Urban – erinomainen lounasravintola Kuopiossa

Kiitos sosiaalinen media, ilman sinua olisi koko Suomen reissumme paras ravintola jäänyt kokematta!

Huomasin nimittäin vain muutama päivä ennen Suomeen lähtöä Facebookin Finnish People Living Abroad -ryhmässä ilmoituksen, missä kehuttiin Kuopion Urban-ravintolan lounasta “poskettoman hyväksi”, palvelua savolaisella huumorilla höystetyksi ja koko paikkaa sellaiseksi, mikä pärjäisi vaikka New Yorkissa.

Mikä Urban? Miksi en ollut aikaisemmin kuullutkaan tästä ravintolasta?

image

image

image

Minusta olisi ihana sanoa, että olen päässyt ratsastamaan aallon harjalla, ja olen “löytänyt” tämän ravintolan ensimmäisten joukossa. Mutta harmikseni joudunkin toteamaan, että olen ulkokuopiolaisena ja ulkosuomalaisena näköjään auttamattomasti pudonnut kelkasta, kun kyse on synnyinkaupunkini asioista: tämä minun Kuopion ravintolamaailman uudeksi helmeksi luulemani paikka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2013.

Yli kolme vuotta, enkä ole löytänyt tänne yhdelläkään Kuopion reissullani? Mikä vääryys!

Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan – ja parempi etenkin nyt, kun ruokaseuranani oli ulkomaalainen vieras. Sillä mielelläänhän sitä näyttää vieraille tällaisia paikkoja, joissa panostetaan ruoan laatuun ja hyvään palveluun, eikä miljöökään jättänyt kylmäksi.

image

image

Viihtyisä Urban sijaitsee Puijonkadulla aivan Kuopion keskustassa, ihanassa vanhan ajan tunnelmaa huokuvassa 1900-luvun alun rakennuksessa. Ravintolan omistaa vuoden 2015 Top Chef -voittaja Anssi Kantelinen, joten senkin puolesta uskalsin odottaa ruoalta vähän enemmän kuin tavallista arkilounasta.

Urbanin lounas koostuu alkukeitosta, pääruoasta ja pienestä jälkiruoasta ja kahvista. Pääruokavaihtoehtoja on kaksi, ja ne vaihtuvat päivittäin. Meidän ollessa paikalla pääruoaksi pystyi valitsemaan joko possunniskaa tai parsakaalipiirakkaa, ja me testasimme molemmat: miehelle lihaa ja tuhdimpia makuja, ja minulle täyttävää piirasta salaatilla raikastettuna.

Alkukeitosta jälkiruokakahviin kaikki maut olivat hyviä, eivätkä jättäneet toivomisen varaa. Konseptina Urbanin lounas on erinomainen: ei mitään lounasbuffettia, vaan laadukkaita ravintola-annoksia edulliseen hintaan. Jos asuisin Kuopiossa ja työskentelisin lähistöllä, haluaisin käydä täällä lounaalla jopa päivittäin!

image

image

image

Urbanin lounas on arkipäivisin klo 10.30-14.00, ja viikon menun voi tarkistaa ravintolan nettisivuilta. Lounaan hinta on edullinen 11 euroa, sisältäen juomaksi veden ja kahvin tai teen. Ravintolassa on A-oikeudet, joten täällä pystyy nauttimaan ruoan kanssa myös vaikkapa lasillinen viiniä.

Jo muutenkin onnistuneen lounashetkemme kruunasi erinomainen ja rento palvelu, joten on aivan varmaa, että tämä ei ollut minun viimeinen kertani Urbanissa. Tästä tuli kerrasta minun suosikkilounasravintola Kuopiossa, ja tänne aion viedä vieraani jatkossakin.

Ehkäpä minulla käy tuuri, ja seuraavan Kuopion reissun aikana Urbanissa järjestetään menuilta!

1 comment
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *