kestäisi (etenkään tällaisen kesän jälkeen!), joten pitää toivoa että kaikki menee tällä kertaa suunnitelmien mukaan ja ollaan vähintäänkin talvi poissa!

 4. Vau, teidän seikkailu kuulostaa tosi mahtavalta – toivottavasti saatte aurinkoa nyt Tanskan huonon kesänkin edestä.

  Ja täällä uudessa blogikodissa näyttää tosi kivalta ja raikkaalta! Iso peukku sille ajatukselle, että postauksia tulis vähän enemmänkin kirjoitettuna just siinä hetkessä. Ne on blogien suola!

  Isosti onnea vielä! :)

  1. Toivotaan, että aurinkoa näkyisi jossain päin Eurooppaa, alkaa nimittäin hieman tympiä tämä kylmyys ja sade… Nytkin sataa vettä, niin taitaa tämäkin viikonloppu mennä sisätiloissa :(
   Kiitos Inka! Kiva kuulla, että tykkäät ajatuksesta, että postauksia tulisi enemmän reaaliaikaisesti. Nyt olen kirjoitellut paljon informatiivisia vinkkipostauksia, ja niitä tulee varmasti edelleenkin olemaan, mutta haluan jatkossa kirjoittaa enemmän myös fiilisjuttuja. Koska olen samaa mieltä kanssasi: sellaiset postaukset on blogien suola! :)

 5. Hyvältä näyttää uusi blogi! Ihmettelinkin nimenmuutosta Instassa, mutta sitten törmäsin tähän postaukseen. Tuosta nimestä tuli ekana mieleen kengät, mutta sana olikin selitetty tuolla “about”-osiossa.

  1. Haha, et varmasti ole ainoa, jolle tulee ensimmäisenä kenkämerkki mieleen :D Kiitos Tiia, kiva että tykkäät blogin ulkoasusta!

 6. Kiva uusi blogialusta! Toivottavasti sulla onnistuu FB-sivun nimenvaihto myös ongelmitta, Facebook ei antanut mun vaihtaa nimeä ollenkaan joten mulle jäi roikkumaan FB-sivu vanhan blogin nimellä, pitäis varmaan sulkea se kokonaan jossain vaiheessa.. Ja kiva kuulla että pääsette taas vaihtamaan maisemaa…!

  1. Kiitos Annika! Joo, ei hyvältä näytä FB-sivun nimen vaihtaminen, sillä heti tuli hylkäys. Mutta laitoin sinne viestillä perusteluita, saa nähdä onko siitä apua. Luin jostain, että sivun nimenvaihto onnistuisi parhaiten niin, kun muuttaa sanan kerrallaan (jos sivun nimessä on useampi sana). Saatan kokeilla vielä sitä, jos sekään ei onnistu, ei auta muu kuin tehdä uusi sivu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *