Pieni talo Kreetalla – tällainen on talven kotimme!

Kun päätimme tulla Kreetalle ainakin osaksi talvea, oli asunnon vuokraaminen järkevin ratkaisu. Vuokrahinnat ovat Kreetalla talvisin pohjalukemissa, joten vuokramarkkinoita tutkailtuamme huomasimme pian, että voisimmekin pelkän asunnon sijaan vuokrata ihan kokonaisen talon. Ja onnistuimmekin löytämään aikamoisen helmen – ja vielä pilkkahintaan!

Jos on kiinnostusta vuokrata talo Kreetalla, on tässä yksi hyvä vaihtoehto. Viimeistään keväällä tämä talo on nimittäin taas vapaana!

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Halusimme asua Hanian alueella, ja siellä tuntuukin olevan kaikkein eniten tarjontaa vuokra-asunnoissa. Hanian kaupunki itsessään ei niinkään kiinnostanut, sillä halusimme asua rauhallisessa paikassa – mielellään jopa keskellä maaseutua. Selasimme useamman päivän To Spiti Mou -sivustoa, ja otimme yhteyttä muutamaan vuokranantajaan. Asunnot eivät kuitenkaan olleet täysin sellaisia, kuin olimme ajatelleet, joten viestien vaihto jäi lyhyeen.

Lopulta sitten silmiimme osui sellainen ilmoitus, joka vaikutti jo pelkästään kuvien perusteella täydelliseltä: noin 60 neliön pikkuinen talo takkoineen ja oliivipuineen oli jo sellaisenaan ihana, mutta puutarhassa oleva riippumatto oli kuin pisteenä iin päällä. Täällä me haluaisimme asua!

Kun monet kreikkalaiset talot eivät sisustukseltaan oikein vastaa pohjoismaalaisia vaatimuksia, oli tämä talo remontoitu ja sisustettu oikein kodikkaaksi. Päätimme ottaa riskin ja vuokrata talon näkemättä sitä ensiksi.

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Riskin ottaminen kannatti, sillä talo on todellisuudessa aivan yhtä ihana kuin vuokrailmoituksen kuvissa. Loutrakin kylässä sijaitseva talomme käsittää olohuoneen, makuuhuoneen, pikkuisen kylpyhuoneen ja keittiön. Keittiössä on aamupalan syömiseen käypäinen pieni pöytä, mutta enimmäkseen tykkäämme aterioida olohuoneessa olevan ruokapöydän ääressä. Muuttaessamme taloon ruokapöytä oli mielestämme hassusti tv:n edessä ja sohva ja nojatuoli ruokapöydän nykyisellä paikalla, mutta vaihdoimme järjestystä heti muuttopäivänä.

Kaksi olohuoneen seinistä on käytännössä pelkkää ikkunaa. Päivisin ne tuovat tilaan mukavasti valoa, mutta ilta-aikaan ei tarvitse miettiä verhojen vetämistä ikkunoiden eteen kun ympärillä on vain oliivi- ja appelsiinipuita. Naapureita ei näy, eikä juuri kuulukaan – satunnaista kukkojen kiekumista ja koirien haukkumista lukuun ottamatta.

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Talo Kreetalla

Jo vuokrausvaiheessa oli selvää, että tämä talo Kreetalla on mahdollista vuokrata vain kevääseen saakka. Tämä kävi meille, koska emme vielä tiedä kuinka kauan aiomme saarella viipyä. Minimivuokra-aika nyt talvella on kaksi kuukautta, joten ainakin vuoden vaihteeseen saakka olisi meidän tarkoitus tässä asua. Kesällä tätä samaa taloa vuokrataan käsittääkseni lyhyemmissä jaksoissa, sillä kysyntää riittää aivan eri tavalla kuin talven hiljaisina kuukausina.

Täällä me siis toistaiseksi elelemme. Ei yhtään hassumpi paikka viettää talvea, vai mitä?


Tilannepäivitys: Me emme lopulta asuneetkaan tässä talossa kovin pitkään, sillä tajusimme nopeasti haluavamme jäädä Kreetalle myös kesäksi. Tämän vuoksi päätimme etsiä talon, jossa voisimme asua niin pitkään kuin olisimme Kreetalla. Löysimmekin sitten unelmiemme talon!

Kurkista uuteen kotiimme!

Adventtisunnuntai Kreetalla – Ja kurkistus uuteen kotiimme!

28 comments
 1. Saavuimme tänään ensimmäistä kertaa Kreetalle. Oksettava paikka, hirveä pettymys! Ei enää ikinä tänne. On rutikuivaa, likaista ja sotkuista, täynnä hökkelitaloja, ihmiset tympeitä ja vihamielisiä. Miten ihmeessä päädyinkään tällaiseen ikävään ja todella rumaan paikkaan? No, moni oli kehunut Kreetaa ylisanoin, joten näin uskoin myös olevan.

  1. Onpas ikävä kuulla, että ensivaikutelma Kreetasta ei vastaa odotuksiasi! Kesällä täällä on tietenkin kuivaa kun aurinko porottaa, on kuuma eikä sada vettä. Kreikka on kärvistellyt talousahdingossa vuosikausia, ja se tietenkin näkyy: on rahapulan vuoksi kesken jääneitä rakennuksia ja hylättyjä taloja, kun on mm. muutettu töiden ja tulojen perässä muualle.

   En koe, että täällä on sen likaisempaa kuin naapurimaissakaan, ja kauniita paikkoja on Kreeta pullollaan, tsekkaa vaikka minun Kreeta-postauksiani! Toivottavasti ensipettymys kääntyy loman aikana positiivisen puolelle, ja löydät sinäkin edes jotain kivaa täältä. Kaikista paikoista ei tietenkään voi pitää, mutta oletpahan taas yhtä kokemusta rikkaampi! Mukavaa loman jatkoa!

 2. Onpas mielenkiintoinen juttu tämä talonvuokraus Kreetalta! Varmasti ikimuistoinen talvikausi teille tulossa, ja Hanian alue totta tosiaan on tosi mukava. Mielenkiintoista kuulla raporttia paikan päältä, kuinka paljon talvikaudeksi siellä liikkeet sulkevat oviaan ja ravintolat viettävät hiljaiseloaan. Retkikohteita tuolta löytyy paljon ja Hanian kaupunkia on mukava käydä kuvaamassa eri vuorokauden aikoihin. Mukavia päiviää Kreetalle takkatulen ääreen – nauttikaahan olostanne!

  1. Kiitos juttuvinkistä Rami! Pitääkin laittaa mietintään jonkinsortin talviraportti, että onko täällä ihan kuollutta vai onko jopa lomakylissä vielä elämää :) Voin jo nyt kertoa, että vähän sekä että: monet liikkeet ja ravintolat ovat Hanian länsipuolella olevissa turistien suosimissa kylissä kiinni, mutta olen yllättynyt, että aika paljon auki olevia paikkoja kuitenkin löytyy. Ja Hania toki on aivan elämää täynnä talvellakin! :)

 3. Onpa ihana! Onnea uuteen huilikotiin! Mekin etsitään uutta tässä pikkuhiljaa, kun ennen kesää pitää tästä nykyisestä lähteä. Havaijilla hinnat on vaan harmillisesti aivan pilvissä. Ihanaa, että te saatte asua edullisesti!

  1. Kiitos Anu! Voin vain kuvitella, kuinka korkealla Havaijin asuntojen hinnat ovat! Kööpenhaminassa totuimme siihen, että jos vähänkään haluaa vuokrata parempaa ja hyvällä sijainnilla, saa maksaa itsensä kipeäksi. Joten niiden hintojen jälkeen on ihana löytää kiva koti edullisesti!

  1. Kyllä sitä muutaman kuukauden tien päällä oltuaan alkaa aina kaivata paikoillaan oloa edes jonkun aikaa. Ja Kreeta on pidempään oleskeluun aivan mainio paikka!

 4. Onpa kivannäköinen tunnelmallinen talo! Ei kuulosta talven viettäminen tuolla ollenkaan pöllömmältä, tuon takan äärellä kelpaa lämmitellä. Kreeta on ihana <3

  1. Kreeta on todella ihana! Mitä enemmän täällä viettää aikaa, sitä enemmän tykkään. Ja onhan täällä ihan mielettömän upeita maisemia!

 5. Oi kuinka kivan näköistä. Hieman samaa mietin, kuin Pirkko tuossa yllä, eli kuinkahan kylmä tuolla tulee talvella, varsinkin kun on kivilattiat ja paljon kiveä seinissä. Olimme Alicantessa aikanaan talvella ja ilmaläpöpumpusta huolimatta asunto oli jäätävän kylmä. Mutta toisaalta, siitähän selviää, kun vaan laittaa villatakkia päälle :) Meillä oli vaan se ongelma, että ei oltu tajuttu ottaa riittävästi villavaatetta mukaan. Sulla ainakin on kunnon töppöset jalassa.

  1. Töppöset otin Köpiksestä lähtiessä jo mukaan, sillä tiesin, että ollaan talvi missä hyvänsä, on siellä todennäköisesti sisälläkin viileää. Olet ihan oikeassa, että tuo talo ei välttämättä ole kaikkein lämpimin keskellä talvea takasta ja ilmalämpöpumpusta huolimatta. Mutta mehän muutettiinkin siitä sitten pois kun päätettiin jäädä Kreetalle vuodeksi ja löydettiin talo, johon saatiin tehtyä vuoden vuokrasopimus. Ja nyt on sen verran lämmin talo, että ei töppösiäkään välttämättä tarvitse! :)

 6. Vau, nyt mä olen kyllä vähän kateellinen siitä että saatte viettää tuolla osan talvea. Sekä Kreeta että tuo talo ovat aivan ihana idea! Oikeastaan sen sijaan että olisin kateellinen, pitäisi varmaan matkia teitä. :) Olisi ihana viettää ensi talvesta edes osa jossain muualla kuin pimeässä ja kylmässä Suomessa.

  1. Joo, ei kannata olla kateellinen! Vaan kuten kirjoititkin: kannattaa ennemminkin miettiä, kuinka itse voisi tehdä saman :) Ja hei: on Suomen talvessakin puolensa! Ainakin joulu siellä on ihan omaa luokkaansa :)

 7. Kivalta näyttää, mutta tarkeneeko tuolla? Asuimme lyhyitä aikoja viime tammikuussa Algarvessa parissakin eri Booking.comin kautta vuokraamissamme kalustetuissa asunnoissa ja vaikka niissä oli ilmalämpöpumput, niin tarkeneminen oli vähän siinä ja siinä. Jos niitä käytti koko ajan (minkä olisi voinut tehdä, sillä emme maksaneet erikseen sähköstä) niin oli osassa asuntoa kuuma, mutta osassa edelleen kylmä. Ja jos niitä sulki, niin sitten oli kohta kylmä. Joku neuvoikin meille sitten, että jos talveksi vuokraa asunnon, niin sen pitää olla aurinkoinen, jos kesäksi, niin sitten varjon puolella :-)

  1. Totta, tuossa olisi saattanut tulla talven kylmimpinä aikoina hieman vilu. Nythän olemme siis jo muuttaneet toisaalle kun saimme tehtyä haluamamme vuoden vuokrasopimuksen. Ja uudessa talossamme on ilmalämpöpumppujen lisäksi ihan oikea lämmitys, joten täällä kyllä tarkenee koko talven :)

 8. Voi miten kiva, että olette nyt reissullanne Kreikassa. Seuraan mielenkiinnolla, sillä omien matkojen lisäksi on mukava tutustua maahan toistenkin kokemusten kautta. Varsinkin, kun teillä kyseessä ei ole pikainen pyrähdys vaan olette ihan asettautuneet sinne hyväksi toviksi. Onnea uuteen kotiin, hyvältä näyttää!

  1. Kiitos Aino! Kreikka on ollut jo pitkään minun suosikkimaitani, ja on ollut aivan mahtavaa palata tänne hieman pidemmäksi aikaa! Kannattaa pysyä kuulolla, sillä Kreikka-juttuja on varmasti tulossa blogiin ihan reilusti :)

 9. Ihanan oloinen talvikoti! Onko tuo ihan oikea puutakka? Olen viime aikoina oman asunnon etsinnän kautta katsellut paljon tosi erilaisia asuntoja. Tästä tulee tosiaan heti se fiilis, että tuossahan voisi asua. Toisaalta olenkin pienien sievien kotien ystävä. Ei saa olla niin paljon huoneita ja tilaa, että joudun etsimään toista eri huoneista tai alan ostaa turhaa tavaraa. :)

  1. Joo, kyllä se on ihan oikea puutakka! Luo hurjasti tunnelmaa aina iltaisin, kun pistetään siihen tuli :) Minäkin olen pienten ja tunnelmallisten kotien ystävä, enkä tarvitse turhan paljoa tilaa ympärilleni. Kiitos kommentistasi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *