Tuntuu kuin elokuun myötä Kööpenhaminaan olisi jo saapunut syksy: vettä sataa, tulee niin että tukka lähtee ja synkän harmaa vaippa peittää jatkuvasti taivaan. Niin kylmä ei sentään vielä ole, että kaivaisin toppatakin esille, vaikka niitäkin on jo katukuvassa näkynyt. Elokuussa! Tällaisessa ympäristössä alkaa pakostakin olla ajatukset jo tulevassa talvessa, vaikka vahvasti uskon (ja etenkin toivon) kesän vielä tekevän paluun.

Minun ajatukset ovat viime aikoina muutenkin olleet poikkeuksellisen paljon tulevassa talvessa, sillä kuten jo aikaisemmin kerroin, päätimme lähteä tänäkin vuonna talvea pakoon. Viime talvena reissasimme kolme kuukautta Kaakkois-Aasiassa, mikä kyllä oli mahtava kokemus, mutta nyt se ei enää kiinnostanut. Ei kiinnostanut Kaakkois-Aasia eikä reppureissaaminen, vaan tulevan talven halusin olla paikoillani. Haaveissani oli olla kotona vaikkakin poissa kotoa – eli en halunnut käyttää tänäkin talvena aikaani seuraavan kohteen, hotellin, lennon tai junan miettimiseen, vaan tehdä pysyvämmän tukikohdan jonnekin.

image

image

image

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, kakkosvaihtoehtona oli lähteä Uuteen-Seelantiin Working Holiday -viisumilla. Tämä oli ollut haaveenani jo Australian vuodesta lähtien, mutta se oli plan B siksi, että rankan kevään ja kesän jälkeen ajatus siitä kaikesta säätämisestä tuntui jokseenkin työläältä. Hostelleissa asuminen, työnhaku, matkustaminen ympäri maata, rinkasta eläminen… Ehtiihän sinne joskus myöhemminkin, jos ei WH-viisumilla niin sitten lomamatkalla. Ja tarkemmin ajateltuna mieluummin jälkimmäisellä.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kakkosvaihtoehtoa ei tarvinnutkaan miettiä sen enempää, sillä palaset alkoivat loksahdella paikoilleen niin, että ykkössuunnitelmamme kävi mahdolliseksi: viettäisimme talven Euroopassa, mutta Tanskaa huomattavasti etelämmässä. Eihän talvea Etelä-Euroopassakaan kokonaan pakoon pääse, mutta siellä talvi sentään on lyhyt, leuto ja valoisa, eli kaikkea muuta kuin täällä Pohjolassa.

image

image

image

image

Etelä-Euroopan maista Kreikka on yksi suurimmista suosikeistani, kuten myös upea Kroatia, mutta tällä kertaa sormi osui osoittamaan Espanjaa. Ja mikäs siinä, sillä espanjalainen keittiö, maan viinit ja kaunis kieli saavat minut huokailemaan ihastuksesta! Olen jo pitkään harmitellut sitä, että asuttuani yhteensä puolitoista vuotta espanjankielisissä maissa kielitaitoni on aivan onneton (sitä huokailua kun ei kai voi laskea kielitaidoksi), mutta ehkä nyt olisi korkea aika oppia sanomaan keskustelukumppaneille muutakin kuin ja vale.

Espanja ei ole maana minulle kovinkaan tuttu lukuun ottamatta paria Kanarian saarta, ja sitä upeaa Välimeren saarta, jossa vietin näiden suttuisten kuvien ikuistaman kesän 2009, ja jonne lupasin vielä palata. Se saari nimittäin vei varkain sydämeni, sillä en olisi koskaan osannut kuvitellakaan, että sellaista kauneutta, upeaa luontoa ja niin pittoreskeja kyliä voisi löytyä paikasta, jonka nimi on lähestulkoon synonyymi massaturismille ja kaikelle sille, mitä olin aikaisemmilla reissuillani kavahtanut.

Mutta se kesä todisti sen, että ennakkoluuloille ei kannata antaa valtaa. Ja sille saarelle minä nyt palaan, vihdoinkin.

image

image

image

image

Kyllä, aivan oikein: jos ei mitään yllättäviä muutoksia tapahdu, tulen viettämään tulevan talven Mallorcalla! Ja tällä kertaa en missään pikkuisessa kesäkylässä tai brittiläisten bilehelvetissä, vaan upeassa 400 000 asukkaan Palmassa, Baleaarien saarten pääkaupungissa.

Tänä talvena en siis pääse nauttimaan hellelukemista ja jokapäiväisistä bikinikeleistä, mutta näen itseni jo istumassa kaikissa Palman kivoissa kahviloissa juoden kuumia juomia ja syömässä churroja. Ja tapaksia. Ja juomassa viiniä ja loikoilemassa kylpylöissä ja shoppailemassa vanhankaupungin kujilla. Ja kuuntelemassa jouluaaton keskiyön messua viimeisessä kuvassa näkyvässä La Seun katedraalissa.

Tarkemmin ajateltuna ei kesän tarvitsekaan tehdä paluuta – minä voisin jo siirtyä suoraan talveen!

 

Oletko käynyt Palma de Mallorcassa? Kerro parhaat vinkkisi!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Kööpenhaminan Nørrebro on yksinkertaisesti erinomainen
Elokuusta tulikin reissukuu!

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

46 kommenttia

 1. Susanna

  23.8.2016 at 21:49

  Kiva ratkaisu :) minä kävin Palmalla risteilyn muodossa kuin ohimennen, koska oli ilta en juurikaan nähnyt kaupunkia paitsi juuri bilettäjiä kaduilla. Mutta uskon että tunnelma on erilainen päivällä ja arkena. Mallorcalta voi myös ottaa lautan esim. Barcelonassa käymään, suosittelen

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   24.8.2016 at 10:02

   Ai, Mallorcalta on myös lauttayhteys Barcelonaan! Enpäs tiennytkään, luulin että pääsee vain lentämällä. Kiitos tiedosta, sillä Barcelonassa on ilman muuta pakko päästä käymään :)

   Reply
 2. Paula - Viinilaakson viemää

  9.8.2016 at 18:40

  Hienoa! Mahtava talvi tulossa. Ei muuta kuin paljon onnea päätökselle ja etenkin talvelle. Jäämme odottelemaan kirjoituksia ja kokemuksia.

  Reply
 3. Piia

  9.8.2016 at 14:39

  Ihana lukea ihmisten postauksia matkoista muihin maihin tai jopa asumisesta muualla. Itse kun en ole käynyt Suomea kauenpana. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.8.2016 at 08:57

   Kiitos Piia! Pitääkin käydä tutustumassa sinun arvontaan :)

   Reply
 4. Nomadi

  9.8.2016 at 10:44

  Hienoja uutisia! Käytiin Mallorcalla muutama vuosi sitten keväällä patikoimassa ympäriinsä ja oli kyllä ihana luonnonkaunis saari! Massaturisteilta pääsee helposti karkuun kun ei hengaa niissä turistighetoissa :) Haluaisin myös palata sinne joku päivä, mutta on jotenkin aina niin vaikea lähteä takaisin jonnekin, jossa on jo ollut, kun on vielä niin paljon käymättömiä paikkoja.
  Saako kysyä, millaista työtä olet sieltä löytänyt? Mielelläni palaisin asumaan Espanjaan, mutta kun työtilanne on se mikä se on, tuntuu vähän toivottomalta… Maltalla on paljon helpompaa :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.8.2016 at 08:56

   Mallorca on yllättävän kaunis saari ja luonto on niin upeaa siellä. Patikoimassa haluan kyllä minäkin käydä, sillä se jäi viime kerralla tekemättä :) Mulla on monesti ollut tuo sama ajattelutapa, että miksi mennä jo nähtyihin paikkoihin uudestaan kun on niin paljon muutakin nähtävää. Mutta Mallorcan kohdalla on ollut aina selvää, että sinne palaan uudestaan!
   Olen saanut työtä kansainvälisessä firmassa, mutta sen enempää en tässä vaiheessa viitsi vielä kertoa kun ei ole nimiäkään vielä paperissa… :)

   Reply
 5. Arna / Cocoa etsimässä

  9.8.2016 at 08:22

  Oooh, mahtavaa! Olisi kyllä ihanaa jos voisi järjestää työnsä ja elämänsä niin, että talvet olisi mahdollista viettää muualla. Ehkä joskus vielä onkin :). Mutta siis onnea hyvästä päätöksestä ja asioiden järjestymisestä ja oikein antoisaa talvea toivotan teille!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.8.2016 at 23:05

   Toivotaan, että joskus teilläkin tulee mahdollisuus lähteä talvisin jonnekin muualle! Ja mä toivon, että meilläkin tulee tällaisia mahdollisuuksia vielä usein, sillä tähän talvipakolaisuuteen taitaa jäädä koukkuun :) Kiitos paljon Arna! Ihanaa talvea myös teille! Jos vanhat kaavat toistuu tänäkin vuonna, niin siinä joulun tienoilla on Mallorcalla yksi Suomea, talvea ja lunta ikävöivä tyyppi :D

   Reply
 6. Miika I.

  8.8.2016 at 21:35

  Kerran viettänyt viikon Mallorcan Alcudiassa ja siitä asti on tehnyt mieli palata takaisin. Varsinkin nyt viime vuosina kun olen huomannut, että ajeltiin ihan väärällä puolella saarta. Parhaat maisemareitit kun näkyvät olevan juuri siellä pohjoispuolella missä Alcudiakin. No, oli siellä etelämpänäkin, kuten Palman lähellä, niitä nättejä vuoristoteitä.

  Puoli vuotta tuolla ois kyllä ihan unelma.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.8.2016 at 22:57

   Onneksi Mallorcalla on kaunista kaikkialla, niin näitte kuitenkin upeita maisemia. Pohjoisessa etenkin Formentor on upea paikka, ja haluaisin mennä sinne uudestaan vaikka muistan sinne kärkeen olleen todella jännittävä ajaa mutkaisella ja korkealla olevalla tiellä.
   Toivottavasti palaat Mallorcalle vielä joskus! Kiitos kommentistasi :)

   Reply
 7. Jenni / Unelmatrippi

  8.8.2016 at 19:54

  Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta ja kelpaisi itse kullekin. :) Onneksi talvi ei ole vielä omissa ajatuksissa pyörinyt, muuten tässä saattaisi vaikka ahdistua. Tosin epäilemättä kylmyys ja pimeys vyöryvät päälle, vaikka välttelisinkin niiden ajattelemista. :) Mallorca on varmasti hieno paikka. Tykkään Espanjasta erittäin paljon, ja jos itse lähtisin talveksi Suomesta jonnekin päin Eurooppaa, Espanja olisi ykkösvaihtoehtoni.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.8.2016 at 22:51

   Kiitos Jenni :) Mahtava juttu, että talvi ei ole vielä tunkeutunut sun ajatuksiin, eikä kyllä näin elokuussa pitäisikään! :) Espanja vaikuttaa minunkin (aika vähäisten) kokemusten mukaan mahtavalta maalta, ja tältä talvelta odotan kaiken muun kivan lisäksi sitä, että toivon mukaan pääsen vihdoinkin tutustumaan myös Manner-Espanjaan!

   Reply
 8. SariKoo.fi

  8.8.2016 at 18:41

  Jeii Espanja!! Mä niin ymmärrän tuon halun olla paikoillaan. Itse stressaan jo tulevasta 4 vko Aasian matkasta, kun pitää vaihtaa maisemaa monta kertaa :) Onkohan se tämä ikä? Mutta kiva päästä lukemaan mitä kaikkea Mallorcalla keksitte! Vinkkejä mulla ei valitettavasti ole sinne kyllä antaa. Meillä on myös vähän samansuuntaisia ajatuksia mutta kerrotaan niistä lisää jos/kun lyödään asioita lukkoon :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   11.8.2016 at 22:46

   Heh, se taitaa tosiaankin olla tämä ikä, että paikallaan olo (ja mukavuudenhalu) voittaa paikasta toiseen sykkimisen. Ei se määrä vaan se laatu, katsos :)
   Mahtava juttu, että teillä myös on jotain jännää suunnitteilla. Toivottavasti kaikki onnistuu just niin kuin toivotte! :)

   Reply
 9. Anu / Matkakuume

  8.8.2016 at 18:16

  Upea suunnitelma! Vaikka Kreikka on mulle aina yksi rakkaimmista maista, pysyvämpikin talvikoti Espanjasta houkuttaa kyllä yhden Teneriffalla vietetyn talven jälkeen kovasti. Mallorcalla en ole käynyt, mutta oon kyllä niin innoissani sun puolesta, kun pääset talveksi aurinkoon. :) Se tekee niin hyvää!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   10.8.2016 at 22:36

   Voi kiitos paljon Anu! En usko, että Espanja tulee ohittamaan Kreikkaa minunkaan listalla ihanimmista maista, vaikka todella upeaita juttuja Espanjassakin on. Mutta Kreikka on Kreikka! :)

   Reply
 10. Karoliina // Miljonäärimutsi

  8.8.2016 at 17:20

  Ihan huippua, onnea valinnasta! Olisi kiva kuulla tarkemmin Palmaan päätymisestä ja ainakin heti sitten siellä viihtymisestä. Me oltiin viime talvi Malagassa ja säät olivat mitä parhaat. Ei toki bikinikelit, mutta Suomen kesä kumminkin ;) Ensi talvikin on tarkoitus viettää ainakin osin Espanjassa, yksi kuukausi andalucialaisessa pikkukylässä, lopputalvi ehkä jossain muualla. Alankomaat heti tsekkaamaan Mallorcaa, kiitos inspiraatiosta!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   10.8.2016 at 06:48

   Kiitos Karoliina! Jossain vaiheessa varmastikin tulen kirjoittamaan tarkemmin, että miten päädyin Palmaan. Ja aivan varmasti tulen kirjoittamaan sitten Mallorcasta ja siellä asumisesta! :)
   Kiva kuulla, että ainakin Malagassa on talvellakin ihan hyvä sää! Joulu- ja tammikuu on varmasti ne kylmimmät kuukaudet, milloin lämpötila on Mallorcalla käsittääkseni noin 10-15 asteen tietämissä. Mutta se ei kauaa kestä ja sitten alkaakin jo lämmetä!

   Reply
 11. Heidi / Maailman äärellä

  8.8.2016 at 13:19

  Ihan huikeen mahtavaa! Sinulle tulee ihana talvi! Ihan varmasti. Minä rakastan Espanjaa, ja olenkin niin kateellinen. Viime syksy Espanjassa on niin tuoreessa muistissa ja koko syksyn paistoi aurinko, jopa marraskuussa, joka päivä! Oli niin ihanaa. Ja Palma on ihana. Olen ollut sielä parilla reissulla. Sieltä saattoi löytää pikkukujalta yllättäen kirjakaupan, jossa keskellä yötä ihmiset joivat viiniä! Voi että. Jos haluat jo syksyllä petrata espanjan taitojasi verkkokurssila, niin (tässä töitä aloittaessa) voin vinkata, että esimerkiksi Savonlinnan aikuislukio järjestää verkossa lyhyen espanjan verkkokursseja (kaikki lukion kahdeksan kurssia) ja ne on ilmaisia ja niitä voi opiskella mistä päin maailmaa tahansa, jos vaan on nettiyhteys. Eli tervetuloa vaan verkko-opiskelijaksi jos kiinnostaa. Jos haluat lisää tietoja, niin laita vaikka mulle viestiä.

  Jään kyllä tosi innolla seuraamaan sinun seikkailuja <3.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 19:40

   Eikä, kirjakauppa, missä voi juoda öisin viiniä?! :D Mä tulen niin rakastumaan siihen kaupunkiin! <3 Säiden puolesta joulu- ja tammikuu näyttää tilastojen valossa olevan suht viileitä Mallorcalla, mutta eiköhän siitä selviydy jos sitä tosiaankin kestää vain sen pari kuukautta. Ja sitten onkin jo kevät! :)
   Paljon kiitoksia tuosta verkkokurssivinkistä, kuulostaa todella houkuttelevalta! Pitääkin perehtyä asiaan :)

   Reply
 12. Sandra

  8.8.2016 at 11:32

  Kuulostaa loistavalta paikalta talvehtia. Hyvä, kun asiat järjestyi niin kuin halusitkin :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 19:24

   Kiitos, mä uskon todella vahvasti, että tästä tulee aivan mahtava talvi :)

   Reply
 13. Marimente

  8.8.2016 at 11:22

  Jee, jännää! Monesti mietin, että siinä vaiheessa kun Italia alkaa kyllästyttää niin seuraavan suunta on hyvin todennäköisesti Espanja: edullisempaa ja ruoka on myös maukasta. Hieno päätös talvehtimiselle! :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 09:33

   Kiitos! :) Espanja on kyllä kaikin puolin hyvä maa, eikä vähiten juuri edullisuuden ja hyvän ruoan vuoksi :D

   Reply
 14. Kthetraveller

  8.8.2016 at 10:10

  Oih. Mallorca on ihana! Me oltiin siellä vaan päivä (oltiin Välimeren risteilyllä) joten vinkkejä ei ole sinänsä antaa. Kiertele vaan saarta ja nauti komeista maisemista.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 09:01

   Se todellakin on ihana! Ja ilman muuta on suunnitelmissa taas koluta koko saari, sillä upeita maisemia siellä riittää :)

   Reply
 15. Jonna

  8.8.2016 at 09:23

  Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta 👍

  Reply
 16. Tatjaana

  8.8.2016 at 09:16

  Vau! Ihana vaihtoehto, jos minä saisin määrätä minun ja mieheni elämästä, lähtisin kolmeksi kuukaudeksi juuri tuonne samaan paikkaan, minne Sinä menet. Espanjan-kieli kuulostaa korviin suloiselta, haluaisin oppia sitä (mutta minun täytyisi opetella Englanti ensin ja sitä en jaksa). Mukavaa talvea!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 08:40

   Kiitos Tatjaana! Jos opiskelet espanjaa Suomessa, eihän silloin tarvitse osata englantia? Jos espanja kiinnostaa kielenä enemmän, unohda englannin opiskelu ja keskity siihen, mitä oikeasti haluat oppia :)

   Reply
 17. Jenna / With huge passion for life

  8.8.2016 at 09:13

  Kuulostaa mahtavalta! Espanjan kielen tulee sulla ainakin kovasti kehittymään. Miten kohteeksi valikoitui juuri Mallorca?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   9.8.2016 at 19:33

   Mä todellakin toivon, että espanjan taito tulee kehittymään. Tai kai se pakostakin ainakin jonkin verran, mutta olisi kiva oppia ihan lauseitakin ysittäisten sanojen sijaan! :) Mallorca ei varsinaisesti ollut ykkösvaihtoehto (“sehän on kesäkohde, onko siellä muka talvella mitään?”), vaan Eurooppa ylipäänsä, mutta Mallorca valikoitui monien sattumien kautta ja asiaan vaikutti merkittävästi tietenkin myös työmahdollisuus.

   Reply
 18. Pirkko / Meriharakka

  8.8.2016 at 08:51

  Ai niin, oikeasti kysyit myös vinkkejä, joten lisätään tähän vielä linkkikin :-) http://meriharakka.net/tag/mallorca/
  Tuota lounasta Michelin-ravintolassa voisin ainakin suositella. Lounas on suht edullinen elämykseen nähden.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:23

   Kiitos linkistä! Luin heti tuon jutun Michelin-ravintolasta, ja siellä pitää ehdottomasti käydä! Niin edullinen lounas! Pitää palata muihin juttuihin paremmalla ajalla vielä uudestaan :)

   Reply
 19. Pirkko / Meriharakka

  8.8.2016 at 08:49

  Mallorca on tosiaan mukava saari – kävimme siellä toissavuonna juhannuksena ja kun aikaa oli vaan muistaakseni 4 päivää, niin pitänee kyllä vielä palata tuonne. Meitäkään ei sanotaanko nyt maksimissaan 5-6 viikkoa pitempään kiinnosta vaihtaa koko ajan paikkaa, joten jos tässä eläköityimisen myötä siihen tulee mahdollisuus, niin mieluummin sitten niin, että asutaan jossain muutama kuukausi ja tehdään sieltä käsin pienempiä reissuja/retkiä kuin että “muutetaan” koko ajan.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:20

   Mä halusin aikaisemmin reissata paikasta toiseen hirveällä vauhdilla, sillä halusin nähdä mahdollisimman paljon. Nyt viime talven Kaakkois-Aasian reissulla tajusin, että laatu korvaa määrän matkustamisessakin: mieluummin olen yhdessä paikkaa pidempään ja opin tuntemaan sen paikan paremmin, kuin että näkisin vain pienen raapaisun mahdolisimman monesta paikasta. Jos ei sitten ole kyse lyhyemmästä reissusta, aivan niin kuin sinäkin sanoit.
   Vaikka tosiaankin olin Mallorcalla viisi kuukautta kesällä 2009, en ehtinyt tutustua Palmaan riittävästi, koska majoituin muualla. Mutta enköhän tänä talvena opi tuntemaan tuota kaupunkia huomattavasti paremmin! :)

   Reply
 20. Teija / Lähdetään taas

  8.8.2016 at 08:34

  Kuulostaapa ihanalta! Palma oli minusta kuin pieni Barcelona. Olimme siellä vain yhden päivän, joten vinkkejä ei varsinaisesti ole, muuta kuin että nauti :) Tulee varmasti hieno talvi!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:12

   Mä en ole Barcelonassa koskaan käynyt, mutta nyt olisi ehdottomasti tarkoitus käydä sielläkin, kun se kuitenkin niin lähellä on. Ja uskon, että lentoja menee talvellakin jonkin verran, en kylläkään ole vielä katsonut sen tarkemmin. Kiitos, varmasti nautin! :)

   Reply
 21. Meri / Syö Matkusta Rakasta

  8.8.2016 at 07:53

  Uu, mahtavaa! Onko sulla/teillä siis joku työ tuolla vai lähdettekö säästöjen turvin vain? Ja miten pitkäksi aikaa? Kuulostaa ihanan jännittävältä! :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:09

   Mä olen ihan todella innoissani, sillä Mallorca on yksi suosikkipaikoistani Välimerellä ja olen niin pitkään halunnut sinne takaisin. Näillä näkymin olisi tarkoitus olla siellä puolisen vuotta, eli tosiaankin lähdetään tällä kertaa ihan kunnolla Tanskan talvea pakoon :) Ja ihan niin pitkään ei mun säästöillä voisi vain lomailla, joten töitäkin pitää tehdä!

   Reply
 22. Jerry / Pako Arjesta

  8.8.2016 at 07:51

  Upeaa :)! Suuret onnittelut hienosta päätöksestä :D. Varmasti tulee huippureissu!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:03

   Isot kiitokset, Jerry! Niin minäkin uskon, että mahtava talvi on edessä :)

   Reply
 23. Anna / 270 degrees

  8.8.2016 at 05:52

  Mahtavaa! :) Olen itse todennut moneen kertaan sen, että yleensä sille on joku syynsä, että paikasta x on tullut massaturismin mekka: melkein poikkeuksetta näissä paikoissa on ennakkoluuloista huolimatta paljon nähtävää ja koettavaa. Totta kai ne turistujuntit välillä ottavat aivoon, mutta siellä kaiken sen hälinän takana on yleensä kaunis kohde.

  Jos vain voisin, asuisin mieluusti kaikki talvet Etelä-Euroopassa paossa meidän pitkää ja synkkää talvea…Täydellinen ratkaisu siis, sanoisinko.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   8.8.2016 at 20:02

   Totta, kyllähän sille yleensä syytä on, että jostakin paikasta on tullut kovin suosittu. Ja yleensä ne turistirysät on rajoittunut suht pienille alueille kuitenkin, joten jos malttaa lähteä siitä rantatuolista tai allasbaarista hetkeksi pois, niin pääsee näkemään niitä aitoja paikkoja :)
   Kiitos, kyllä tässä alkaa innostus vain kasvaa päivä päivältä! :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog