Ravintolavinkki Tallinnaan: Manna La Roosa

(Jutun kuvat päivitetty 3.9.2016)

Tallinnan työreissulla ehdimme jopa kerran poistua hotellilta illalliselle ja saimme samalla nähdä edes vilauksen kaupunkia. Harmittelin, että emme menneet syömään vanhaan kaupunkiin, mutta työkaverin valitsemaan ravintolaan päästyämme olin ihan tyytyväinen, että olimme tulleet juuri kyseiseen ruokapaikkaan.

Ravintola Manna La Roosa on pari vuotta vanha ravintola vanhassa puutalossa ja sisustettu erittäin mielenkiintoisella tavalla ilman mitään punaista lankaa. Eri tilat on sisustettu hieman eri tyyliin, ja meidän pöytä oli varattu huoneeseen, jonka seinät ja katto on päällystetty foliolla ja katossa komeilee pääkallo. Ravintolassa on myös hieman hillitymmin sisustettu nurkkaus mikä soveltuisi hyvin vaikka romanttisia treffejä varten, mutta ensitreffejä varten suosittelisin jotain muuta huonetta. Nimittäin jos juttu ei luista, niin kerrankin seinille tuijottelu olisi ihan viihdyttävä kokemus.

image

image

image

Tableonline.fi kuvailee ravintolaa näin:

Manna La Roosa on ilonpalatsi jossa ruoka, juoma, taide ja viihde yhdistyvät luovuudella elämysmatkaksi nautintojen pariin. Paikka esittelee maan taitavimmat kokit ja kulinaariset taiteilijat, joilla jokaisella on oma yksilöllinen tyylinsä tuottaa ruoka-annoksia. Manna La Roosan tarkoituksena on olla etsivän gastronomian edelläkävijä.

Manna La Roosa mainostaa itseään Tallinnan parhaana cocktail-paikkana, mutta meidän seurueesta ei kukaan niitä kokeillut, vaan pysyimme olut- ja viinilinjalla. Ruokalista oli monipuolinen ja sen verran spesiaali, että porukaltamme meni jokunen tovi annoksia valitessamme. Jos haluaa eestiläistä perusruokaa, niin sitten ei kannata Manna La Roosaan mennä, mutta fancympään ruokatarpeeseen tämä on oikein sopiva paikka (vaikkakin sisustus on kaukana fancystä!).

image

image

image

Itse skippasin alkuruuan ihan vain siksi, että halusin jättää tilaa jälkiruualle. Pääruuaksi otin kurpitsarisottoa vuohenjuustolla ja juomaksi lasillisen tarjoilijan suosittelemaa punaviiniä (mikä kylläkin tarjoiltiin valkoviinilasissa, tästä vähän miinusta). Vähän naureskeltiin, että kuinkakohan kauan kestää ennen kun ruuat tulevat pöytään, mutta yllätykseksemme kahdeksan hengen seurueemme sai ruuat aika nopeasti.

image

image

image

Annokset olivat näyttävän näköisiä, ja makukin oli kaikkien mieleen. Mä olen risottofani, ja en voi sietää kun joskus risottona tarjotaan kastikkeessa olevaa riisiä (tai jopa riisiä JA kastiketta… Vieläkin muistelen katkerana Kroatiassa saamaani annosta), mutta tämä kurpitsarisotto oli hyvin tehty ja maut olivat balanssissa. Monet annoksista olivat suhteellisen pieniä, eli nälkäisen kannattaa ottaa myös alkupala, mutta risotto oli juuri sopivan suuruinen, että tuli kylläiseksi mutta koko annoksen jaksoi syödä tulematta ähkyyn.

(Edit: Käydessäni Manna La Roosassa uudestaan elokuussa 2016 oli kurpitsarisotto vaihtunut kuvan vihreään kesärisottoon, joka se oli aivan yhtä herkullista. Tällä kertaa maistoin myös paikan kehutuista cocktaileista kuvassa näkyvää viskipohjaista Vege-drinkkiä. (Todennäköisesti) halpa ja savun makuinen viski ei käynyt juomaan lainkaan!)

image

image

image

Jälkiruuaksi valitsin juustokakkua, joka oli sekin todella hyvää. Työkaverin creme brulee tarjoiltiin paikan tyyliin sopivasti hyvin kitschmäisesti koristellussa pienessä matka-arkussa, ja tästä tulikin illan kuvatuin kohde. Jäin kaipaamaan myös muiden annosten kohdalla samanlaista kekseliäisyyttä tarjoilun suhteen.

Manna La Roosa ei ehkä ole Tallinnan halvin paikka (vertailukohdetta ei ole, koska tämä tosiaankin oli ainoa paikka hotellin ravintolan lisäksi jossa kävimme), mutta Kööpenhaminan hintoihin nähden söimme ja joimme edullisesti. Ruokien hintoihin en kiinnittänyt huomiota, mutta cocktailit maksoivat n. 8 €, lasillinen viiniä 6 € ja oluet 5 €, joten voisin kuvitella, että Tallinnassa olisi edullisempiakin paikkoja.

image

image

Ravintola sijaitsee aivan Viru Keskuksen lähellä ja on auki keskipäivästä keskiyöhön saakka. Jos haluaa hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja hyvää palvelua hieman erikoisemmassa miljöössä, kannattaa pistää ravintolan nimi korvan taakse seuraavaa Tallinan reissua varten. Minä ainakin aion mennä tänne uudestaan, jäihän ne kaupungin parhaat drinkit tällä kertaa testaamatta.

Club Bar Restaurant Manna La Roosa
osoite: Vana-Viru 15, Tallinna

www.mannalaroosa.com

4 comments
  1. Pyörä seinällä.. Hopeat pääkallot, no joo, sisustuksen puolesta ei ehkä olisi minun ykköskohde mutta täytyy myöntää että annokset ovat kauniita ja herkullisen näköisiä! Risottokokemuksia on mullakin muutamanlaisia, mutta tuota sinun annostasi voisin kyllä kokeilla. Harmittaa kun ei ole Tallinnassa käynyt koskaan oikein kunnolla. Lapista sinne on vain auttamattomasti liian pitkä matka. :/

    1. Haha, paikkana tuo kyllä oli hieman erikoinen, mutta kuitenkin kodikas kaikesta krääsästä huolimatta. Mun edellisestä Tallinnan vierailusta on aikaa lähemmäs 10 vuotta ja viime aikoina on käynyt useamman kerran mielessä, että olisipa kiva päästä siellä taas käymään. Sen vuoksi olin innoissani tästä työreissusta, mutta valitettavasti meillä ei tämän ravintolareissun lisäksi ollut lainkaan aikaa nähdä kaupunkia. Mutta kesällä haluan sinne uudestaan, omalla ajalla!

      Finski lentää Tallinnaan, joten ei muuta kuin Rovaniemeltä Helsingin kautta sinne ;)

    1. Kiitos linkistä, kiva lukea muidenkin kokemuksista samasta paikasta! Ja oikeesti, mun on pakko päästä kokeilemaan niitä drinkkejä! Lisäsin sun linkin myös mun juttuun :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *